Γάτα και αρχάριος ιδιοκτήτης!

Kαλησπέρα
Είμαι και εγώ ένας αρχάριος στις γάτες.Παρότι διάβασα αρκετά στο νετ απο το καιρό που είχα υπόψην ότι θα έπαιρνα γάτα,έχω κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν απο το καιρό που πήρα γάτα.
Ειναι 3 μηνών και όταν την πήρα είχε και ιο.Ενα που βγάζει βλένες στα μάτια και μίξες.Τώρα το έχει ξεπεράσει και συνεχίζει την αντιβίωση.
Απο την πρώτη μέρα έφαγε και πήγε στην άμμο της.
Βέβαια την πρώτη μέρα για να την ησυχάσω έκανα και ένα "λάθος" και την έβαλα να κοιμηθεί μαζί μου.Τώρα όπου και να κοιμηθώ είναι κανόνας ότι θα κοιμάται μαζί μου και όταν βαρεθεί τον ύπνο της αρχίζει να με ξυπνάει.:P

Το αρχικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπακούει σε όνομα και ούτε ξέρω πως θα την κάνω να ακούει.Εχω κάνει αρκετές προσπάθειες αλλά αυτή το χαβά της.
Την τελευταία βδομάδα δεν με πλησιάζει και πολύ.Οταν πάω να τη βρω αρχίζει να τρέχει και με αποφεύγει.Κρύβεται συνέχεια σε πτυχές,κάτι που δεν το έκανε αρχικά.Τι λέτε να έπαθε;
Οταν την πιάσω δεν αντιστέκεται και απολαμβάνει τα χάδια.
Το ότι τρέχει και με αποφεύγει το λαμβάνει ως παιχνίδι;

Ακόμη και όταν τη βάζω στα πόδια μου και τη χαιδεύω θέλει να δαγκώνει το δάχτυλο μου και όταν δεν τις το επιτρέπω αρχίζει να δαγκώνει την ουρά της...:confused:

Βέβαια όταν είναι για φαί τρέχει στη κουζίνα πάνω απο το πιάτο της και νιαουρίζει. Τρώει 3-4 φορές την ημέρα σαν άνθρωπος!!!Ακόμη και φαγωμένη να είναι όποτε αντιληφθεί ότι εγώ τρώω ζηλέυει και αρχίζει νιαουρίζοντας να ζητάει και αυτή απ αυτό που τρώω!!!

Γενικώς είναι κακομαθημένη και γι αυτό φταίω εγώ και πολύ πεισματάρα.

Τιp: Για παιχνίδι πάρτε ένα laser και κουνήστε το μπροστά της.Αρχίζει να το κηνυγάει και τρελένεται στο τρέξιμο.:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνήθως για τις κακές συνήθειες της γάτας μας φταίμε εμείς αλλά δεν νομίζω πως αν ασχοληθείς μαζί της δεν θα ανταμηφθείς. Οταν κάνει κάτι που δεν σου αρέσει μην της δίνεις σημασία. Οταν κάνει κάτι σωστό δωστης καποια λιχουδιά για να καταλάβει ότι μονο όταν θα κάνει κάτι καλό θα είναι όλα καλά. Και πάνω από όλα να της δείχνεις την αγάπη σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες!
Μάλλον για να παίξει σε αποφεύγει, μην ανησυχείς, ειναι στην ηλικια που ειναι πολύ παιχνιδιάρικα.

Το ονομα θα το μάθει σιγά σιγά, θα πρέπει να το χρησιμοποιείς οταν τη φωνάζεις να έρθει να φάει κλπ.

Κι εγώ που έχω μικρή ψιψίνα (περίπου 4 μηνών) και την έχω 3 εβδομάδες δεν μπορώ να πω ότι επικοινωνώ μαζί της και φυσικά όταν θέλει να παίξει μέχρι που μου επιτίθεται κιόλας. Όμως το βλέπω ότι είναι της ηλικίας. Για το όνομα εγώ δοκίμασα κάτι που ψιλοέπιασε: πήρα μια φέτα γαλοπούλα και τη φώναζα σε κάθε κομμάτι που της έδινα. Επίσης τη φωνάζω πολύ συχνά με το όνομα της και έχει αρχίσει και ακούει.

Για τον ύπνο δεν φέρω τι να σου πω, κι εγώ απελπισμένη είμαι!

Όσο για το λέιζερ, είναι γνωστό γατοπαιχνίδι του mycat!

Εγω τα αγγαλιαζω τα χαιδευω τους δινω φιλακια και τους ψιθυριζω στο αυτακι το ονομα τους εξισου τα μαλωνω με το ιδιο ονομα και τα φωναζω συχνα με αυτο . Εχει πιασει σε ολα.

Προσωπικα θα σου συστηνα ενα δευτερο γατακι ειναι πολυ καλυτερα γιατι θα παιζει μαζι του και θα της μαθει να μην ειναι επιθετικη με σενα ( ειναι φυσικη διαδικασια ετσι μαθαινουντο ενα στο αλλο να μην ειναι επιθετικα) αλλιως πρεπει να υποδυθεις εσυ το γατακι και να της το μαθεις. Γενικα καλα θα κανεις να παψεις τα πολλα φαγητα και να μαθεις λιγο περισσοτερα για την συμπεριφορα της μαμας γατας και των αδελφακιων γατιων. Εαν ειναι να την κρατησεις μοναχουλα-η θα πρεπει να αρχισεια να την εκπαιδευεις μιμουμενος τις γατησιες συμπεριφορες

Eγω απέκτησα άλλο πρόβλημα.
Απο τότε που έχω σύνδεση στο Ιντερνετ και κάθομαι στον υπολογιστή ποιο συχνά, κάνει συνέχεια ζήλιες.
Προσπαθεί να επιτεθεί στο πληκτρολόγιο γιατί βλέπει ότι τα χέρια μου είναι εκεί,αντί σε αυτήν και έρχεται στο χώρο του υπολογιστεί και κάνει ότι να ναι για να τραβήξει την προσοχή.
Δεν αντέχετε τόση ζήλια.:/:

μαλλον βαριεται και θελει αποκλειστικοτητα. Σκεψου σοβαρα ενα δευτερο γατακι ειναι η αποψη μου

Δυστυχώς δε γίνεται να αποκτήσω 2ο γατάκι άρα θα μάθει να μοιράζεται τα αγγίγματα με εμένα και το πληκτρολόγιο.:D

Πάντως αυτό που λές δε ξέρω αν ισχύει απόλυτα γιατί άμα κάνω κάτι άλλο τότε δεν με ενοχλεί!!
ΜΕ τον υπολογιστεί έχει κόλλημα!! :blink:

neos idioktitis

:hmm:DN EXW IDEA APO GATES KAI THA ITHELA PLIROFORIES MAS IOTHETISE TO GATOULI PRIN ENA MINA.PREPEI NA KANEI EMVOLIA?????:hmm:EINAI PERIPOU 4-5 MINWN POLI FILIKI KAI PARA POLI EKSIPNI....
PARAKALW THELW VOITHEIA :(

rika καλως ηρθες...θα ηθελα πρωτον να σου πω οτι πρεπει να γραφεις στα ελληνικα γιατι ετσι προβλεπουν οι κανονες του mycat.
Παρακατω μπορεις να δεις ποια εμβολια πρεπει να της κανεις και ποτε..αν και απο βλεπω ηδη θα επρεπε να ειχε κανει το πρωτο,,ριξε παντως μια ματια και φροντισε να βρεις εναν καλο κτηνιατρο...:)https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΙατρικέςΠορείες/tabid/93/Default.aspx

Είναι πολύ σημαντικό να δει το γατάκι σου κτηνίατρος για εμβολια και αποπαρασίτωση, αλλά και για ένα γενικό έλεγχο. :)

Ίσως σε βοηθήσει και αυτό:
https://www.mypetz.gr/threads/Γράψτε-έναν-κτηνίατρο-εδώ.220641/

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back