norym
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπον ο λογος που βρισκομαι εγω ειναι επειγη σκεφτομαι να υο8ετησω μια γατουλα και η8ελα να με ενημερωσεται οπως μπορειται... Καταρχας θα η8ελα πρωτα να με προσανατολισεται σχετικα με τη ρατσα που 8α ηταν καταληλοτερη για μενα... ειμαι 19 χρονων φοιτητης στην θεσσαλονικη και λοιπο αρκετες ωρες απο το σπιτι(οχι πολλες)... συχνα επισκεπτομαι την πολη μου (βεροια) η οποια ειναι μια ωρα δρομο με το τρενο... λοιπον... 8α εχει η γατουλα προβλημα στην εξηκοιωση και με τα 2 σπιτια??? 8α την πειραζει η μεταφορα??? ποσεσ ωρες πρεπει να ασχολουμαι μαζι της για να μην νοιωθει μοναξια η οτιδηποτε αλλο...(οχι οτι δν εχω χρονο αλλα απλως να ξερω) τι ζημιες μπορει να υπαρξουν στο σπιτι?...πως τα παν οι γατες με την μουσικη???εχουν προβλημα με την δυνατη? τι ρατσες 8α μπορεσω να βρω στο εμποριο η πι8ανον απο αλλου... η πρωτη ιδεα που μου περασε απο το μιαλο ηταν μια σιαμ...π.σ. 8α προτειμουσα κονοτρυχες... Ελπιζω να μην εγινα κουραστηκος....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nmc
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα σου πρότεινα, αν φυσικά δεν έχεις "έρωτα" με μια συκεγκριμένη ράτσα να υιοθετήσεις ένα κεραμυδογατάκι που σίγουρα θα σου έρθει και πιο φτηνά. Δες εδώ τι όμορφα που περνάμε

(οκ οκ, σταματάω το προμόσιον εδώ).Αν φυσικά θέλεις να αγοράσεις μια γατούλα, προσπάθησε τουλάχιστον να μην είναι από πετ σοπ αλλά από κάποιον εκτροφέα και αφού φυσικά το ψάξεις πολύ καλά. Στο mycat υπάρχουν αρκετά παιδιά-διαμάντια απο σαλόνικα τα οποία θα μπορέσουν να σε κατατοπίσουν καλύτερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
niaourini2_2
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ θα σου απαντήσω μόνο στο ένα ερώτημα..σκέψου αρχικά αν θέλεις οποσδήποτε ράτσας.στο λέω γιατί υπάρχουν τόοσα αδέσποτα που περιμένουν να υιοθετηθούν που είναι όμορφα (μπορείς να βρεις και κοντότριχα που θελεις) και έχουν περισσότερη ανάγκη.αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο "χαρίζονται".επίσης αν τελικά καταλήξεις σε ράτσας να ενημερωθείς για εκτροφείς και σε καμία περίπτωση να μην την πάρεις από πετ σοπ.αυτά από εμενα!καλό ψάξιμο!

τέλος νομίζω οι γατες δεν είναι σα τα σκυλιά που καποιες ράτσες έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα..π.χ κανίς=υπερκινητικό (λέω εγω τώρα) η κάθεμια έχει το χαρακτήρα της και ας είναι σιαμ,βιρμανίας,κεραμιδόγατα.αν έχω λάθος διορθώστε με.
(χεχε..nmc με πρόλαβες!!!!)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά εδώ στα ΑΡΘΡΑ
Θα σου λυθούν πολλές απορίες!!!
Και εγω θα συνφωνήσω με την nmc, ως προς την επιλογή κεραμιδόγατας!!!!
Τωρα για την μετακίνηση της γατούλας σου απο μια πόλη στην άλλη.. εξαρτάται.. την γάτα, Και τον ΟΣΕ...
Πολλόι έχουν γάτα που δεν έχει πρόβλημα με τα ταξίδια αλλοι έχουν....
Ένα ΙΧ αυτοκίνητο βέβαια θα είναι πιο άνετο για σένα και την γατούλα....

Διάβασε τα άρθρα κάνε και μια βόλτα στο σίτε και ειμαι σίγουρη ότι θα λυθούν πολλές απορείες!!!

norym
Νεοφερμένο μέλος
<P> </P>
aretha
Περιβόητο μέλος
Μια και φαίνεσαι σχετικά άπειρος από γατιά, θα σου πρότεινα καλύτερα να πάρεις ένα λίγο μεγαλύτερο γατάκι, όχι εντελώς μωρό, ώστε να έχει δείξει δείγματα καλόβολου και ευπροσάρμοστου χαρακτήρα.
Θα έχεις και το επιπρόσθετο όφελος ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς ιδιαίτερα με την εκπαίδευσή του, μια και τα βασικά θα τα έχει ήδη μάθει. Και δεν θα κάνει και ζημιές, γιατί τα μωρά γατάκια όσο να 'ναι καμιά φορά παρασύρονται λόγω ζωηράδας.

πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
norym
Νεοφερμένο μέλος

RedCat
Διάσημο μέλος
. Και εγω στην ηλικια σου περίπου ήμουν όταν ήρθε στο σπίτι της γιαγιας μου που έμενα τότε η πρώτη γάτα που είχα επαφή...Το θέμα της ράτσας και του χαρακτήρα δεν ισχύει, εκτός ίσως απο τις περσικές που έχουν το όνομα του πολύ ήρεμου χαρακτηρα, πράγμα που προσωπικά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.Η γνώμη μου είναι μια γατουλα λιγο μεγαλύτερη (μη φανταστείς πολύ μεγάλη απο 7-8 μηνών εννοω) έχει ήδη "δείξει" χαρακτήρα οπότε και θα είναι καλή για να "αρχίσεις την καριέρα σου" σαν γατομπαμπας
. Τώρα αν θέλεις γατάκι και δεν έχεις πρόβλημα με την εκπαίδευσή του ή με τον χρόνο που θα ασχοληθείς και τις πρώτες αγωνίες και παλι μαζί σου...Οτι συμβουλη θελεις εδω ειμαστε παντως..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ζουμπουλία
Νεοφερμένο μέλος
Ξέρεις πιστεύω οτι μια γάτα που θα της χαρίσεις σπίτι και αγάπη, που θα της σώσεις την ζωή μαζεύοντας την απο τον δρόμο θα σου χαρίσει κι αυτή όλα αυτά που ζητάς.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σου παραθέσω ένα ποιήμα που έγραψε ο Νίκος Δήμου για την δική του γάτα:
"Πως ξέρει, κάθε φορά που πονάω,
κι έρχεται κοντά μου
όλο μάτια.
Πως ξέρει, κάθε φορά που σκέφτομαι,
και κάθεται ακίνητη
να συγκεντρωθώ.
Πως με νιώθει, πριν απο μένα,
και κινείται σωστά,
πατάει άψογα,
στέκεται σίγουρα,
πάντα.
Τόσα χρόνια γάτα μου,
ούτε μια λάθος στιγμή.
Ποιος άνθρωπος,
ποιος άνθρωπος
θα το μπορούσε;"
απο το Ν.Δήμου, "Το νέο βιβλίο των γάτων",εκδ. Κάρβεν 1986.
Επίλογος
"Τα ζώα είναι αυτά που είναι:
καθαρή φύση. Τίμια κοιτάνε,
κατάματα. Ο άνθρωπος, έξω απο την φύση,
αναζητά.
Το ζώο είναι. Ο άνθρωπος γίνεται. Αν μπορεί.
Πρόσεξε αυτόν που δεν αγαπά τα ζώα.
Η ανθρωπιά του αδύναμη. Το ζώο μεσα του
αντιδρά. Πρόσεξε αυτόν
που δεν αγαπά τις γάτες. Κάπου
φοβάται. Κάπου τρέμει. Κάπου, κρύβεται.
Ο Χίτλερ μισούσε τις γάτες. Κι ο Καίσαρας. Κι ο Ναπολέων.
Όλοι οι τύραννοι. Οι δικτάτορες. Οι κήνσορες.
Βλέπουν στις γάτες τα όρια της δύναμής τους.
Γάτα στο τσίρκο; Ποτέ! Αδιαμαρτύρητα πεθαίνουν
αλλά δεν δαμάζονται. Η πιο ανθρώπινη αρετή
φωλιάζει στις γάτες"
Ν.Δήμου, στο ίδιο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool