Βοήθεια: Παράλυση πίσω άκρων μετά από Παλλευκοπενία - είναι Τοξοπλάσμωση;

• Thread starter Thread starter Hook
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Hook

Νεοφερμένο μέλος

Η Hook αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Πριν 1 μήνα περίπου βρήκα 2 γατάκια στο δρόμο, περίπου 2 μηνών. Μέσα σε λίγες μέρες παρουσίασαν Παλλευκοπενία, έκαναν θεραπεία, το ένα πέθανε και το άλλο ανάρρωσε. Αυτό που ανάρρωσε το εμβολίασα και σχεδόν αμέσως παρουσίασε δυσκολία στο περπάτημα στα πίσω πόδια. Σε 2 μέρες είχε χειροτερέψει, τα πίσω πόδια δεν το κρατούσαν καλά, εκεί που περπατούσε έπεφτε το πίσω μέρος του σώματός του. Κάναμε γενικές αίματος (όλα καλά, λίγο αυξημένα λευκά αλλά δικαιολογείται από την Παλλευκοπενία που πέρασε), και εξέταση για ζάχαρο (επίσης φυσιολογικό). Ο κτηνίατρος υποψιάζεται Τοξοπλάσμωση και το γατάκι παίρνει clintavet εδώ και 2 εβδομάδες, η κατάστασή του όμως έχει ελαφρώς χειροτερέψει. Πυρετό δεν έχει κάνει καθόλου, όρεξη έχει μπόλικη (αλλά παραμένει αδύνατο) και παίζει σαν τρελό παρότι πέφτει. Έχει διάροια αλλά κι αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί με τόση αντιβίωση που έχει πάρει.
Ερώτηση: Καμιά ιδέα τι άλλο μπορεί να είναι? Μου φαίνεται πως είναι νευρολογικό, νομίζω πως διακρίνω μία ελάχιστη δόση τρέμουλου στο κεφαλάκι κάποιες φορές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόνο ο Κτηνίατρος που θα το δεί αύριο, πιστεύω είναι σε θέση να σου πεί κάποιες σκέψεις.

Μια εξέταση απο κοντά σε γιατρό θα σου λύσει κάποιες απορίες. Τα νευρολογικά είναι δύσκολα στην ανίχνευση, έχουν διάφορα επίπεδα βλάβης και αποκατάστασης ή μη.. :hmm:

Υποθέτω ότι δεν βγαίνει έξω ούτε έρχεται σε επαφή με άλλη γάτα ή ζώο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πρεπει να γινει πληρης νευρολογικη εξεταση και καποιε ς ακτινογραφιες μπορει να εχει καποιο προβλημα στη σπονδυλικη στηλη η καποιο σπασιμο ισως:hmm:. Το τοξοπλασμα θελει εξετασεις αιματος για αν επιβεβαιωθει:hmm:

Εύχομαι περαστικά...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!
Μία φίλη μου συνέστησε μία καλή κτηνίατρο εδώ στη Θεσσαλονίκη που έχει εξειδίκευση στα νευρολογικά αλλά είναι εκτός και θα γυρίσει τη Δευτέρα. Τι να κάνω, θα περιμένω ελπίζοντας να μη χειροτερέψει πολύ.
JohnDVM, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές όχι μόνο για το δικό μου γατάκι αλλά γενικά για τις συμβουλές που δίνεις εδώ. Είναι πολύ σημαντικό για μας που θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν έχουμε τις γνώσεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back