Γάτα για φοιτητή

silenoz

Νεοφερμένο μέλος

Ο silenoz αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Καλησπερα, ειμαι δευτεροετης φοιτητης στην Πατρα, (η καταγωγη μου ειναι απο την Κερκυρα), και σκεφτομαι σοβαρα να αποκτησω το πρωτο δικο μου κατοικιδιο. Εχω γατες απο 6 χρονων περιπου στο πατρικο μου σπιτι με την μοναδικη γατα που μου εχει απομεινει, την Ντιξι. Ειμαι γενικα πολυ φιλοζωος αλλα με μια ιδιαιτερη αδυναμια στα γατια. Οποτε η γατα πιστευω ειναι το καταλληλοτερο κατοικιδιο για μενα. Με μια ερευνα που εκανα τους τελευταιους 2 μηνες σχετικα με το ποια γατα ειναι καταλληλοτερη για διαμερισμα (περιπου 60 τ.μ ειναι το διαμερισμα μου), και για το ποια γατα ειναι ευκολη στην περιποιηση και πιο κοντα στα δικα μου γουστα κατελληξα στην Βρετανικη κοντροτριχη. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω, ποια ειναι η γνωμη σας για την εν λογω ρατσα και αν ειναι καταλληλη για ενα φοιτητη σαν εμενα. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όλες καλές είναι εκτός από τις υβριδικές (savannah, bengal και μερικές άλλες) και 2-3 ακόμα που θέλουν χώρο να τρέχουν και να σκαρφαλώνουν. Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε ράτσα στο σπίτι σου, αλλά η γνώμη μου είναι ότι ορισμένες ράτσες ζουν πιο ευτυχισμένες όταν έχουν περισσότερο χώρο. Μείνε μακριά από υπερβολικά δραστήριες ράτσες. Η BS είναι καλή επιλογή πιστεύω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαλιστα, ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Επισης, θα ηταν καλυτερα να την παραγγειλω απο pet shop η να ερθω σε επαφη με εκτροφειο ? Το λεω επειδη το εκτροφειο που εχω βρει ειναι αθηνα και δεν ξερω αν θα υπαρχει τροπος αποστολης στην Πατρα.

Τις δικές μου τις πήρα από κτηνίατρο. Τις πήραμε για εξωτερικό χώρο προκειμένου να πιάνουν ποντίκια και φίδια αφού ζω σε κτήμα. Δεν είναι ράτσας αλλά γλυκούλικα μου φαίνοντα.

Μαλιστα, ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Επισης, θα ηταν καλυτερα να την παραγγειλω απο pet shop η να ερθω σε επαφη με εκτροφειο ? Το λεω επειδη το εκτροφειο που εχω βρει ειναι αθηνα και δεν ξερω αν θα υπαρχει τροπος αποστολης στην Πατρα.

Μείνε μακρυά από πετ σοπ. Εκτός αν θέλεις να πετάς λεφτά σε κτηνιατρική περλιθαλψη και να αγωνιάς για την υγεία του γατιού σου. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με εκτροφείο και θα πρέπει να πας να το πάρεις. Πρέπει να το δεις, αν φαίνεται υγιέστατο, αν παίζει, αν είναι καθαρό, να δεις τους γονείς του τα αδερφάκια του, κτλ... μη παίρνεις γουρούνι στο σακί :P

Ρίξε και μια ματιά σε αυτά που χαρίζονται, μπορεί να σου αρέσει κάποιο. Τα μακρύτριχα είναι συνήθως κατάλληλα για διαμέρισμα γιατί τείνουν να είναι σχετικά ήρεμα και δεν θέλουν πολύ χώρο να τρέχουν, το ίδιο ισχύει με τα περσικά, τα ημίαιμα περσικά και τα περισσότερα ημίαιμα γατιά:P.

Kαλημερα silenoz.:)
Το να παρεις γατα και μαλιστα ρατσας απο πετ σοπ,ειναι οτι χειροτερο.Δεν εχουν πιστοποιητικα,ειναι συνηθως απο εκτροφεια αμφιβολου ποιοτητας,και απο ιδιωτες που ΔΕΝ ειναι εκτροφεις..και αυτο στις περισσοτερς περιπτωσεις συνεπαγεται οτι δεν εχουν κανει τις απαραιτητες εξετασεις στους γονεις ,με αποτελεσμα να νοσουν απο κληρονομικες ασθενειες κλπ.Ασυζητητη το εκτροφειο λοιπον.
Ομως εκτος απο ολα αυτα,καποτε θα πρεπει να σταματησει το εμποριο ζωων απο πετ σοπ.Δεν νοειται ζωα μεσα σε κλουβια και γιαλες,στις βιτρινες..να μενουν για μηνες εκει,λες και ειναι αντικειμενα.Δυστυχως ουτε το νεο νομοσχεδιο το απαγορευσε...αλλα μεχρι να κανει κατι το κρατος,ας κανουμε εμεις οτι μπορουμε.Δηλαδη ΔΕΝ αγοραζουμε ζωα απο πετ σοπ(βασικα ουτε μπαλακι δεν παιρνω εγω απο πετ σοπ με ζωα).Ο νομος της προσφορας και της ζητησης.Δεν αγοραζουμε-δεν πουλανε.Να παρουν το μηνυμα επιτελους.
Δες αν θες και τις αγγελιες εδω,σπανια,αλλα καποιες φορες χαριζονται και ρατσας..αλλα μπορει να σου κανει κλικ και καποιο ημιαιμο.:)

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. :). Θα ριξω μια ματια και στις αγγελιες.

Ριξε μια ματια και στον ΕΟΓ,για να δεις τα εκτροφεια.:)

Απο εκει ειχα βρει εκτροφειο στην Αθηνα.:P. Δυστυχως στην Πατρα δεν βρηκα καποιο.

Από pet Με Τίποτα!!! Θα πληρώσεις και ένα καπέλο 200 – 300 ε χωρίς λόγο. Και άμα δεις πως ταξιδεύουν για να πάνε μέσα στα κλουβιά.. άσε που τα σκοτώνουν να δε πουληθούν.

Εγώ θα σου πρότεινα RussianBlue . Μοιάζει με τι βρετανική με τι διάφορα πώς έχει πολύ ποιο απαλό τρίχωμα , Υπέροχα πράσινα μάτια , και λείπει αυτή η τηγανιά στο κεφάλι (χεχε)
Πέρα από τη πλάκα θα δεις ότι οι ρώσικες είναι ποιο βολικές στο να μένουν μόνες τους πολλές ώρες.( εγώ έχω 2) Δεν τις φέρνουν τα pet καθώς είναι πανάκριβες στα εκτροφεία στο εξωτερικό και αν υπολογίσεις και τα έξοδα πτήσεις άστα να πάνε..
Στην Ελλάδα βρίσκεις άνετα αρκεί να ρωτήσεις κάποιον που να έχει. Λόγο ζήτησης πάει στο μεταξύ μας.. Αν θες μπορώ να σου δώσω το τηλ της κας Παππά που είναι ο μοναδικός εκτροφέας ρώσικης στην Ελλάδα, όπως και το τηλ ενός φίλου που έχει βρετανικές .

Σε κανα χρόνο θα έχω και εγώ μικρά αλλά πάει πολύ..

Τιμή για ρώσικη υπολόγιζε αυτή που ορίζει ως κατώτερη ο όμιλος γάτας , γύρω στα 350 -400e.

Επίσης αν έχεις κάποιο γνωστό σε Ρόδο –Κω μπορείς να βρεις Αιγαίου. Θεϊκή ράτσα και απειλούνται με εξαφάνιση. Θα έχεις όμως θέμα με το τρίχωμα που κάθε καλοκαίρι από μακρυτριχες γίνονται κοντοτριχες..

