Αυτόματα κουτιά για άμμο!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, το πλέον δυσσάρεστο κομμάτι της γατίσιας συντροφιάς, είναι όταν έρχεται η ώρα να καθαρίσουμε την άμμο της. Για τις εγκύους δε, το κομμάτι αυτό είναι όχι απλά δυσσάρεστο αλλά και επικύνδυνο (λόγω κινδύνου προσβολής απο τοξοπλάσμωση, η οποία μπορεί να αποβεί καταστροφική για το έμβρυο). Ωστόσο κάποιες εταιρείες στο εξωτερικό, φαίνεται να έχουν λύσει το πρόβλημα! Ξεχάστε το καθάρισμα κάθε μέρα, τις μυρωδιές και τη σωματική κούραση απο το σκύψιμο. Οι νέες, πρωτοποριακές τουαλέτες γατιών είναι πολλές φορές καλύτερες και απο τις ανθρώπινες, δυστυχώς όμως με αρκετά υψηλό κόστος, το οποίο ωστόσο σύμφωνα με τις εταιρείες παραγωγής, αποσβαίνεται απο το μειωμένο κόστος των αναλώσιμων ή τη μεγάλη διάρκεια αυτών.

1. Personal favorite: CatGenie
catgenieanim.gif

Εκ πρώτης όψεως, θυμίζει ανθρώπινη τουαλέτα, τόσο σε σχήμα όσο και σε τρόπο λειτουργίας. Οι απαιτήσεις του είναι πολύ περισσότερες απο ένα απλό κουτί για άμμο, που το μόνο που απαιτεί είναι μισό τετραγωνικό στο πάτωμα. Το εν λόγω σύστημα, χρειάζεται σύνδεση με την παροχή νερού (όπως το πλυντήριο), σύνδεση με την τουαλέτα (ώστε να αποβάλλει εκεί τις ακαθαρσίες, καθώς και ηλεκτρισμό. Λειτουργεί με την ειδική πλυνόμενη άμμο της εν λόγω εταιρείας, και απαγορεύεται ρητά η αντικατάσταση της με κοινή άμμο - κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει βλάβη στο σύστημα, καθώς και αναίρεση της διετούς εγγύησης.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Πρώτα η γάτα εισέρχεται στο μηχάνημα και κάνει την ανάγκη της. Έπειτα, με ειδικό ανιχνευτή, το μηχάνημα ξεκινά 60 δευτερόλεπτα μετά την αποχώρηση της γατούλας τη διαδικασία καθαρισμού (μπορείτε να το ρυθμίσετε να μην είναι αυτόματο, πχ σε περίπτωση που θέλετε να εξετάσετε τα κόπρανα για τυχόν ασθένειες), η οποία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Στη διάρκεια αυτής της μισής ώρας τα κόπρανα υγροποιούνται και μαζί με τα ούρα περνούν στο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού. Έπειτα, η άμμος πλένεται με νερό και το ειδικό υγρό καθαρισμού (το οποίο το προμηθεύεστε επίσης απο την εταιρεία και κρατάει δύο μήνες αν έχετε μόνο μια γάτα) και στη συνέχεια στεγνώνεται, ώστε να είναι στεγνή, ζεστή και καθαρή όταν η γατούλα την ξαναχρησιμοποιήσει. Εαν έχετε συνηθίσει τις σκεπαστές τουαλέτες, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον και κάλυμμα.

Τα αρνητικά (γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο...)
  • Μεγάλο κόστος (αρχικό κόστος $329 το οποίο περιλαμβάνει το μηχάνημα, 2 υγρά καθαρισμού της άμμου (διάρκειας 4 μηνών για μία γάτα), 2 συσκευασίες της ειδικής άμμου (κρατούν 6 μήνες η καθεμία), διευρυμένη τετραετή εγγύηση και δωρεάν αποστολή εντός ΗΠΑ. Ωστόσο προσωπικά, πάλι ακριβό μου φαίνεται. Πάντως μπορεί να πληρωθεί και σε 3 δόσεις.
  • Μου φαίνεται λίγο μπερδεμένη ιστορία η σύνδεση με την παροχή νερού.
  • Δεν είμαι καθόλου σίγουρη οτι το στέλνουν και εκτός ΗΠΑ, ούτε γνωρίζω το κόστος αποστολής στην Ελλάδα, αν τελικά το αποστέλλουν. Εαν μάθετε, γράψτε το και εδώ.
2. Litter robot
41HCzmopvCL._AA280_.jpg

Πολύ φτωχότερο απο το προηγούμενο, με σχεδον την ίδια τιμή. Λειτουργεί ως εξής: 5 λεπτά αφότου η γάτα εξέλθει απο αυτό, αρχίζει να γυρίζει, διαχωρίζοντας την άμμο απο τα περιττώματα και συγκεντρώνοντας τα περιττώματα σε μια ειδική θήκη, η οποία απαιτεί άδειασμα μια φορά την εβδομάδα.
Έχει κάποια θετικά, όπως:
  • Ο διαχωρισμός των κοπράνων απο την άμμο γίνεται σε μερικά λεπτά, και όχι σε μισή ώρα.
  • Δεν απαιτεί ειδικά προιόντα, χρησιμοποιείται με οποιαδήποτε άμμο.
  • Δεν απαιτεί σύνδεση με την παροχή νερού.
  • Είναι σκεπαστό χωρίς επιπλέον κόστος (αν και χωρίς πορτάκι)
  • Ελαφρως πιο οικονομικό ($300)
Ωστόσο, υστερεί σε πολλά θέματα σε σχέση με το Cat Genie:
  • Απαιτεί επαφή με τα περιττώματα, έστω και μόνο μια φορά την εβδομάδα.
  • Μόλις $30 φθηνότερο, ενώ υστερεί σημαντικά σε δυνατότητες.
  • Δεν καθαρίζει την άμμο, ούτε διαχωρίζει και τα ούρα, παρα μόνον τα κόπρανα.
Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνα κουτιά για άμμο "νέας γενιάς". Μια αναζήτηση στο Google για "automatic litter box" θα σας δείξει πολλές ακόμη επιλογές!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε, πολύ ενημερωτικό!
(αν πω ότι εμένα δε με χαλάει και ΤΟΣΟ πολύ πια το καθάρισμα της άμμου, θα με πείτε βιτσιόζα; ) :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν σε βρήσκω βιτσιόζα Αλίκη! Εγώ είμαι χειρότερη! Θέλω να ελέγχω κάθε φορά πόσο συχνά κάνουν πιπί και κακά τους και συνήθως είμαι από πάνω για ναδω αν κάνουν κανονικά ή ζορίζονται ή αν έχουν διαφορετικό χρώμα από συνήθως!!!:sick::mpliaks::mpliaks: Για τον ευατό μου δεν προσέχω τόσο όσα για τα μικρά μου. Τρέμω μην πάθουν τίποτα και παρόλο που αυτές οι τουαλέτες θα με γλύτωναν από πολύ κόπο γιατί ο μικρός ειδικά είναι πολύ "παραγωγικός" δεν θα μπορούσα να τα τσεκάρω...;)

Ευχαριστούμε, πολύ ενημερωτικό!
(αν πω ότι εμένα δε με χαλάει και ΤΟΣΟ πολύ πια το καθάρισμα της άμμου, θα με πείτε βιτσιόζα; ) :redface:
Εγώ πάντως το ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ όσο τίποτε άλλο!! :(
Οπότε μάλλον όταν βελτιωθούν τα οικονομικά μου θα το αγοράσω το Cat Genie να ησυχάσω.

Δεν σε βρήσκω βιτσιόζα Αλίκη! Εγώ είμαι χειρότερη! Θέλω να ελέγχω κάθε φορά πόσο συχνά κάνουν πιπί και κακά τους και συνήθως είμαι από πάνω για ναδω αν κάνουν κανονικά ή ζορίζονται ή αν έχουν διαφορετικό χρώμα από συνήθως!!!:sick::mpliaks::mpliaks: Για τον ευατό μου δεν προσέχω τόσο όσα για τα μικρά μου. Τρέμω μην πάθουν τίποτα και παρόλο που αυτές οι τουαλέτες θα με γλύτωναν από πολύ κόπο γιατί ο μικρός ειδικά είναι πολύ "παραγωγικός" δεν θα μπορούσα να τα τσεκάρω...;)
Με την πρώτη (Cat Genie) θα μπορούσες, μπορείς να το προγραμματίσεις να μην γίνεται αυτόματα, αλλά πχ 2 φορές τη μέρα ή όποτε πατάς εσύ το κουμπί ;)

Παντως κι εγω εχω συνηθισει και δεν με πειραζει. Αλλα ειναι ιδανικο για περιοδο διακοπων. Γιατι αντε να αγγαρεψεις καποιον για το φαγακι. Η αμμος ειναι αλλη ιστορια :/:

Ουτε και εμενα με πειραζει η αλλαγη της αμμου.
Ειδικα με την κρυσταλλικη αμμο, ειναι και πολυ γρηγορο και πανευκολο.
Και καθολου δαπανηρο.:cool:

Μόνο εγώ είμαι η ανώμαλη δηλαδή που τη μισώ αυτή την ώρα; :P

:lol::lol::lol:

Παρα πολυ καλο! Τα δινεις μια φορα τα χρηματα και μετα τερμα οι μυρωδιες και καθε τοσο να καθαριζεις.
Εγω παιδια δυο φορες τη μερα τα καθαριζω :/:. Προς το παρον ψαχνω( ακομα!!!) κρυσταλικη αμμο, αλλα αμα βρεθει ευκολος τροπος να προμηθευτω αυτη τη συσκευη, δεν θα ναι ασχημα!

Μισέλ και μένα το χειρότερό μου είναι. Και κρυσταλλική γιοκ καθώς η κουρ#$%μηχανή ούτε να την χ#$ει (κυριολεκτικά).

Το να την αγοράσεις μου φαίνεται πιο απλό από το να τη συνδέσεις.Στην ανάγκη την παραγγέλνεις από ένα μεγάλο pet shop.Η σύνδεση της με τη παροχή νερού και με την αποχέτευση είναι αυτό που με απασχολεί. Χωρίς να είμαι υδραυλικός υποψιάζομαι ότι θα χρειαστεί γκρέμισμα τα πλακάκια, υδραυλικό και καινούργια πλακάκια στην τουαλέτα. Με άλλα λόγια μεγάλος κόπος, ταλαιπωρία και σημαντική απώλεια χρημάτων.

Το να την αγοράσεις μου φαίνεται πιο απλό από το να τη συνδέσεις.Στην ανάγκη την παραγγέλνεις από ένα μεγάλο pet shop.Η σύνδεση της με τη παροχή νερού και με την αποχέτευση είναι αυτό που με απασχολεί. Χωρίς να είμαι υδραυλικός υποψιάζομαι ότι θα χρειαστεί γκρέμισμα τα πλακάκια, υδραυλικό και καινούργια πλακάκια στην τουαλέτα. Με άλλα λόγια μεγάλος κόπος, ταλαιπωρία και σημαντική απώλεια χρημάτων.
Απ'οτι είχα διαβάσει στο site τους είναι αρκετά απλό, επ'ουδενί δεν χρειάζεται όλα αυτά, αλλά επειδή είμαι άσχετη με τα υδραυλικά δεν παίρνω και όρκο.

Μπορει να ειναι ευκολο αν βαλει κανεις καποια επεκταση πχ σε μια ηδη υπαρχουσα παροχη νερου, πχ στο πλυντηριο.Δεν μπορει να ναι τοσο δυσκολο.
Μονο να μπορουσα να τα διαθεσω αυτα τα χρηματα και ας γκρεμιζα και τον τοιχο!! Λιγος κοπος στην αρχη και μετα ησυχαζεις.

Μονο να μπορουσα να τα διαθεσω αυτα τα χρηματα και ας γκρεμιζα και τον τοιχο!! Λιγος κοπος στην αρχη και μετα ησυχαζεις.

Αυτό ακριβώς. Κι εγώ στα 300 ευρά κολλάω :/:

Πολυ καλο για τις διακοπες αν και για οσους ειναι εφευρετες υπαρχει κι αυτη η λυση

Συνημμένα

• cattoilet.gif
    cattoilet.gif
    44,1 KB · Εμφανίσεις: 1.814
Αν και είμαι από τις διεστραμμένες που δεν τις ενοχλεί το καθάρισμα της άμμου (καλά, δε λέω ότι πετάω και τη σκούφια μου):P αν έπρεπε να διαλέξω, θα διάλεγα σίγουρα τη Litter Robot.
Γενικά είμαι κάπως επιφυλακτική απέναντι σε προϊόντα που σου λένε ότι πρέπει να αγοράσετε ειδική άμμο, ειδικό καθαριστικό και ειδική γάτα. Απ' αυτή την άποψη δεν ξενοιάζεις καθόλου, αφού κρέμεσαι από την εταιρία.
Βέβαια, καταλαβαίνω γιατί αρέσει στη Μισέλ, καθώς η φράση της "πρέπει να έρθετε σε επαφή με τα περιττώματα της γάτας" speaks volumes που λένε!:lol:

Μπήκα και εγώ στο site. Ωραία ιδέα!! Σαν πλυντήριο εγκαθίσταται πάντως. Δεν χρειάζεται να σπάσεις πλακάκια!!! Την θέλωωωωωω! :redface: Να μαζευτούμε όλοι εμείς που την θέλουμε να πείσουμε κανένα Pet shop να μας εισάγει μερικές??

Πολυ καλο για τις διακοπες αν και για οσους ειναι εφευρετες υπαρχει κι αυτη η λυση

:lol::lol::lol::lol::lol:
Αυτό είναι το καλύτερο απ' όλα!

Συμφωνω! ;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back