Βοήθεια με νεογέννητο γατάκι

lacta90

Νεοφερμένο μέλος

Η lacta90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα σήμερα βρήκα ένα νεογέννητο γατάκι κάτω σε μια γλάστρα στη πολυκατοικία μου. Δεν του έδωσα σημασία στην αρχή γιατί είπα ότι η μαμά του θα ήταν κάπου εκεί κοντά. Γυρίζοντας στο σπίτι ύστερα από 4 ώρες το μικρό καημενούλικο ήταν ακόμα στο ίδιο σημείο και "τσιρικοπουσε" απεγνωσμένα για βοήθεια.Δεν άντεξα και το πήρα στο σπίτι μου του έβαλα "θερμοφορα", πετσέτες, ένα ζεστό κουτί παπουτσιών και αυτή τη στιγμή που μιλάμε κοιμάται :D.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν τρώει επειδή σήμερα είναι δευτερα δεν είχα να του δώσω γάλα ειδικό κι έτσι διάβασα σε ένα άρθρο ότι μπορούσα να το αντικαταστήσω με ένα βρεφικής ηλικίας για βρέφη μέχρι να πάρω το κανονικό,φοβάμαι μήπως δεν επιβιώσει τη νύχτα τι να κάνω πως να του δώσω να φάει???Να σημειώσω ότι δεν έχω σύριγγα κι έτσι χρησιμοποιώ μια πατέντα από καλαμάκι.Και 2on είναι φυσιολογικό που κοιμάται 5 ώρες σερί???χωρίς να ζητήσει γάλα??Δεν ξέρω 1η φορα έχω να φροντίσω τόσο μικρό γατάκι.Ευχαριστώ προκαταβολικά :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Τα πολύ μικρά γατάκια είναι πολύ ευαίσθητα οπότε να είσαι προετοιμασμένη γιατί μπορεί να πεθάνει. Αύριο, δηλαδή σήμερα πάρε το ειδικό γάλα και μπιμπερό. Τάισμα κάθε τρεις ώρες αν μπορείς και τρίβε με ζεστή γάζα ή με βαμβάκι μαλακά την κοιλίτσα και το πωπουδάκι για να ενεργηθεί.
Να το έχεις στα ζεστά και αν γίνεται τύλιξε ένα ρολόι και βάλτο στη φωλίτσα του να νομίζει ότι είναι η καρδιά της μανούλας του. Να το έχεις σε ήσυχο και σκοτεινό σημείο.
Να ελέγχεις τη φωλιά του να μην είναι βρεγμένη
Μην το ψεκάσεις για ψύλλους κλπ είναι πολύ νωρίς ακόμα
Είναι φυσιολογικό να κοιμάται πολλές ώρες. Το μη φυσιολογικό είναι να αρνείται να φάει.
Καλή του τύχη:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρίξε και εδώ μια ματιά..μπορεί να σε βοηθήσει, έχει πάρα πολλές πληροφορίες
https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
Να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην θερμοκρασία και στο συχνό τάισμα. Είναι πολύ βασικά και τα 2 για να μπορέσει να επιβιώσει.
Καλή τύχη σου εύχομαι. Να είσαι περήφανη για σένα, που αποφάσισες να το βοηθήσεις.

Απάντηση: S.o.S

Οι πληροφορίες που σου έγραψαν οι κοπέλες προηγουμένως, είναι πολύ βασικές, lacta90!
Έχουμε κανένα νεότερο για το μικρό;

Η αληθεια ειναι οτι εχει ζωηρεψει απιστευτα δεν μπορω να το κρατησω μεσα στο κουτακι του κ με δυσκολευει αυτο.Του αγορασα ειδικο γαλα κ μπιμπερο αλλα δυστηχως δεν μπορω να το κρατησω αν καποιος ενδιαφερεται η ξερει καποιον αρκετα φιλοζωο που να μπορει να το κρατησει ασ με ενημερωσει.το πηγα κ στον κτηνιατρο και μου ειπε πρεπει να ειναι μιας εβδομαδας.

Πόσο περίπου το υπολογίζεις?? Έχει ανοίξει τα ματάκια του?

