giouli
Νεοφερμένο μέλος
Χθές βρήκα 2 μικρά γατάκια μέσα σε μια κούτα σε άθλια κατάσταση. Θα πρέπει να ήταν εκεί αρκετές μέρες. Δε μπορώ να καταλάβω πόσων ημερών είναι ακριβώς. Πάντως έχουν ανοίξει τα μάτια τους. Το ένα είναι ιδιαίτερα αδύναμο (δε νομίζω οτι θα ζήσει). Το άλλο φωνάζει συνέχεια!!! Δεν είχα ποτέ ξανά γάτα στο σπίτι. Ούτε καν ξέρω πως ακριβώς να τη φροντίσω, ιδιαίτερα σ΄αυτή τη φάση...
Διαβάζοντας σχετικά άρθρα στο site έκανα τα ακόλουθα:
1. Έβαλα ρολόι κάτω απο μια ζεστή κουβερτούλα
2. Γέμισα μια σακούλα με ζεστό νερό και την έβαλα μέσα σε μια παλιά μπλούζα (δεν ξέρω αν είναι σωστό... μόνο έτσι όμως σταμάτησαν να κλαίνε).
3. Τα ταίζω συχνά αλλά βλέπω οτι δεν τους αρέσει και πάρα πολυ... με το ζόρι ανοίγουν το στόμα τους.
4. Ειδικά στο ένα (το πιο δυνατό) παρατήρησα οτι αν το ακουμπάω στην κοιλιά φωνάζει, σαν να πονάει.
Ξέρει κανείς τι άλλο να κάνω????
Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη... για να μην πώ απολύτως απαραίτητη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μη σταματήσεις να τα ταΐζεις, ακόμη κι αν δεν θέλουν και να τα κρατήσεις πολύ ζεστά (έχω δει που λένε πως το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις μία θερμοφόρα ή να τα βάλεις κοντά σε ένα καλοριφέρ για να είναι σε μία σταθερή θερμοκρασία).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
έχει πολλές συμβουλές για παρόμοια περίπτωση!
giouli
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ Olivia!

Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ο καλύτερος τρόπος είναι με σύριγγα(χωρίς τη βελόνα φυσικά), αν δεν έχεις μπορείς να πας σε κάποιο φαρμακείο που διανυκτερεύει να πάρεις (πες πως είναι μεγάλη ανάγκη γιατί μερικοί είναι περίεργοι δεν δίνουν χωρίς συνταγή μετά τις 12) και τάισέ τα, αν δεν έχεις γάλα πολύ καλό είναι και το ζουμάκι από το βρασμένο ρύζι!
Ελπίζω να σε βοηθάω...
Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το σημαντικότερο απ'όλα είναι να παραμείνουν ζεστά και με φαγητό κάθε 3-4 ώρες, έστω να καταπίνουν και λίγο!
Το πρωί μπες ξανά να μας πεις πώς πάει με τα μικρούλια!Μη χάνεις το κουράγιο σου!
Α!Και μπράβο σου που τα πήρες τα ψιψινάκια..!Έτσι μικρούλια που θα είναι μάλλον δεν θα τα κατάφερναν χωρίς εσένα!
giouli
Νεοφερμένο μέλος
Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλή τύχη σου εύχομαι Γιούλη μου με τα μικρούλια!
Θα μπω το πρωί να δω πώς πας!!!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εδω θα βρεις αρθρο πανω στο θεμαhttps://www.mypetz.gr/threads/Πώς-να-φροντίσετε-ένα-ορφανό-γατάκι.219061/
Παρε τηλ τις πληροφοριες να σου πουνε εναν εφημερευοντα κτηνιατρο η ακομα καλυτερα παρε τηλ στο κινητο και ζητα οδηγιες απο τον γιατρο παναγιωτοπουλο ου εχει τον Αιλουρο στην αθηνα.Θα σου πει απο τα συμπτωματα τι να κανεις με λεπτομερεια. Το σαιτ του https://www.ailouros.gr/ σταθερο 210 9854 262 σιγουρα θα χει καποιο τηλεφωνητη που θα λεει το κινητο του η το ξερουν τα παιδια.
Καλα τα πας για αρχη αλλα δεν ειμαστε και κτηνιατροι καλυτερα να τα δει ενας στο συντομοτερο. Σου γραφω και τα τηλ μιας κλινικης που εξισου θα σου πουν τι να κανεις και αν μπορεις να πας ειναι και φτηνη https://www.klms.gr/showprodlist.asp?catid=7
Αγ.Παρασκευή (Αγ.Ιωάννης)
Αγ.Ιωάννου 79 & Δ.Ράλλη 1
Τκ. 153.42
Τηλ. : 210.6000.911 - 6944.384842
Fax : 210.600.10.19
Email : info@klms.gr
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
6932285363: Το τηλ. του κ.΄Πάνου. Έχει κτηνιατρείο μόνο για γάτες κι εγώ που έχω το γατάκι στο άβαταρ, τη Μάχη μου, με βοήθησε πάρα πολύ και μάλιστα το σώσαμε όταν κόντεψε να πεθάνει. Μη χάνεις χρόνο και πάρ τον γρήγορα τηλέφωνο! Τάιζε τα κάθε 2-3 ώρες και μετά το φαγάκι τρίβε τους την κοιλίτσα και σκούπιζε τους το πιπάκι και το πωπουδάκι με βαμβάκι με χλιαρό νερό για να κάνουν τσισα και κακάκια. Το ότι κλαίνε είναι πάρα πολύ θετικό. Μην σε ανησυχεί καθόλου
Το ότι δεν τρώνε πάλι...δες αν τρώνε αύριο-μεθαύριο και βλέπουμε... Δίνε τους με το ζόρι αν δεν τρώνε. Με τη σύριγγα. Βάλε τους μέσα κουβερτούλες κ.α τέτοια. Άλλαζέ τις συχνά. Κάνε τους παρέα, αγκαλιτσες μισή ώρα τουλάχιστον την ημέρα. Τα ματάκια έχουν τσίμπλες; Αν ναι, σκούπισέ τα με λίγο φυσιολογικό ορό ή χλιαρό νερό με λίγο αλατάκι. Ότι άλλο θες, ρώτα . Και πάρε γρήγορα τηλ. τον κ.Πάνο!
chrisidor
Δραστήριο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ζορρό
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Έχουμε νέα από τα γατάκια που βρήκε η Γιούλη; Τώρα διάβασα για πρώτη φορά το θέμα και θέλω να μάθω τι έγιναν τα μικρά!
Δεν ξέρω και γω....αλλά η αγγελία είναι πολύ παλιά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool