Βοήθεια, δεν μπορώ να του δώσω το χάπι του

Χα χα! τι τραβαμε με αυτα τα γατονια. Ευτυχως εμενα ο δικος μου ειναι λαιμαργος και εχω γλυτωσει. Του βαζω 3 μισα drontal (αντιπαρασιτικα) μεσα στην ξηρα του και δε μενει τιποτα. :clapup: Αφου λεω οτι και ενα μπωλακι γεματο χαπια να του βαλεις, θα τα φαει με ορεξη.
Πριν απο καιρο, οταν του εδινα αντιεμμετικο και αντιβιωση με συριγγα, ηταν πολυ καλος ασθενης ο γλυκουλης μου. Τον κρατουσα αγκαλια με τα πισω του ποδια κλεισμενα μεσα στα δικα μου. Τον χαιδολογουσα και του μιλουσα γλυκα και μετα εβαζα τη συριγγα και το επινε χωρις δυσκολια. Υστερα απο 2- 3 φορες μαλιστα δε χρησιμοποιουσα καθολου "βια". Αφηνα τη συριγγα μπροστα στο στομα του και οταν ηταν ετοιμος ανοιγε απο μονος του το στοματακι του. Φοβερος? Μετα βεβαια ειχαμε τη γνωστη γευση αηδιας, με το πλαταγιασμα της γλωσσας και φευγαμε σφαιρα για νερακι. :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια,δεν μπορω να του δώσω το χάπι του.

εγω βρηκα εναν αλλο τροπο κ πετυχε.ανακατευω λιγη ψιχα ψωμι με τυρι μεχρι να γινει ελαστικο σαν παστελινη .το κανω μπαλακι σε μεγεθοσ στραγαλιου κ μεσα κρυβω το χαπι.δεν πρεπει να προεξεχει απο πουθενα γιατι θα το μυρισουν.το βαζω κατω κ επειδη ειναι μικρο το καταπινουν αμεσως χωρις να το μασησουν.εγω ετσι σωθηκα .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ απλά του ανοίγεις το στόμα και του το χώνεις μέχρι πίσω στο λάρυγκα με τα χέρια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τα ίδια τραβάω αλλά με διαφορετικό τρόπο!!! Ούτε στον δικό μου "βασιλιά" δεν αρέσει να τρώει χαπι. Αλλά δεν το βάζω κάτω. Στην αρχή προσπάθησα κι εγώ να το βάλω στο στόμα του αλλά με δαγκούσε,όπως σε εσένα.Επισκέφτηκα τον κτηνίατρό μου και μου είπε ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι να το ανακατεύεις με την τροφή του.Το δοκίμασα. Στην αρχή το έριξε έξω από το μπολ του,αλλά εγώ του το έβαλα ξανά. Το έκανα αυτό πάνω από πέντε φορές,ώσπου το μπέρδεψε με την τροφή του και το έφαγε!!! Με κοιταξε σαν να μου έλεγε <<με ξεγέλασες τελικά>> και από τότε μπερδεύεται πάντα. Σου το συνιστώ κι εσένα. Στην αρχή μπορεί να πεδευτείς αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις!!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χάπι αποπαρασίτωσης: πώς θα το δώσω στη γάτα μου;

Γεια σας. Όταν ηταν μικρή η ζουζου της έδωσα πάστα για τρεις ημέρες τώρα όμως που μεγαλωσε έπρεπε να της δώσω το χαπι. Για να μην την ταλαιπωρισω λοιπον ειπα να της το διαλυσω μεσα σε κονσέρβα που της αρέσει πολύ. Το αποτέλεσμα είναι να κάθεται η τροφή μια μέρα στο μπολ κ να έχει φαει μονο μερικές μπουκιτσες :hmm: επειδή όμως πρεπει να λειψω για μια μέρα απο το σπίτι εχω προβληματιστεί για 2 πραγματα.

1ον πειράζει που δεν έχει πάρει το χάπι μονομιας?

2ον αφού θα λοιπω πρεπει να της βάλω κροκέτες αν το κάνω αυτό δεν θα φαει το υπολειπο χάπι τι να κανωωω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χάπι αποπαρασίτωσης: πώς θα το δώσω στη γάτα μου;

Καλησπέρα! Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο: Πώς να δώσετε χάπι στη γάτα σας.
Νομίζω το καλύτερο είναι να προσπαθήσεις να της το δώσεις η ίδια ολόκληρο και όχι λιωμένο, ώστε να σιγουρευτείς κιόλας πως το έχει πάρει! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω πολύ aba παρα πολύ καλό το άρθρο θα με βοηθήσει πολύ την επόμενη φορά.

Συνεχιζω να έχω μια απορια, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα είμαι ευγνωμων.

-Τι να κάνω τώρα που έχει πάρει μερικό απο το χάπι? (μην με ρωτησετε ποσο ουτε καν ξερω) :whistle:

-Να της δώσω αλλο?

-Υπάρχει φόβος υπερδοσολογιας?

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα!
Εγώ τους τα κρύβω σε μπουκίτσες βραστού κοτόπουλου και αν είμαι άτυχη και ανακαλύψουν το χάπι, τους ανοίγω το στόμα, το ρίχνω μέσα και κρατάω απαλά κλειστό το μουσούδι για 2 δευτερόλεπτα. Δε χαίρονται αλλά εντάξει, είναι καλόβολα! :)
Μία φορά που μου είχε τύχει η Ένα να μασήσει το χάπι και να το φτύσει και δεν ήξερα πόσο έχει καταπιεί, μου είπε ο κτηνίατρος ότι αν ήξερα πως πήρε μισό, να της έδινα μισό. Αλλιώς, ολόκληρο πάλι. Από την κονσέρβα που της το έβαλες έλειπε μισή ποσότητα π.χ.;
Ρώτησε καλύτερα και τον κτηνίατρό σας. Ίσως είναι και ανάλογα το χάπι.

Ευχαριστω πολύ ειρήνη αυτό θα κάνω :D

Ένας καλός τρόπος για να τους δώσεις το χάπι γενικά είναι να το κάνεις σκόνη και να το ανακατέψεις με μια μικρή ποσότητα κάποιας τροφής με παχύρρευστη υφή όπως βούτυρο, τυρί κρέμα και να τους το απλώσεις στο μπροστινό ποδαράκι.
Μπορεί να δυσανασχετήσουν αλλά θα το γλύψουν προκειμένου να καθαριστούν. ;)
Εγώ αυτό κάνω στα δικά μου και πιάνει. :)
Όσον αφορά το ενδεχόμενο υπερδοσολογίας, καλύτερα ρώτα τον κτηνίατρο ώστε να είσαι σίγουρη. ;)

καλησπερα :) σημερα του πηρα το χαπακι για τα ενδοπαρασιτα που ειναι καθε 3μηνο, το εβαλα με ποσοτητα κονσερβα στο πιατακι του εφαγε ολη την κονσερβα και το χαπακι το εφτυνε. αναγκαστηκα να το κοψω στη μεση και με το ζορι προσπαθησα να του δωσω το μισο με το χερι μου, εγινε χαλια στα μουτρα με το χαπι αλλα γλειφτηκε μετα!! τωρα το αλλο μισο απο το χαπι ειναι με λιγη κονσερβα στο πιατακι του... με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν πηρε οσο χρειαζεται το χαπι του που ειναι σημαντικο, πρεπει να ξαναπαρω μηπως; :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα :) σημερα του πηρα το χαπακι για τα ενδοπαρασιτα που ειναι καθε 3μηνο, το εβαλα με ποσοτητα κονσερβα στο πιατακι του εφαγε ολη την κονσερβα και το χαπακι το εφτυνε. αναγκαστηκα να το κοψω στη μεση και με το ζορι προσπαθησα να του δωσω το μισο με το χερι μου, εγινε χαλια στα μουτρα με το χαπι αλλα γλειφτηκε μετα!! τωρα το αλλο μισο απο το χαπι ειναι με λιγη κονσερβα στο πιατακι του... με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν πηρε οσο χρειαζεται το χαπι του που ειναι σημαντικο, πρεπει να ξαναπαρω μηπως; :confused:
Τρίψε το μέσα στην κονσέρβα μέχρι να γίνει σκόνη (αλλιώς μέσα σε βούτυρο) και άπλωσε το κοντά στα μουστάκια του.
Παλιά έτσι έκανα και το έγλειφαν. Μετά βαρέθηκα και τους το δίνω με το ζόρι. Στον μεγάλο πρέπει να είμαστε δυο άτομα γιατί είναι πάνω από 10 κιλά και δεν κουμαντάρεται καθόλου εύκολα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα ειναι γυρω στα 5,5 κιλα νομιζω και ημασταν 3 ατομα να τον κρατησουμε (γρατσουναει και δαγκωνει πολυ ο ατιμος οταν τον ζοριζεις) :P τις προηγουμενες φορες ετρωγε ολη την κονσερβα και για να καθαρισει το πιατακι ολο επαιρνε τελικα και το χαπι, σημερα τελικα το αλλο μισο το ελιωσα σχεδον με την κονσερβα και την εφαγε μετα απο προσπαθεια!!

Εξαρταται απο το ποσο ιδιοτροπο ειναι το γατι. Εγω και σκονη να το κανω και ολοκληρο το καταλαβαινει με αποτελεσμα να μην πινει το χαπι ουτε να αγγιζει το φαγητο της. Το καταλαβαινε απο τη μυρωδια. Εκτος απο χαπια ρουτινας, προσφατα επρεπε να πινει βιταμινες για το συκωτι για 60 μερες οποτε ευκολος τροπος εκτος με το ζορι για μας δεν υπαρχει :( πηρα αυτο το εργαλειο. https://s7.postimg.org/l2rvlhjtn/DSC01877.jpg το οποιο βοηθα στο να παει βαθια το χαπι πριν προλαβει να το φτυσει. Της σηκωνω το κεφαλι προς τα πισω και αναγκαζεται να ανοιξει το στομα για να νιαουρισει προλαβαινω το πεταω μεσα και της κλεινω το στομα να το καταπιει. Πολλες φορες βεβαια λογω του οτι ειναι καθημερινο αυτο το φτυνει και αναγκαστικα ξανα απο την αρχη. Βεβαια αν δεν ειναι εσενα ιδιοτροπος ο γατος αν το κανεις σκονη μπορει να φαει το φαγητο του και να μην τον πειραξει

Εξαρταται απο το ποσο ιδιοτροπο ειναι το γατι. Εγω και σκονη να το κανω και ολοκληρο το καταλαβαινει με αποτελεσμα να μην πινει το χαπι ουτε να αγγιζει το φαγητο της. Το καταλαβαινε απο τη μυρωδια. Εκτος απο χαπια ρουτινας, προσφατα επρεπε να πινει βιταμινες για το συκωτι για 60 μερες οποτε ευκολος τροπος εκτος με το ζορι για μας δεν υπαρχει :( πηρα αυτο το εργαλειο. https://s7.postimg.org/l2rvlhjtn/DSC01877.jpg το οποιο βοηθα στο να παει βαθια το χαπι πριν προλαβει να το φτυσει. Της σηκωνω το κεφαλι προς τα πισω και αναγκαζεται να ανοιξει το στομα για να νιαουρισει προλαβαινω το πεταω μεσα και της κλεινω το στομα να το καταπιει. Πολλες φορες βεβαια λογω του οτι ειναι καθημερινο αυτο το φτυνει και αναγκαστικα ξανα απο την αρχη. Βεβαια αν δεν ειναι εσενα ιδιοτροπος ο γατος αν το κανεις σκονη μπορει να φαει το φαγητο του και να μην τον πειραξει
Αυτό το χρησιμοποιούσα στη δουλειά.
Πάντως αν το κάνεις σκόνη και το ανακατέψεις σε λίγο βούτυρο και το πασαλείψεις στα μουστάκια του,δεν έχε άλλη επιλογή παρά να το γλύψει.
Αν δεν έχω βοήθεια στον μεγάλο,έτσι του το δίνω.
Ο μικρός μου είναι πολύ συνεργάσιμος.

Εμείς πήραμε αυτό τρίφτης χαπιών για να μην παιδευόμαστε με κουτάλια (και να μην εκσφενδονίζεται το χάπι όπου να 'ναι, προσπαθώντας να το λιώσουμε), το κάνουμε σκόνη, το πασαλείβουμε μέσα σε λίγο τυρί κρέμα (μόνο λα βας κι ρί τρώει η Άρια, όχι Φιλαδέλφια...) ή πάστα για τριχόμπαλες, και το γλείφει απ΄το χέρι μας! Μεγάλη επιτυχία! Αλλά και να μην το θέλει, της το πασαλείβω στο στόμα με το ζόρι και το τρώει θέλει δε θέλει :Ρ

σας ευχαριστω πολυ για τις ιδεες :D ευτυχως εμενα ειναι φαγανας και με την κονσερβα μπορεσα να το δωσω γιατι δεν ελεγε οχι οσο και να του εδινα :P την επομενη φορα θα το κανω σε σκονη καπως μαζι με φαι αλλα και το αυτο το εργαλειο καλο φαινεται! ειναι ακομα μικρουλης 3η φορα παιρνουμε χαπακι ειχαμε συνηθισει στις παστουλες :redface:

Καλημερα και απο εμας!!!! Βρε παιδια εμας η Σοφη οσες φορες το καναμε σκονη και το βαλαμε μεσα σε βουτυρο σε παστα σε κονσερβα και οπου αλλου μπορειτε να φανταστειτε μολις το μυριζε δεν το πλησιαζε ουτε στο ενα μετρο. :worry:

Και μενα η Μινι καθε φορα που ειναι να παρει το χαπι γινεται πολεμος!! Με το βουτυρο ειναι αποτελεσματικη μεθοδος μου το εχει πει ο κτηνιατρος μας κανεις το χαπακι σκονη βαζεις στο χερι σου βουτυρο, ακουμπας την σκονη, αυτη κολλαει ,μετα ανοιγεις το επανω χειλος στο στομα της γατας και το βαζεις,ετσι αναγκαστικα θα το γλειψει,αλλα ειναι για τις γατες που καθονται.Η δικια μου δεν καθεται με τιποτα ,ετσι καθε φορα γινεται μαχη.Τα αγορακια μου ομως επειδη ειναι χαδιαρικα ανοιγω το στομα ,πεταω το χαπακι μεσα και αυτο ηταν ,ολα μια χαρα.Ελπιζω να συνεχισουν να ειναι ετσι βολικα και καθως μεγαλωνουν.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back