εφοσον μπηκες στον κοπο να μας γραψεις,παει να πει πως το αγαπας και θες το καλο του ε?
οποτε βαλτο σε μια λεκανη μεγαλυτερη η κουτακι πλαστικο,η γατοφορο αν εχεις,εμενα χωρουσαν και τα 5 στη γατοφορο οταν τα ειχε βρει,εκλεινα το πορτακι οσο ελειπα,απλα αλλαζα καθαρες πετσετες κι εκανα τον ποπο τους με μωρομαντηλο.μετα ενα πιατακι απ αυτο που βαζουν στις γλαστρες το χαμηλο με αμμο κι εμαθαν να κανουν εκει κακα,σε μια βδομαδα ειχαν μαθει,τα εβαλα μεσα στην αμμο κι εσκαψα με το δικο τους χερακι,μαθαινουν γρηγορα.ακομα μια βδομαδα δινεις γαλατακι με μπιμπερο η με καλαμακι οπως λες,αλλα μετα δοκιμασε σιγα-σιγα το μπωλακι,θα βαζουν μονα τους το κεφαλι μεσα θα γεμηζει γαλα η μουσουδιτσα αλλα μαθαινουν σε μια-δυο μερες απο μονα τους κι ετσι και στη δουλεια σου θα πηγαινεις και δε θ αναγκαζεσαι να ταιζεις καθε τρεις ωρες που τρωνε,θα κανει κακα στο χωματακι του και ολα καλα.
αν δεν τα κανεις απλα δεν θα ζησει,μακαρι να βρεθει σπιτακι να το παρει οπως λες,αλλα δεν ειναι σιγουρο,ομως δεν αποκλειεται κι ολας.
τα παντα ειναι στο χερι σου κι η αποφαση δικη σου.καλη σας τυχη!

Μπράβο σου που το μάζεψες κι ας μην είσαι σε θέση να το κρατήσεις μακροπρόθεσμα. Θα πέθαινε εκεί έξω, του έσωσες τη ζωή!!
Φτάνει να επιζήσει τώρα που το χεις στα χέρια σου και ο Θεός είναι μεγάλος για παρακάτω.

Ειναι μονο ενα μην μπερδευεστε ελπιζω σε κανα 2ημερο να του χω βρει καποιον που να εχει ειδη γατα η γατο αναλογως κ ξερει απο αυτες της περιστασεις.παρακαλω προωθειστε το μυνημα ποτε δεν ξερεις.Πρεπει να ναι θηλυκο μιας βδομαδας νεογεννητο χρειαζεται αγαπη κ υπομονη.

Κάποιες φορές η βοήθεια έρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε..έτσι είναι η ζωή..κάνεις εσύ το σωστό και το σύμπαν βοηθά. Μην τα παρατήσεις. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να πάνε όλα κατ' ευχήν..

Το μικρο θα μεινει μαζι μου για καιρο τελικα μεχρι να γινει μηνων να σας ενημερωσω οτι ολα παν καλα τρωει πολυ ενεργειται κανονικα κ εχει ζωηρεψει παρα πολυ να στε καλα παιδια για την βοηθεια σε κανα 2 βδομαδες θα βαλω κ αγγελια για υιοθετηση :D.

Μπράβο σου κουκλίτσα μου!! Χαίρομαι πολύ με τα νέα σας!! Να ξέρεις μόνο ότι όταν φτάσει με το καλό η στιγμή να ανεβάσεις αγγελία υιοθεσίας θα πρέπει να συνοδεύεται με τον αριθμό του τσιπ του γατούλη σύμφωνα με τον
Νέο νόμο για δεσποζόμενα - αδέσποτα ζώα και αγγελίες
Σε ότι χρειαστείς είμαστε δίπλα σου!

Πόσο τέλεια..περιμένουμε να δούμε και φωτογραφία του μικρού.Καλό κουράγιο και όλα θα πλανε καλά.:)

φωτογραφιες εχω βαλει στο προφιλ μου οποιος θελει ας μπει να δει.Απο χθες κιολας αρχισε να ανοιγει τα ματακια του ειναι μια σκετη γλυκα :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back