Φιλε μου, αυτη η τηγανια ειναι που μου αρεσει σε αυτη τη γατα :). Εχω δει και russian blue αλλα η british shorthair μου αρεσει περισσοτερο απο ολες. Προς το παρον δεν εχω χρηματα ουτε για λουρακι ομως, θα βρω δουλεια και με τα χρηματα του πρωτου μισθου βαζω μπροστα για γατακι. Κατι ακομα, ξερετε πανω κατω ποσο κανει μια βρετανικη ? Σε ενα site απο ελληνικο pet shop ειχα δει οτι εκανε 550 ευρω. Απλα θελω να ξερω αν κανει οντως τοσο. Ευχαριστω πολυ.

Σε pet ναι, σε εκτροφείο καμία 400αρα. Είναι τις μόδας η συγκεκριμένη. :p

Το σημαντικό μιας και θα δώσεις χρήματα είναι να έχει όλα τα πιστοποιητικά , να έχει κάνει αποπαρασιτωση και φυσικά τα εμβόλια της. Επίσης να είναι όπως τη θες!!! Αυτό το τονίζω γιατί κάποιοι επιτήδειοι τα καλά ζώα τα δίνουν μόνο για εκτροφή. Κάποτε θέλησα Βεγγάλης και το τι έδιναν για pet δε φαντάζεσαι… τεσπα αν θες τηλ εκτροφέα βρετανικής στείλε μου μήνυμα. Το παιδί βγάζει υπέροχες blue και tabby!!
Από την άλλη κι οποιοδήποτε γατάκι βρεις που να σου αρέσει και το πάρεις μικρό θα είναι εξίσου υπέροχο.:)

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια φιλε μου :D

Αν σου αρέσουν οι μακρύτριχες, υπάρχει και η british longhair :P

Μου αρεσουν και οι μακρυτριχες αλλα μαδανε πολυ. Οχι που οι κοντοτριχες δεν μαδανε αλλα τελοσπαντων :P. Απο μακρυτριχες μου αρεσει πολυ η Norwegian Forest και η Mainne Coon.

Αυτές οι 2 νομίζω δεν μαδάνε όλο τον χρόνο :hmm:

Από pet Με Τίποτα!!! Θα πληρώσεις και ένα καπέλο 200 – 300 ε χωρίς λόγο. Και άμα δεις πως ταξιδεύουν για να πάνε μέσα στα κλουβιά.. άσε που τα σκοτώνουν να δε πουληθούν.

Tώρα υπερβάλλεις δε νομίζω να τα σκοτώνουν.

Φιλε μου, αυτη η τηγανια ειναι που μου αρεσει σε αυτη τη γατα :). Εχω δει και russian blue αλλα η british shorthair μου αρεσει περισσοτερο απο ολες. Προς το παρον δεν εχω χρηματα ουτε για λουρακι ομως, θα βρω δουλεια και με τα χρηματα του πρωτου μισθου βαζω μπροστα για γατακι. Κατι ακομα, ξερετε πανω κατω ποσο κανει μια βρετανικη ? Σε ενα site απο ελληνικο pet shop ειχα δει οτι εκανε 550 ευρω. Απλα θελω να ξερω αν κανει οντως τοσο. Ευχαριστω πολυ.

Αφού δεν έχεις λεφτά γιατί να ξοδέψεις 400 ευρώ για ένα γατί ράτσας και δε βολεύεσαι με έναν κεραμιδόγατο που είναι χωρίς χρήματα(τουλάχιστον πολλά) αλλά προσφέρει ίδια χαρά και ίσως και μεγαλύτερη από ένα γατί ράτσας.

focko...το ξερεις και εσυ οτι δεν τα γνωριζεις καλα αυτα τα πραγματα.
Δεν ξερω αν τα σκοτωνουν,αλλα το σιγουρο ειναι οτι τα εγκαταλειπουν στο δρομο,κατι που ισοδυναμει με θανατο..και μαλιστα οδυνηρο.Εχουν γινει απειρες καταγγελιες,και επισης..ολα αυτα τα γατακια ρατσας που βρισκουμε αδεσποτα..τις περισσοτερες φορες απο τετοιες περιπτωσεις ειναι.Δεν τα βγαζουμε απο το μυαλο μας αυτα.Γνωστα πραγματα ειναι.

