Βαριά αναπνοή όταν κοιμάται

darkjudith

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η darkjudith αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Καλησπέρα και απο μένα. Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι για τον γατούλη μου. Όταν κοιμάται, έχω παρατηρήσει ότι έχει βαριά αναπνοή, ίσως λίγο και σαν ροχάλισμα ακούγεται. Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Είναι 3 μηνών και Περσίας, που σημαίνει ότι θέλει συνέχεια καθάρισμα η μυτούλα του, πράγμα το οποίο κάνω κάθε μέρα. Έχετε καμιά ιδέα που μπορεί να οφείλεται η βαριά αναπνοή?:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθατε!

Η δικιά μου είχε καλυκοιό και ακόμη βαριανασαίνει. Του έχεις κάνει και τα 2 εμβόλια? Μήπως μυρίζει άσχημα η ανάσα του? Μήπως έχει ματωμένα ούλα? Ψάξτον στο στοματάκι του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια χαρά είναι η αναπνοή του και τα δοντάκια του. Έχουμε πάει ήδη 2 φορές για εμβολιάκι και την άλλη εβδομάδα θα πάμε για το τρίτο...:)

Μήπως είναι λίγο χοντρουλης; γιατί εμένα ο δικός μου το κάνει λόγω πάχους..Είναι βέβαια 3 χρονών και στειρωμένος αλλά ποτέ δεν ξέρεις..Απ' ότι μου είπε ο γιατρός πιέζει το λίπος τους πνεύμονες και γι΄αυτο βαριανασαίνει..

Μήπως μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία του γατούλη σου? Και επίσης την μυτούλα του πώς την καθαρίζεις?

Ε μου φαίνεται ότι είναι λιγάκι χοντρούλης.... :redface:Είναι 3 μηνών και ζυγίζει 2,2 κιλά. Η γιατρός μου είπε οτι είναι λίγο αλλά δεν μπορεί να κάνει διαίτα σε αυτήν την ηλικία επειδή είναι πάνω στην ανάπτυξη...

Η αλήθεια είναι οτι δεν μπορείς να του κάνεις τώρα δίαιτα αλλά πρόσεξε τον αργότερα..Πάντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι απο αυτό..Και εγώ η χαζομαμά νόμιζα ότι το παιδί έμοιασε στο μπαμπά του και ροχαλίζει :lol:

Sublime εσύ που είσαι ειδήμων στα περσικά πες μας πως πρέπει να καθαρίζουμε την μυτούλα τους. Πριν κανά μήνα της είχα βάλει πολύ νερό για να μαλακώσει η μυξούλα και την έπιασε συνεχόμενο φτέρνισμα και δεν προλάβαινε να αναπνεύσει και πανικοβλήθηκα.

Καλησπέρα και απο μένα. Θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι για τον γατούλη μου. Όταν κοιμάται, έχω παρατηρήσει ότι έχει βαριά αναπνοή, ίσως λίγο και σαν ροχάλισμα ακούγεται. Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Είναι 3 μηνών και Περσίας, που σημαίνει ότι θέλει συνέχεια καθάρισμα η μυτούλα του, πράγμα το οποίο κάνω κάθε μέρα. Έχετε καμιά ιδέα που μπορεί να οφείλεται η βαριά αναπνοή?:(

νομιζω οτι το εχει η ρατσα λογο της πλακουτσωτης μυτουλας

Πριν κανά μήνα της είχα βάλει πολύ νερό για να μαλακώσει η μυξούλα και την έπιασε συνεχόμενο φτέρνισμα και δεν προλάβαινε να αναπνεύσει και πανικοβλήθηκα.

Δεν κάνει να καθαρίζουμε την μύτη με υγρό βαμβάκι. Πανικοβάλονται όταν μπει υγρό στην μύτη τους και δεν κάνει καλό να το εισπνέουν. Επίσης στο μπάνιο προσοχή να μην μπει νερό στην μύτη. Κάθε μέρα σκούπισμα με ένα απλό χαρτομάντηλο και καλό είναι να αποφεύγουμε τις κονσέρβες.:)

Το ζουζούνι μου είναι αυτό στο avatar μου. Την μυτούλα του την καθαρίζω με φυσιολογικό ορό και βαμβάκι. Γιατί να αποφεύγω τις κονσέρβες? Έχει σχέση με την βαριά αναπνοή? Του βάζω μια κονσερβούλα το Σάββατο και μια την Κυριακή και κάνει πάρτυ φυσικά:P

