Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Ζητάω τη βοήθεια σας, να με παραπέμψετε σε άλλο θέμα αν χρειαστεί, για το εξής:Το γατάκι είναι άγριο και δεν πλησιάζετε.Δεν ξέρει ωστόσο να επιτεθεί σωστά και κάνει χαζομαρούλες.Κατάφερα και το καθάρισα, αλλά κρύβεται και τελευταία φορά που το πλησίασα με δάγκωσε!Το έχω σε περιορισμένο χώρο, γιατί η "πριγκίπισσα" μου το μύρισε και το αγρίεψε!Ο γάτος μου ακόμα δεν το έχει δει face to face...Πώς να το κάνω να ηρεμήσει, αν γίνεται;Δεν είχα ανάλογη πείρα ποτέ, γιατί όλα τα γατάκια που περιέθαλψα μέχρι τώρα, ήταν ήμερα, μάλλον ήξεραν από ανθρώπους. Στην περίπτωση του τι μπορώ να κάνω;
Σημείωση: επειδή πιστεύω ότι τα ζώα γενικά μας επιλέγουν, δεν θέλω να το αφήσω ελεύθερο στη φύση του.Για κάποιο λόγο μπήκε στη μηχανή του δικού μου αυτοκινήτου από τα εκατοντάδες που είχε στο parking...Επίσης, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τέλη Μαϊου βρίσκω ζωάκι.Τις άλλες δυο ήταν σκυλάκια.Μάλλον και για αυτό η διαίθηση...
Σας ευχαριστώ όλους...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Σύμφωνα με ένα πολύ καλό σάιτ μιας Αγγλίδας που εργάζεται χρόνια σε καταφύγια και φιλοζωικές, καλό είναι σε πρώτη φάση να το αφήσεις λίγο να συνηθίσει τις καινούργιες μυρωδιές και κυρίως εσένα ως τροφοδότη.
Μετά μπορείς σιγά-σιγά να το δελεάζεις με λιχουδιές που θα τις πετάς κοντά σου, ώστε να σε πλησιάζει ή να βάζεις το μπολάκι με το φαγητό του όλο και πιο κοντά σου.
Αυτα εφάρμοσα εγώ και σήμερα τα αγριμάκια φάγανε από τα χέρια μου, τυρόπιτα παρακαλώ!
ΟΚ, ξέρω ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά είναι μία πρόοδος. Μετά το ένα σκαρφάλωνε επάνω μου μπας και βρει κανένα κομμάτι τυρί.Επίσης, αν θελήσεις να το χαΐδέψεις, πλησίασέ το από το πλάι ή από πίσω, γιατί άν το πλησιάσεις από μπροστά, θα τρομάξει. Η κοπέλα απ' το σάιτ προτείνει να του βάλεις και ραδιόφωνο για να συνηθίζει την ανθρώπινη φωνή.
Σίγουρα υπάρχουν και πιο δραστικές μέθοδοι που φέρνουν γρηγορότερα αποτελέσματα, αλλά επειδή είμαι άπειρη και δεν έχω πολλή αυτοποεποίθηση, προτίμησα αυτή την αργή/λιγότερο παρεμβατική οδό.
Άντε, καλή τύχη, καλό κουράγιο και να εμψυχώνουμε η μία την άλλη μέσα απ' το σάιτ!

marfot75
Δραστήριο μέλος
). Το πήρα μαζί μου και το έφερα σπίτι, το τάισα κλπ αλλά όταν το είδαν τα δικά μου κάθε άλλο παρά το καλοδέχτηκαν. (είναι και 3, ζωή να 'χουν). Το έβγαλα στην αυλή μήπως και οι άλλες γατούλες του έδειχναν λίγη αγάπη και όντως ένας αρσενικός γατούλης άρχισε να το καθαρίζει. Όμως, κάποια στιγμή αυτό έτρεξε και κρύφτηκε σε μια τρύπα από μια παλιά στέρνα που υπάρχει και που είναι σαν τούνελ.
Έμεινε εκεί 4 μέρες, αφού δεν μπορούσα να το βγάλω με τίποτα. Του έβαζα φαγάκι και νερό μέσα στη τρύπα.Είχα υπομονή, του μιλούσα και καθόμουν αρκετή ώρα εκεί για να με συνηθίζει. Την Κυριακή μόλις με άκουσε βγήκε έξω και με κοίταζε. Άπλωσα το χέρι να το χαιδέψω και το δέχτηκε. Αυτό ήταν. Τώρα θέλει συνέχεια χαδάκια.
Είναι κοριτσάκι. ολόλευκο και περίπου 2 μηνών.
Μάλιστα, ίσως το υιοθετίσει κάποια κυρία κοντά στο σπίτι μου η οποία ψάχνει δεύτερο γατάκι αυτόν τον καιρό και ξέρω ότι τα αγαπάει πολύ. Εάν,όχι, θα μείνει μαζί μου.

Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα το πρωί διαπίστωσα ότι το γατάκι είχε φάει αρκετό φαγητό και μάλιστα είχε ανέβει και καθόταν πάνω στον καναπέ του δωματίου που το έχω μέσα (μόνο, με κλειστή την πόρτα...) και καθόταν ανάμεσα στα κουκλάκια!!!Το έπιασα και το χάιδεψα, δεν έκλαψε ούτε αντέδρασε βίαια, αλλά έφυγε μετά από λίγο. Μετά καθόταν συνέχεια ανάμεσα στα κουκλάκια και όποτε με έβλεπε, έφευγε και κρυβόταν!Τώρα είναι μόνο, σε λίγες ώρες θα πάω πάλι σπίτι, να το δω.
Τι θα κάνω με τις άλλες γάτες μου;Η θυληκιά ούτε να το δει δεν θέλει.Στηρίζομαι στο γιό της, που είναι πιο τρυφερός και πιο συμπονετικός.Αλλά ακόμα δεν τους έφερα σε επαφή...Είναι καλομαθημένη η πριγκιπέσσα μου, δεν θέλει άλλα γατάκια στους χώρους της!Μόνο το γιο της θέλει κοντά της!
rotonda
Δραστήριο μέλος
Τι θα κάνω με τις άλλες γάτες μου;Η θυληκιά ούτε να το δει δεν θέλει.Στηρίζομαι στο γιό της, που είναι πιο τρυφερός και πιο συμπονετικός.Αλλά ακόμα δεν τους έφερα σε επαφή...Είναι καλομαθημένη η πριγκιπέσσα μου, δεν θέλει άλλα γατάκια στους χώρους της!Μόνο το γιο της θέλει κοντά της!
Αν αυτό είναι το μόνο σου πρόβλημα για να κρατήσεις το γατάκι, μην ανησυχείς και πολύ. Το περισσότερο που μπορεί να του κάνει είναι να του ρίξει καμιά σφαλιάρα. Είναι πολύ σπάνιο οι θηλυκιές να φτάσουν μέχρι... φόνου γατακίου!
anabou
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιωτα1
Νεοφερμένο μέλος
Μην ανησυχείς καθόλου. Όπως σου είπαν όλοι θέλει απλά το χρόνο του. Πέρσυ το Σεπτέμβρη βρήκα με τον ίδιο τρόπο το γάτο μου στην ίδια ηλικία με το δικό σου. Χρειάστηκε να περάσουν 10 μέρες για να ηρεμήσει και να ξεθαρρέψει. Του έβαζα φαγάκι και νερό και δεν άφηνα τα υπόλοιπα ζώα μου να πλησιάσουν και να τον τρομάζουν. Του έβαλα και ένα λούτρινο κουκλάκι για παρέα και όλα πήγαν μια χαρά. Σίγουρα θα σε αγαπήσει πολύ. Άντε και καλορίζικος!
χριστινα
Διάσημο μέλος
Μου πηρε μια ωρα, λιχουδιες και φοβερο αγωνα να τη πιασω. Σκουπισα κι ολο το δρομο γιατι χωθηκα απο κατω....
Και ο Πουρπουρης φοβοταν. Τη μια μερα αναισθητος και την αλλη γκρεμισε τη μιση αποθηκη με το που με ειδε.
Αλλα θα δεις, ολα θα πανε καλα. Χρονο δωσε και θα καταλαβει
rotonda
Δραστήριο μέλος
Και ο Πουρπουρης φοβοταν.
Δεν ξέρω, αλλά μ' αρέσει πολύ αυτό το όνομα για γάτο!

Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Και μένα!!Δεν ξέρω, αλλά μ' αρέσει πολύ αυτό το όνομα για γάτο!![]()
Στο θέμα:Σας ευχαριστώ πολύ για την αισιοδοξία που μου δίνετε...
Το γατάκι μια από τα ίδια, μόλις με βλέπει, κρύβεται.Αλλά δεν πανικοβάλεται όπως χτες!
Δεν τίθεται ζήτημα να το κρατήσω ή όχι, αφού ήδη με διάλεξε, ήδη έγινε του σπιτιού...Ελπίζω η πριγκιπέσσα μου να το συνηθίσει...Προς το παρόν τις έχω χώρια, να μην τρομάζει κι άλλο το μικρό...Θα δούμε...
mariaskg
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω και να μου πείτε τι θα μπορούσα να κάνω για το εξής:
Βρέθηκε ένα μικρό γατάκι σε μηχανή αυτοκινήτου φίλου μου. Πρέπει να είναι αρκετά μικρούλι γιατί έχει τσιμπλίτσες στα ματάκια του.
Δεν το έχω δει ακόμη, πριν από λίγο ενημερώθηκα. Το πρόβλημα είναι ότι ο φίλος μου φεύγει ταξίδι αύριο για 10 μέρες. Αλλά και όταν γυρίσει δεν ξέρω κατά πόσο διατεθειμένος είναι να το κρατήσει λόγω του ότι συγκατοικεί και δεν αποφασίζει μόνος του. Από την άλλη εγώ έχω έναν αρσενικό ενάμιση χρόνων, και θα είναι επικίνδυνη η συνύπαρξη τους . Ρωτήσαμε 4-5 άτομα αν θα ήθελαν ένα γατάκι, αλλά τίποτα. Ο φίλος μου σκέφτηκε μήπως θα ήταν καλύτερο να το άφηνε εκεί που το βρήκε μήπως το βρει η μαμά του(αλλά θα το βρει?)
Τι να κάνω αν δεν βρούμε οικογένεια για το γατάκι άμεσα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλημέρα Μαρία! Είναι πολύ όμορφο που σκέφτεσαι τι θα απογίνει το γατάκι.... Δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτές τις 10 μέρες έστω να το κρατήσεις σε κάποιο δωμάτιο χωριστά από τον γατούλη σου; Μέχρι να επιστρέψει ο φίλος σου και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε; Είναι μικράκι και θα χρειάζεται φροντίδα κι αγάπη... Βέβαια αν τελικά βρεθεί η μαμά του, αυτό θα είναι το ιδανικότερο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariaskg
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σου Φωτεινή!
Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να το κρατήσω ακόμη και για πάντα, και αυτό και ακόμη δέκα γάτες αν μπορούσα, απλά δεν μένω μόνη μου, μένω με την οικογένεια μου και ήδη έχω δώσει μια τεράστια μάχη για να κρατήσω τον γάτο που έχω τώρα. Δυστυχώς οι υπόλοιποι στην οικογένεια πιο πολύ σαν μπελά έβλεπαν τον ερχομό του μικρού τότε γάτου μου. Σιγά σιγά τον συνήθισαν αν και πάλι έχουμε κάποια θεματάκια(είναι ζωηρούλης
) Πίστεψε με θα πέσει πολύ γκρίνια αν φέρω ακόμη ένα γατί, έστω και για 10 μέρες 
Οι φιλοζωικές που ρωτήσαμε μας είπαν ότι είναι φουλ και δεν μπορούν να πάρουν άλλες γάτες.. Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσει να το πάρει μια οικογένεια αλλά ακόμη περιμένουμε απάντηση. Είμαστε στο στάδιο του ψησίματος...
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες.... Εύχομαι το καλύτερο για το γατάκι, η μανούλα του δεν φάνηκε καθόλου, ε;
mariaskg
Νεοφερμένο μέλος
Θα έχει σπιτάκι και πολύ αγάπη

anna 21
Δραστήριο μέλος
παντως να ξερεις οτι τα γατακια που βρισκουμε στις μηχανες αυτοκινητων δε τα ψαχνει η μανα τους. τα εχει διωξει γιατι εχουν μεγαλωσει.ειναι συνηθως 1,5 μηνα και πανω. και οι αδεσποτες μανες απο εκει και περα δεν μπορουν να τα φροντιζουν αλλο, συνηθως καπως ετσι γινεται και τρομοκρατημενα τα μικρα χωνονται στα αυτοκινητα. ημερων αποκλειεται να ειναι απο τις 3 βδομαδες και μετα αρχιζουν να περπατανε. το οτι εχει τσιμπλες ειναι αλλο θεμα.
επι τη ευκαιρια να πω και εγω οτι πριν λιγο φευγοντας απο τη σχολη μου ακουσα το κλασσικο κλαμα μωρου γατιου που εχει χωθει σε μηχανη αυτοκινητου. πανω στην Αγγελακη παρακαλω! μετα απο πολυ ωρα το εντοπισα, αλλα δεν ηξερα τι να κανω, αν το εβγαζα δεν ειχα που να το παω οποτε ημουν ετοιμη να φυγω με βαρια καρδια και αφου αφησα σημειωμα στο αυτοκινητο. και τη στιγμη που κανω να φυγω κλαιει πιο δυνατα και εμφανιζεται μια αλλη κοπελα (φοιτητρια κτηνιατρικης) που δεχτηκε να το παρει να το φροντισει και να του βρει σπιτι!
ενα κουκλακι φουντωτο μαυρακι ηταν 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool