Αψυχολόγητη επιθετική συμπεριφορά στα ξαφνικά! Βοήθεια!

manatee

Νεοφερμένο μέλος

Η manatee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους,
Είμαι καινούρια στο φόρουμ και κατέληξα εδώ (αφού σας διαβάζω πολύ καιρό) γιατί έχω για πρώτη φορά σοβαρό πρόβλημα και δε μπορώ να βρω λύση. Έχω έναν γατούλη που τώρα κλείνει τον πρώτο χρόνο ηλικίας του. Γενικά είμαι έμπειρη με γατοσυμπεριφορές καθώς από μικρή πάντα είχαμε στο σπίτι κι ένα γατούλι.

Ας μπω στο ψητό όμως για να μη σας κουράζω.
Γενικά ο Τουλούζ κοιμάται πάντα στα πόδια μου στο κρεβάτι το βράδυ και δεν σηκώνεται παρά το πρωί κατά τις 5-6. Να αναφέρω ότι ενδιάμεσα στη νύχτα εγώ θα σηκωθώ 1-2 φορές αλλά εκείνος δεν δίνει (έδινε) σημασία και ξανακοιμόταν αμέσως μόλις επέστρεφα. Καμιά φορά όμως με ακολουθούσε κι εκείνος μέχρι το μπάνιο αλλά μετά ξεμυαλιζόταν και ήθελε χάδια, άρχιζε τρελά γουργουρητά και ερχόταν στο πρόσωπο για αγκαλίτσες και χαδάκια (μιλάμε τώρα για 3 και 4 το βράδυ..αλλά μου αρέσει φυσικά). Μόλις λοιπόν τελείωνε κι αυτό, είτε θα ξανακοιμόταν ή θα πήγαινε να φάει και μετά να παίξει κλπ.

Το πρόβλημα ποιο είναι: πριν εφτά μέρες περίπου δεν ξέρω πως και γιατί εκεί που τον χάιδευα (στις 3 το πρωί που είχε έρθει για αγκαλίτσες) μου έχωσε μία τρελή διαγκωματιά στο χέρι, τον μάλωσε και τον έκλεισα έξω (εκείνος μετά από λίγα λεπτά έξυνε την πόρτα να μπει πάλι μέσα). Αυτό λοιπόν συνεχίζεται εδώ και μία βδομάδα σχεδόν κάθε βράδυ και όσο περνάνε οι μέρες γίνεται πιο έντονο: εάν δεν σηκωθώ όλη τη νύχτα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά έτσι και σηκωθώ, μετά έρχεται στο πρόσωπό μου και ή θα επιτεθεί στο πρόσωπο κατευθείαν (όχι άγρια αλλά όσο ναναι επιτίθεται) ή αν βγάλω τα χέρια έξω από το πάπλωμα θα ορμήξει. Τις πρώτες μέρες ήταν πιο ήπιο το δάγκωμά του αλλά επειδή φυσικά του ρίχνω μία στον ποπό, εκείνος φουντώνει περισσότερο. Προσπαθώ να μη τον δέρνω αλλά πλέον δαγκώνει με τόσο μίσος και τόσο πολύ που την τελευταία φορά τον κράτησα βίαια από το σβέρκο πάνω στο κρεβάτι και από την τρομάρα του άρχισε να γουργουρίζει (στενοχωρήθηκα πάρα πολύ). Φυσικά όταν τον άφησα αντί να φύγει επιτέθηκε με περισσότερη μανία.

