Subject to change
e-steki.gr Founder
1. Personal favorite: CatGenie
Εκ πρώτης όψεως, θυμίζει ανθρώπινη τουαλέτα, τόσο σε σχήμα όσο και σε τρόπο λειτουργίας. Οι απαιτήσεις του είναι πολύ περισσότερες απο ένα απλό κουτί για άμμο, που το μόνο που απαιτεί είναι μισό τετραγωνικό στο πάτωμα. Το εν λόγω σύστημα, χρειάζεται σύνδεση με την παροχή νερού (όπως το πλυντήριο), σύνδεση με την τουαλέτα (ώστε να αποβάλλει εκεί τις ακαθαρσίες, καθώς και ηλεκτρισμό. Λειτουργεί με την ειδική πλυνόμενη άμμο της εν λόγω εταιρείας, και απαγορεύεται ρητά η αντικατάσταση της με κοινή άμμο - κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει βλάβη στο σύστημα, καθώς και αναίρεση της διετούς εγγύησης.
Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Πρώτα η γάτα εισέρχεται στο μηχάνημα και κάνει την ανάγκη της. Έπειτα, με ειδικό ανιχνευτή, το μηχάνημα ξεκινά 60 δευτερόλεπτα μετά την αποχώρηση της γατούλας τη διαδικασία καθαρισμού (μπορείτε να το ρυθμίσετε να μην είναι αυτόματο, πχ σε περίπτωση που θέλετε να εξετάσετε τα κόπρανα για τυχόν ασθένειες), η οποία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Στη διάρκεια αυτής της μισής ώρας τα κόπρανα υγροποιούνται και μαζί με τα ούρα περνούν στο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού. Έπειτα, η άμμος πλένεται με νερό και το ειδικό υγρό καθαρισμού (το οποίο το προμηθεύεστε επίσης απο την εταιρεία και κρατάει δύο μήνες αν έχετε μόνο μια γάτα) και στη συνέχεια στεγνώνεται, ώστε να είναι στεγνή, ζεστή και καθαρή όταν η γατούλα την ξαναχρησιμοποιήσει. Εαν έχετε συνηθίσει τις σκεπαστές τουαλέτες, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον και κάλυμμα.
Τα αρνητικά (γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο...)
- Μεγάλο κόστος (αρχικό κόστος $329 το οποίο περιλαμβάνει το μηχάνημα, 2 υγρά καθαρισμού της άμμου (διάρκειας 4 μηνών για μία γάτα), 2 συσκευασίες της ειδικής άμμου (κρατούν 6 μήνες η καθεμία), διευρυμένη τετραετή εγγύηση και δωρεάν αποστολή εντός ΗΠΑ. Ωστόσο προσωπικά, πάλι ακριβό μου φαίνεται. Πάντως μπορεί να πληρωθεί και σε 3 δόσεις.
- Μου φαίνεται λίγο μπερδεμένη ιστορία η σύνδεση με την παροχή νερού.
- Δεν είμαι καθόλου σίγουρη οτι το στέλνουν και εκτός ΗΠΑ, ούτε γνωρίζω το κόστος αποστολής στην Ελλάδα, αν τελικά το αποστέλλουν. Εαν μάθετε, γράψτε το και εδώ.
Πολύ φτωχότερο απο το προηγούμενο, με σχεδον την ίδια τιμή. Λειτουργεί ως εξής: 5 λεπτά αφότου η γάτα εξέλθει απο αυτό, αρχίζει να γυρίζει, διαχωρίζοντας την άμμο απο τα περιττώματα και συγκεντρώνοντας τα περιττώματα σε μια ειδική θήκη, η οποία απαιτεί άδειασμα μια φορά την εβδομάδα.
Έχει κάποια θετικά, όπως:
- Ο διαχωρισμός των κοπράνων απο την άμμο γίνεται σε μερικά λεπτά, και όχι σε μισή ώρα.
- Δεν απαιτεί ειδικά προιόντα, χρησιμοποιείται με οποιαδήποτε άμμο.
- Δεν απαιτεί σύνδεση με την παροχή νερού.
- Είναι σκεπαστό χωρίς επιπλέον κόστος (αν και χωρίς πορτάκι)
- Ελαφρως πιο οικονομικό ($300)
- Απαιτεί επαφή με τα περιττώματα, έστω και μόνο μια φορά την εβδομάδα.
- Μόλις $30 φθηνότερο, ενώ υστερεί σημαντικά σε δυνατότητες.
- Δεν καθαρίζει την άμμο, ούτε διαχωρίζει και τα ούρα, παρα μόνον τα κόπρανα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
(αν πω ότι εμένα δε με χαλάει και ΤΟΣΟ πολύ πια το καθάρισμα της άμμου, θα με πείτε βιτσιόζα; )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Για τον ευατό μου δεν προσέχω τόσο όσα για τα μικρά μου. Τρέμω μην πάθουν τίποτα και παρόλο που αυτές οι τουαλέτες θα με γλύτωναν από πολύ κόπο γιατί ο μικρός ειδικά είναι πολύ "παραγωγικός" δεν θα μπορούσα να τα τσεκάρω...
Subject to change
e-steki.gr Founder
Εγώ πάντως το ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ όσο τίποτε άλλο!!Ευχαριστούμε, πολύ ενημερωτικό!
(αν πω ότι εμένα δε με χαλάει και ΤΟΣΟ πολύ πια το καθάρισμα της άμμου, θα με πείτε βιτσιόζα; )![]()

Οπότε μάλλον όταν βελτιωθούν τα οικονομικά μου θα το αγοράσω το Cat Genie να ησυχάσω.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Με την πρώτη (Cat Genie) θα μπορούσες, μπορείς να το προγραμματίσεις να μην γίνεται αυτόματα, αλλά πχ 2 φορές τη μέρα ή όποτε πατάς εσύ το κουμπίΔεν σε βρήσκω βιτσιόζα Αλίκη! Εγώ είμαι χειρότερη! Θέλω να ελέγχω κάθε φορά πόσο συχνά κάνουν πιπί και κακά τους και συνήθως είμαι από πάνω για ναδω αν κάνουν κανονικά ή ζορίζονται ή αν έχουν διαφορετικό χρώμα από συνήθως!!!Για τον ευατό μου δεν προσέχω τόσο όσα για τα μικρά μου. Τρέμω μην πάθουν τίποτα και παρόλο που αυτές οι τουαλέτες θα με γλύτωναν από πολύ κόπο γιατί ο μικρός ειδικά είναι πολύ "παραγωγικός" δεν θα μπορούσα να τα τσεκάρω...
![]()

χριστινα
Διάσημο μέλος

Ειδικα με την κρυσταλλικη αμμο, ειναι και πολυ γρηγορο και πανευκολο.
Και καθολου δαπανηρο.

Subject to change
e-steki.gr Founder

AGGELIKI
Διάσημο μέλος

dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Εγω παιδια δυο φορες τη μερα τα καθαριζω
. Προς το παρον ψαχνω( ακομα!!!) κρυσταλικη αμμο, αλλα αμα βρεθει ευκολος τροπος να προμηθευτω αυτη τη συσκευη, δεν θα ναι ασχημα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Απ'οτι είχα διαβάσει στο site τους είναι αρκετά απλό, επ'ουδενί δεν χρειάζεται όλα αυτά, αλλά επειδή είμαι άσχετη με τα υδραυλικά δεν παίρνω και όρκο.Το να την αγοράσεις μου φαίνεται πιο απλό από το να τη συνδέσεις.Στην ανάγκη την παραγγέλνεις από ένα μεγάλο pet shop.Η σύνδεση της με τη παροχή νερού και με την αποχέτευση είναι αυτό που με απασχολεί. Χωρίς να είμαι υδραυλικός υποψιάζομαι ότι θα χρειαστεί γκρέμισμα τα πλακάκια, υδραυλικό και καινούργια πλακάκια στην τουαλέτα. Με άλλα λόγια μεγάλος κόπος, ταλαιπωρία και σημαντική απώλεια χρημάτων.
dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Μονο να μπορουσα να τα διαθεσω αυτα τα χρηματα και ας γκρεμιζα και τον τοιχο!! Λιγος κοπος στην αρχη και μετα ησυχαζεις.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Μονο να μπορουσα να τα διαθεσω αυτα τα χρηματα και ας γκρεμιζα και τον τοιχο!! Λιγος κοπος στην αρχη και μετα ησυχαζεις.
Αυτό ακριβώς. Κι εγώ στα 300 ευρά κολλάω

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
αν έπρεπε να διαλέξω, θα διάλεγα σίγουρα τη Litter Robot. Γενικά είμαι κάπως επιφυλακτική απέναντι σε προϊόντα που σου λένε ότι πρέπει να αγοράσετε ειδική άμμο, ειδικό καθαριστικό και ειδική γάτα. Απ' αυτή την άποψη δεν ξενοιάζεις καθόλου, αφού κρέμεσαι από την εταιρία.
Βέβαια, καταλαβαίνω γιατί αρέσει στη Μισέλ, καθώς η φράση της "πρέπει να έρθετε σε επαφή με τα περιττώματα της γάτας" speaks volumes που λένε!

Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να μαζευτούμε όλοι εμείς που την θέλουμε να πείσουμε κανένα Pet shop να μας εισάγει μερικές??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Πολυ καλο για τις διακοπες αν και για οσους ειναι εφευρετες υπαρχει κι αυτη η λυση

Αυτό είναι το καλύτερο απ' όλα!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool