Βραστό κοτόπουλο

gatotinaki

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους / όλες. Μέσα στα πολλά που έχω μάθει στο forum, είναι και το οτι κάνει καλό να δίνουμε στις γατούλες μας βραστό κοτόπουλο. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πραγματάκια. Καταρχάς το βράζετε με σκέτο νερό? Προσθέτετε κάτι μέσα? Αλάτι σίγουρα όχι. Κάτι άλλο? Πια κομμάτια απο το κοτόπουλο βράζετε? Ολόκληρο? Ότι περισσεύει το φυλάτε στην κατάψυξη και το βγάζεται σιγά σιγά? Αν ναί, κάνει να το ξεπαγώνω στο φούρνο μικροκυμάτων? Ίσως σας φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις αλλά αφου έχω τις απορίες να μην τις λύσω? :redface:

Και κάτι τελευταίο...τί ποιότητας είναι το κοτόπουλο που παίρνετε?

Σας ευχαριστώ...

ΥΓ. Στα γατάκια μου δίνω ξηρά τροφή Hills και μια φορά στις 15 μια κονσερβούλα gourmet...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βραστό Κοτόπουλο

Καλησπέρα.:)
Νερόβραστο σίγουρα.Για λάδι..χμ,άλλοι βάζουν ελάχιστο,όμως σιγουρα δεν κάνει πολύ.Και βέβαια μπορείς να το φυλάξεις στην κατάψυξη το υπόλοιπο.
Πέτσα και πολύ λίπος δεν θα έβαζα εγώ,ενοχοποιείται για προβλήματα στο πάγκρεας.
Επίσης..όσον αφορά τον φούρνο μικροκυμάτων.Ούτε για εμας δεν τον συνιστώ.Είναι φοβερά βλαπτικός..δες έρευνες.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οπότε προτείνεις να πάρω ένα ολόκληρο κοτόπουλο, να το καθαρίσω απο πέτσες και λιπάκια, να το βράσω σε σκέτο νερό και να τους το δίνω μερίδες μερίδες ε? Ευχαριστώ!

Δεν χρειαζεται να είναι και ολόκληρο.Επίσης μπορείς να κρατήσεις και εσύ μέρος του κοτόπουλου για τον ευατό σου,και κάποια κομμάτια να του το βράσεις.:)

Οπότε προτείνεις να πάρω ένα ολόκληρο κοτόπουλο, να το καθαρίσω απο πέτσες και λιπάκια, να το βράσω σε σκέτο νερό και να τους το δίνω μερίδες μερίδες ε? Ευχαριστώ!

Εγώ θα το έδινα με τις πέτσες και τα λίπη. Χρειάζονται και αυτά (πολλές βιταμίνες αποθηκεύονται στο λίπος), απλά μη δίνεις μόνο πέτσες και λίπη. Προτίμησε επίσης τα μπούτια γιατί περιέχουν περισσότερη ταυρίνη από το στήθος και επίσης μη πετάς το ζουμί γιατί η ταυρίνη φεύγει από το κρέας και πάει εκεί. Μπορείς επίσης να το ψήνεις, χάνεται λιγότερη ταυρίνη με το ψησιμο σε σχέση με το βράσιμο. Πάρε μπούτια και βράστα όπως είναι, σε χαμηλή φωτιά. Κόψε τα σε κομμάτια και βάλε τα σε ταπεράκια με το ζουμί. Μπορείς να τα αφήσεις στο ψυγείο για 2 μέρες. Ότι περισσέψει το βάζεις στην κατάψυξη. Εννοείται πως κόκκαλα βραστά δεν δίνουμε σε καμία περίπτωση.

Συμφωνω απολυτως με τη Ceres,επισης μπορεις το ζουμι να το βαζεις σε παγοθηκες και να το προσθετεις στην κονσερβα τους.Τα δικα μου τρελαινονται και για φτερουγες,δε βρισκω παρα μονο δυο κοκκαλακια μετα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back