Να σημειώσω ότι κάθε πρωί έρχεται στη μούρη μου και με ξυπνάει και μιλάει και θέλει πολλά χαδάκια και παρ’όλο το βραδινό περιστατικό θέλει χάδια (γιατί βγαίνει απτο δωμάτιο, ηρεμεί και σε 3 ώρες που ξυπνάω τα έχει ξεχάσει). Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που δεν ήρθε να με ξυπνήσει και στενοχωρήθηκα πολύ. Φοβάμαι ότι η σχέση μας χαλάει παρ’όλο που μέσα στη μέρα η σχέση μας είναι άψογη (δεν έχει αλλάξει). Μόνο σήμερα το πρωί άρχισε ναναι απόμακρος και δεν ξέρω τι να κάνω. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι εκείνο που τον φόβισε/πείραξε την πρώτη φορά και ειλικρινά δεν βγάζω άκρη!!! Είναι φαύλος κύκλος γιατί θέλω να διορθώσω την κατάσταση κ δεν ξέρω πως! Προχθές μόλις μου όρμηξε, άναψα το φως και έκατσα στο κρεβάτι δίπλα του, δεν αντέδρασα καθόλου, του ψιθύριζα ήρεμα και προσπαθούσα να τον χαιδέψω αλλά εκείνος αγρίευε περισσότερο και μου ξαναόρμηξε άλλες 3 φορές στο χέρι με μανία (ε την 3η τον πέταξα έξω απτο δωμάτιο). Τι φταίει??? Τις προάλλες μου όρμηξε με το που ήρθε στο κρεβάτι (δλδ δεν ξύπνησε τη νύχτα, αλλά με το που ήρθε να κοιμηθεί): ήταν σκοτάδι και εγώ έφτιαχνα το ξυπνητήρι στο κινητό μου, έρχεται κατευθείαν στο πρόσωπό μου, κοιτάει το κινητό και μου δαγκώνει το χέρι!!!

Μπορεί να σκεφτεί κανείς ένα λόγο που μπορεί να αντιδρά έτσι και κυρίως πως μπορώ να διορθώσω την κατάσταση? Είχε κανείς αντίστοιχη εμπειρία??? Είμαστε τόσο αγαπημένοι (κατά τα άλλα) που φοβάμαι ότι θα κλονιστεί όλη η σχέσηL. Έχω σκάσει γιατί μέχρι πριν ένα μήνα δεν τον φοβόμουνα, τώρα πια αν δεν τον βγάλω έξω απ’το δωμάτιο, κουκουλώνομαι ολόκληρη κάτω από το πάπλωμα αλλά κι αυτό χθες δεν δούλεψε, ανέβηκε πάνω στο κεφάλι (πάνω απ΄το πάπλωμα) κι άρχισε με μανία να «σκάβει» το πάπλωμα για να με ξετρυπώσει. Εμφανίστηκα..πήγα να τον χαιδέψω και μου την ξαναέχωσε.
Έχω απελπιστεί. Συγγνώμη για το τεράστιο ποστ:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
είναι στειρωμενος ο μικρουλης?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι αμέ και στειρωμένος είναι και παίζω και καθε μέρα μαζί του κάνα 15λεπτο να εκτονωθεί μέχρι να λαχανιάσει..

Εμένα όλο αυτό μου μοιάζει με παιχνίδι..... Τι ηλικία έχει, δε μας είπες; Τη νύχτα κιόλας τα πιάνει μια τρέλα, κατά γενική ομολογία. Οπότε μήπως απλά θέλει παιχνίδι ή συντροφιά; Μήπως έχει κι άλλη ενέργεια που θέλει να εκτονώσει; Επίσης είναι και με τις φάσεις τους τα γατάκια.... Δε νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς τόσο... Αυτός καταλαβαίνει πως ξυπνάς για τα καλά και συνεχίζει το παιχνίδι.... Αν τον αγνοήσεις και κοιμηθείς, πιθανότατα θα στριφογυρίσει λίγο και μετά θα κοιμηθεί κι αυτός.

Είναι ενός έτους. Ναι τη νύχτα πριν κοιμηθούμε τον πιάνει μια τρέλα και πηγαινοέρχεται τρέχοντας σε όλο το σπίτι αλλά μετά ηρεμεί και έρχεται για ύπνο.
Δεν ξέρω στην αρχή πως το έβλεπε ίσως έχεις δίκιο και αρχικά με δάγκωσε για να παίξει (αν και δεν το θεωρώ πιθανό, δεν μπορεί μετά από 10 μήνες που τον έχω και κοιμόμαστε μια χαρά, ξαφνικά να θέλησε να παίξει...) αλλά το σίγουρο είναι πως τώρα δαγκώνει από μίσος να πω? Φόβο/άμυνα να πω? Σηκώνει τρίχα, στρίβει κεφάλι, χαμηλώνει αυτιά και ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ! :( Προσπάθησα να τον αγνοήσω αλλά έρχεται στο πρόσωπο και ορμάει..

χωρίς να έχω καμία παρόμοια εμπειρία θα έλεγα πως τείνω να συμφωνήσω με τη φωτεινή..νομίζω πως είναι παιχνίδι κ πως δεν είναι επιθετικό με την έννοια που το θεωρούμε εμείς..μάλλον χρειάζεται κι αλλη εκτόνωση..όσο για τη σηκωμένη τρίχα κ το κεφαλάκι του..κι εμένα η παμαμπού τα κάνει όταν παίζουμε.μάλιστα τελευταία από το πουθενά θέλει παιχνίδια ασταμάτητα!
σε πρώτη φάση θα έλεγα να προσπαθήσεις να μην αγχώνεσαι..τα σκασμένα το καταλαβαίνουν.ταυτόχρονα όμως πρέπει να προστατεύσεις κ τον εαυτό σου..μήπως για ένα διάστημα να μην μπαίνει στο χώρο που κοιμάσαι?εγώ κάποτε που η παμαμπού μου έτρωγε τα χέρια τα άλοιφα με οινόπνευμα..ούτε που πλησίαζε μετά..ίσως αν κάνεις κάτι αντίστοιχο?μίλησε κ με κάποιον καλό κτηνίατρο..σίγουρα θα σε βοηθήσει περισσότερο.καλή τύχ. ενημέρωνέ μας!

Ετσι οπως τα περιγραφεις τα πραγματα θα σου πω οτι παιζει, απλα παιζει αγρια και αυτο ειναι που πρεπει να του κοψεις. Αυτο που λες με το κατεβασμα των αυτιων και το σηκωμα της τριχας το κανει και η δικια μου την ωρα του παιχνιδιου. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι οταν θα σε δαγκωσει δυνατα να βαλεις μια δυνατη φωνη λεγοντας μηηηηηηη, αν δεις οτι το συνεχιζει ξαναμαλωσε τον, αν δεν σταματησει τοτε βγαλτον εξω απο το δωματιο, ετσι του δειχνεις οτι δεν πρεπει να παιζει ετσι κι εκει σταματαει το παιχνιδι.

Κι εγώ το φοβάμαι ότι καταλαβαίνει πως αγχώνομαι κι ότι κρύβομαι κάτω από το πάπλωμα αλλά δεν το ελέγχω νιώθω σα να με καταδιώκει τίγρης :P ακούω και την ανάσα του μέσα στη νύχτα όταν είναι πάνω απ'το κεφάλι μου, χαχα spooky :)

Εμένα σηκωμένη τρίχα και αυτιά δεν έχει κάνει ποτέ όταν παίζουμε και γενικά στο παιχνίδι δαγκώνει μόνο τα παιχνίδια του. Το πρώτο πράγμα που του μάθαμε είναι να μη βλέπει το χέρι σαν παιχνίδι χρησιμοποιόντας το "ΜΗ" και αυτός είναι και ο λόγος που νιώθω και βλέπω ότι δεν είναι παιχνίδι. Κάτι του έκανα κάποιο βράδυ (ίσως επειδή ξύνει και το κρεβάτι όταν σηκώνεται και τον τραβάω έτσι όπως είμαι ξάπλα, ίσως τον τράβηξα απότομα εκείνο το βράδυ..δεν ξέρω..και το είδε διαφορετικά από τότε). Όσο για να μη κοιμάται μαζί μας, μπορώ εύκολα να του κλέισω την πόρτα ή να κλείσω εκείνον σε ένα δωμάτιο αλλά μετά έχουμε άλλα.....ξύνει με μανία πηδάει στο χερούλι και ρίχνει κι κάνα νιάου να ακουστεί :P αφήστε που δεν μπορώ να φωνάξω "ΜΗ" νυχτιάτικα γιατί θα σηκωθεί ο σύζυγος να μας πετάξει και τους δύο έξω από το δωμάτιο :D
Θα δω και σήμερα πως θα πάει και θα σας ενημερώσω..ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! (Μέχρι αυτή τη στιγμή ήμασταν αγκαλίτσα, γουργουρητά, χαδάκια και πολλά παιχνίδια...για να δούμε το βράδυ στισ 3 τι θα γίνει - πωπω σαν θρίλερ ακούγεται:eek:)

λες μετά τις 3 να δαιμονίζεται?τον βλέπω κι σαυτήν την τσαχπίνικη φώτο κ αδυνατώ να πιστέψω πως αυτος ο γλύκας τα κάνει αυτα!περιμένουμε νέα.

Μηπως απλά πειναει οταν φερεται ετσι και θελει να σηκωθεις να του βαλεις φαγητο ή νερο ή μηπως η αμμος του ειναι λερωμενη; Λογικα για να επιμενει ετσι, κατι σου ζηταει. Βρες το!

Καλησπερα φιλη μου.:)
Καταρχην ο γατουλης σου ειναι πολυ νεαρος.Εκ πειρας θα σου πω,οτι οι γατες στην πορεια,εμφανιζουν καποια χαρακτηριστικα στην προσωπικοτητα τους που δεν τα ειχαν πριν.Αλλοτε μενουν,αλλοτε φευγουν.Επισης και με τις συνηθειες το βλεπουμε αυτο.
Πιστευω οτι παιζει.Ανακαλυψε το παιχνιδι με το δαγκωμα ,του αρεσει και το κανει.Το χειροτερο που εχεις να κανεις ειναι να το δερνεις(εστω και αυτο το χτυπηματακι στο πωπουδακι)Φαινεται οτι εκει τσαντιζεται και επιμενει ακομα περισσοτερο.Ακριβως μα ακριβως την ιδια συμπεριφορα εχει και ο δικος μου γατος,μονο που αυτος συνηθως το κανει ειτε για να του βαλω να φαει,ειτε για να τον χαιδεψω!Ναι..να τον χαιδεψω παρακαλω!Το χαδι ο μπουκακος το απαιτει..ακριβως την ωρα που θελει αυτος.Αν μου ερθει καιε γω δεν τον χαιδεψω,τοτε αρχισει τα δαγκωματα!:hehe:
Εσενα δεν φαινεται να θελει φαγητο.Για χαδι δεν ξερω.Σημασια εχει οτι με χτυπηματακια,γινονται πιο εξαλλα.Και δεν ειναι θεμα μισους,τα ζωα δεν μισουν.Απλα τσαντιζεται.
Καποιες φορες τα πραγματα ειναι πιο απλα απο οσο τα φανταζομαστε.
Για μενα λοιπον,ο γατος σου ξεκινησε το δαγκωμα σαν παιχνιδι,το ανακαλυψε δηλαδη και σαφως το συνεχιζει.
Θα ελεγα πως αν δεν το κοψει,ειναι προτιμοτερο με το που πεφτεις για υπνο,καν να μην τον βαλεις κρεβατοκαμαρα,να κοιμαστε σε ξεχωριστα δωματια δηλαδη..παρα ολο αυτο που γινεται.Δηλαδη να ξαπλωνετε,μετα αυτος να σε δαγκωνει,εσυ να φοβασαι...να τον μαλλωνεις και να τον βγαζεις εκτος δωματιου.Καλυτερα απο την αρχη ξεχωριστος υπνος.:/:

Όπως προείπε η "Πουπουλίνα", κατ'αρχήν και μέχρι να τα ξαναβρείτε ή να θέσετε τη σχέση σας σε ...νέες βάσεις, καλό είναι να μείνει για ένα διάστημα εκτός υπνοδωματίου, ώστε αυτό το πράγμα να πάψει να ανακυκλώνεται:
Εκείνος έχει κέφι για παιχνίδι και εκτόνωση, εσύ τον μαλώνεις και επιπλέον απλώνεις και χέρι πάνω του (σφάλμα) που πολλές φορές στην κίνηση αυτή σου απαντάει "όσο με μαλώνεις....τόσο με πορώνεις!":P,συνεχίζει με περισσότερη ένταση τα δαγκώματα, εσύ αγχώνεσαι και τρομοκρατείσαι περισσότερο...και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται:/:
Για να μειώσεις λοιπόν τις πιθανότητες αυτή η ανεπιθύμητη αλλαγή συμπεριφοράς του να γίνει καθεστώς, πριν πέσετε στο κρεβάτι να αυξήσεις τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να του φεύγει η συσσωρευμένη ενέργεια και μετά η πόρτα σου θα κλείνει. Θα νιαουρίσει κάμποσο την πρώτη φορά, τη δεύτερη λιγώτερο, την τρίτη θα το πάρει απόφαση και αφού περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, ξαναδοκιμάζεις να αφήσεις την πόρτα ανοιχτή. Αφού βέβαια έχεις πρόσφατα παίξει μαζί του, με παιχνιδάκια άλλα που δεν το ενθαρρύνουν το να σε δαγκώνει.

Η δική μου για παράδειγμα, δαγκώνει όταν θέλει να τραβήξει την προσοχή. Και βέβαια δεν υπακούει σε "μη", αλλά είτε αφήνω το χέρι μου χωρίς να το τραβήξω και αν, λέμε "αν" δυναμώσει το δάγκωμα βγάζω ένα "αααα!" που σημαίνει "πονάω" και τότε χαλαρώνει.
Ή σταματάω το παιχνίδι και προσπαθώ να της αποσπάσω με κάτι άλλο την προσοχή.
Μη σηκώνεις χέρι, γιατί το εκλαμβάνουν ως επίθεση και αγριεύουν περισσότερο.. Καλύτερα να κρατάς μια τακτική "ήπιας άμυνας", για να βοηθήσεις να σταματήσει αυτή η δυσάρεστη κατάσταση. Έτσι θα τον βοηθήσεις να αποβάλλει αυτή τη συνήθεια, πριν εγκατασταθεί για τα καλά και γίνει στοιχείο του χαρακτήρα του, που ακόμα διαμορφώνεται :)

Καλημέρα σε όλους! Συγνώμη που εξαφανίστηκα.:/:
Λοιπόν τα νέα μου. Την Παρασκευή λοιπόν κοιμηθήκαμε αγκαλίτσα μέχρι το πρωί, παρ'όλο που σηκώθηκα το βράδυ (και αναγκαστικά τον ξύπνησα) εκείνος δεν έδωσε σημασία και ξανακοιμήθηκε αμέσως μέχρι το πρωί! Το ίδιο και χθες! Χάρηκα τόσο πολύ! Ξέρετε τι διαφορετικό έκανα μόνο? Την Παρασκευή πριν κοιμηθούμε παίξαμε μέχρι τελικής πτώσεως..όχι απλά λαχάνιασε αλλά κρέμασε σα σκυλί τη γλώσσα κάτω! Μόνο από αυτό συμπεραίνω ότι το πρόβλημα του είναι πως αν δεν έχει εκτονωθεί αρκετά και του δώσω το βράδυ μία αφορμή θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Απλά είχα προβληματιστεί πολύ γιατι ΠΟΤΕ δεν δάγκωνε για παιχνίδι, από μικρούλι του είχαμε μάθει με "ΜΗ" να δαγκώνει μόνο τα παιχνίδια του. Ξέρω πως δεν πρέπει να τον δέρνω (και δεν το κάνω) απλά παιδιά εντάξει κόντευε να μου ξεκολλήσει το χέρι από το δάγκωμα :devil: (και δεν μπορούσα να φωνάξω γιατί δίπλα κοιμόταν ο σύζυγος)!

Alcyone αυτό ακριβώς τρέμω κι γώ να μη γίνει στοιχείο του χαρακτήρα του..αλλά νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο..Δεν το ξανάκανε από την Πέμπτη! Βέβαια δε θέλω κι όλας να του δίνω παιχνίδι μόλις με δαγκώνει γιατί έτσι θα μάθει πως με αυτό τον τρόπο παίρνει αυτό που θέλει.

Gravatas το αποκλείω να το κάνει από πείνα-δίψα κλπ γιατί το πιατάκι του είναι πάντα γεμάτο και ρυθμίζει εκείνος το πότε θα τρώει. Για την άμμο δεν το συζητάω είναι πάντα καθαρή.

Πουπουλίνα[FONT=&quot]νόμιζα πως η προσωπικότητα των γατούλιδων διαμορφώνεται τους πρώτους 6 μήνες και μετά δεν αλλάζει…δεν ξέρω ίσως έχεις και δίκιο..Επίσης αυτό που λες για το χάδι, κάθε πρωί που έρχεται να με ξυπνήσει και κάνει σαν τρακτέρ και κολλάει πάνω μου για χάδι, ΑΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΩ και δεν κουνηθώ μετά από 30δευτερόλεπτα έρχεται και μου δαγκώνει τη μύτη (απαλά σχετικά) και μόλις αρχίσω να τον χαιδεύω ηρεμεί…

Αλλά ρε σεις, να θέλει χάδια 3 το πρωί? :confused:Άσε που όποτε θέλει χάδια πάντα γουργουρίζει και σε αυτές τις περιπτώσεις (τις μεταμεσονύκτιες) είναι αθόρυβος. Νομίζω παιδιά καταλήγω με τη βοήθεια όλων σας ότι επειδή με βλέπει να σηκώνομαι (τι να κάνω κι γω δεν κρατιέμαι) ξεμυαλίζεται (ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ) και ξεκινάει τα παιχνίδια..και φυσικά όπως είπατε αν εγώ μέσα στον ύπνο μου τον μαλώσω τότε θα πωρωθεί περισσότερο και μετά τρέχα γύρευε (μόνο όταν τον πετάω εκτός δωματίου έχει αποτέλεσμα). Οπότε νομίζω (ελπίζω!) ότι λύθηκε το μυστήριο..θα τον παρακολουθήσω και μέσα στη βδομάδα (θα πειραματιστώ) και θα σας πω!

Ευχαριστώ όλους πολύ!!!!:D[/FONT]

Μπράβο το παιδί!!! :clapup:... εννοώ ο Τουλούζ με το όμορφο, πρωτότυπο κι εδιαφέρον όνομα :D
Και μη παραξενεύεσαι αν στις 3 τα άγρια μεσάνυχτα είναι αρκετά δραστήριος και θέλει τα χαδάκια του...είναι και "βαρύ" το όνομα που φέρει..
Λες να είναι άξιος συνεχιστής του συνονόματού του Τουλούζ Λωτρέκ (ζωγράφου, χαράκτη και σχεδιαστή διαφημίσεων) που εμπνεόταν από τη ζωή σε μπαρ, καμπαρέ και κλπ νυχτόβια θέματα?:P

Για το χαρακτήρα των γατιών, θα συμφωνήσω με την Πουπουλίνα, οτι οι γάτες εμφανίζουν στη συμπεριφορά τους χαρακτηριστικά δεν τα είχαν πριν και που άλλοτε φεύγουν κι άλλοτε μένουν:yes:
Ίσως οφείλεται και στο οτι ο χαρακτήρας τους συχνά δεν "ενηλικιώνεται", δεν παγιώνεται στο 100%.
Είναι παιδιά που ποτέ δεν μεγαλώνουν, μ'ό,τι θετικό ή αρνητικό συνεπάγεται από αυτό..
Εμείς απλώς προσπαθούμε, αν όχι να εξαλείψουμε, τουλάχιστον να περιορίσουμε τις αρνητικές πτυχές που μπορεί να παρουσιάσει η συμπεριφορά τους.
Περιμένουμε νέα του Τουλούζ που είναι και παιχνιδιάρης και χουρχούρης και χαδιάρης :inlove:

Μάλιστα δεν το ήξερα αυτό....και να ρωτήσω..μέχρι πότε θα πραγματοποιούνται αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά του? Επ'άπειρον:confused:? Ή μέχρι κάποια Χ χρόνια? Ενδιαφέρον πάντως, δεν το είχα παρατηρήσει παρ'όλο που πάντα είχα γατούλη σπίτι.....δεν έδινα σημασία μάλλον :S
Το Τουλούζ το έβγαλα από το Aristocats του Disney που μου άρεσε πάντα πολύ και το ένα από τα 3 γατάκια στη ταινία είναι ίδιος ο δικός μου κι έτσι πήρε το όνομα του....στην ταινία βέβαια ο Τουλούζ ζωγράφιζε και μάλλον γι'αυτό είχε κι αυτό το όνομα (εμένα δεν έχει επιδείξει τέτοιο ταλέντο...ακόμα) οπότε ναι το όνομα το πήρε από τον διάσημο Λωτρέκ!:)

γεια σε όλους.
μέγα πρόβλημα από χθες κι όπως έχετε καταλάβει είμαι τόσο αγχώδης που είμαι έτοιμη να βρω γατοψυχίατρο!

χθες βράδυ, που λέτε, όταν ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, ήρθε κι η μικρή κι έπαιζε με τον άντρα μου μπροστά από τα πόδια του, εκείνος σε καθιστή στάση. σε κάποια στιγμή τη βλέπω να αρχίζει να βάζει τα αυτιά πίσω, κοιτώντας στο κεφάλι του κ λίγο πιο πάνω, σηκώνεται φουντώνει ολόκληρη και του κάνει κχχχχχ κχχχχ 2 φορές!:eek:
εκείνη τη στιγμή είχαν σταματήσει λίγο το παιχνίδι απλώς της χάιδευε το ποδαράκι, είχαμε κλειστό φως κι αναμμένη τηλεόραση.
ανοίγω το φως της μιλάμε λίγο ήρεμα κι εκείνη μαζεύτηκε στο κρεβάτι χαλαρώνοντας , σα να κατάλαβε πως η συμπεριφορά της ήταν λάθος ή περίεργη για μας.
μετά από 5 λεπτά όμως, ήταν κ ήδη αργά και θέλαμε έτσι κι αλλιώς να κοιμηθούμε, ξανακλείνουμε το φως κι εκείνη ξανασηκώνεται φουντωμένη κοιτώντας τον άντρα μου και κάνοντάς του κχχχχ!
αναγκαστικά άνοιξα το φως να ηρεμήσει και μετά την έβγαλα από το δωμάτιο κι έκλεισα την πόρτα.
ειλικρινά τρόμαξα πάρα πολύ, νόμιζα θα μας επιτεθεί!
δεν μπορώ να καταλάβω τί την τρόμαξε έτσι, υποθέσαμε κάποια αντανάκλαση, από την τηλεόραση , στον τοίχο πίσω μας.

μετά από καμμία ώρα που σηκώθηκε ο άντρας μου για νερό, άνοιξε την πόρτα αλλά εκείνη κοιμόταν στο σαλόνι και δεν ήρθε στο δωμάτιό μας, παρά μόνο το πρωί , όπως πάντα, γουργουρίζοντας.

κι ενώ ήμουν ήσυχη πως οκ κάτι την τρόμαξε πάει πέρασε, πριν λίγο παίζοντας με τον άντρα μου, στο σαλόνι αυτή τη φορά,καθισμένος εκείνος κάτω κουνούσε ένα φτερό που της αρέσει να το κυνηγάει, πάλι σηκώθηκε και φούντωσε κ ήταν έτοιμη να κάνει κχχχ, αλλά πιο ήπιο φούντωμα αυτή τη φορά. αφού της μιλήσαμε λίγο ηρέμησε αμέσως και έπαιξε με τον άντρα μου και τώρα κοιμάται του καλού καιρού.

τί φταίει βρε παιδιά? έχω τρομάξει πολύ, ειλικρινά!
τί την τρόμαξε τόσο χθες και γιατί να το ξανακάνει απόψε?
εν τω μεταξύ αν κάποιος τη μαλώνει εδώ μέσα καμμιά φορά στις σκανταλιές είμαι εγώ, κι όχι ο άντρας μου! εκείνος μόνο παίζει μαζί της δε την ενοχλεί ποτέ!
δε θέλω να την κλείνω έξω το βράδυ από φόβο, γιατί πιστέψτε με το χτεσινό ήταν φοβερά τρομακτικό!
ποτέ μα ποτέ δεν έχει κάνει έτσι, τόοοοοσο πολύ φουντωμένη και συνεχόμενα κχχχχ, ούτε και στους ξένους που δεν γουστάρει δεν το κάνει!
συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη και προβληματισμένη για το τί παθαίνει το μωράκι μας και το κάνει αυτό.
και πώς πρέπει να αντιδράσουμε?

rouli726 όπως το περιγράφεις μου φαίνεται πολύ φυσιολογική η αντίδραση της μικρής και στις δύο περιπτώσεις, καταλαβαίνω μεν ότι σ΄έχει προβληματίσει, από τη στιγμή που δεν είχατε βιώσει ανάλογη συμπεριφορά...Σου το λέω από την άποψη ότι πολύ συχνά οι γάτες κατα τη διάρκεια του "παιχνιδιού" μπορεί να φουντώσουν και να κάνουν και κχχχχ σε ανύποπτο χρόνο. Όταν ας πούμε παίζουν και μεταξύ τους, όταν κάποιο πάει να "υπερισχύσει" βγάζουν αυτή την επιθετικότητα σαν άμυνα..Το παιχνίδι τους αρέσει μεν αλλά ως ενός σημείου, οπότε εγώ θα σου πρότεινα απλά να παίζετε μεν μαζί της (εννοείται) αλλά όταν βλέπετε ότι κι αυτή εχει όρεξη για παιχνίδι κι όχι σε οποιαδήποτε στιγμή και πάλι πάντα με μέτρο γιατί όντως μπορεί να ενοχληθούν! Όχι ότι πρόκειται να γίνει η δική σας γατούλα πολύ επιθετική, το πολύ να ρίξει μια δαγκωνιά ή γρατζουνιά, αλλά καλό είναι βέβαια να τα αποφύγετε κι αυτά.
Επιπλέον δεν αποκλείεται με τον τρόπο της να διεκδικεί κατά κπ τρόπο εσένα από τον άντρα σου, αν σε νιώθει πιο κοντά της..βγάζουν και ζηλίτσες καμιά φορά βλέπεις, το χω διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές και με τα δικά μου! Οπότε μη σου κάνει εντύπωση που "επιτέθηκε" σ΄αυτόν κι όχι σ΄εσένα. Συνεπώς σίγουρα δε χρειάζεστε γατοψυχίατρο, όλα καλά, μια περιστασιακή αντίδραση είναι, αρκετά συνηθισμένη στη γατοσυμπεριφορά. Παιχνίδι με μέτρο θα λεγα εγώ και βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχει πρόσβαση στη κρεβατοκάμαρα :)

Τελευταία επεξεργασία:
Θα συμφωνήσω με τη Μαρία. :yes:Να πω ακόμη οτι είναι ορισμένα γατιά που "τα δίνουν όλα" στο παιχνίδι και πάνω εκεί είναι που χάνουν λίγο τον έλεγχο και παρασύρονται σαν να είναι ο "εχθρός" αληθινός. Και η δική μου δεν εξαιρείται από αυτό. Υπάρχουν στιγμές που κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, φουντώνει την ουρά, τραβάει πίσω τ'αυτιά και αντί για κχχχχ, βγάζει κάτι αλαλαγμούς, ιαχές πολέμου...
susel.gif

Τις προάλλες πάνω σ'αυτή τη φάση μου έριξε μια ξεγυρισμένη δάγκα που ακόμα στολίζει έντονα το φτωχό μου ποδαράκι:P

ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις, ειλικρινά με ηρεμήσατε γιατί δεν είχε ξανασυμβεί αυτό, παρότι όταν παίζει, ειδικά με το μπαμπά της, είναι αρκετά "μαχητική", χθες τρόμαξα, νόμιζα πως έπαθε κάτι!
θα προσέχω να ασχολούμαστε ακόμη περισσότερο μαζί της, αν και όλη μέρα εδώ είμαστε, μας "έχει και τους δυο" συνέχεια, αλλά είναι τιγράκι οπότε μάλλον θέλει πιο πολύ παιχνίδι για να ηρεμεί μετά.

Ξύπνησε αγριεμένη και φέρθηκε απειλητικά!

Ειμαστε καινουριοι γαταγονεις.
Πριν απο δεκα λεπτα ετσι οπως κοιμοταν πολυ χαλαρα και γλυκα ξαφνικα σηκωσε το κεφαλι της κοιταζε πισω της αριστερα δεξια και σηκωθε και με επιθετικη συμπεριφορα εκανε σβουρες γυρω απ τον εαυτο της,δηλαδη κυνηγαγε την ουρα της.κανοντας εναν περιεργο ηχο...κατι σαν γρρρρρρρ αλλα πολυ εντονο και αγριο,μετα καπως ηρεμησε αλλα τιναζοταν με τον παραμικρο θορυβο,τωρα ξανα πηγε και ξαπλωσε αλλα δεν ειναι τελειως χαλαρη και ηρεμη!τι ηταν ολο αυτο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back