ο αντρας ειναι σε αναπηρικο καροτσακι ομως κ ψαχνουν για μια ανετη γατουλα με ηρεμο χαρακτηρα με την οποια να κανει παρεα και να τη φροντιζει οσο μπορει αυτος και η γυναικα του.
ποιες ρατσες θεωρειτε εσεις οτι εχουν γλυκο κ πραο χαρακτηρα κ να απολαμβανουν ατελειωτα χαδια για αυτη την ειδικη περιπτωση?
η εχει να κανει κ με την προσωπικοτητα του γατιου?γιατι το καθενα ειναι διαφορετικο.
πειτε μου για να τους ενημερωσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Έχω μια τάση στα αρσενικά, τα οποία και θεωρώ και πιο χαδιάρικα, πιο αγαθά , πιο μωρά...
Τα θηλυκά έχουν πάλι και αυτά τα δικά τους ωραία χαρακτηριστικά, -πιο σπιρτόζικα , πιο καπάτσες, πιο ¨γάτες¨ στη συμπεριφορά...
Όσον αφορά τις ράτσες, χαδιάρικα και τρυφερά πλάσματα υπάρχουν παντού, και σε ράτσες και σε μη ράτσες...
Νομίζω πρέπει να ψαχτούν οι ίδιοι -και σε ράτσες , και σε μη ράτσες- και να αναζητήσουν ποιο φατσόνι θα τους εμπνεύσει! ....
υγ αλλά ...επειδή αν δεν παινέψω το σπίτι μου θα πέσει να με πλακώσει
, ....τα περσάκια γενικώς έχουν πολύ γλυκό και πράο χαρακτήρα...είναι αιώνια μωρά! Αλλά έχουν τόσο υποκειμενική ομορφιά , που δεν ξέρω αν θα τους έκανε κλικ μια περσόφατσα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πιστεύω πως πάνω απ' όλα είναι θέμα χαρακτήρα! εγώ έχω 3 διαφορετικές ράτσες, μια maine coon, έναν περσικό γατούλη και ένα κεραμιδάκι-αδεσποτάκι. Ο πιο τρυφερός, ήρεμος και συντροφικός ανάμεσα στους 3 είναι ο περσικός, ίσως και η maine coon, αλλά είναι λίγο πιο ζωηρή και λιγότερο χαδιάρα, ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα! Για την συγκεκριμένη περίπτωση θα πρότεινα περσάκι-αρσενικό (το μόνο που θέλει περισσότερη φροντίδα το τρίχωμα, βούρτσισμα κάθε μέρα προς αποφυγήν κόμπων και μπανάκι μια φορά το μήνα, και το σπίτι βέβαια) !
δεν τιθεται θεμα για την φροντιδα του φυσικα και θα γινουν αυτα

endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
προσφατα γνωρισα ενα ζευγαρι με πολυ καλη οικονομικη ανεση οι οποιοι λατρευουν τα ζωα και μου ειπαν οτι θελουν να αποχτησουν μια γατουλα απο εκτροφειο για να κανει παρεα στο συζυγο που ειναι μονος στο σπιτι.οποτε καταλαβαινετε εκ των προτερων οτι εχουμε να κανουμε με μια ιδιαιτερη περιπτωση.
ο αντρας ειναι σε αναπηρικο καροτσακι ομως κ ψαχνουν για μια ανετη γατουλα με ηρεμο χαρακτηρα με την οποια να κανει παρεα και να τη φροντιζει οσο μπορει αυτος και η γυναικα του.
ποιες ρατσες θεωρειτε εσεις οτι εχουν γλυκο κ πραο χαρακτηρα κ να απολαμβανουν ατελειωτα χαδια για αυτη την ειδικη περιπτωση?
η εχει να κανει κ με την προσωπικοτητα του γατιου?γιατι το καθενα ειναι διαφορετικο.
πειτε μου για να τους ενημερωσω.
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι θέμα ράτσας αλλά χαρακτήρα
Το γατάκι πρέπει να είναι ήρεμο και χαδιάρικο και να εχει μάθει μέσα στο σπίτι
Η κολλητή μου μάζεψε τρία γατάκια από το δρόμο τα μεγάλωσε τους έκανε εμβόλια, καθώς και τεστ και εμβόλιο λευχαιμίας και τώρα τα χαρίζει. Ειναι 1 μισι μηνών. Εχουμε από 3 ενήλικες γατες η καθεμιά, πώς να κρατήσουμε κι αυτά? Εχω ανοίξει θέμα για αυτά εδώ!
https://www.mypetz.gr/χαρίζονται/χαρίζονται-3-μικρά-καραμελάκια-81983/
Από τα τρία ο ασπρόμαυρος είναι πολύ χαδιάρης και τρυφερος. Νομίζω πως είναι ο κατάλληλος

Νομίζω πως όσες απόψεις κ'αν catατεθούν εδώ είναι καθαρά υποκειμενικές, μιας και δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι γενικοί κανόνες...
Έχω μια τάση στα αρσενικά, τα οποία και θεωρώ και πιο χαδιάρικα, πιο αγαθά , πιο μωρά...
Τα θηλυκά έχουν πάλι και αυτά τα δικά τους χαρακτηριστικά, -πιο σπιρτόζικα , πιο καπάτσες, πιο ¨γάτες¨ στη συμπεριφορά...
Όσον αφορά τις ράτσες, χαδιάρικα και τρυφερά πλάσματα υπάρχουν παντού, και σε ράτσες και σε μη ράτσες...
Νομίζω πρέπει να ψαχτούν οι ίδιοι -και σε ράτσες , και σε μη ράτσες- και να αναζητήσουν ποιο φατσόνι θα τους εμπνεύσει ....
ειναι η επιλογη τους η ρατσα δεν μπορω να επεμβω εκει.
ειχαν περσικη για πολλα χρονια γι αυτο στρεφονται στις ρατσες.πιστευουν οτι ειναι πιο ηρεμες.
τελοςπαντων σας παρακαλω καντε σχολια για χαρακτηριστικα γατων απο εκτροφεια γιατι κατι αλλο θα ηταν ανουσιο.
ευχαριστω

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

κζ8....μπορεις να ριξεις και μια ματια εδω,στα αρθρα για τις ρατσες.Για αυτο τα εχουμε τα αρθρα,,για να τα κοιταμε.![]()
τα αρθρα ειναι πολυ γενικα
θα ηθελα να μου πειτε δικες σας εμπειριες εαν δεν σας κανει κοπο
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για τις προσωπικές εμπειρίες, οι κοπέλες παραπάνω σου είπαν τις δικές τους, έτσι δεν είναι; Άλλα 100 άτομα να μπουν και να σου πουν για τα γατάκια ράτσας τους, πάλι θα υπάρχει η πιθανότητα ένα γατάκι της ίδιας ράτσας να μην ανταποκρίνεται ακριβώς στο πρότυπο που θα σχηματίσεις. Αυτή είναι η ομορφιά και το ρίσκο του ζωντανού πλάσματος.
Η δική μου προσωπικά συμβουλή σε αυτούς τους ανθρώπους θα ήταν να αποβάλουν λίγο την εμμονή στις συγκεκριμένες ράτσες και τα εκτροφεία, γιατί εκ των πραγμάτων οδηγεί σε γενικεύσεις, και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση μιας ήδη ενήλικης γάτας, εξοικειωμένης με το σπίτι (είτε ράτσας, είτε κοινής Ευρωπαϊκής) της οποίας ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία είναι ήδη γνωστή και θα μπορούν να γνωρίζουν, πέρα από γενικεύσεις και πιθανότητες, ότι θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες τους.
Αυτά φυσικά τα λέω λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τους ενδιαφέρει η ιδιοσυγκρασία της γάτας, και όχι η εμφάνιση ή η "εξεζητημένη" της καταγωγή, γιατί αυτό μου έδωσες να καταλάβω.
ΥΓ. Αν ψάξεις στις αγγελίες εδώ,σίγουρα θα βρεις ενήλικες γατούλες ράτσας με ήδη ολοκληρωμένο χαρακτήρα να ψάχνουν σπίτι. Συγκεκριμένα τις προάλλες νομίζω είδα μια αγγελία για Περσικές.
Φίλη μου καταλαβαίνω κι εγώ το θέμα σου απόλυτα. Όμως κι εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι τα εκτροφεία δεν είναι γραμμές παραγωγής αντικειμένων, αλλά ζωντανών πλασμάτων που το κάθε ένα έχει το χαρακτήρα του. Επομένως μπορεί κανείς να πει ότι "η τάδε ράτσα γενικά τείνει να εμφανίζει τα τάδε χαρακτηριστικά" - και εδώ είναι που μπαίνουν τα άρθρα. Όμως πέρα από αυτό, κανείς δεν εγγυάται σε κανέναν ότι το Χ γατάκι που θα πάρει από το Ψ εκτροφείο θα έχει τον Ω χαρακτήρα, απλά και μόνο γιατί προέρχεται από το εκτροφείο. Νομίζω το να το ζητάς αυτό είναι λίγο εξωπραγματικό.
Όσο για τις προσωπικές εμπειρίες, οι κοπέλες παραπάνω σου είπαν τις δικές τους, έτσι δεν είναι; Άλλα 100 άτομα να μπουν και να σου πουν για τα γατάκια ράτσας τους, πάλι θα υπάρχει η πιθανότητα ένα γατάκι της ίδιας ράτσας να μην ανταποκρίνεται ακριβώς στο πρότυπο που θα σχηματίσεις. Αυτή είναι η ομορφιά και το ρίσκο του ζωντανού πλάσματος.
Η δική μου προσωπικά συμβουλή σε αυτούς τους ανθρώπους θα ήταν να αποβάλουν λίγο την εμμονή στις συγκεκριμένες ράτσες και τα εκτροφεία, γιατί εκ των πραγμάτων οδηγεί σε γενικεύσεις, και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση μιας ήδη ενήλικης γάτας, εξοικειωμένης με το σπίτι (είτε ράτσας, είτε κοινής Ευρωπαϊκής) της οποίας ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία είναι ήδη γνωστή και θα μπορούν να γνωρίζουν, πέρα από γενικεύσεις και πιθανότητες, ότι θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες τους.
Αυτά φυσικά τα λέω λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τους ενδιαφέρει η ιδιοσυγκρασία της γάτας, και όχι η εμφάνιση ή η "εξεζητημένη" της καταγωγή, γιατί αυτό μου έδωσες να καταλάβω.
ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.
ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ Η ΟΧΙ
ΠΑΛΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ
ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?
ΘΙΞΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ?
μη με κανετε να μετανιωνω για το που ζηταω συμβουλες.
το ζευγαρι αυτα ζηταει
οι αποψεις που εκφραζονται δεν ειναι δικες μου
στο κατω κατω εαν δεν θελει καποιος να απαντησει ας μην απαντησει παλι θα αρχισουμε να λεμε τα αυτονοητα.
ελεος δηλαδη.
αυτο το πραγμα εδω μεσα κατανταει βαρετο κ εκνευριστικο.
μην κανετε κυρηγμα για αποψεις αλλων
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο που σου εξηγουνε ειναι οτι ακομα και στα γατια ρατσας..οσα χαρακτηριστικα και να εχουν,δεν ειναι πανομοιοτυπα ρομποτακια.Εχουν προσωπικοτητα..οποτε σιγουρος δεν μπορει να ειναι κανενας.
Ο καθε χρηστης απανταει με τον τροπο του..δεν μπορουμε δυστυχως να εχουμε απαντησεις,οπως τις θελουμε εμεις.
Ξαναλεω οτι οι απαντησεις ειναι ολες στα πλαισια του θεματος..οποτε δεν τιθεται τετοιο θεμα.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.
ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ Η ΟΧΙ
ΠΑΛΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ
ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?
ΘΙΞΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ?
μη με κανετε να μετανιωνω για το που ζηταω συμβουλες.
το ζευγαρι αυτα ζηταει
οι αποψεις που εκφραζονται δεν ειναι δικες μου
στο κατω κατω εαν δεν θελει καποιος να απαντησει ας μην απαντησει παλι θα αρχισουμε να λεμε τα αυτονοητα.
ελεος δηλαδη.
αυτο το πραγμα εδω μεσα κατανταει βαρετο κ εκνευριστικο.
μην κανετε κυρηγμα για αποψεις αλλων
Φίλη θα σε παρακαλέσω να ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά το μήνυμά μου.
Πουθενά δεν λέω να μην προτιμήσουν ράτσα.
Ίσα ίσα που εξηγώ ότι στις αγγελίες εδώ χαρίζονται πολλές γατούλες ΡΑΤΣΑΣ που είναι ήδη ενήλικες και διαμορφωμένες, έτσι δεν είναι;
Οι ενστάσεις μου αφορούσαν την ηλικία και την προέλευση του ζώου (ήτοι καλύτερα ενήλικη από σπίτι παρά μωρό από εκτροφείο) και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση τη ράτσα.
Στο μέλλον παρακαλώ να διαβάζεις πιο προσεκτικά ο, τι γράφεται και λίγη περισσότερη ευγένεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Κήρυγμα ουδόλως σου έκανα, εσύ αντίθετα μου επιτίθεσαι σαν να σου προσέβαλα ξέρω κι εγώ τι. Με εκπλήσσει αφάνταστα το μένος σου.
Ελπίζω αυτή τη φορά τουλάχιστον να έγινα κατανοητή. Τι να πω άλλο....
το θεμα ας κλειδωθει.
οι απαντησεις γι μια ακομη φορα ΔΕΝ παρθηκαν
και γραφω με κεφαλαια γιατι φωναζω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

