agia93
Νεοφερμένο μέλος
Πριν μιάμιση βδομάδα βρήκα νεογέννητα γατάκια(ακόμα με κλειστά μάτια) μέσα σε κούτα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα πήρα σπίτι μου να τα φροντίσω. Συμβουλευόμενη τα θέματά σας εδώ έκανα το καλύτερο δυνατό παίρνοντας γάλα ORMILAC, βάζοντάς τους μπουκάλια με ζεστό νερό κτλ.
Με τον καιρό άνοιξαν τα μάτια τους, απέκτησαν όρεξη και όλα έδειχναν καλά. Βρισκόμασταν περίπου στις 14 μέρες ζωής όταν παρατήρησα ότι ένα από τα γατάκια ήταν υπερβολικά αδύναμο, προσπαθούσε να νιαουρίσει χωρίς ήχο και δεν είχε όρεξη για το γάλα του. Έκανα ό,τι μπορούσα για να το διασώσω ακολουθώντας και τις συμβουλές της κτηνιάτρου και από σελίδες του ίντερνετ. Δυστυχώς όμως...το γατάκι πέθανε.
Στεναχωρέθηκα πολύ γιατί όλα πήγαιναν καλά αυτές τις δέκα μέρες περίπου που τα είχα και έκανα και το καλύτερο δυνατό.
Δεν είχε δείξει νωρίτερα κάποιο δείγμα του τι επρόκειτο να γίνει. Παρά μόνο όλα τους έχουν κάτι μικρά καφέ πραγματάκια που φοβάμαι ότι είναι ακαθαρσίες ψύλλων. Έχετε καμιά ιδέα;
Φοβάμαι πάρα πολύ για τα υπόλοιπα γατάκια τα οποία ως τώρα είναι μια χαρά. Αύριο θα τα πάω στον κτηνίατρο.παραθέτω φωτογραφίες...
Το όλο γεγονός της αδιαθεσίας και του θανάτου έγινε μέσα σε δύο ώρες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Μπορεί να είναι ψύλλοι ή κάποια άλλα παράσιτα οπότε πήγαινε τα στο γιατρό αύριο ώστε να τα δει και να σου πει περί τίνος πρόκειται και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Να ξέρεις ότι κάνεις το ανθρωπίνως δυνατόν για τα μικρά, εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
agia93
Νεοφερμένο μέλος
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συνέβη; Επίσης υπάρχει περίπτωση αν υπάρχουν ψύλοι στα ζωάκια να έχουν περάσει σε μένα ή στο σπίτι;
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Το φαντάζομαι πόσο το θέλεις να πάνε όλα καλά, συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία σου.
Δε νομίζω ότι οι ψύλλοι που ταλαιπωρούν τα γατιά να είναι οι ίδιοι με αυτούς που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο.
Νομίζω πως δεν είναι αλλά ρώτα τον κτηνίατρο αύριο καλύτερα.
agia93
Νεοφερμένο μέλος
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για τους ψύλλους των σκύλων ξέρω, ότι δυστυχώς τσιμπάνε και ανθρώπους.
Για τους ψύλλους της γάτας δεν μπορώ να πω σίγουρα, αλλά ίσως να συμβαίνει κάτι παρόμοιο.
Το καλύτερο και γι αυτό όπως και για τα άλλα, όπως είπε κι ο Γιώργος, είναι να ρωτήσεις το ταχύτερο έναν κτηνίατρο.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απ'όσο ξέρω, εμείς ψύλλους ζώων δεν κολλάμε. Μόνο τσιμπούρι μπορούμε να κολλήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω να τα κοιμίζεις στο κρεββάτι σου, ούτε να τα τρίβεις στο κεφάλι σου, οπότε είσαι οκ

Πάντως, όπως είπαν και πιο πάνω, μια βόλτα από τον κτηνίατρο θα βοηθήσει, μπορεί εκείνος να δει κάτι που εμείς που δεν έχουμε πείρα, δεν μπορούμε.
Καλή τύχη λοιπόν στα μικρούλικα! Και σε εσένα, καλή δύναμη και καλά ταϊσματα και πλυσίματα κλπ κλπ

agia93
Νεοφερμένο μέλος
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρόσεχε τη διαρροή από το μπουκάλι, καλό θα ήταν να το τυλίξεις με μια πετσέτα, ή να το βάλεις μέσα σε μια σακουλίτσα, καλά κλεισμένη! Καλή Επιτυχία!
agia93
Νεοφερμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

agia93
Νεοφερμένο μέλος
Μου κάνει εντύπωση πως το πρώτο έργαφε πάνω για σκύλους αλλά τέλος πάντων .
Θέλω να είμαι αισιόδοξη :/
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
agia93
Νεοφερμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool