Γάτα και εγκυμοσύνη

Georgia_M

Νεοφερμένο μέλος

Ο Georgia_M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Χρόνια Πολλά εύχομαι σε όλους. Πόσο τελικά επηρεάζει μια γάτα την εγκυμοσύνη??? Με γιατρούς πάντως και γυναικολόγους που μίλησα με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα φυσικά θα αναλάβει άλλος την καθαριότητα της γάτας και δεν θα πρέπει να υπάρχει στενή επαφή πχ. φιλιά και τέτοια. Θα ήθελα απαντήσεις από γυναίκες που έχουν γάτα στο σπίτι και έχουν αποκτήσει και παιδάκι να με κατατοπίσουν στο θέμα αυτό γιατί να σας πω την αλήθεια λίγο φοβάμαι. :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν επιρεάζει καθόλου, έχουμε μέλος που έχει περάσει εγκυμοσύνη με γάτες,απλά την άμμο ας πούμε να την αλλάζει κάποιος άλλος καλύτερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ, ναι πείτε μας εμπειρίες απο εγκυμονούσες...με ενδιαφέρει κι εμένα.

Στειλε μου το εμαιλ σου να σου στειλω το φυλλαδιο που ετοιμαζουμε στο σωματειο με μλος απο εδω για το θεμα και απανταει παρασιτολογος και γυναικολόγος.

Καταρχας καλο ειναι να κανεις και εσυ και η γατα εξετασεις για τοξοπλασμωση εαν δεν εχει καμμια απο τις δυο δεν διατρεχετε κανενα απολυτως κινδυνο. Εαν εχεις εσυ ειναι οκ γιατι θα εχεισ κι αντισωματα λογικα. Εαν εχει η γατα χρειαζεται να προσεχεις κυριως τους τρεις πρωτους μηνες. Μπορεις να καθαριζεις την αμμο με γαντια μιας χρησεις και μονη σου το θεμα ειναι να μην ερθεις σε επαφη με κοπρανα που εχουν μεινει μερες και εχουν αναπτυξει τοξοπλασμα.

Το βασικοτερο ομως δε στο ειπανε οτι δεν πρεπει να πιανεις λαχανικα απλυτα, ωμα αυγα,ωμο κρέας... δε τα λενε αυτα μονο για τις γατες λενε και μετα γινεται το κακο απο τα αλλα. καντε εξετασεις καλου κακου

εγω ημουν εγκυος και ειχα 6 γατες,ολα ηταν μια χαρα και μπορω να σου πω οτι καθαριζα και την αμμο,απλα επλενα τα χερια μου καλα μετα.τωρα ξαναειμαι εγκυος και παλι ειμαι μια χαρα:).το τοξοπλασμα 99% μεταδιδεται απο οχι καλα πλυμενα λαχανικα και αψητο κρεας,και λιγοτερο απο 1% απο γατα.για να κολλησεις απο γατα πρεπει να ζει εξω και να τρωει ωμα μολυσμενα κρεατα,μετα θα πρεπει να φας τα αυγουλακια που ειναι στα κακα της γατας ,πραγμα πολυ απιθανο.επισης η γατα αν ποτε αρρωστησει μπορει να μολυνει μονο για 20 το πολυ μερες με τα κακα της ,μετα παθαινει αυτοιαση και δεν ξανακολλαει ποτε.αν η γατα σου ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι αποκλειεται να κολλησει.εγω παντως ειχα γατα και μεσα και εξω απο το σπιτι απο τα 5 μου χρονια και μεχρι τωρα δεν εχω κολλησει,αν και θα ηθελα να ειχα αντισωματα γιατι αμα εχεις δεν κινδυνευεις καθολου στην εγκυμοσυνη,εννοω,οτι αμα το εχεις κολλησει πριν την εγκυμοσυνη,δεν θα το ξανακολλησεις ωστε να κινδυνεψει το μωρο και αυτο το λεω για τα λαχανικα και τα οχι καλα ψημενα κρεατα,μονο αυτα φοβαμαι εγω,οχι τις γατες!:)

