Γάτα και αυτοκίνητο

Coolcat

Νεοφερμένο μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 118 μηνύματα.
Το ταξίδι για το χωριό που θα πάμε διακοπές είναι περίπου 4 ώρες, τι να κάνω για το γατάκι που θα είναι μέσα στο αυτοκίνητο με την αμμο του το νερό του?? Είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψω με ζωάκι στο αυτοκίνητο και χρειάζομαι μερικές συμβουλές !
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα και διακοπές

Αν και δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με την γάτα μου, νομίζω πως είναι καλή ιδέα να το έχεις έξω από το κλουβάκι του. Η άμμος δεν ξέρω αν είναι απαραίτητη. Ας μας πουνε και οι πιο εμπειροι σε αυτό το θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με την γάτα μου, νομίζω πως είναι καλή ιδέα να το έχεις έξω από το κλουβάκι του. Η άμμος δεν ξέρω αν είναι απαραίτητη. Ας μας πουνε και οι πιο εμπειροι σε αυτό το θέμα.

Εξω??? με τίποτα μπορεί να πάει παντού ακόμα και αν την κρατάς στα πετάλια στον οδηγό οχι οχι με τίποτα!!

Μάλλον το αντίθετο.Επιβάλλεται να είναι μέσα στο κλουβάκι η γάτα,γιατί μπορεί να τρομάξει με οτιδήποτε και να γίνει χαμός στο αυτοκίνητο.
Βάλε στο κλουβάκι εφημερίδες ή πάνες σε περίπτωση που κατουρίσει.Για 4 ώρες δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με νερό.Αν είναι μεγάλο το κλουβί ίσως έμπαινε ένα μπωλάκι ..αλλά δεν ξέρω αν θα την ενοχλούσε.
Στην αρχή μπορεί να δυσανασχετήσει,ομως δεν γίνεται αλλιώς.Πρόσεξε μόνο να μην σκασει απο τη ζέστη.Ανοιχτα τα παράθυρα ή κλιματισμό.Εμένα τα δικά μου έσκαγαν το καλοκαίρι όταν έμπαιναν στην γατοφόρο.

Καλησπερα!!!Εγω εχω ταξιδεψει με γατακι..Δεν ηταν δυσκολο!!!!Ειχα αυτοσχεδιασει...Δηλαδη πηρα ενα καλαθακι απο αυτα που βαζουν απλυτα ρουχα και το εφτιαξα σαν καλαθακιμε μια ανοιχτη πορτουλα.Το γατακι μου ο Καννελος τις πρωτες δυο ωρες ηταν στην αγκαλια μου και κοιταζε εξω απο το παραθυρο.Το παραθυρο φυσικα ανεβασμενο και οταν νιαουριζε και πηγαινε να κανει βολτουλες στο αμαξι...τον αγκαλιαζα πιο ''καλα'' και αν δεν ηρεμουσε τον εβαζα στο καλαθι του.Καναμε στασεις και τον εβγαζα για την αναγκη του.Ποτε δεν τα εκανε μεσα στο αμαξι!!!Φοβοταν ή ηταν και ο χωρος μικρος...Τελος παντων,ειχα παρει και τις μικρες κονσερβουλες Gourmet που τοσο του αρεσαν και του εβαζα νερο σε ενα μπολακι.Αυτα οταν καναμε σταση.Οταν ειμασταν μεσα στο αμαξι το καλαθακι του ηταν στα ποδια μου και τον ειχα αγκαλιτσα την περισσοτερη ωρα και του εδινα κονσερβα με νερο αναμεικτα σε ''μπιμπερο'' οταν διψαγε.Καμια φορα τον εβαζα και πανω στο καλαθακι ελευθερος και κοιμοταν ή χαζευε απο εξω.Εν τελει το ταξιδι ηταν 5,5 ωρες.Και αντεξε μια χαρα!!!
Αν το γατακι σου ειναι ζωηρουλη μην το φοβασαι να το εχεις στην αγκαλια σου.Και εμενα ο Καννελος ζωηρος μου ηταν μα αποδειχτηκε αγγελουδακι στην διαδρομη.Οσο αναφορα για καραβια(πληροφοριακα το λεω)εμεινα μεσα στο αμαξι μαζι του.Αμμο δεν χρειαζεται να παρεις δεν νομιζω να τα κανει μεσα στο αμαξι αλλα για καθε περιπτωση παρε εφημεριδα ΟΧΙ αμμο γιατι θα τα κανει χαλια!!!
Ελπιζω ολα να πανε καλα και να σε βοηθησα καπως.

Σας ευχαριστώ όλους! Μια ακόμα ερώτηση την γατοφόρο την ώρα του ταξιδιού πρέπει να είναι δεμένη κάπου ή στο κάθισμα επάνω?

Παιδια ειναι επικινδυνο η γατα να τριγυρναει ελευθερη στο αμαξι. Μην το κανεις αυτο.Στο κλουβακι καλυτερα.
Παραπανω δεν ξερω να σου πω γιατι φετος(που βρηκα τον μικρο) δεν πηγα πουθενα.Δεν ηθελα να τον ταλαιπωρησω αφου δεν παιζει αμαξι και με κτελ σιγουρα θα ταν δυσκολα(εννοειται οτι αν τον παρω στο κτελ αργοτερα θα ανεβει πανω μαζι μου και οχι στις αποσκευες αλλιως δεν παω πουθενα.)

Παιδια ειναι επικινδυνο η γατα να τριγυρναει ελευθερη στο αμαξι. Μην το κανεις αυτο.Στο κλουβακι καλυτερα.
Παραπανω δεν ξερω να σου πω γιατι φετος(που βρηκα τον μικρο) δεν πηγα πουθενα.Δεν ηθελα να τον ταλαιπωρησω αφου δεν παιζει αμαξι και με κτελ σιγουρα θα ταν δυσκολα(εννοειται οτι αν τον παρω στο κτελ αργοτερα θα ανεβει πανω μαζι μου και οχι στις αποσκευες αλλιως δεν παω πουθενα.)

Φυσικά είναι πολύ επικίνδυνο μπορεί να πάει παντού.........όχι όχι μέσα στο κλουβάκι!!!
Όσο το να βάζουν τα ζωάκια μαζί με τις αποσκευές το θεωρώ απαράδεκτο!!

Καλυτερα η γατοφορος να ειναι καπου που να μην πιανει πολυ χωρο και σε δυσκολευει αλλα να εχει μια σταθερη θεση ωστε να αποφυγουμε να ταραξουμε το γατακι σε τυχον λακουβες...Το γατακι να το βαλεις μεσα στη γατοφορο οπως λενε και παρα πανω αν κι εγω το ειχα στην αγκαλια μου για πηγα ταξιδι απογευμα προς βραδυ και κοιμοταν συνεχεια.Αν το γατακι δυσφορησει εκει μεσα τοτε βγαλ' το και παρ' το αγκαλιστα να δεις οτι δεν καθεται δωσ΄του το αγαπημενο του παιχνιδι...

Το γατάκι πρέπει να είναι όπωσδήποτε μέσα σε κλουβάκι, όπως είπαν και οι υπόλοιποι γατόφιλοι, το οποίο για δική του και δική σου ασφάλεια καλό είναι να το δέσεις με την ζώνη στο πίσω κάθισμα. Εγώ τα δικά μου δεν τα ταίζω κατα την διάρκεια του ταξιδιού, αλλά παίρνω μαζί μου ένα μπολάκι σε περιπτωση που χρειαστούν για κάποιο λόγο νερό αλλά και 1 ρολό χαρτί καλό είναι να έχεις μαζί σου στο 1ο ταξίδι( ο γάτος μιας φίλης μου απο τον φόβο του έκανε κακά :eek:). Επειδή δεν αντέχουν την πάρα πολύ ζέστη καλό είναι να υπάρχει κληματισμός στο αυτ/το.
Επιπλέον εντελώς προληπτικά θα μπορούσες να έχεις μαζί σου 1 σακουλάκι με βαλεριάνα σε περιπτωση που αγχωθεί να του το δώσεις να μοιρίσει και θα ηρεμίσει- τουλάχιστον αυτό πιάνει στον γάτο μου ο οποίος στρεσάρεται πολύ στο ταξίδι και νιαουρίζει συνεχώς-. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά απλά για 1η φορά θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένη!:)

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!!Καλύτερα να είναι μέσα στη γατοφόρο του,ιδίως που είναι πρώτη φορά που ταξιδεύεις μαζί του και δεν ξέρεις τις αντιδράσεις του. Πάντως,αν θες άκουσε 3 συμβουλές:
1) υπάρχουν κλουβάκια τα οποία ανοίγουν από πάνω και διευκολύνουν πολύ στο να τα έχεις ανοιχτά και να χαιδεύεις με άνεση το γατάκι σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.Εμένα η σύζυγος μου κάθεται πάντα πίσω μαζί του,γιατί εγώ οδηγώ, και τον προσέχει.Όταν θελήσει να βγει και γίνει άτακτος, το κλείνουμε και μετά από λίγο ηρεμεί πάλι.Το κλουβάκι εγώ δεν το δένω με ζώνη, αλλά κάποιος πάντα το επιτηρεί καθ'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
2)υπάρχουν πάνες στα πετ σοπ,οι οποίες είναι σούπερ απορροφητικές.Εγώ του βάζω πάντα διπλή πάνα και είμαι σίγουρος. Σκέψου ότι μου έχουν τύχει και κακά και τσίσα παίρνοντας γάτο μου από κτηνίατρο, κι όλα πήγαν μια χαρά.Αλλάζεις απλά την πάνα και συνεχίζεις!
3)όχι πολλή τροφή πριν από το ταξίδι,ιδίως αν είναι πολλές ώρες. Επίσης, κλειστά παράθυρα και κλιματισμός οπωσδήποτε,αν θες ραδιόφωνο προτίμησε χαμηλή ένταση και όσο το δυνατόν πιο χαλαρή οδήγηση.
Καλή επιτυχία!!

Μάλιστα! Είπα βλακεία δηλαδή!! :P

Μάλιστα! Είπα βλακεία δηλαδή!! :P

Εντάξει .Εσύ φαντάζομαι ότι το είπες απο την άποψη να μην αγχωθεί και να μην δυσανασχετήσει η γάτα.:).Απλά επειδή η γάτα είναι απρόβλεπτη για την ασφάλεια μας ,αλλά και για την δικιά της πρέπει πάντα να ταξιδεύει σε κλουβάκι.

Μόνο που θα επισημάνω για μια ακόμα φορά τον παράγοντα ζέστη.Όταν παλιότερα είχε τις κλασικές γατοφόρους,παρόλο που είχα ανοιχτό το παράθυρο,μετά απο λίγο έσκαγαν τα γατιά.Έβγαζαν γλώσσα έξω,και ευτυχώς ήταν μικρή η διαδρομή 20 λεπτά( δεν είχα κλιματισμό στο αμάξι).Για παραπάνω ούτε συζήτηση.

2 γατιά σε μία γατοφόρο καλοκαίρι είναι μεγάλο πρόβλημα. Τρελή η ζέστη.. :/:
Γενικά επειδή πολλά γατάκια κάνουν εμετό , πιπί τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς θα σου πρότεινα να μη φάει 2-3 ώρες πριν. Δε θα πάθει τίποτα. Αντίθετα νερό δώσε της σε κάποια στάση αν δεν υπάρχει φόβος να φύγει.. ;)
Γενικά έχει να κάνει με το αν αντέχει το αυτοκίνητο. Άλλες κλαίνε απίστευτα σε όλο το ταξίδι και άλλες κοιμούνται.

Η μία δική μου δεν έχει πρόβλημα και η άλλη δεν υπάρχει διαδρομή που να μη τα κάνει επάνω της.. Παλιότερα είχα και γάτο που καθότανε με σαμαράκι και ταξίδευε εκτός γατοφόρου. ;)
Θα δεις επί το έργο.. :)

Εννοείται όχι ελεύθερα μέσα στο όχημα για την δική σου ασφάλεια, την ασφάλεια των γατιών και την ασφάλεια των υπόλοιπων οδηγών. Τα κλουβιά είναι καλό να τα έχεις σταθερά με την ζώνη ή να βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου ώστε αν χρειαστεί να σταματήσεις απότομα να μην εκτοξευθούν από το παράθυρο και τραυματιστούν. Κλιματισμός ανοιχτός ή ανοιχτά παράθυρα. Μπορείς να στρώσεις πετσέτα (μεγάλη για να την τυλίξεις) και από κάτω να βάλεις παγοκύστες για να δροσίζονται. Αν σταματήσεις κάπου έστω και για 5 λεπτά ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ τις γάτες μόνες στο αυτοκίνητο ακόμα και αν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός. Καλύτερα μη τα ταΐσεις για μερικές ώρες πριν το ταξίδι. Άμμο δεν χρειάζεται να βάλεις μέσα στα κλουβιά. Βάλε μόνο νεράκι. Μπορείς να το παγώσεις και να το βάλεις στα κλουβάκια τους όταν θα ξεκινήσετε το ταξίδι για να είναι πιο δροσερό. Αν είναι ανήσυχα μπορείς να βάλεις προοληπτικά λίγο κατνιπ στα κλουβάκια. Για να νιώθουν πιο άνετα μπορείς να τους βάλεις και μερικά παιχνίδια μέσα (πχ ποντικάκια). Καλό ταξίδι!!

Εννοείται όχι ελεύθερα μέσα στο όχημα για την δική σου ασφάλεια, την ασφάλεια των γατιών και την ασφάλεια των υπόλοιπων οδηγών. Τα κλουβιά είναι καλό να τα έχεις σταθερά με την ζώνη ή να βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου ώστε αν χρειαστεί να σταματήσεις απότομα να μην εκτοξευθούν από το παράθυρο και τραυματιστούν. Κλιματισμός ανοιχτός ή ανοιχτά παράθυρα. Μπορείς να στρώσεις πετσέτα (μεγάλη για να την τυλίξεις) και από κάτω να βάλεις παγοκύστες για να δροσίζονται. Αν σταματήσεις κάπου έστω και για 5 λεπτά ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ τις γάτες μόνες στο αυτοκίνητο ακόμα και αν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός. Καλύτερα μη τα ταΐσεις για μερικές ώρες πριν το ταξίδι. Άμμο δεν χρειάζεται να βάλεις μέσα στα κλουβιά. Βάλε μόνο νεράκι. Μπορείς να το παγώσεις και να το βάλεις στα κλουβάκια τους όταν θα ξεκινήσετε το ταξίδι για να είναι πιο δροσερό. Αν είναι ανήσυχα μπορείς να βάλεις προοληπτικά λίγο κατνιπ στα κλουβάκια. Για να νιώθουν πιο άνετα μπορείς να τους βάλεις και μερικά παιχνίδια μέσα (πχ ποντικάκια). Καλό ταξίδι!!

Ευχαριστούμε!!

Μετακόμιση απο χωριό σε μεγαλούπολη με αυτοκίνητο

Εχω μετακομισει εδω και 2 μηνες σε χωριο, αν και εχω 2 γατες απο πρωην συγγενης (μακαριτες) τωρα προσφατα μου ηρθε και ενα νεο γατακι στην οικογενεια (υστερα απο τροχαιο με την μανα του) , το προβλημα ειναι οτι η αλλες γατες δεν το θελουν και ειμαι σιγουρος οτι εδω δεν θα την βγαλει αφου δεν ειναι μαθαιμενο οπως η αλλες γατες. Σε μια εβδομαδα γυριζω Αθηνα για καποιες δουλιες και σκεφτομαι να το παω στους δικους μου μονιμα αφου εχουν ειδη μια γατα. Το ερωτημα ειναι τι χρειαζεται να κανω στο ταξιδι του; δηλ πρεπει να μην πιει νερο απο το πρωι μεχρι καποιες ωρες η να μην φαει; Θα το εχω στο αμαξι απλα πρωτη φορα θα μεταφερω ζωντανο και δεν ξερω τι πρεπει και τι οχι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημερα εγινε το ταξιδι, διαβασα μερικες απο της συμβουλες που δινατε ποιο πανω και ολα καλα.
Στην αρχη ηταν ησυχος μονο στα μεσα της διαδρομης φωναζε αλλα μετα το εριξε σε υπνο μεχρι να φτασουμε, τελος καλα ολα καλα.

Νερο δεν ηθελε σε ολοι την διαδρομη μονο φαγητο εφαγε, ουτε την αναγκη του δεν εκανε και μου φανηκε λιγο παραξενο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως 3-4 φορές έχω βάλει τα γατάκια στο κλουβί και τα έχω πάει βόλτα με τη μηχανή.

Συμπεριφορά στο αυτοκίνητο

Καλησπέρα!
Έχω 2 γατούληδες 1,5 έτους κ 9 μηνών, τους οποίους πηρα στο εξοχικό -απόσταση περιπου 85χλμ- στο κλουβάκι τους με το αυτοκίνητο.
Καποια στιγμή άρχισαν να λαχανιάζουν, ενω γενικά ηταν ήσυχοι, εκτος απο λίγα μιαου σκόρπια, & ανηςύχηςα έτςι οπως τους είδα.Το έκαναν περιπου στα μισά του ταξιδιού.
Να υποθέσω ηταν ναυτία;σας εχει συμβεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back