Το ζουζούνι μου είναι αυτό στο avatar μου. Την μυτούλα του την καθαρίζω με φυσιολογικό ορό και βαμβάκι. Γιατί να αποφεύγω τις κονσέρβες? Έχει σχέση με την βαριά αναπνοή? Του βάζω μια κονσερβούλα το Σάββατο και μια την Κυριακή και κάνει πάρτυ φυσικά:P

Να το χαίρεσαι!:up: Απο την στιγμή που είναι doll faced δεν πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα με την αναπνοή. Αν όταν κοιμάται δεν δείχνει κάποιο σημάδι δύσπνοιας, μην ανησυχείς. Είναι συνηθισμένο τα περσικά να ροχαλίζουν. Για την κονσέρβα το είπα για να μην βρωμίζει πολύ η μυτούλα του. Ούτως ή άλλως ελάχιστα προσφέρει στην υγεία του και του κόβει και την όρεξη με αποτέλεσμα να μην φάει τις κροκέτες που είναι πραγματικά θρεπτικές.

doll faced είναι αυτά που δεν έχουν πολύ πλατσουκωτή μουρίτσα?

Ναι :happy:

Σε ευχαριστώ πολύ! Να ρωτήσω και κάτι άλλο που ξέρεις απο περσικά? Είναι χοντρούλης?(3 μηνών και 2,2 κιλά):redface:

Υ.Γ Sublime έχουμε και ίδια μέρα γενέθλια!

Σε ευχαριστώ πολύ! Να ρωτήσω και κάτι άλλο που ξέρεις απο περσικά? Είναι χοντρούλης?(3 μηνών και 2,2 κιλά):redface:

Όσο είναι μικρό δεν χρειάζετε να ανησυχείς για το βάρος του. Προτείνω να τον ταίζεις Royal Canin, Persian Kitten. Απο πίσω γράφει πόσο πρέπει να τρώει κάθε μέρα. Θα βάζεις όσο γράφει την ίδια ώρα κάθε μέρα (καλύτερα 2 φορές την ημέρα) και θα είναι μια χαρά. Τώρα χωρίς να το δω το γατάκι δεν μπορώ να σου πω αν είναι χοντρούλης γιατί μπορεί απλά να αναπτύσεται πιο γρήγορα (το ίδιο είχε γίνει και με τον δικό μου αρσενικό). Αλλά μην ανησυχείς. Αν το ταίζεις σωστά και έχει αρκετό χώρο για εξάσκηση θα είναι μια χαρά!

Υ.Γ Sublime έχουμε και ίδια μέρα γενέθλια!

Τέλεια! Θα κάνουμε μαζί γατοπάρτυ!:up:

ο δικός μου κλοτσάει:lol:

όσο αφορά την αναπνοή τους καλό είναι να μην καπνίζουμε μπροστά τους και γενικότερα μέσα στο σπίτι:/:

Μην ανησυχείς.Τα περσικά γατιά συνηθίζουν να ροχαλίζουν λόγω της ανατομίας της φύσης τους, άλλα πολύ και άλλα λίγο. Κι η δικιά μου γάτα κάνει ένα μικρό θόρυβο, αλλά η κτηνίατρος μου πε ότι είναι φυσιολογικό.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές γιατί είχα ανησυχήσει... Royal Canin, Persian Kitten και της Hill's για γατάκια του δίνω με διαφορετική γεύση κάθε μέρα γιατί βαριέται εύκολα!Επίσης ο λιχούδης συνέχεια θέλει απο το δικό μου φαγητό αλλά δεν του κάνω το χατήρι αν και είναι γλύκας:inlove:. Νομίζω πάντως ότι αναπτύσσεται πολύ γρήγορα αφού η αδελφούλα του που γεννηθήκαν μαζί έχει σχεδόν το μισό μέγεθος. Μάλλον έχει πάρει από τον μπαμπά του που είναι ένας τεράααααααστιος γάταρος! Έχω πάθει τρέλα με το ψιψίνι μου σας λέω!!!!:up:

Είναι και οι δύο πολύ καλές μάρκες. Δωσ' του φιλάκια και φιλάκια και απο 'μένα! :cat:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back