Βόλτα;;;

Αθανασία

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αθανασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 985 μηνύματα.
...που λέει κι ο συμπαθής σκυλάκος στη διαφήμιση!

Την προηγ.βδομάδα, έβγαλα τη Νιάρα πιο μακρινή βόλτα με το γνωστό λουρί.
Ξέρει τη γειτονιά, αλλά είχε καιρό να περπατήσει πιο πέρα από τον κήπο μας. Βέβαια, όσο πάει προς τα κει που θέλει, τα πράγματα είναι εύκολα (τουπ τουπ τουπ το χρυσό μου :P:P:P), αλλά αν πρέπει να της αλλάξεις κατεύθυνση πρέπει στην κυριολεξία να τη σηκώσεις στον αέρα από το τράβηγμα!
Πήγαμε στο επόμενο τετράγωνο και πετάξαμε την ανακύκλωση (τρόμαξε με το κλείσιμο του κάδου) και μετά είχα τη φαεινή ιδέα να ...συμπληρώσω την "εκπαίδευσή" της πηγαίνοντάς τη να δει την γατοοικογένεια που τάιζα λίγο πιο κάτω. Για να δει τι τραβάνε τα αδέσποτα και να εκτιμήσει (!) τη δική της τύχη (είχε αρχίσει δείγματα συμπεριφοράς κακομαθημένου:hmm:).
Αυτή αγρίεψε μόλις τα είδε, δεν καθόταν καθόλου καλά και αναγκάστηκα να την πάρω αγκαλιά και ν'αφήσω με δυσκολία το φαγάκι. Απομακρυνθήκαμε για να μπορέσουν να φάνε τα καημένα, αλλά κοιτάζαμε από το απέναντι πεζοδρόμιο.
Η Νιάρα μεταμορφώθηκε σε ...θηρίο :mad:, έκανε ήχους και γρυλισμούς που δεν είχε ξανακάνει. Γυρίσαμε πίσω και ξαναμεταμορφώθηκε σε άγγελο! Αγαπούλες! Με ακολουθούσε σαν σκυλάκι μη με χάσει, με έγλειφε... Ζήλεψε!
Την επόμενη μέρα που την ξαναπήγα προς τα κει, δεν ήθελε από τη γωνία ακόμα να στρίψει! Είχαμε και κακό συναπάντημα (ένα σκύλο αδέσποτο) και όπου φύγει φύγει!
Έλεγα δε θα ξαναθέλει βόλτα...
Ώσπου χθες βράδυ η Νιάρα μεταμορφώθηκε πάλι. Στήθηκε μπροστά στην εξώπορτα, σήκωσε το κεφαλάκι της και φώναζε να βγει έξω. Γύριζε κάθε τόσο και με κοίταζε παραπονεμένα. Όταν δεν είδε κίνηση άρχισε να τρέχει σαν τρελή, να ανεβαίνει με αστραπιαίους πήδους σε μέρη που δεν είχε ξανανεβεί, να μην πιάνεται με τίποτα.
Ο Δημήτρης την έβγαλε για λίγο στον κήπο με το λουρί, αλλά όταν επέστρεψε ξανάρχισε τα ίδια. :hmm: Δεν ήθελε βόλτα με το λουρί, ήθελε να βγει έξω μόνη της! Ρε μπας κι έχει οίστρο; Κλείνει τους 7 μήνες και η ένεση που είχε κάνει για αναστολή οίστρου (αναγκαία λύση τότε) λήγει μέσα Αυγούστου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απλα γνωριζει οτι εκει ειναι η εξοδος και φωναζει οπως και ο Σιβα στην πορτα. Ειδικα το βραδυ γιατι και οι γατες, ως αιλουροειδη, δραστηριοποιουνται περισσοτερο τη νυχτα. (Γι αυτο εχουν καλη "νυχτερινη οραση"). Αν σταματησετε να της ανοιγετε την πορτα θα σταματησει και να θελει να βγει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, αλλά δεν το είχε ξανακάνει ΠΟΤΕ, και είχε ήδη πάει πολλές βόλτες.
Γι'αυτό με προβλημάτισαν τα χθεσινά...:hmm:

Ισως να ειναι η περιδος οιστρου οπως ειπες και μονη σου? :hmm: Οσο να ναι, ειναι φαρμακο ειναι, δεν εχει ακριβεια στις μερες 15 μερες ακομα μεχρι τα μεσα αυγουστου... Τι να πω?

Mπορεί να είναι ο οίστρος της, αν και συνήθως τάσεις φυγής έχουν τα αρσενικά και όχι τα θηλυκά.
Aπ'την μικρή μου εμπειρία με την γάτα μου, όταν την έπιανε οίστρος δεν μπορούσε να περπατήσει μεγάλη απόσταση. Συνήθως ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα και τριβόταν στα πόδια μας, ή χαμήλωνε το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια και άφηνε σηκωμένο τον πωπό της, για ευνόητους λόγους.... (άκρως προκλητική στάση!) Eίχε πολύ πλάκα, γιατί όταν την έβλεπε καμιά φορά ο μπαμπάς μου έτσι, ντρεπόταν!!!! :lol: :lol: O μπαμπάς μου, όχι η γάτα!
Kαι βέβαια, το πιο συνηθισμένο ήταν τα απίστευτα ουρλιαχτά που σου τρυπούν τα τύμπανα, όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο. Φυσικά, δεν τολμούσα να την αφήσω έτσι στο μπαλκόνι γιατί ξεσήκωνε όλη τη γειτονιά.
Δεν θέλω να σε επηρεάσω, γιατί έτσι κι αλλιώς οι γνώσεις μου στις γάτες είναι μικρή. Aλλά εγώ θα απέκλεια την περίπτωση του οίστρου.
Aς μιλήσουν όμως οι πιο έμπειροι!

Αχ, ωραία, δε φαίνεται οίστρος. Δεν υπήρχαν ουρλιαχτά ούτε "στάση"...:redface:
Φεύγουμε και για διακοπές σε λίγες μέρες και δε θα'ταν το καλύτερο να'χει τάσεις φυγής ή να ουρλιάζει και να μη μας θέλουν. :blink:

Θα την πάω για στείρωση το Σεπτέμβριο. Αυτή είναι η τελευταία βδομάδα που δουλεύει ο γιατρός μας και δεν ήθελα να την πάω. Όπως είπες σε προγ. post Gemini, χρειάστηκε μια μικρή παρακολούθηση μετά τη στείρωση, την πήγες και 10 μέρες μετά για τα ράμματα...

Θα φανεί απόψε αν ήταν καπρίτσιο της στιγμής ή θα συνεχιστεί...

Όταν θα έχει οίστρο θα το καταλάβεις αμέσως και χωρίς πείρα..... Θα κάνει σαν τη Mairilyn στο τραγουδάκι "Happy Birthday ".
Τώρα όσον αφορά το έξω, εφόσον το ξέρει ότι τα σύνορα της δεν τελειωνουν στην πόρτα θα απαιτεί να βγει και στειρωμένη, ότι ώρα της καπνίσει και ειδικά το βράδυ. Γι αυτο αφου θέλεις να την επιβλέπεις όταν είναι έξω, καλύτερα να της το κόψεις τελείως. Αυτή είναι η γνώμη μου. Θα συνηθίσει κάποτε και θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να βγαίνει.

Μπα, μας αρέσει να τη βγάζουμε πότε πότε... :)
Και χθες στήθηκε στην πόρτα και νιαούρισε, αλλά πολύ απαλά και δεν επέμεινε. Επέστρεψε στο μπαλκόνι, όπου καθόμαστε, και κάθισε ήσυχη. Της έβαλα το λουρί* και βγήκαμε 10' στον κήπο, όπου μασούλησε το χορταράκι της, κυλίστηκε στο τριφύλλι, μύρισε ό,τι της γούσταρε... Όταν ανεβήκαμε πάνω γουργούριζε ευχαριστημένη και δε μας ξαναενόχλησε.

Απ'ό,τι είπε ο κτηνίατρος, έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, δε θα αντέχω τα ουρλιαχτά της όταν θα έχει οίστρο! :(

*Σημ. το λουρί έχει πατέντα του Δημήτρη με ειδικό σπάγκο που ξετυλίγεται και έτσι μπορώ να κάθομαι στο χορτάρι και να την αφήνω να περιηγείται σαν ελεύθερη! :D

Κι εγώ του πήρα ένα λουράκι και του είναι μικρό!Τέτοιο κιλούνι που έχει κάνει πώς να του χωράει!!Επρεπει να του πάρω λουράκι για μικρό σκύλο αλλά εγώ προτίμησα γάτας..Βασικά δε πρόσεξα ότι η συσκευασία έγραφε Kitten και είχε ένα γατάκι πάνω:D..
Ο γατούλης κλείνει 1 χρόνο και ζυγίζει 5.350.

Δε βρήκα λουρί γάτας και αγόρασα αυτό για πολύ μικρόσωμους σκύλους ("σαμαράκι", για να προσαρμόζω λουρί στην πλατούλα και όχι στο λαιμό). Κι αυτό μεγάλο της ήταν , οπότε ανοίξαμε άλλη μια τρύπα. Να το πάρεις, βολεύει πολύ! Αν κουμπώσει σωστά δε βγαίνει εύκολα. Κι αν πάρεις ένα κοντό λουρί κι ένα μεγάλο (ή την πατέντα που έκανε ο άντρας μου και γίνεται μέτρα ολόκληρα) θα το έχεις για πολλές χρήσεις! Και για ταξίδια (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! για πότε πηδάει και χάνεται...:() και για βολτίτσες!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back