Βοήθεια: Η Survi στα πρόθυρα... καρδιακής προσβολής!

saloniCAT

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η saloniCAT αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 137 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους και όλες....

Η αλήθεια είναι ότι η Survi μου δεν έχει κανένα πρόβλημα με την καρδούλα της μέχρι στιγμής και χαίρει άκρας υγείας!

Το πρόβλημα είναι ότι την περασμένη εβδομάδα εγκαταστήσαμε εξαερισμό στο μαγαζί (για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν, τη γατούλα την έχουμε στο μαγαζί - μέσα!).

Το πρώτο σόκ ήταν όταν χρησιμοποιήσαμε τροχό για να κόψουμε τη γυψοσανίδα για να περνάει ο αγωγός.... Εκεί που καθόταν ήρεμη στην αγκαλιά μου, πετάχτηκε μέχρι το ταβάνι και έφυγε βολίδα έξω γκρεμίζοντας το μισό μαγαζί στο πέρασμά της. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία για κείνη, αλλά ήταν και λίγο αστεία... :lol:

Το θέμα είναι ότι μόλις τελειώσαμε με τις εργασίες τοποθέτησης, επέστρεψε κι όλα ήταν μια χαρά, μέχρι που θέσαμε τον εξαερισμό σε λειτουργία. Το μοτέρ κάνει κάποιο θόρυβο και μόλις τον ακούει η καρδούλα της χτυπάει σαν τρελή και τρέχει να εξαφανιστεί κάτω από έναν καναπέ που έχουμε μπροστά - στο χώρο του γραφείου.

Στην καλύτερη περίπτωση, για να βγει από την κρυψώνα της πρέπει να την έχω στην αγκαλιά μου, όπου άλλοτε προσπαθεί να χωθεί κρύβοντας τη μουσούδα της κι άλλοτε κοιτάζοντας επίμονα την περσίδα του εξαερισμού μην τυχόν κατέβει από τον τύχει και της κάνει ποιος ξέρει τι. Τα χέρια μου πρέπει να είναι μονίμως τυλιγμένα γύρω της, αλλιώς τρέχει αμέσως κάτω από τον καναπέ να κρυφτεί.

Να πάει στο πίσω μέρος του μαγαζιού, στο εργαστήριο, όπου είναι ουσιαστικά το "σπίτι" της (άμμος, νεράκι, φαΐ, μαξιλαράκια της κλπ) δεν το συζητάμε καν, καθώς εκεί είναι εγκατεστημένο το μοτέρ και ο αγωγός με αποτέλεσμα να μην πλησιάζει... ούτε με φακελάκια Hills (το απόλυτο δέλεαρ). Μόνο όταν κλείνει ο εξαερισμός ξετρυπώνει από την κρυψώνα της. :/: Το περίεργο είναι ότι η στάθμη θορύβου του εξαερισμού δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή. Είναι απλά ένα διαρκές βουητό.

Όταν ήταν μικρή είχαμε παρόμοιο πρόβλημα με την ηλεκτρ. σκούπα. Με υπομονή και με κάποια κολπάκια (πχ την κρατούσα στο ένα χέρι και με το άλλο την ηλεκτρική για να νιώθει ασφάλεια, "μάλωνα" τη σκούπα :lol: για να αισθάνεται καλύτερα η γάτα και άλλα χαζά...) ηρέμησε και τώρα όταν βάζω σκούπα ανεβαίνει στην καρέκλα μου και την κοιτάει με υπεροψία! :lol:

Αυτά τα κόλπα τώρα δεν πιάνουν κι ανησυχώ, τόσο επειδή δε θέλω να περνάει την ημέρα της κρυμμένη κυρίως όμως γιατί η καρδούλα της είναι σαν να πρόκειται να σπάσει. Χτυπάει απίστευτα γρήγορα και δυνατά... :(
Αυτό αν δεν αλλάξει δε μπορεί να γίνει κάποια στιγμή επικίνδυνο;
Καμία ιδέα παιδιά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ιδιο ακριβως παθαινουν και τα φιλοξενουμενα γατακια οταν βαζει μπροστα ο γιατρος μας σχετικα σπανια το μηχανημα για την αναλυση αιματος. Κατι στον θορυβο τα κανει να μην αισθανονται καλα. Νομιζω πρεπει να βρειτε ενα ησυχο μερος γιατι θα υποφερει ετσι. Φανταζομα κατι πρεπει να εχει με υπερηχους η υποηχους που τα αναστατωνουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έπιασα την περασμένη βδομάδα δουλειά σε εταιρεία με κτηνιατρικά είδη και τους ρώτησα γιατί έχουμε τα αφεντικά είναι κτηνίατροι...
Μου είπαν να της δώσω περίπου 3 εβδομάδες να προσαρμοστεί. Αν δεν αλλάξει κάτι τότε, θα πρέπει ή να αλλάξει χώρο ή να κάνω κάτι με το θόρυβο.

Πάντως βοήθησε το εξής (σε περίπτωση που κάποιος στο μέλλον αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα).
Την κρατούσα αγκαλιά κι έβαλα τον εξαερισμό στη χαμηλότερη σκάλα. Μετά από λίγο σηκώθηκα και την άφησα στην καρέκλα μου. Στην αρχή πήδηξε κάτω κι έτρεξε προς τον καναπέ. Τον κοίταξε... τον ξανακοίταξε.... Πάλεψε με τους φόβους της και νίκησε!!! :up:
Αυτή τη στιγμή κάθεται σε πολυθρόνα δίπλα στον καναπέ κουλουριασμένη πάνω στο μπουφάν μου.
Ελπίζω σιγά σιγά να το συνηθίσει ώστε όταν αρχίσει να κυκλοφορεί να ανεβάσω τον εξαερισμό στην επόμενη σκάλα!

Πάντως τώρα χουχουλιάζει ήρεμη...:inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back