Βοήθεια η γάτα μου έχει αδενοκαρκίνωμα κυψελίδων του αυτιού

AggelikiX

Νεοφερμένο μέλος

Η AggelikiX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Η γάτα μου 7 ετών διαγνώσθηκε με αδενοκαρκίνωμα των κυψελίδων του αυτιού που έχει προχωρήσει και προς τα πλάγια στο λαιμό της δημιουργώντας έναν σκληρό όγκο που αρχικά νόμιζα ότι ήταν πρησμένος λεμφαδένας από ωτίτιδα. Ο γιατρός μου είπε ότι στο σημείο που το έχει δεν θα ωφελήσει να το χειρουργήσουμε γιατί θα δώσει σύντομα μεταστάσεις. Μου είπε να την κρατήσω έτσι όσο πάει με κορτιζόνη και παυσίπονα. Η γάτα μου τρώει κανονικά αλλά κατά τα άλλα κοιμάται συνεχώς. Είμαι σε φρικτή κατάσταση, δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν μπορώ
να κάνω κάτι για να τη σώσω; θα την βλέπω να αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα; γνωρίζει κανείς αντίστοιχη περίπτωση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σε συμβούλευα σε πρώτη φάση να πάρεις τη γνώμη και κάποιου άλλου γιατρού! δεν έχεις να χάσεις τίποτα! Εύχομαι καλή τύχη στη γατούλα! Κουράγιο και σε σένα φίλη! Περιμένουμε νεότερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω από ανάλογη περίπτωση κάτι ώστε να σε βοηθήσω. :(
Αυτό που μπορώ να πω είναι να πάρεις και την γνώμη από έναν δεύτερο κτηνίατρο ώστε να δεις εάν μπορεί να γίνει κάτι τελικά.
Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά με τη μικρή σου!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, την πήγα και αλλού και μου συνέστησαν χειρουργείο αλλά ίσως να μην το αντέξει, ίσως να μην γίνεται να αφαιρεθεί ο όγκος κατά τη διαδικασία και μετεγχειρητικά είναι πολύ δύσκολο. Ο γιατρός μου είπε αν δεν έχω χρήματα να μην το κάνω αυτό με άγχωσε. Κάθε μέρα βλέπω διαφορές προς το χειρότερο. Έχει αρχίσει να μην μπορεί να φάει και ανησυχώ πολύ. Ότι και αν κάνω πρέπει να γίνει άμεσα γιατί ο χρόνος βλέπω ότι λειτουργεί κατά μας. Δεν εχω και πολλά περιθώρια ή το χειρουργείο ή ευθανασία.

πολύ λυπάμαι γι' αυτή την εξέλιξη! Μια φίλη είχε παρόμοια εμπειρία με καρκίνο και πέρασε πολύ δύσκολα κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας, μετά το χειρουργείο... και αυτή και η γάτα της...ο όγκος επανεμφανίστηκε, αλλά δεν την ξαναχειρούργησε, προσπάθησε όμως να της εξασφαλίσει ένα ποιοτικό τέλος...πολύ κρίμα για τη γατούλα...κουράγιο φίλη και ελπίζω να πάρεις τη σωστή απόφαση!

Σκέφτομαι να δοκιμάσω το χειρουργείο. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες ή είχε παρόμοια εμπειρία παρακαλώ πολύ, πείτε μου ότι γνωρίζετε γιατί έχω πελαγώσει και φοβάμαι πολύ.

Σκέφτομαι να δοκιμάσω το χειρουργείο. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες ή είχε παρόμοια εμπειρία παρακαλώ πολύ, πείτε μου ότι γνωρίζετε γιατί έχω πελαγώσει και φοβάμαι πολύ.

αρχικά καλό είναι να δείς αν έχει κάνει μετάσταση (ίσως με ακτινογαραφία) έτσι ώστε να μην κάνεις την εγχείρηση. δυστυχώς το γεγονός ότι δεν τρώει δεν είναι ιδιαίτερα καλό. ρώτα πολλούς γιατρούς και προσπάθησε να πάρεις την καλύτερη απόφαση για αυτή. αγάπησέ την και στήριξέ την, σε έχει απόλυτη ανάγκη. αν θέλεις οποιαδήποτε συμβουλή για μετά το χειρουργείο ή και για οτιδήποτε άλλο μή δυστάσεις να ρωτήσεις, είμαστε εδώ.

Λυπάμαι κι εγω για το γατάκι και για εσένα. Το σενάριο αποκλεισμού υπάρξης καρκίνου σε άλλα σημεία μου ακούγεται κι εμένα λογικό. Θα ήταν ισως άσκοπο να ταλαιπωρηθείτε σε μια τέτοια περίπτωση. Επίσης θα έλεγα να διασταυρώσει κανείς απόψεις (εκτός αν έχεις κάποιον δοκιμασμένο, καταρτισμένο κατηνιάτρο που εμπιστεύεσαι απόλυτα). Έτσι κι αλλιώς η ποιότητα ζωής του γατιού είναι το βασικότερο θέμα
Καλή δύναμη

Λυπάμαι που δεν είχα δει τα τελευταία σας μηνύματα πριν. Είμαι πολύ πικραμένη. Η γάτα μου πέθανε 15 ώρες μετά το χειρουργείο, δεν πρόλαβα ούτε σπίτι να την πάρω πέθανε στην κλινική. Δεν της έκαναν εξετάσεις πριν την επέμβαση, δεν γνωρίζω αν είχε μεταστάσεις κάπου αλλού εκτός από το αυτί και το λαιμό. Θεωρώ ότι με καλύτερους χειρισμούς θα πήγαινε καλύτερα. Η πρώτη επέμβαση που της έκαναν για αφαίρεση του υποτιθέμενου πολύποδα από το αυτί την έπληξε χωρίς λόγο, από εκεί και πέρα άρχισε η κάτω βόλτα σε ραγδαίους ρυθμούς. Πριν το πρώτο χειρουργείο της είχαν κάνει εξετάσεις αίματος και είχει Αλκαλική φωσφατάση 800 με όριο το 80!Η γιατρός μου είχε πει να της κάνω δίαιτα γιατί έχει πρόβλημα με το συκώτι. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ.Τα φέρνω όλα στο μυαλό μου και άκρη δεν βγάζω. Ισως το συκωτάκι της ήταν επηρεασμένο από τον καρκίνο. Τι να σκεφτώ; Νιώθω θυμό και πικρία. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που να ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις; σε πόσους γιατρούς έπρεπε να πάω και ποιον να εμπιστευτώ; υπήρχε ελπίδα ή ήταν χαμένη υπόθεση έτσι και αλλιώς; Δεν είχε κλείσει ούτε τα 8 γιατί να μην αντέξει το χειρουργείο;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΠΟλύ λυπάμαι :(
Δεν είμαι κτηνίατρος γι' αυτό δεν μπορώ να απαντήσω στα ερωτήματα που σε βασανίζουν. Ίσως θα μπορούσες να μιλήσεις με κάποιον ειδικό. Όμως να ξέρεις, όταν φεύγει κάποιος, υπάρχουν πάντα ερωτήματα...πάντα..:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι πολύ... Μην βασανίζεις τον εαυτό σου με ερωτηματικά. Ο καρκίνος είναι πολύ ύπουλη ασθένεια και πραγματικά δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι συμβαίνει.. Από απλά λάθη γιατρών μέχρι και φυσιολογικοί και γενετικοί παράγοντες...
λυπάμαι πολύ

αχ η καρδούλα μου..... μή ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου, είμαι σίγουρη οτι έκανες οτι ήταν καλύτερο..... σκέψου οτι έζησε μια ευτυχισμένη ζωή, πραγματικά δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι τίποτα άλλο....κουράγιο...

Κατα την γνωμη το χειρουργείο είναι μεγαλο ρισκο και αμφίβολα τα αποτελέσματα. Ξερω παρόμοια περίπτωση που έφυγε ο όγκος μόνος του, αλλα δεν μπορω να προδικάσω οτι θα γίνει έτσι και σε στην δική σου. Αν είναι να φύγει η γατούλα ας φύγει, θα ναι θέλημα Θεού.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back