εσεις ξερετε.
ευχαριστω οσους απαντησανε στην αρχικη ερωτηση.
marina289
Περιβόητο μέλος
Τέτοια ερωτήματα και απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα είναι παρακινδυνευμένα...
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
μαλιστα.
το θεμα ας κλειδωθει.
οι απαντησεις γι μια ακομη φορα ΔΕΝ παρθηκαν
και γραφω με κεφαλαια γιατι φωναζω.
Αν έκανες τον κόπο να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ αυτά που γράφονται, πίστεψέ με θα είχες πάρει πολύ χρήσιμες απαντήσεις.
Επίσης δεν θα καθόσουν να φθείρεσαι, να προσβάλλεσαι και να νευριάζεις άδικα, πράγμα που επίσης θα σε ωφελούσε.
Αν έκανες τον κόπο να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ αυτά που γράφονται, πίστεψέ με θα είχες πάρει πολύ χρήσιμες απαντήσεις.
Επίσης δεν θα καθόσουν να φθείρεσαι, να προσβάλλεσαι και να νευριάζεις άδικα, πράγμα που επίσης θα σε ωφελούσε.
εσυ συνεχιζεις το χαβα σου....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

κζ8..ελπιζω να μπουν και αλλοι χρηστες που εχουν γατες ρατσας..και να σου απαντησουν.

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Δες εδώ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool