Βαθιά απογοήτευση...

mandeson

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η mandeson αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 268 μηνύματα.
Απόψε μου έγραψε ένας κύριος και ζητούσε δύο από τα γατάκια που δίνω για υιοθεσία... Από τα τέσσερα, έχει μείνει πια μόνο η Μπελίσα ενώ τα τρία αδερφάκια της βρήκαν όμορφες και τρυφερές μανούλες να τα αγκαλιάσουν και να τα αγαπήσουν... Έτσι, του είπα για τη Μπελίσα και του πρότεινα και τη Γκρέτελ, τη μονόφθαλμη γατούλα που πρόσφατα έβαλα και γι' αυτή αγγελιούλα... Δικαίωμα, βέβαια, του κάθε ανθρώπου να υποστηρίζει ό,τι θέλει και να αισθάνεται όπως θέλει...Ωστόσο, ένιωσα σαν μαχαιριά στην καρδιά όταν, αφού είδε τη φωτογραφία της Γκρέτελ μου σχολίασε "δεν περίμενα κάτι τέτοιο". Όταν του επισύναψα τη φωτογραφία του εξήγησα την περίπτωσή της αλλά σχεδόν ήμουν σίγουρη ότι θα απαντούσε σαννα ήταν η Γκρέτελ ανάπηρη... Που δεν είναι...Εμφανισιακά μπορεί να μην είναι αρμονικό το πρόσωπό της αλλά είναι ένα τέλειο γατάκι απ΄όλες τις απόψεις...τις σημαντικές και τις ασήμαντες... Και όμορφο...Πληγώθηκα πολύ σαν να το είχε πει για μένα...
Αυτά, απλά θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και ίσως να διαβάσω τις απόψεις σας....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην το παιρνεις προσωπικά. ειναι θεμα ωριμότητας, να φανταστεις πριν εφτα χρονια ειχα επικοινωνησει με το σωματειο μαζί μπορουμε, τοτε που πρωτοαρχιζα να σκεφτομαι για γατα και μου προτειναν ενα τυφλό γατακι ( λαθος τους γιατι ημουν απειρη τελειως βεβαια) και η αληθεια ειναι οτι δεν αισθανομουν ικανη να το αναλαβω το φανταζομουν ασχημο σαν τερατακι τοτε, δεν ηθελα ενα ζωο με προβλημα, εδω καλα καλα ενα χωρις προβλημα και δεν ηξερα να θα μπορουσα να το βγάλω πέρα. Και τωρα δωσε μου προβληματικο και παρε μου τη ψυχη που λεει ο λογος. Τοτε καποιος θα με ελεγε κι εμενα ετσι, τωρα?

Επίσης σημαντικό ρόλο παιζει ο τροπος που τα προβαλει κανεις τετοια ζωα δεν πρεπει να παιρνει υποψην τον εαυτο του ουτε να ταυτιζεται απλα να τα προβαλλει σαν μια δυνατοτητα και να δεχεται οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι ολοι να τα θελουν και καλυτερα γιατι ετσι θα πανε σε αυτον που πραγματι τα θελει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μερικοί κοιτάζουν μόνο τα επιφανειακά,είτε αυτά είναι ζώα, άνθρωποι,αισθήματα,,,ίσως και να μην ήταν ''προετοιμασμένος ''και του φάνηκε πολλύ,,,, όπως και να έχει νομίζω η Γκρέτελ θα είναι πολλύ πιο τυχερή όταν αυτός που θα τη διαλέξει ,θα δει σ'αυτή μια όμορφη γάτα, θα την αγαπήσει βαθιά όπως αξίζει σε όλες και όλους και όλα. Καλή τύχη στη Γκρέτελ, και στη Μπελίσα.:)

Μην το παιρνεις προσωπικά. ειναι θεμα ωριμότητας, να φανταστεις πριν εφτα χρονια ειχα επικοινωνησει με το σωματειο μαζί μπορουμε, τοτε που πρωτοαρχιζα να σκεφτομαι για γατα και μου προτειναν ενα τυφλό γατακι ( λαθος τους γιατι ημουν απειρη τελειως βεβαια) και η αληθεια ειναι οτι δεν αισθανομουν ικανη να το αναλαβω το φανταζομουν ασχημο σαν τερατακι τοτε, δεν ηθελα ενα ζωο με προβλημα, εδω καλα καλα ενα χωρις προβλημα και δεν ηξερα να θα μπορουσα να το βγάλω πέρα. Και τωρα δωσε μου προβληματικο και παρε μου τη ψυχη που λεει ο λογος. Τοτε καποιος θα με ελεγε κι εμενα ετσι, τωρα?

Επίσης σημαντικό ρόλο παιζει ο τροπος που τα προβαλει κανεις τετοια ζωα δεν πρεπει να παιρνει υποψην τον εαυτο του ουτε να ταυτιζεται απλα να τα προβαλλει σα μια δυνατοτητα κια να δεχεται οτι δεν ειναι υποχρεωμενοπι ολοι να τα θελουν και καλυτερα γιατι ετσι θα πανε σε αυτον που πραγματι τα θελει.

Yasmin μου, δεν είναι τόσο η άρνηση, δικαίωμα του ανθρώπου , κάθε ανθρώπου, να μη δεχθεί για τους δικούς του λόγους... Δεν είμαι ποτέ πιεστική και τόνισα μάλιστα ότι απλά πρόκειται για πρόταση... Απλά, η απαξίωση που ενείχε το ύφος της απάντησής του με στενοχώρησε, το ότι μάλλον σοκαρίστηκε θεωρώντας το "έκτρωμα"...

Ναι βρε κορίτσι μου και με τους ανθρώπους δεν συμβαίνει αυτό? Δεν μένουν άνθρωποι στα αζήτητα επειδή είναι άσχημοι και δεν τους θέλει κανείς για παρέα και συντρόφους? Έτσι είναι η βρωμοκοινωνία μας.
Όσοι μπορούμε και αντιστεκόμαστε ακόμα σε αυτό θεωρώ ότι είμαστε ελάχιστοι. Εγώ από παιδί στο δημοτικό είχα σαν φίλη κολλητή την πιο άσχημη κοπελίτσα που την κορόιδευαν όλα τα παιδιά. Γιατί έτσι γούσταρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζωάκια. Υπάρχουν άνθρωποι που υιοθετούν γατάκια ή σκυλάκια γιατί χτύπησε η καρδούλα τους αλλά και άλλοι που υιοθετούν γατάκια γιατί γυάλισε το μάτι τους. Υπάρχει και η τρίτη κατηγορία που τους συμβαίνουν και τα δύο:). Μην σε εκπλήσει λοιπόν. Για την μικρούλα θα βρεθεί κάποιο άτομο από την πρώτη ή τρίτη κατηγορία:up:

Yasmin μου, δεν είναι τόσο η άρνηση, δικαίωμα του ανθρώπου , κάθε ανθρώπου, να μη δεχθεί για τους δικούς του λόγους... Δεν είμαι ποτέ πιεστική και τόνισα μάλιστα ότι απλά πρόκειται για πρόταση... Απλά, η απαξίωση που ενείχε το ύφος της απάντησής του με στενοχώρησε, το ότι μάλλον σοκαρίστηκε θεωρώντας το "έκτρωμα"...
Ισως τον ξαφνιασες...δεν τον ειχες προετοιμασει καθολου πρωτου του στειλεις φωτο?:hmm::/:

Κι εγώ έτσι θα αισθανόμουν. Κι αν είχε κακία στα λόγια του, εγώ θα τον ξαπόστελνα κι ολας.
Ασχημος είναι αυτος κι ολο του το σοι.:mad:
Στείλε μας μια φωτο της γκρετελινας να την θαυμάσουμε. Οχι την μουριτσα της, αλλα να εκθειάσουμε την ομορφιά που έχει η ύπαρξη της.

A και ξέχασα να σου πω, μαντεσον, σου χρώσταγα ένα mail για την υιοθεσία της Μπελίσα, αλλα τελικά άκυρο διοτι η κυρία έχει ένα συζυγο που δεν συμφωνει για ζωα εντος σπιτιου, αλλα λεει θα τον καταφερει αυτή, με τον καιρο που θα παει.
Καλα κρασια.

Ισως τον ξαφνιασες...δεν τον ειχες προετοιμασει καθολου πρωτου του στειλεις φωτο?:hmm::/:

Του είχα γράψει το κείμενο αναλυτικά και του επισύναψα τη φωτογραφία... Ξαναλέω...δεν με ενοχλεί η άρνησή του, που στο κάτω-κάτω, δεδομένης και της απαισιοδοξίας μου, δεν με εκπλήσσει, αλλά ο τρόπος... Δεν ξέρω, ίσως είναι το πώς αντιδρά ο καθένας και πως έχει μαθει να αντιδρά στο διαφορετικό... Δεν θεώρησα ποτέ και κανέναν "διαφορετικό" λόγω κάποιας σωματικής ή διανοητικής ιδιαιτερότητας...Μάλλον πρέπει να συνηθίσω στο ότι δεν σκέφτονται όλοι όπω ςκάποιοι από εμάς...Απλά είναι φορές που με πληγώνει βαθιά...

Μαρουλάκι, πάντα εύστοχη και ξεκαρδιστική! Να ΄σαι καλά που με κάνεις και γελάω, καλή μου! Και σε ευχαριστώ που προσπάθησες! Το εκτιμώ αφάνταστα!

Ιδού το τόπικ για την Γκρέτελ...:)
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30494

δυστυχώς έτσι ειναι αυτα, υπάρχει κόσμος που σοκάρεται στην θεα ενός ζώου με τέτοιο πρόβλημα....
Δεν σημαίνει αυο οτι αν πάρει κάποιο ζωάκι δεν θα το φροντίζει τέλεια, απλα κάποιοι δεν θέλουν ζώο με οποιαδήποτε αναπηρία...:/:
Μην σκας, κάτι θα βρεθει και για την μικρούλα.

Απλά, η απαξίωση που ενείχε το ύφος της απάντησής του με στενοχώρησε, το ότι μάλλον σοκαρίστηκε θεωρώντας το "έκτρωμα"...
ναι το εχω αντιμετωπίσει ειναι η αποτελεσμα απειριας και φαντασιώσεων η αποτελεσμα δυσκολιας να δεχτει κανεις προβληματα του εαυτου του οποτε θελει ζωα τελεια για να μη του θυμιζουν τα ελατώματα του. Τοτε υπαρχει η απαξιωση γιατι ο ανθρωπος απαξιωνει και τα δικατου. Συνηθως τετοιοι ανθρωποι φροντιζουν τον εαυτο τους επιφανειακα ολα οκ στην εικονα αλλα απο κατω καμμια ουσιαστική φροντιδα, κι επειδη η φρο ντιδα που υθελει ενα τετοιο ζωο εινια ουσιαστικη τιο απαξιωνουνμιας και δεν μπορουν να την δωσουν ουτε να το παραδεχτουν.

Πχ με τη παπαρουνιτσα και το ποδαρακι αλλους δε τους νοιαζει αλλους τους νοιαζει

Ιδού το τόπικ για την Γκρέτελ...:)
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30494

Η πορτοκαλάδα είναι ΚΟΥΚΛΑ. Εδωσες ήδη 3 γατιά, στα 2 τελευταια θα κολλησεις?:happy: Δεν μασάμε εμεις ! Φιλάκια και καλή τύχη στην πορτοκάλα την χνουδωτη θεά.
Πραγματικά μη στενοχωριεσαι! Θα βρεθεί σπίτι. Λιγη ακομα υπομονούλα.

Η πορτοκαλάδα είναι ΚΟΥΚΛΑ. Εδωσες ήδη 3 γατιά, στα 2 τελευταια θα κολλησεις?:happy: Δεν μασάμε εμεις ! Φιλάκια και καλή τύχη στην πορτοκάλα την χνουδωτη θεά.
Πραγματικά μη στενοχωριεσαι! Θα βρεθεί σπίτι. Λιγη ακομα υπομονούλα.

Μπα πανάθεμά σε με συγκούνησες!!!! Τέτοια ομάδα υποστήριξης ούτε παραγγελία να την είχα κάνει, παιδιά! Να 'στε καλά!!!:inlove:

Βρε Ντοράκι, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ... άνθρωποι! Θα σου πω μόνο ότι έχω συνάδελφο που αυτοσυστήνεται ως φιλόζωος (και διευκρινίζει ότι ζώα είναι τα σκυλιά, εντάξει;:P). Αυτός ο ... φιλόζωος, λοιπόν, όταν είδε τις γάτες μου με ρώτησε όλο σιχασιά: "Αυτά τα πράματα τα έχεις μες στο σπίτι; Και καλά, κανένα πιο όμορφο δεν βρήκες να πάρεις;;;"

Και απογοητεύεσαι εσύ από την απόρριψη της μονόφθαλμης κούκλας! Σώπα, καημένη! Καλύτερα που δεν την ενέκρινε, σιγά τα μούτρα που θα μας ενέκρινε την ομορφιά της Γκρέτελ! Το δικό μας το κορίτσι το έχουμε για τους καλύτερους, όχι για τους Ναζί. Φιλάκια:)

Καλέ αυτή είναι μια πανέμορφη τσαχπινογαργαλιάρα κι εσύ κάθεσαι και στεναχωριέσαι! Εδώ η μικρούλα που βρήκα έχει πρόβλημα και στα δύο ματάκια αλλά είναι τόσο γλυκιά και τριανταφυλένια που δεν παρατηρώ καν πως είναι τυφλή όταν έχω αγγαλίτσα και την κοιτάζω

Βρε Ντοράκι, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ... άνθρωποι! Θα σου πω μόνο ότι έχω συνάδελφο που αυτοσυστήνεται ως φιλόζωος (και διευκρινίζει ότι ζώα είναι τα σκυλιά, εντάξει;:P). Αυτός ο ... φιλόζωος, λοιπόν, όταν είδε τις γάτες μου με ρώτησε όλο σιχασιά: "Αυτά τα πράματα τα έχεις μες στο σπίτι; Και καλά, κανένα πιο όμορφο δεν βρήκες να πάρεις;;;"

Και απογοητεύεσαι εσύ από την απόρριψη της μονόφθαλμης κούκλας! Σώπα, καημένη! Καλύτερα που δεν την ενέκρινε, σιγά τα μούτρα που θα μας ενέκρινε την ομορφιά της Γκρέτελ! Το δικό μας το κορίτσι το έχουμε για τους καλύτερους, όχι για τους Ναζί. Φιλάκια:)
Έγραψε η θεία Στέλλα :up::up::up:

Μπα πανάθεμά σε με συγκούνησες!!!! Τέτοια ομάδα υποστήριξης ούτε παραγγελία να την είχα κάνει, παιδιά! Να 'στε καλά!!!:inlove:
Μην στενοχωριέσαι για τους ανθρώπους που σκέφτονται έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι... :hmm:Το μωράκι αυτό θα βρει σίγουρα ένα καλο σπιτάκι.
Κι εμείς έχουμε ένα γλυκύτατο κοριτσάκι πολύχρωμο στην αυλή που έχει χάσει το ματάκι του από ρινοτραχειίτιδα. Του έκανα θεραπεία κ γλίτωσε το άλλο ματάκι ευτυχώς. Είναι πανέμορφη κουκλίτσα παρά το ότι της λείπει το ματάκι.Το θέμα είναι το πώς βλέπεις τα πραγματα κ πώς αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Στην δουλειά μου που κάθε μέρα αντιμετωπίζω ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα, με δυσκολιες στην καθημερινότητα τους λόγω της αναπηρίας τους (εργαζομαι στο Κέντρο εκπ/σης κ αποκ/σης τυφλών), πίστεψέ με πολλές φορές τους θαυμάζω γιατί είναι τόσο άξιοι μερικοί απ΄αυτούς, που μας βάζουν τα γυαλιά. Εκτιμούν πολύ περισσότερο απο τους αρτιμελείς το κάθε τι στη ζωή. Ειναι μια κουκλίτσα η Γκρέντελ.
Ετσι κ με τα ζωάκια. Κάθε ένα έχει κ την χάρη του.

