Αρρωστούλα η Μόλλυ

athenian_2004

Νεοφερμένο μέλος

Η athenian_2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 67 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Χρειάζομαι τα φώτα σας πριν ξανα πάω στο ιατρο - η Μολλυ εχει τρομερή διάρροια - το είχε πριν απο 2 - 3 εβδομάδες περίπου, ο ιατρος μας εδωσε κονσερβες (νόμιζω Hill) καπως φαρμακευτική διατροφή. Δεν το αξιολογησε για κάτι το ιδιαίτερο, είπε οπως οτι αν δεν περάσει μετα απο 4 μερες μόνο με την κονσερβα σαν διατροφη να παρει Vibramicin για πέντε μέρες. Περασε το πρόβλημα για πάνω απο δέκα μέρες και πάλι από χθες έχει διαρροια, χειροτερα τώρα, σχεδον σαν νερο, δεν προλαβαινει να μπει στο κουτί της πολλες φορες. Θα πάω να παρω το φαρμακο σήμερα αλλα να κάνω κατι με την διατροφή? Τρώει μονο κροκεττες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πηγαινε την η στο Κεντρο γατας η στον Αιλουρο. Θα βρεις κι αλλους γιατρους εδω, δοκιμασμένους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Athenian_2004
Από την εμπειρία μου (σκυλιά,γατιά) γνωρίζω πώς η ξηρά τροφή είναι κατάλληλη για περιπτώσεις διάρροιας. Πάντως, περαστικά τής όμορφης...
Νίνα

καλημέρα, κάνε ένα τηλεφώνημα στον Αιλουρο γιατί η διάρροια προκαλεί αφυδάτωση και ειναι επικίνδυνη.
www.ailouros.gr
Χθες ας πουμε που ο Τσε είχε διαρροια (όχι νερό) μας συνέστησε αποχή απο το φαγητό τουλαχιστον 12 ώρες, να προσεχω να πίνει πολύ νεράκι και να του δώσω βραστό κοτόπουλο μετά. Εγώ όμως επειδή λες ότι η γατουλα σου το κανει συνέχεια θα σου συστήσω να πας από εκεί..Περαστικά της.

αποπαρασιτωση εχει κανει? μπορει η διαρροια να οφειλεται στα σκουληκια που εχει.:hmm: θα πρεπει να την πας στο γιατρο να τη δει και θα πρεπει να της δινεις αρκετο νερο για να μην αφυδατωθει:/:

Ενα κόλπο που έχω δοκιμάσει σε γατάκι με διάρροια (που όμως ήταν σίγουρο ότι δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας ή σκουλίκια) ήταν να του δίνω μια κουταλιά γιαούρτι με κάθε γεύμα. Κτηνίατρος μου το είχε πει και στην αρχή το φοβόμουν...αλλά τελικά έπιασε:cool:

Σας ευχαριστώ όλους, τώρα γυρίσαμε απ' τον ιατρό, τελικα σκουλικάκια και κολίτιδα! Εχει κανει αποπαρασιτωση αλλά ή δεν μου τα εξήγησε ο ιατρός ή δεν το κατάλαβα εγω ... οτι πρέπει να παίρνει το φαρμακο για τα σκουλίκια μια φορά το μήνα. Ξεκινήσαμε με πολλα φάρμακα τώρα, Banminth 1 φορά την εβδομάδα για τρεις εβδ - diarsanyl δύο φορες την ημέρα για τρεις μερες και flagyl καθε 12 ώρες για 6 μέρες. Πολυ το λυπάμαι το κακομοιρακι - και παλι σας ευχαριστώ!

Κάτσε,πόσο είναι το γατάκι;

Είναι 9 μηνων, γιατί?

Και ηταν η πρώτη φορά που το έκανες αποπαρασίτωση;Ξέρω ότι κάνουν την πρώτη φορά με χαπάκι,ή με αλοιφούλα που τους δίνεις για τρεις μέρες,και μετά κάθε τρεις μήνες.Έτσι μας είπε η κτηνίατρος.Κάθε μήνα μας είπε την αμπούλα για τα εξωτερικά παράσιτα μόνο.

Οχι βέβαια, καταρχήν την πήρα σχεδόν 3 μηνών - την πρώτη φορα ανέλαβε ο ιατρος με χάπι. Επειδή κάναμε επισκέψεις μετά για εμβόλια χ 2 κλπ και δεν μου ανέφερε για αποπαρασιτωση ήμουν ησυχη και εγώ. Για την αμπούλα για τα εξωτερικά παρασιτα είμαστε ok, τα είπαμε αυτά καθε μήνα κλπ. Ο ιατρός που ειδα σήμερα μου είπε για καθε μήνα μόλις ερθει στα 'ισα' της η Μολλυ γιατι μένουμε σε μονοκατοικία και βγαίνει βόλτα και στον κήπο - αλλιώς καθε δύο.

Φαντάζομαι ο γιατρός ξέρει καλύτερα...Ίσως στο είπε για τη μόλυνση.Πέρασε κι εμας ο προηγούμενος γατούλης μας.Μην ανησυχείς πάντως,είναι αρκετά μεγάλη για νατο ξεπεράσει εύκολα και χωρίς προβλήματα,με λίγη προσοχή.Αλλά και μετά που θα περάσει η μόλυνση κάθε δυο μήνες θα της δίνεις χάπι σου είπε;

Οχι, καθε μήνα μου είπε - και αυτό επειδή βγαίνει και εξω.

Οχι, καθε μήνα μου είπε - και αυτό επειδή βγαίνει και εξω.
Κι εμάς βγαίνει και έξω,και στον κήπο και στο μπαλκόνι,αλλά μας είπε κάθε τρεις μήνες.:blink:

Και γω για 3 μήνες ξέρω...:hmm:

Θα το δω - θα ξεκινήσω οπως λεει ο ιατρος, και μπορεί να το μειώσω στη συνέχεια και αν δω οτι δεν υπάρχει προβλημα. Δεν ειμαι υπερ των φαρμάκων γενικά οποτε i'll play it by ear οπως λένε στο χωριό μου!

Θα το δω - θα ξεκινήσω οπως λεει ο ιατρος, και μπορεί να το μειώσω στη συνέχεια και αν δω οτι δεν υπάρχει προβλημα. Δεν ειμαι υπερ των φαρμάκων γενικά οποτε i'll play it by ear οπως λένε στο χωριό μου!
:lol::lol::lol:Καλύτερα πάρε και μια δεύτερη γνώμη γιατρού,επειδή η μόλυνση μπορεί να επιμείνει ακόμα κι αν δε δείχνει συμπτώματα(διάρροιες κτλ.)Μην της σταματήσεις το χάπι και ξανακυλήσει και ταλαιπωρείται.:/:
Η γατούλα σου είναι το πανέμορφο γατούλι που έχεις για avatar;

Ναι, αυτη ειναι η Μολλυ. Δεν θα σταματήσω τωρα τα φάρμακα. Ενω αφού τελιώσει η θεραπεία της θα δω αν θα της δώσω το χαπι/κρεμα για αποπαρασιτωση καθε μήνα ή καθε δύο μήνες.

Η Μόλλυ σου είναι υπέροχη!:up:Βάλε μας και καμιά ακόμα φωτογραφία να τη χορτάσουμε!
Πάντως εγώ επιμένω να ρωτήσεις και έναν άλλο γιατρό-δε θέλω να θίξω τον δικό σου-απλά ποτέ δεν έχει τύχη όσα χρόνια που έχω γατούλια να παίρνουν αποπαρασίτωση κάθε μήνα ή κάθε δύο(εκτός μόλυνσης εννοείται)

ποτέ δεν έχει τύχη όσα χρόνια που έχω γατούλια να παίρνουν αποπαρασίτωση κάθε μήνα ή κάθε δύο(εκτός μόλυνσης εννοείται)

Ούτε εγώ το'χω ξανακούσει αυτό:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back