Tώρα υπερβάλλεις δε νομίζω να τα σκοτώνουν.

Γιώργο, φοβάμαι πως αυτό γίνεται...
Κι αν δεν τα σκοτώνουν τότε σίγουρα τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους κι όταν τα γατάκια είναι τόσο μικρά δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβιώσουν...

Silenoz, θα σε συμβούλευα να μην πάρεις γατάκι από pet shop για πολλούς και διάφορους λόγους.
Αφενός είναι αμαρτία να πωλούνται γατάκια, σκυλάκια κλπ σε pet shops διότι η ζήτηση είναι αλληλένδετη με την προσφορά.
Όσο υποστηρίζουμε αυτό το σύστημα, τόσο αυτό θα επιβιώνει.
Θεωρώ απαράδεκτο να πωλούνται τα ζωάκια με αυτόν τον τρόπο, ειδικά εάν αναλογιστείς ότι ζουν μέσα σε ένα κλουβί, με μηδαμινές συνθήκες υγιεινής ενώ εάν εν τέλει δεν πουληθούν, η τύχη τους παραμένει άγνωστη...
Από την άλλη, είναι πολύ σύνηθες ένα γατάκι που πωλείται σε pet shop να είναι άρρωστο αλλά κι άρρωστο να μην είναι, δεν ξέρω τι χαρακτήρα θα έχει διαμορφώσει ένα ζώο το οποίο έχει περάσει τους πρώτους μήνες της ζωής του μέσα σε ένα κλουβί.

Όσον αφορά τις ράτσες, δεν ξέρω.
Σίγουρα η κάθε ράτσα είναι αξιαγάπητη αλλά εγώ πιστεύω στον έρωτα με την πρώτη ματιά και την χημεία. :D
Με το που είδα τη μικρή μου την ερωτεύτηκα με τη μία και η χημεία που αναπτύχθηκε - κι αναπτύσσεται ακόμα - μεταξύ μας είναι εξαιρετική. ;)
Οπότε κοίταξε λίγο και τις Αγγελίες εδώ στο Forum - από εδώ βρήκα κι εγώ την Άρτεμη - κι εύχομαι να βρεις το γατί που θα σε υιοθετήσει. :)

Φιλε focko και φιλε george. Στη ζωη μου εχω υποθετισει και εχω σωσει πολλα γατια που εβρισκα πεταμενα στο δρομο. Και δεν εννοω οτι απλα τα ταιζα, τα ποτιζα, τα εμβολιαζα, τα αποπαρασιτωνα και μετα τα αφηνα παλι στο δρομο η τα εδινα σε καποιον αλλον. Εννοω οτι τα κραταγα και γινοντουσαν μελη της οικογενειας παρα τη γκρινια της μανας μου η οποια ειναι αλεργικη στις γατες. Απο τα χερια μου εχουν περασει πανω απο 60 γατια, το πατρικο μου ειναι σε προαστιο , εχω μεγαλο κηπο οποτε το να ειχα γατια ηταν παντα ευκολο. Υπηρχε περιοδος που ειχα 17 γατια στον κηπο μου. Η γατα που θελω να παρω λοιπον δεν ειναι η πρωτη γατα που θα εχω στη ζωη μου. Μου αρεσει παρα πολυ η συγκεκριμενη ρατσα γατιων και εχω καθαρη τη συνηδηση μου αν χαλασω 400 ευρω για να την αποκτησω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back