Ασφάλιση γάτας

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
Σκεφτομαι να ασφαλισω τον γατο μου για τυχον ασθενειες/ατυχηματα που μπορει να συμβουν στο μελλον. Το εχει κανει κανεις; Πιστευετε πως ειναι καλη ιδεα;
Θα μου κοστιζει γυρω στα $550 τον χρονο και θα καλυπτει ατυχηματα, ασθενειες, $600/yr για δοντια, ετησια εξεταση και φροντιδα εφ' ορου ζωης, και $1200/yr για: alternative treatments, medical devices, behavioral therapy.
Ή μηπως ειναι καλυτερα να ανοιξω εναν ξεχωριστο λογαριασμο στον οποιο θα αποταμιευω χρηματα για τον γατο μου σε περιπτωση που παθει κατι; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκεφτομαι να ασφαλισω τον γατο μου για τυχον ασθενειες/ατυχηματα που μπορει να συμβουν στο μελλον. Το εχει κανει κανεις; Πιστευετε πως ειναι καλη ιδεα;
Θα μου κοστιζει γυρω στα $550 τον χρονο και θα καλυπτει ατυχηματα, ασθενειες, $600/yr για δοντια, ετησια εξεταση και φροντιδα εφ' ορου ζωης, και $1200/yr για: alternative treatments, medical devices, behavioral therapy.
Ή μηπως ειναι καλυτερα να ανοιξω εναν ξεχωριστο λογαριασμο στον οποιο θα αποταμιευω χρηματα για τον γατο μου σε περιπτωση που παθει κατι; :hmm:

Εμείς δεν το έχουμε κάνει,αλλά έχώ κάποιες ερωτήσεις:
1)Υπάρχει ασφάλεια γατών;
2)Υπάρχει και στην Ελλάδα;
3)Όταν λέμε ασφάλεια για ανθρώπους καταλαβαίνω τι ενοείτε,αλλά ασφάλεια για γάτες;

Συγνώμη αν βγαίνω λίγο εκτος θέματος,αν σας πειράζει θα το σβήσω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς δεν το έχουμε κάνει,αλλά έχώ κάποιες ερωτήσεις:
1)Υπάρχει ασφάλεια γατών;
2)Υπάρχει και στην Ελλάδα;
3)Όταν λέμε ασφάλεια για ανθρώπους καταλαβαίνω τι ενοείτε,αλλά ασφάλεια για γάτες;

Συγνώμη αν βγαίνω λίγο εκτος θέματος,αν σας πειράζει θα το σβήσω...

Εδω υπαρχει https://www.petsecure.com/ & https://www.petcareinsurance.com/can/cat-insurance.asp
Εχει για σκυλους και γατες σιγουρα, δεν ξερω αν εχει για αλλα ζωα. Ειναι πολυ ακριβοι οι κτηνιατροι και φοβαμαι πως αν μου τυχει κατι δεν θα εχω να πληρωσω (μια πληρωσε $3200 για εμφραξη ουρηθρας. Εγινε επεμβαση, δεν πετυχε, εγινε και 2η και πληρωσε $1600 την καθε επεμβαση). Ισως ειναι καλυτερα να δινω $500 τον χρονο παρα να μου τυχει κατι και να χρειαστει να πληρωσω $5000 και να ψαχνομαι. Απο την αλλη ομως δεν ειναι και λιγα τα $500 τον χρονο χωρις να του συμβαινει κατι. Οποτε σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερα να εχω εναν λογαριασμο με $10,000 -15,000 για εκτακτη αναγκη :hmm:

Γενικα εδω πρεπει να προσευχεσαι μην παθει κατι η γατουλα σου αλλιως ειναι ικανοι να σου παρουν οτι εχεις και δεν εχεις για μια θεραπεια. Μιλαμε για χιλιαδες $$ οχι μερικα εκατοσταρικα :mad: Χειροτεροι και απο τους γιατρους ειναι :mad::mad::mad:

Κερασούλα μου, "εντό είναι Ελλάντα και ντεν έκει ασφάλιση γκάτας":/: Αλλά εκεί στον Καναδά μεριά είναι καλό να κάνεις μια ασφάλεια σε περίπτωση που πάθει κάτι το ζωάκι, κι εγώ θα έκανα αν υπήρχε στην Ψωροκώσταινα;) Συμφέρει!

Και μια και κατάλαβα τι ενοείτε να σας πω και εγώ τη γνώμη μου.
Αν την ασφαλίσετε θα πληρώσετε πολύ λιγότερα για επέμβαση όμως αν το καλοσκεφτούμε την ασφαλίζετε και σε 5 χρόνια παθαίνει κάτι(χτύπα ξύλο) 5*500=2500$.

Από την άλλη είναι και ο λογοριασμός...

Δεν ξέρω.Θέλει πολύ σκέψει!

Εγώ αν μπορούσα να ασφαλίσω τη γάτα μου σίγουρα θα το έκανα.
Αλλά όπως είπε η Φωτεινή "εντό Ελλάντα". Μακροπρόθεσμα σίγουρα συμφέρει να είναι ασφαλισμένο το ζώο σου. Καθότι όπως είπες για μια και μόνο άσχημη περίπτωση που μπορεί να σου τύχει θα πρέπει να δώσεις πολλά παραπάνω, και επειδή τώρα πια ξέρω ότι στην πορεία όλο και κάτι θα τύχει που απαιτεί συνήθως τρομερά ποσά, θα έκανα σίγουρα ασφάλεια για το ζώο μου.
Παντού τα σοβαρά περιστατικά πληρώνονται αδρά ανεξάρτητα αν είναι Ελλάδα ή Καναδάς.
Ακόμη μέχρι να αποταμιεύσεις εσύ τα χρήματα που λες, θα περάσει αρκετό χρονικό διάστημα φαντάζομαι, οπότε αν σου τύχει κάτι πάλι δε θα μπορείς να ανταπεξέρθεις, αντίθετα με την ασφάλεια θα μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

Καλυτερα κατα τη γνωμη μμου ειναι να αποταμιευετε μερικα χρηματα το μηνα ή οποτε θελετε .Νομιζω οτι συμφερει περισσοτερο τοσο οικονομικα οσο και πρακτικα:cool:

Εξαρταται τι προσφερει η ασφαλεια και ποση ελευθερια σου δινει γιατι εδω το κανει ενα κεντρο αλλα δεν ειναι καλο πχ. Υπαρχει εδω ασφαλεια αλα μονο για σκυλους

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back