Βοήθεια επιλογής γάτας (Θέμα χαρακτήρα...)

Deadendmind

Νεοφερμένο μέλος

Ο Deadendmind αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 67 μηνύματα.
Καλησπερα σας! Ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτησω τους πιο εμπειρους μερικα πραγματακια...
Εδω και καιρο σκεφτομουν να υιοθετησω μια γατουλα...Το προβλημα ειναι το εξης; Οντας μουσικος, το σπιτι μου ειναι γεματο με μουσικα οργανα (ξυλινα ως επι το πλειστον) και επισης γεματο καλωδια... Σαν να μην εφτανε αυτο ειμαι "πολυσυλλεκτικος" ας το πουμε τυπος και το σπιτι μου ειναι γεματο αντικειμενα-πιθανες απειλες για μια περιεργη γατα...
Αφ'ενος δεν θελω να φερθω απερισκεπτα και να βαλω σε κινδυνο την υγεια της μελλοντικης μου γατας και επισης δεν θα ηθελα να προκληθουν φθορες ουτε στο σπιτι μου αλλα κυριως οχι στον εξοπλισμο μου, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια ρατσα γατας που ειναι συνυφασμενη με ησυχο, νωχελικο χαρακτηρα και οσο λιγοτερη περιεργεια και ταση για καταστροφες γινεται..!
Αυτα, σας ευχαριστω προκαταβολικα, ολες οι συμβουλες ειναι ευπροσδεκτες!
Καλωσηλθα! :P
Αγγελος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

welcome αγγελος!!
δεν εχω να σου δωσω καμια συμβουλή αλλα κουραγιο ,αυτη τη στιγμη ζουμε σε ενα σπιτι ενας αντρας , μια γυναικα, 3 γατες , 2 σκυλοι 4 υπολογιστες , 2 ηλεκτρικες κιθαρες , 2 ενισχυτες,4 τηλεορασεις , ηχοσυστηματα, κλιαματιστικα, σομπες ηλεκτρικες και ενα ενυδριο, καβαλετα, μπογιες, πιανο , ρουχα πανακριβα, νυφικα , βραδυνες τουαλετες με πουλιες και κεντηματα απο καλοδια και ευαισθητα αντικειμενα αλλο τιποτα, το μονο πραγμα που χαλαει εδω μεσα ειναι οι παντοφλες και γιαυτο ευθυνονται οι σκυλοι...χαρ χαρ:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, καλωσήρθες!!!
Ακούγεται ότι οι πέρσικες είναι πιο ήρεμες (μαχμουρλούδες να τις πω;;;;), αλλά δεν έχω προσωπική πείρα.
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα χαρακτήρα του κάθε γατιού. Ξέρω γάτα του "δρόμου" που ζούσε σε μαγαζί με μεταξωτά και ούτε ζυμώνοντας δεν έκανε ποτέ την παραμικρή ζημιά. Από την άλλη, ξέρω γάτα που ανεβαίνει κάπου, σε κοιτά στα μάτια και ρίχνει ένα-ένα τα πράγματα, αργά και βασανιστικά (για σένα...). Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά..., νομίζω ότι όλων εδώ μέσα οι γάτες, κατά καιρούς μας βοηθούν στο "γράψιμο" παίζοντας με το ποντίκι, το πλητρολόγιο κλπ. Παρόλ' αυτά, νομίζω ότι αν μπορείς να σιγουρευτείς ότι δεν θα ακουμπάς τους καφέδες και γεμάτα ποτήρια σε ...ευαίσθητα σημεία, δεν θα υπάρξει φοβερό πρόβλημα.
Τι να σου πω τώρα... :hmm:

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας..!
Και εγω προς περση/περσα προσανατολιζομουν (αν και το παιδικο μου ονειρο ειναι μια maine coon..)...
To προβλημα ειναι πως και λογω οικονομικης καταστασης αλλα κυριως λογω ιδεολογιας δεν θελω να αγορασω γατουλα.. Θα κοιταζω τις αγγελιες..
Ελπιζω να βρω καμια στη Θεσσαλονικη..!

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας..!
Και εγω προς περση/περσα προσανατολιζομουν (αν και το παιδικο μου ονειρο ειναι μια maine coon..)...
To προβλημα ειναι πως και λογω οικονομικης καταστασης αλλα κυριως λογω ιδεολογιας δεν θελω να αγορασω γατουλα.. Θα κοιταζω τις αγγελιες..
Ελπιζω να βρω καμια στη Θεσσαλονικη..!
καλη τυχη...αν σου αρεσει και καποιο που ειναι αθηνα , ειμαστε προθυμοι να βοηθησουμε στην αποστολη του!!!

Δες λίγο αυτό https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=25912 που έχει βάλει ένας συνωνόματός σου. Φαίνεται ότι του 'χουν γράψει αρκετοί αλλά δεν είχε επικοινωνήσει ως κάποια φάση.

το ειδα, του εστειλα μαιλ...ευχαριστω..!

καλη τυχη...αν σου αρεσει και καποιο που ειναι αθηνα , ειμαστε προθυμοι να βοηθησουμε στην αποστολη του!!!
Eυχαριστω πολυ, αν εχω νεοτερα θα σας ενημερωσω..!
By the way Havana, η υποψηφια γατα μου θα συμβιωνει με εμενα, 4 ενισχυτες, 8 κιθαρες, 2 ακκορντεον,1 πιανο, 2 υπολογιστες, Χρωματα, καμβαδες, Τελαρα και πραγματικα οι...πειρασμοι δεν σταματανε..! Πανω που τους καταμετρω και καταληγω πως "αυτοι ειναι, τελος" κατι ακομα μου ερχετε στο μυαλο..!:D

By the way Havana, η υποψηφια γατα μου θα συμβιωνει με εμενα, 4 ενισχυτες, 8 κιθαρες, 2 ακκορντεον,1 πιανο, 2 υπολογιστες, Χρωματα, καμβαδες, Τελαρα και πραγματικα οι...πειρασμοι δεν σταματανε..! Πανω που τους καταμετρω και καταληγω πως "αυτοι ειναι, τελος" κατι ακομα μου ερχετε στο μυαλο..!:D
γιαυτο σου λεω μη μασας και μεις τα ιδια χαλια ειμαστε εδω αλλα τα γατια το παιζουν αγγελουδια , ισως γιατι δεν τα αρχισα στα μη και τα οχι και αδιφορησαν για το χαος που βρισκονται:P ουτε κουρτινες ακουμπαν ουτε ξυνουν τα επιπλα, τι να πω με λυπηθηκε ο θεος????
πες μας νεα οταν βρεις ψιψι, παντως οταν ¨κοιμηθουν" οι γατες που εχω τωρα νομιζω η επομενη επιλογη θα ειναι ραγκντολ γιατι εχουν το γλαρωμενο βλεμα της Αβάνας..:bleh:
περιμενουμε νεα οταν γινεις γατομπαμπας!!!!

Μήπως να 'παίρνες κάνα κουφό γατάκι????!!!! Για να μην πάθει τραλαλά κι αυτό το καημένο με τόσους ήχους (το ακορντεόν δε μοιάζει να το συμπαθούν καθόλου, για τις ηλεκτρικές κιθάρες δεν ξέρω...:hmm:, το πιάνο πάντως μάλλον δεν τους ενοχλεί τόσο):lol::lol::lol:

Εγω παντως νομίζω οτι ναι μεν μια περσιας θα ηταν ησυχη αλλα θα ειχες τριχες παντου γιατι δεν ειναι δεδομενα ησυχες.. πχ το χιονακι το πιανει κατι καθε πρωι και τρεχει σαν τρελο απο τη μια ακρη του σπιτιου στην άλλη...

Θα ελεγα καλυτερα να εχουμε το νου μας ολου να σου βρουμε κανενα υπερβολικα χαδιαρικο ησυχο γατακι μικρο αλα γενικα θα ελεγα οτι τα μικρα γαακια καθε ρατσας θα σου προκαλεσουν ζημές .. τι θα ελεγες για μια εννληλικη- ενήλικο ήσυχο γατο που περασε την ηλικία των παιχνιδιων και που γενικα δεν πειραζει τιποτα απολύτως στο σπιτι?? Η καλυψούλα ειναι ετσι συγκεκριμένα...εχω φωτό της νέες υπεροχες θα βαλω αυριο

αυτο θα ηταν το καλυτερο...Αν υπαρχει καποιο γατακι που εχει επιβεβαιωμενα ηπιο χαρακτηρα...
Και κατι αλλο, μιας και δεν ξερω που να το ποσταρω...
Μπορω, δωρεαν προφανως, να προσφερω σε γατες αλλα και σε αλλα ζωα στη θεσσαλονικη (και Αθηνα ενιοτε, πηγαινοερχομαι συχνα) Ρεικι. Το ρεικι ειναι μια ηπια εναλλακτικη ολιστικη θεραπεια, στην οποια ειναι πολυ δεκτικα τα ζωα..Βοηθαει στην καταπολεμιση του αγχους (γατες με τραυματικα βιωματα, ατυχηματα) καθως και ανακουφιζει σωματικους πονους...
Αν γνωριζει καποιος που μπορω να το postαρω ετσι ωστε να μπορουν να το βλεπουν οι ενδιαφερομενοι, ας με ειδοποιησει..

αυτο θα ηταν το καλυτερο...Αν υπαρχει καποιο γατακι που εχει επιβεβαιωμενα ηπιο χαρακτηρα...
Μπορω, δωρεαν προφανως, να προσφερω σε γατες αλλα και σε αλλα ζωα στη θεσσαλονικη (και Αθηνα ενιοτε, πηγαινοερχομαι συχνα) Ρεικι. Το ρεικι ειναι μια ηπια εναλλακτικη ολιστικη θεραπεια, στην οποια ειναι πολυ δεκτικα τα ζωα..Βοηθαει στην καταπολεμιση του αγχους (γατες με τραυματικα βιωματα, ατυχηματα) καθως και ανακουφιζει σωματικους πονους...
Αν γνωριζει καποιος που μπορω να το postαρω ετσι ωστε να μπορουν να το βλεπουν οι ενδιαφερομενοι, ας με ειδοποιησει..
νομιζω οτι η καλυψουλα ειναι μοναδικη περιπτωση.. ειναι cool γατουλα, η γιασμην ξερει κατι παραπανω..
β .σχετικα με το ρεικι......
πλακα μας κάνεις !!!!!!!!!!
αυτο ακουγεται τελειο...ρεικι για γατονια αγχωμενα,
κριμα που ειμαι αθηνα..:confused:

Μεσα στον επομενο μηνα, θα κατεβω σιγουρα Αθηνα, θα σε ειδοποιησω..!:)

Βάλτο στις Ελπιδοφόρες εμπειρίες.. αντε να ερθεις το Σαββατο να κανεις ρεικι στην Καλυψουλα να δουμε πως αντιδράει.. μακαρι να ηρεμήσει σε σχέση με τα αλλα...θα δίνονταν πιό ευκολα εκτος αν.. σε μαγέψει με τις ματάρες της...

Λες να εχει αποτελεσματα και στο δικο μου το τερατακι??? https://www.mypetz.gr/threads/Γάτος-μαχητής.220853/ που δεν λεει να τα βρει με κανενα αλλο ζωο στο σπιτι-ισως εξαιτιας των οσων περασε μικρος??:hmm:

Δοκίμασε κι εσύ .. πολύ καιρό τωρα ηθελα να γνωρίσω ατομα που να ασχολούνται με μασαζ και εναλλακτικές θεραπειες σε γατα...

H καλυψούλα νεες φωτό

Με το λουλουδάκι...

Συνημμένα

• Kalypsoyla2.jpg
    Kalypsoyla2.jpg
    4,9 KB · Εμφανίσεις: 75
  • Kalypsoyla 1.jpg
    Kalypsoyla 1.jpg
    4,8 KB · Εμφανίσεις: 68
  • kalypsoyla3.jpg
    kalypsoyla3.jpg
    4,7 KB · Εμφανίσεις: 158
  • Kalypsoyla4.jpg
    Kalypsoyla4.jpg
    4,4 KB · Εμφανίσεις: 72
Λες να εχει αποτελεσματα και στο δικο μου το τερατακι??? https://www.mypetz.gr/threads/Γάτος-μαχητής.220853/ που δεν λεει να τα βρει με κανενα αλλο ζωο στο σπιτι-ισως εξαιτιας των οσων περασε μικρος??:hmm:

Μπορουμε να δοκιμασουμε...Η αντιδραση απο ζωο σε ζωο (οπως και απο ανθρωπο σε ανθρωπο) ειναι τελειως διαφορετικη...
Με συχνες συνεδριες Ρεικι, εχει αναφερθει πως εχουν βελτιωθει καρκινωματα ακομα και δυσπλασιες σε ζωα... Τιποτα δεν ειναι σιγουρο, το σιγουρο ειναι πως μονο κακο δεν κανει..!
Για να καταλαβετε στο περιπου περι τινος προκειται, Ρεικι ειναι η συμπαντικη ενεργεια στα ιαπωνικα (Ρει/συμπαντικη-κι/ενεργεια), η οποια μεσα απο καταληλη εκπαιδευση μπορει καποιος να μαθει να την διοχετευει σε αλλους η και στον εαυτο του. Η ενεργεια αυτη παρουσιαζει θεραπευτικες και καταπραυντικες ιδιοτητες και πραγματικα τα αποτελεσματα της ειναι εκπληκτικα..!

Πάντως κι εγώ για την περίπτωσή σου θα πρότεινα ένα ήδη ενήλικο ζώο. Ολα τα μικρά είναι πάντα λιγότερο ή περισσότερο παιχνιδιάρικα και θα χρειαστεί χρόνος και προσοχή μέχρι να τα μάθεις να μην πειράζουν συγκεκριμένα πράγματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back