Βγάζει συνέχεια το λουρί!

aggeloss1993

Νεοφερμένο μέλος

Ο aggeloss1993 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Παιδια ο γατος μου τωρα τελευταια βγαζει συνεχεια το λουρι. Το εκανε παντα αλλα μια στο τοσο, τωρα δε γινεται να κατσει με λουρι. Και του εχω διαφορα λουρια να πω οτι φταιει ενα συγκεκριμενο λουρι. Γιατι το κανει αυτο ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΛΟΥΡΙ!

Μήπως περνάει τη φάση του; ;) Μήπως του είναι σφιχτό και τον ενοχλεί ή αντίθετα χαλαρό και το βγάζει πανεύκολα; Εμένα τα δικά μου όταν είναι λίγο χαλαρά τα λουράκια τους σε κάποιες κινήσεις στα παιχνίδια μπλέκεται στο στόμα τους, ε και τότε αγανακτούν προσπαθώντας να το βγάλουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

του το εχω κανονικο ουτε σφηχτο ουτε χαλαρο. δεν ειναι οτι το βγαζει αμα μπλεκεται το στομα το η πανω στο παιχνιδι.. αλλα το βραζει επιτηδες! Μηπως τον ενοχλει το κουδουνακι ? και γενικοτερα ειναι κοολ να φορανε οι γατες λουρι με κουδουνακι η τους ενοχλει ?

Καλησπέρα!Έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς ¨πρόβλημα"..Δεν ανέχεται κανένα λουρί, έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα, και καταφέρνει να τα βγάζει όλα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, και του πάει τόσο να φοράει λουράκι..

Μήπως να μην του φοράτε λουρί; :hmm:
Από τη στιγμή που δεν το δέχεται και δεν είναι κάτι τόσο απαραίτητο, μήπως να του το βγάζατε ώστε να μην ταλαιπωρείται κι αυτός;
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ποτέ δεν φόρεσα στα δικά μου κυρίως επειδή φοβάμαι για την επικινδυνότητα που μπορεί να έχει το λουράκι.

ρε συ ακριβως αυτο! και στον δικο μου του παει τοσο πολυ το λουρι! κριμα που δεν το δεχεται. αλλα δεν ξερω τι να κανω αφου δεν το δεχεται να συνεχισω να προσπαθω να τον κανω να το φοραει η να τον αφησω ετσι..

Εγω στα δικα μου γατια τα πρωτα, επειδη εβγαιναν εξω οταν ηταν μικρα τους φορουσα λουρακι, οχι ομως με κουδουνακια γιατι πιστευω πως τα ενοχλει. Εμενα ξερω οτι θα ενοχλουσε να φοραω ενα κουδουνι που κανει θορυβο σε καθε μου κινηση.
Το θεμα ειναι οτι δεν το δεχονται ολα τα γατια το ιδιο, καποια δεν τα πειραζει καθολου, καποια αλλα ομως δεν το θελουν με τιποτα.
Τωρα πια που ειναι μονο μεσα στο σπιτι δεν τους φοραω απολυτως τιποτα, πιστευω πως η υπεροχη γουνιτσα τους ειναι το καλυτερο στολιδι απ' ολα τα λουρακια του κοσμου.:)

Μήπως να μην του φοράτε λουρί; :hmm:
Από τη στιγμή που δεν το δέχεται και δεν είναι κάτι τόσο απαραίτητο, μήπως να του το βγάζατε ώστε να μην ταλαιπωρείται κι αυτός;
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ ποτέ δεν φόρεσα στα δικά μου κυρίως επειδή φοβάμαι για την επικινδυνότητα που μπορεί να έχει το λουράκι.

Εννοείται πως δεν του φοράω λουράκι, αυτός επιλέγει αν το θέλει ή όχι,εγώ απλά λέω την γνώμη μου, πως για 5' που το έχει φορέσει του πάει πολύ! Δεν υπήρχε περίπτωση να τον βλέπω να ταλαιπωρείται & να επιμένω.

ρε συ ακριβως αυτο! και στον δικο μου του παει τοσο πολυ το λουρι! κριμα που δεν το δεχεται. αλλα δεν ξερω τι να κανω αφου δεν το δεχεται να συνεχισω να προσπαθω να τον κανω να το φοραει η να τον αφησω ετσι..

Η γνώμη μου είναι να τον αφήσεις έτσι, για να μην το θέλει σημαίνει πως τον ενοχλεί για κάποιον λόγο.. Φαντάσου να μας φορούσαν εμάς κάτι που δεν το θέλαμε..! Τα γατιά μας είναι όμορφα έτσι κι αλλιώς!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
κοολ. θα τον αφησω λοιπον χωρις λουρι! thanks παιδια!

ούτε στην δικιά μου δεν αρέσει το λουρί, της είχα παρει μια φορά ένα λουρι με κουδουνάκι αλλά το πέταξε κατευθείαν. Τα λουριά είναι για τους σκύλους όχι για τις γάτες. Δεν υπάρχει λόγος για να τις φοράς.

Μήπως μπερδεύεται τον λόγο που φοράμε το λουράκι με την ομορφιά ? Σαφώς και δεν είναι όμορφο, όπως πχ μιά καδένα στο λαιμό ενός doberman αλλά είναι χρήσιμο. Καμμία γάτα δε το φόρεσε με ευχαρίστηση και έγω ήδη μετράω το τέταρτο μέχρι που βρήκα το κόλπο *
Αν έχεις μαύρη γάτα, όπως εγώ, φωσφορίζει στο σκοτάδι ( καλά ξεχάστε το κουδουνάκι, το έβγαλα απο τη πρώτη στιγμή ), κάτω απο το λουράκι, σε χαρτοταινία διπλής όψης, μπορείς να σημειώσεις τηλέφωνα επικοινωνίας, γιατί ποτέ δε ξέρεις και γενικά μου προσφέρει μιά αίσθηση σιγουριάς οτι δε θα τον περάσουν για αδέσποτο.

* Φόρεσε το λουράκι και στη μικρή θηλειά που κάνει για να μπούν οι κρίκοι του εσύ πέρασε επιπλέον ένα μικρό zip-tie, το μικρότερο. Όχι όμως στο σημείο που είναι το λάστιχο.Κούμπωσε το αλλά μη το σφίξεις ακόμα. Δέσε το λουράκι και σφίξε το zip στο τέλος του και κόψε σίριζα το περίσσευμα. Δε θα μπορεί να το βγάλει.

Θα σου έλεγα αν τύχει να της ξαναβάλεις το λουράκι, να μην έχει κουδουνάκι. Όσο χαριτωμένο και να δείχνει,νομίζω εκνευρίζει τα περισσότερα γατιά το να έχουν ένα πράγμα περασμένο στο λαιμό που κάνει θόρυβο στην κάθε κίνησή τους. Κι ας είναι πρακτικό σε περίπτωση που "χαθεί' κάπου εκεί κοντά και δεν ξέρεις πού βρίσκεται. Όσο για την ασφάλεια του "λουρακιού" ( τα υποκοριστικά δεν κλίνονται) φρόντισε να είναι μαλακό να μη του
τρίβει το λαιμό και, απαραιτήτως να είναι εφαρμοστό μεν αλλά με ελαστικό, με λαστιχάκι σε περίπτωση που πιαστεί κάπου να μπορεί να ξεφύγει.
Αν θέλεις να μη το βγάζει, δοκίμασε να αλλάξεις τη μάρκα στο λουράκι. Της είχα πάρει κι εγώ ένα της trixie που το έλυνε(!!) σε χρόνο dt!
Και όντως, άνοιγε πανεύκολα.
Της δικής μου της φορούσα από μικρή λουράκι για να συνηθίσει να υπάρχει "κάτι" εκεί, έτσι ώστε, αφ'ενός να μη δυσανασχετεί όταν φοράει το λουράκι-σαμαράκι(απαραίτητο γιατί έχω μπαλκόνι που δύσκολα ασφαλίζεται και σκοπεύω να την πάρω μαζί μου στο χωριό το ερχόμενο καλοκαίρι)
και αφ'ετέρου στην επικείμενη στείρωση να μην της πέσει βαρύ το κολάρο που ενδεχομένως θα φορούσε. Κι επειδή το δεύτερο, όντως συνέβη (δλδ
χρειάστηκε να βάλει κολάρο) αν και δεν το κατευχαριστήθηκε, το ανέχτηκε σχετικά καλά για ό,σο το φόρεσε.
Και τώρα περιμένω να βγει καλά το τρίχωμά της στο λαιμουδάκι της (της το είχε ξυρίσει η γιατρός για να της πάρει αίμα:/:) και θα της
βάλω λουράκι πάλι. Της έχω πάρει 2-3 και βρίσκω οτι εφ'όσον δεν φαίνεται να την ενοχλούν, γιατί όχι? Είναι ένα στολίδι το λουράκι όπως και να το κάνουμε:rolleyes:και της πάει πολύ!

στον δικο μου (που επισης το εβγαζε στην αρχη) δοκιμαζα να του το βαζω για λιγο και να παιζαμε ή να ηταν η ωρα του φαγητου, ωστε αφενος να αποσπαται η προσοχη του απ το λουρακι και αφετερου να το συνδεει με κατι θετικο. σταδιακα αυξανα το χρονο και το δεχτηκε. ομως τελικα το εβγαλα μετα απο λιγες μερες γιατι η κτηνιατρος μου ειπε οτι εχουν συμβει πολλες φορες περιστατικα κατα τα οποια γατες "κρεμαστηκαν" απο τα λουρακια τους :(. και μιλαμε φυσικα για λουρακια ελαστικα και αρκετα χαλαρα στο λαιμο της γατας. οποτε αν και θα ηθελα να το φοραει κυριως για να φαινεται πως ειναι δεσποζομενο αν τυχον βρεθει εξω, το αφησα εντελως το θεμα.
(το κουδουνακι διαβαζα προσφατα οτι το εβαζαν αρχικα στο κολαρο στις ιδιοκτητες γατες για να τις δυσκολευουν στο κυνηγι και να μην σκοτωνουν ο,τι πουλι εβρισκαν στο δρομο τους.)

απο τη μια σκεφτομαι οτι οντως τα γατακια απο τη φυση ειναι χωρις λουρακι και το καλυτερο ειναι να μην τους φοραμε. Ομως αυτο που ειπε ο ηλιας ειναι πολυ σημαντικο. Μπορεις να εχεις τα στοιχεια σου αν χαθει για να σου το επιστρεψουν..

απο τη μια σκεφτομαι οτι οντως τα γατακια απο τη φυση ειναι χωρις λουρακι και το καλυτερο ειναι να μην τους φοραμε. Ομως αυτο που ειπε ο ηλιας ειναι πολυ σημαντικο. Μπορεις να εχεις τα στοιχεια σου αν χαθει για να σου το επιστρεψουν..

Πλέον, για την περίπτωση απώλειας, τοποθετούν υποδόρια μικροτσίπ.

Εμείς παραλίγο να πάθουμε ζημιά με το λουρί.. Όταν πρωτοβάλαμε της γάτας μας, συγκεκριμένα την πρώτη κιόλας μέρα, την ενοχλούσε απίστευτα και προσπαθούσε να το βγάλει.. κάποια στιγμή σταμάτησε να ασχολείται μαζί του και υποθέσαμε ότι άρχισε να το συνηθίζει. Το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο ο σύντροφος μου έλεγξε το λουρί της να δει μήπως είναι πολύ σφιχτό ή έχει χαλαρώσει αλλά ήταν μια χαρά. Πέσαμε για ύπνο ώσπου ξυπνάω από νιαουρίσματα σαν κλάμα και βλέπω τη γάτα να τρέχει σαν δαιμονισμένη, να χτυπάει πάνω στους τοίχους και ξαφνικά πέφτει κάτω και αρχίζει να κυλιέται στο πάτωμα. Την πλησιάζω και βλέπω το λουρί της να έχει περάσει ανάμεσα στο στόμα και το γατί να είναι έτοιμο να πνιγεί.. Πανικοβλήθηκα. Της το βγάλαμε αμέσως και από τότε δεν ξαναεπιχειρήσαμε να της το βάλουμε.. μια χαρά είναι και χωρίς αυτό. Δεν ξέρω, η δικιά μας είναι μάλλον από τις γάτες που δεν το δέχεται. Ίσως με περισσότερη υπομονή και προσπάθεια να το δεχόταν, αλλά φοβήθηκα πάρα πολύ εκείνο το βράδυ και δεν θέλησα να το ξαναδοκιμάσω..

Πλέον, για την περίπτωση απώλειας, τοποθετούν υποδόρια μικροτσίπ.

Καλό και το τσιπ, δε λέω αλλά ένα τηλέφωνο επικοινωνίας είναι σαφώς καλύτερο.( για μένα )

Ουτε εμενα η δικια μου το δεχοτανστην αρχη. Το εβαζε στο στομα της.. και φοβομουν να της τ κρατησω. Εκτος των αλλων... στο εμπορι πουλανε διαφορα σχεδια... μεγαλα μικρα... εγω με τον τροπο που ειχαν κλεισει τη συσκευασια δεν καταλαβαινα πιο θα της ειναι ισα στο λαιμο της. Ετσι πηρα καμποσα και τα πεταξα. Αλλα βρηκα τελικα εκεινο που της τιαριαζει γαντι. Απο τοτε... πανε πολυ μηνες βεβαια.. δνε εχει δειξει να ενοχληται... παραμονο στις αρχες που το εξυνε. Θεωρω πως αν με τιποτα δεν το αντεχει, καλυτερα να μην του το βαλεις.

Εγώ το γάτο μου τον βγάζω βόλτα με λουράκι που μπαίνει κάτω απο της μασχάλες δεν ξέρω πως το λένε ακριβώς σαμαράκι νομίζω. Δεν έχει κανένα πρόβλημα μ'άυτό του αρέσει πολύ γιατί ξέρει ότι με αυτό θα πάμε βόλτα. Λουρί στο λαιμό του όμως δεν φόρεσε ποτέ. Δεν το θέλει με τίποτα αλλά τι πειράζει? Μια χαρά είναι και χωρίς αυτό:)

Εμενα παλι βγαζει το σαμαρακι το τερας! :hehe:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back