Βοήθεια!!!...γατάκια

dimitris001

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7.650 μηνύματα.
Λοιπόν....εγώ δεν έχω γατα αλλά εδώ στη γειτονιά έχουμε παρα πολλές-αλλα δεν με πειραζουν απο τη στιγμη που σκοτωνουν τα ποντικια και δεν ενοχλούν το καναρίνι μου.Πριν 2 μηνες μια γατα γεννησε 4 γατακια στην αυλη μιας γειτόνισας και απο αυτά επέζησαν μόνο τα 2 και προχθες ήταν μεσα στην αυλή μου.....Η κατάσταση τους ήταν τραγική..δηλαδή πάρα πολύ αδύνατα και τα 2 αλλά παρα πολύ αδύνατη η μάνα τους και ειμαι σίγουρος πως δεν θα αντεξει για πολύ καιρο ουτε η μανα ουτε τα μικρά:(.....έτσι λοιπόν τα έδωσα παριζάκι να φάνε αλλα το εφαγαν με πολύ ζόρι.....δηλαδή τα εδινα φαγητο και αυτά ετρεχαν να φύγουν αλλα ευτυχώς μετα ήρθαν και με φοβόντουσαν παρα πολύ......αυτο που θέλω να σε ρωτήσω είναι πώς να τα πλησιάσω και να με ξεφοβιθούν και όταν τα φωνάζω να μην φεύγουν ωστε να τα δώσω φαγητό γιατι χθες που ειχαμε μπριζόλες ορισμένα κομματάκια τα κράτησα για αυτές αλλά οταν τις έβλεπα και τις φώναζα έφευγαν τρέχοντας και δεν ξαναγύριζαν.....ειναι πραγματικά πολύ όμορφα και δεν θέλω να πεθάνουν αλλά πως να τα βοηθήσω αν δεν περιμένουν και αυτά λίγο.....και δεν μπορώ να αφήσω κάπου το φαγητό περιμένοντας να γυρίσουν γιατι υπάρχουν πολλές γάτες και μπορέι το φαγητό να καταλήξει σε λάθος στομάχι....:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει..???:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η μαμα τους ζει ετσι δεν ειναι?αρα θυλαζουν ακομα,αφησε λιγες κροκετουλες μ ενα μπωλακι νερο απομακρινσου και θα ερθουν πρωτα η μαμα και μετα τα μικρα,τις κροκετες δε προλαβαινουν να τις φανε οι αλλοι γατοι,το παριζακι ομως μια χαψια και παει.καλη επιτυχια!!

υγ.γραφεις πως ''δε με πειραζουν εφοσον σκοτωνουν ποντικια και δεν ενοχλουν το καναρινι μου''.δειχνει οτι δεν ειχες και πολλες επαφες με γατες,ομως παρολα αυτα τις λυπασαι και νοιαζεσαι γιαυτες μπραβο σου!!!!!
ειναι υπεροχα πλασματα απλα λογω του οτι δεν τις αγαπα πολυ ο κοσμος,αργουν ν αποκτησουν εμπιστοσυνη.

η μαμα τους ζει ετσι δεν ειναι?αρα θυλαζουν ακομα,αφησε λιγες κροκετουλες μ ενα μπωλακι νερο απομακρινσου και θα ερθουν πρωτα η μαμα και μετα τα μικρα,τις κροκετες δε προλαβαινουν να τις φανε οι αλλοι γατοι,το παριζακι ομως μια χαψια και παει.καλη επιτυχια!!

To ίδιο θα σου πρότεινα κι εγώ! Με τον καιρό πιστεύω θα αποκτήσουν εμπιστοσύνη. Καλή τύχη με τα γατάκια κι όλα καλά να πάνε εύχομαι! :D

υγ.γραφεις πως ''δε με πειραζουν εφοσον σκοτωνουν ποντικια και δεν ενοχλουν το καναρινι μου''.δειχνει οτι δεν ειχες και πολλες επαφες με γατες,ομως παρολα αυτα τις λυπασαι και νοιαζεσαι γιαυτες μπραβο σου!!!!!
ειναι υπεροχα πλασματα απλα λογω του οτι δεν τις αγαπα πολυ ο κοσμος,αργουν ν αποκτησουν εμπιστοσυνη.

To ίδιο θα σου πρότεινα κι εγώ! Με τον καιρό πιστεύω θα αποκτήσουν εμπιστοσύνη. Καλή τύχη με τα γατάκια κι όλα καλά να πάνε εύχομαι! :D

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια......έχετε να μου προτείνετε καποια συγκεκριμένη μάρκα..???γιατι δεν ξέρω τιποτα...:P

Παλιά(πριν 5 χρονια) είχα μια γατούλα της γειτονιάς η οποία ειχε βρεθεί στην αυλή και την ειχα φροντισει και ήμασταν πολύ αγαπημένοι....παιζαμε στην αυλή...ειχα ενα μανταλάκι δεμένο σε ένα σχοινί και το έσερνα σαν κάποιο ποντικάκι και ετρεχε να το πιάσει, την τάιζα...και το κυριότερο καθε φορά που άνοιγα την πόρτα της αυλής όπου και αν ήταν έτρεχε να τρυφτεί στα πόδια μου...ασε ασε..πολύ ωραίες στιγμές αλλά μετά οι γονεις μου επειδη γεμιζε τα ρουχα τριχες την πηραν στα κρυφά και την πήγαν σε μια άλλη περιοχή της πόλης χωρις να μου το πούνε.....

τέσπα....Ξέρεις τι συμβαίνει...?? έχω 5 καναρίνια δικιάς μου εκτροφής και δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που έβρισκα το κλουβί κατω και 3 γατες να προσπαθούν να το φάνε:/:...και ετσι παντα τις εδιωχνα....ωστόσο εδώ και 2 χρόνια δεν ξερω γιατι αλλα ολα ειναι ήσυχα δηλαδή περνάνε απο το κλουβί οι γάτες και ουτε καν μπαίνουν στον κοπο να προσπαθήσουν....λες και εχουν συμφιλιωθεί:P....αλλά ναι ειμαι φιλόζωος και ενω πχ θα μπορούσα να μην τα βοηθήσω για να μην κυνηγάνε τα καναρίνια δεν μπορώ να τα βλέπω να πεινάνε τα μικρά και να μην κανω τπτ...:(

Εγώ όταν έμενα σε ισόγειο η αδέσποτη γάτα που τάιζα σκότωσε τα δύο μου καναρίνια που ήταν ήμερα και τα είχα από μικρή.. Τότε (ήμουν γυμνάσιο) τσατίστηκα και δεν την ήθελα και η μαμά με έκανε να μην τις αγαπάω.. Στεναχωριέμαι που δεν την τάισα ξανά. Όσο κομμάτια και να με έκανε αυτό που συνέβη νιώθω άπειρες ενοχές. Οι γάτες τρώνε πουλιά οπότε να πάρεις κάποια μέτρα ασφαλείας ακόμα και αν φαίνονται εντάξει. Τι να κάνουμε.. Αυτή είναι η φύση!! Συνέχισε να τις φροντίζεις γιατί είναι υπέροχα πλάσματα. Αν σε εμπιστευτούν ειδικά θα καταλάβεις πόσο υπέροχες είναι:):)

Θυμάστε τα γατάκια που σας έλεγα....τώρα πλέον έχουν εγκατασταθεί πλήρως στην αυλή:P
το ένα ειναι πάρα πολύ γενναίο και δεν με φοβάται καθόλου....ενώ το άλλο ειναι παρα πολύ φοβισμένο.....
κοιτάξτε το γενναίο..(το φοβισμένο δεν μπορώ να το βγαλω φωτο για με το που με βλεπει φευγει...:()

549535_191378034327288_1396928527_n.jpg

Ειναι πολυ ομορφο :)

Χαίρομαι που μεγάλωσαν τα μικρά και ξέφυγαν από τον κίνδυνο! Η μανούλα τους είναι φιλική; Μπορείς να την πιάσεις; Αυτό που με απασχολεί είναι οι επόμενες τις γέννες και κατά πόσο θα είσαι εις θέση να αντεπεξέλθεις.
Ρίξε μια ματιά εδώ, αν θέλεις: Στείρωση στις γάτες
Επίσης, για τη διατροφή των μικρών, διάβασε: Απογαλακτηστίκαμε! Και τώρα τι τρώμε;

Χαίρομαι που μεγάλωσαν τα μικρά και ξέφυγαν από τον κίνδυνο! Η μανούλα τους είναι φιλική; Μπορείς να την πιάσεις; Αυτό που με απασχολεί είναι οι επόμενες τις γέννες και κατά πόσο θα είσαι εις θέση να αντεπεξέλθεις.
Ρίξε μια ματιά εδώ, αν θέλεις: Στείρωση στις γάτες
Επίσης, για τη διατροφή των μικρών, διάβασε: Απογαλακτηστίκαμε! Και τώρα τι τρώμε;
Η μανα τους έρχεται παρα πολύ σπάνια εδώ στην αυλή ....αλλά με φοβαται παρα πολυ.....αν και ξερω τον λόγο...αφου δεν ήταν λιγες οι φορες που στο παρελθον την κυνηγουσα για να την διώξω αφου ήθελε να επιτεθει στο καναρίνι μου...:/:
Πάντως ακόμα και το γενναίο (το γατακι της φωτογραφίας )δεν έχει ξεφοβηθεί σε τέτοιο βαθμο ώστε να με αφήνει να το ακουμπήσω αλλά θα το προσπαθήσω δλδ αν και το ταιζω αρκετες φορες μεσα απο το χερι μου δεν με εχει αφήσει να το ακουμπησω.....χθες για παραδειγμα που το τάιζα του έβαλα το φαγητο πολύ κοντα μου-διπλα στα ποδια μου....και έτσι όπως έτρωγε το ακούμπησα στην ράχη του....βέβαια τρομαξε...και πετάχτηκε μέχρι πάνω:P...αλλα μετα ξανα ήρθε...οποτε πιστευω θα εξοικιωθει με το περασμα του καιρου....:)
σε ευχαριστώ για τα λινκ:D

λοιπόν σήμερα το πρωί αντίκρυσα ενα αποτρόπαιο θέαμα.....
Κάποιος πάτησε το γατάκι μου και μου στέρησε αυτο το πανεμορφο ζουζούνι μου με το γλυκύτατο μουτρακι και την παιχνιδιαρικη διαθεση.....Στεναχωρεθηκα παρα πολυ....:cry_x:

549535_191378034327288_1396928527_n.jpg

Λυπάμαι πολύ...Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά σε γατάκια που έχουν πρόσβαση σε δρόμο :(
Σκέψου το ενδεχόμενο, εάν θέλεις να κρατήσεις ξανά γατάκι, να περιφράξεις την αυλή σου για να είναι ασφαλές, ή ακόμη καλύτερα και να το πάρεις μέσα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back