Βαλεριάνα για 'μας και τις γάτες μας και λοιπά βότανα!

evi27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η evi27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Διάβασα ότι στις γάτες εκτός από το catnip αρέσει η βαλεριάνα. Αυτό ισχύει? Η βαλεριάνα όμως δεν είναι φυσικό ηρεμιστικό? Είχα πάρει αποξηραμένη βαλεριάνα από μαγαζί με βιολογικά προιόντα για να κάνω τσάι αλλά μυρίζει τόσο έντονα και απαίσια που ήθελα να την πετάξω! Και αν αρέσει στις γάτες τι κάνουν το μασουλάνε? :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βαλεριάνα

Σε καποιες πιανει,σε καποιες οχι,οπως δηλαδη ακριβως συμβαινει και με το catnip.Οι αντιδρασεις ποικιλλουν,καποιες γινονται νωχελικες,αλλες πιο ενεργητικες.Παντως επειδη κι εγω εχω δοκιμασει ριζα και οντως μυριζει απαισια,παρε αποζηραμενα φυλλα αν το αποφασισεις,κι γεμισε τους μια παλια καλτσα που θα δεσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α αυτό με την κάλτσα είναι πολύ ωραία ιδέα! Ευχαριστώ! :D:D:D

Είχα πάρει και εγώ ρίζα βαλεριάνας για τσάι με την εντύπωση ότι αυτό είναι το catnip. Η μικρή μου την πρώτη φορά το έπαιξε λίγο και το ψιλομασούλησε. Στην πορεία το παράτησε και δεν του έδωσε καμία σημασία. Ρώτησα τον κτηνιατρο και μου είπε να μην της ξαναδώσω αλλά δεν κατάλαβα το γιατί

Xθες έφτιαξα τσάι βαλεριάνας και η μικρή μου τρελάθηκε,ούτε με τον catnip δεν έκανε έτσι..ήθελε χάδια..να παίξει,έτρεχε,τριβόταν ανάσκελα..όλα μαζί..:slourp:
Τρόμαξα λιγάκι και την έκρυψα μην τη φάει..:/:
Ξέρετε αν κάνει να την μυρίζουν αν όχι να την μασουλήσουν..δεν το έχω ξαναδεί..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

έγω έχω πάρει από το φαρμακείο σε συμπηκνωμένη υργή μορφή .Της το έδινα σε περιόδους οίστρου και πραγματικά ηρεμούσε πολύ . Δεν μου είχε πει κάτι αρνητικό ο κτηνίατρος , απλά παν μέτρο άριστο μην τα κάνουμε και πρεζάκια τα γατιά .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως του τυλίγω καμιά φορά φακελάκι βαλεριάνας μέσα σε ένα κομμάτι υφάσματος και κάνει σαν τρέλος :D κυλιέται στο πάτωμα, τρέχει από δω κι από κει...:D χτες μάλιστα κατάφερε να σκίσει το φακελάκι κ να βγουν τα φύλλα κ επειδή δεν ξέρω αν πρέπει να τα τρώει τον έπιασα για να τον απομακρύνω κ μόνο που δεν με έφαγε:eek: λες και του έπαιρνα την πρέζα του:eek: πάντως ο δικός μου θα ασχοληθεί μαζί της κανένα τέταρτο με 20λεπτο κ μετά θα τη βαρεθεί:P Θα δοκιμάσω να του βάζω στη γατοφόρο του όταν ταξιδεύουμε μήπως τον χαλαρώνει γιατί είναι πολύ φοβιτσιάρης:P

Ξέρατε ότι αντί για catnip , υπέροχο αντικατάστατο είναι το περιβόητο κεσεδάκι που κάναμε μικροί στο σχολείο με τις φακές?
Μου το είπε η βοηθός της κτηνίατρου που είχαμε πιάσει κουβέντα τις προάλλες, η οποία έχει και τρέλα με τα γατιά!!
Τρελαίνονται για το φυτό που βγαίνει από το κεσεδάκι, και λέω τώρα τις επόμενες μέρες να το δοκιμάσω!!

....Πολλές Καλημέρες!!!!!:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Άσχετο: Ξέρατε ότι αντί για catnip , υπέροχο αντικατάστατο είναι το περιβόητο κεσεδάκι που κάναμε μικροί στο σχολείο με τις φακές?
Μου το είπε η βοηθός της κτηνίατρου που είχαμε πιάσει κουβέντα τις προάλλες, η οποία έχει και τρέλα με τα γατιά!!
Τρελαίνονται για το φυτό που βγαίνει από το κεσεδάκι, και λέω τώρα τις επόμενες μέρες να το δοκιμάσω!!

....Πολλές Καλημέρες!!!!!:happy:

Αυτό με το κεσεδάκι δεν το ξέρω, το τρώνε δηλαδή ή το μυρίζουν, τρίβονται κλπ; Πως λειτουργεί, δεν κατάλαβα... :redface: Εγώ αντί για catnip τους τρίβω βαλεριάνα σε παιχνίδια, ονυχοδρόμιο κλπ κι εκστασιάζονται! Το γλείφουν με μανία, το μυρίζουν, τρίβονται, σαν παλαβά σας λέω! :D Βέβαια, δεν ξέρω πόσο τα επηρεάζει, μην τα κάνω και junkie τα παιδιά μου, οπότε το κάνω μια φορά το μήνα και αν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό με το κεσεδάκι δεν το ξέρω, το τρώνε δηλαδή ή το μυρίζουν, τρίβονται κλπ; Πως λειτουργεί, δεν κατάλαβα... :redface: Εγώ αντί για catnip τους τρίβω βαλεριάνα σε παιχνίδια, ονυχοδρόμιο κλπ κι εκστασιάζονται! Το γλείφουν με μανία, το μυρίζουν, τρίβονται, σαν παλαβά σας λέω! :D Βέβαια, δεν ξέρω πόσο τα επηρεάζει, μην τα κάνω και junkie τα παιδιά μου, οπότε το κάνω μια φορά το μήνα και αν...

που τη βρίσκεις τη βαλεριάνα σε χόρτο....; στα φαρμακεία....;;; μπας και δώσω στην Κίρα τα βράδια που την πιάνει ταραχή!! χαχαχαχαχα

που τη βρίσκεις τη βαλεριάνα σε χόρτο....; στα φαρμακεία....;;; μπας και δώσω στην Κίρα τα βράδια που την πιάνει ταραχή!! χαχαχαχαχα

Το βρίσκω σε μορφή αποξηραμένη για τσάι, να πω την αλήθεια για εμένα το είχα πάρει, από τη λαϊκή συγκεκριμένα, ένα φεγγάρι είχα κάτι αϋπνίες, αλλά αν το μυρίσεις σου φεύγουν οι αϋπνίες! :lol: Μυρίζει λίγο απαίσια, κάτι ανάμεσα σε τυρίλα-ποδαρίλα, αλλά δε με πειράζει, αυτά τρελαίνονται. ΥΓ: Δεν ηρεμούν απαραίτητα!

Πω ρε παιδιά όντως, γιατί μυρίζει τόσο φρικαλέα η βαλεριάνα; Είχα πάρει μια φορά και όταν ταχτοποιούσα τα ψώνια ακούμπησα το σακουλάκι με τη βαλεριάνα στην εσοχή που έχει το κομοδίνο μου, μάλλον θα είχα σκύψει να πιάσω τίποτα, αφηρημένη, δεν ξέρω γιατί, τεσπα το ακούμπησα εκεί, μετά έβαλα το πιστολάκι στη θέση του, σπρώχτηκε η βαλεριάνα προς τα μέσα και ξεχάστηκε.

Επί μέρες λοιπόν μου μύριζε αυτή η αηδία και αναρωτιόμουν τι στο διάολο είναι. Καθάρισα κάτω απ' το κρεβάτι, πίσω απ' όλα τα έπιπλα, εδώ, εκεί, παντού. Και σε κάποια φάση, όταν η μπόχα δεν έφευγε, άρχισα απλά να μυρίζω κάθε γωνία του δωματίου μπας και βρω την πηγή του προβλήματος. Πλησιάζω λοιπόν στο κομοδίνο και με πιάνει μια φρίκη..

Τεσπα πήρε ένα ωραιότατο πόδι η αηδιαστική βαλεριάνα και ούτε ξαναγόρασα ποτέ :P

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, τρελαίνονται με κάθε πράσινο φύλλο, τις προάλλες η Άρια έπαθε ένα αμόκ με τον άνιθο, οπότε θα καταφύγω σε κάτι τέτοιο, σε καμια μέντα, δυόσμο, βασιλικό, κάτι, βαλεριάνα δεν ξαναπλησιάζω :sick::sick::sick::sick:

:redface: οφφ τοπικ :redface:

Βαλεριάνα?????? Πουλάει η λαική βαλεριάνα?:hmm:
Aba άμα έχει τέτοια μυρωδιά "υπέροχη" , ίσως μπορώ να κατλάβω γιατί και μόνο με τη μυρωδιά σου φεύγουν οι αυπνίες... πέφτεις ξερή από τη βρώμα εε???:P:P
Καλά θα πάω στο λιμάνι στην αγορά να κοιτάξω...
Α ρε Ήρα από νωρίς στα βάσανα θα μπεις!!!!!:D
Σκεφτόμουν να την πάρω για μένα!!! Καλά παιδιά πέρα από την πλάκα , δοκίμασα σε ένα καφέ βότανο Λουίζα και είναι απιστευτο!!!!!! Κράτησα και την εταιρία να το ψάξω και στα σουπερμαρκετ άμα δεν το βρω στην αγορα στον Πειραιά .. είναι της nestea

Το κεσεδακι με τις φακές τώρα...
Τρως γιαούρτι - εξού και το κεσεδάκι- βάζεις βαμβακι στο αδειο κεσεδακι και φακές και το ποτίζεις τακτικά... και φυτρώνει το φυτό της φακής!!!
Τρώνε το φυτό που βγάζει, και τους βοηθά μου φαίνεται στη καλή λειτουργία του στομαχιού, άμα θέλουν να βγάλουν τρίχες να γίνει πιο εύκολα κ.λ.π....
Είναι χωρίς χημικά,λιπάσματα κλπ και το έχεις φτιάξει εσύ!!!
Γενικότερα , τα λουλούδια τα λεπτά τα τρώνε ούτως ή άλλως...:):)

Είμαστε τελςίως off topic εεε??

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Τροφή για στειρωμένες γάτες

Backdrop ακριβώς για αυτό φεύγουν οι αϋπνίες! Η λουίζα είναι εκπληκτική, άσε τι βγάζει η nestea κι η lipton, πήγαινε σε ένα μαγαζάκι με βότανα, σε ένα καφεκοπτείο που έχει και τσαγάκια κλπ και προμηθεύσου χύμα, εκεί θα καταλάβεις γεύση και άρωμα! Χώρια που μυρίζει υπέροχα, σαν λεμονάκι κι είναι νομίζω και πολύ εύκολη στην καλλιέργεια, αν έχεις μεράκι βάλε σε καμιά γλάστρα! :)

Μα σου λέω ξετρελάθηκα που το δοκίμασα, παρόλο που ήταν συσκευασμένο προιόν..
Ξέρεις στην αρχή ενώ ήθελα να παραγγείλω σαγκρια και γενικότερα κρασί, μου λένε πως δεν έχουν και ότι έχουν τελειώσει όλα(!) , ήθελα να παραγγείλω χαμομήλι -αλλά θα γινόμουν ξεφτίλα να πάρω στις 10.00 το βράδυ χαμομήλι:D- οπότε λέω να δοκιμάσω τελείως δισταχτικά τη Λουίζα....
Μια από αυτές τις μέρες θα το αναζητήσω!
Αντε ... δεν το ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο να την "φυτέψω"!!!! Θα πράξω αναλόγως!! Τέλεια! Thanks για το tip!:thumbup:

Τell me about it! Πεθαίνω για καφέδες κι αφεψήματα! (και κρασιά εννοείται!) ;) Δοκίμασε και πράσινο τσάι με τζίντζερ, μισή φετούλα που θα βάλεις εσύ μέσα ή chai latte, ψάξε στο ίντερνετ για συνταγές....

Εδώ επισυνάπτω συνταγή για chai latte που ανέφερα, στο άρθρο αναφέρεται έτοιμο μίγμα αλλά αν πατήσει κάποιος το λινκ του βγάζει τα συστατικά και μπορεί να το φτιάξει μόνος του! Για τους λάτρεις του τσαγιού! :)

https://www.tsai.gr/syntagh_chai_latte.php

Η λουίζα είναι καταπληκτική σε ρόφημα και πολύ χαλαρωτική! Επίσης διώχνει και τα κουνούπια ;) . Εγώ την έχω φυτέψει στον κήπο μου και λίγο πριν ξεραθεί κόβω μεγάλα κλωνάρια και τα αποξηραίνω για να έχω και τον χειμώνα . Εννοείται ότι το καλοκαίρι την βάζω φρέσκια στα ροφήματα μου :)!!!

Τell me about it! Πεθαίνω για καφέδες κι αφεψήματα! (και κρασιά εννοείται!) Δοκίμασε και πράσινο τσάι με τζίντζερ, μισή φετούλα που θα βάλεις εσύ μέσα ή chai latte, ψάξε στο ίντερνετ για συνταγές....

Tο έχω δοκιμάσει ήδη με τζίντζερ και γαρύφαλλο και είναι από τα αγαπημένα μου!
:):)

Επίσης διώχνει και τα κουνούπια ;)

Καλή λύση για τα κουνούπια που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη είναι ο ελληνικός με σταγόνες λεμονιού!
Τα βάζεις σε αλουμινόχαρτο, καις μόνο το σημείο που έχει τον καφε με το λεμόνι, και ... adios κουνούπια!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back