Καλά, άσε το θέμα "φιλόζωος"...Προτιμώ να μην με λένε φιλόζωη διότι εκτός του ότι ακούγεται σαν βρισιά από τα στόματα κάποιων "ευαίσθητων" και "καλλιεργημένων" και "πολιτισμένων" (εδώ γελάμε κακαριστά) ορισμένοι που έχουν τον τίτλο μπαντιέρα και το διαχωρίζουν από την ίδια τους την ύπαρξη, μάλλον προσβάλλουν και την ίδια την έννοια του τι είναι ζώο...Παράδειγμα προς επίρρωση, το άτομο που ανέφερες εσύ, Στέλλα μου... Μάλλον δεν συνειδητοποιούν ότι η προστασία των ζώων και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους είναι κομμάτι της προσωπικότητάς μας, προέκταση της ύπαρξής μας, φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπου...του ΑΝΘΡΩΠΟΥ όχι του υπανθρώπου, όπως έχει καταντήσει..

Στέλλα, να περιμένεις μηνυματάκι σήμερα! :)

Μην στενοχωριέσαι για τους ανθρώπους που σκέφτονται έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι... :hmm:Το μωράκι αυτό θα βρει σίγουρα ένα καλο σπιτάκι.
Κι εμείς έχουμε ένα γλυκύτατο κοριτσάκι πολύχρωμο στην αυλή που έχει χάσει το ματάκι του από ρινοτραχειίτιδα. Του έκανα θεραπεία κ γλίτωσε το άλλο ματάκι ευτυχώς. Είναι πανέμορφη κουκλίτσα παρά το ότι της λείπει το ματάκι.Το θέμα είναι το πώς βλέπεις τα πραγματα κ πώς αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Στην δουλειά μου που κάθε μέρα αντιμετωπίζω ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα, με δυσκολιες στην καθημερινότητα τους λόγω της αναπηρίας τους (εργαζομαι στο Κέντρο εκπ/σης κ αποκ/σης τυφλών), πίστεψέ με πολλές φορές τους θαυμάζω γιατί είναι τόσο άξιοι μερικοί απ΄αυτούς, που μας βάζουν τα γυαλιά. Εκτιμούν πολύ περισσότερο απο τους αρτιμελείς το κάθε τι στη ζωή. Ειναι μια κουκλίτσα η Γκρέντελ.
Ετσι κ με τα ζωάκια. Κάθε ένα έχει κ την χάρη του.

Αυτό ακριβώς είναι... Νομίζουμε πως το "διαφορετικό" η "ιδιαιτερότητα" χαλάει την "τελειότητα" της ζωής μας... Και είναι παράδοξο διότι σε αυτή τη χώρα ζούμε σε ένα περιβάλλον που δεν είναι τέλειο, μέσα μας έχουμε πολλά συμπλέγματα που μας κάνουν πολύ λιγότερο από τέλειους και όμως αναζητούμε το τέλειο... Ό,τι μας χαλά την "εικόνα" , ότι ταράζει την "επιφάνεια" το απορρίπτουμε... Οι αιτίες και οι πηγές μίας τέτοιας συμπεριφοράς πολλές και ποικίλες...

Τώρα που είπες ότι εργάζεσαι σε κέντρο αποκατάστασης τυφλών, στο μετρό κάποτε βρισκόμουν με μία κοπέλα η οποία έλεγε πώς την αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα και πώς σε άλλες χώρες... Πως δεν υπάρχει καμία σχέση στο σεβασμό και τον τρόπο που την προσεγγίζουν και πως δεν είναι απλά θέμα απόρριψης αλλά και χλευασμού που δεν το συνάντησε ούτε στην Τουρκία όπου έμεινε για κάποιο διάστημα και περίμενε τα χειρότερα... Θέμα ανατροφής, καλλιέργειας, πολιτισμού, DNA, συμπλεγμάτων; Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back