Εμένα πάντως κορίτσια δεν είναι το τοξόπλασμα που με απασχολεί.. Εχω διαβάσει αρκετά και έχω πειστεί οπότε δεν φοβαμαι τα γατακια μου.. Αυτό που με απασχολεί τρελά είναι τί γίνεται όταν γεννηθεί το μωρό. Τότε που πρέπει να υπάρχουν άριστες συνθήκες καθαριότητας τι γίνεται με όλες αυτές τισ τρίχες? Αν το γατάκι νιώσει παραμελημένο και βλάψει το παιδί? Έστω και άθελα του αν το πληγώσει? Εσύ Αγγελική που έχεις παιδάκι θα μορούσες να με βοηθήσεις. Μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Δεν βοηθάει και το περιβάλλον μου που τις γατούλες τις έχουν δαιμονοποιήσει.. Η πεθερά μου να φανταστείς αγνοεί ακόμη την ύπαρξη της Μπαλού και όποτε μιλάει για το Μολυβίξ μιλάει με απέχθεια.:mad: Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν μείνω έγγυος!! Παντως ειλικρινά με απασχολεί αυτό περισσότερο απο το τοξόπλασμα.

εμενα η θεια μου ειχε κολλησει τοξοπλασμα πριν την εγγυμοσυνη της και ο γιατρος της ειπε οτι αμα ξανακολλησει αλιμονο της! γιατι; αφου κι εγω ξερω οτι αμα εχει ξανα κολλησει καποιος μια οποιαδηποτε ασθενεια αποκτα αντισωματα μετα:hmm::hmm::hmm:πανε καλα αυτοι οι γιατροι;:hmm::hmm::hmm:

εμενα η θεια μου ειχε κολλησει τοξοπλασμα πριν την εγγυμοσυνη της και ο γιατρος της ειπε οτι αμα ξανακολλησει αλιμονο της! γιατι; αφου κι εγω ξερω οτι αμα εχει ξανα κολλησει καποιος μια οποιαδηποτε ασθενεια αποκτα αντισωματα μετα:hmm::hmm::hmm:πανε καλα αυτοι οι γιατροι;:hmm::hmm::hmm:

αυτο πτωτη φορα το ακουω!μηπως δεν ειχε αρκετες γνωσεις ο γιατρος πανω στο θεμα αυτο?διολου απιθανο!:mad:

. Τότε που πρέπει να υπάρχουν άριστες συνθήκες καθαριότητας τι γίνεται με όλες αυτές τισ τρίχες? Αν το γατάκι νιώσει παραμελημένο και βλάψει το παιδί? Έστω και άθελα του αν το πληγώσει? Εσύ Αγγελική που έχεις παιδάκι θα μορούσες να με βοηθήσεις. Μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Δεν βοηθάει και το περιβάλλον μου που τις γατούλες τις έχουν δαιμονοποιήσει.. Η πεθερά μου να φανταστείς αγνοεί ακόμη την ύπαρξη της Μπαλού και όποτε μιλάει για το Μολυβίξ μιλάει με απέχθεια.:mad: Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν μείνω έγγυος!! Παντως ειλικρινά με απασχολεί αυτό περισσότερο απο το τοξόπλασμα.

elunitta,ειχα βρει στο pet ενα αρθρο για το πως να ετοιμαστειτε για την αφιξη μωρου,αλλα δεν μπορω να το βρω τωρα:hmm:αμα το βρω θα το βαλω,παντως ερευνες εχουν αποδειξει οτι τα μωρα που μεγαλωνουν με ζωα εχουν πολυ μικροτερες πιθανοτητες να παθουν αλλεργια απο τα αλλα μωρα.τους πρωτους 2-3 μηνες απλα θα εισαι πιο προσεχτικη,εξαλλου το μωρο τους πρωτους μηνες ειναι συνεχεια στο καλαθακι του οποτε μπορεις να το εχεις συνεχεια μαζι σου ή οταν κοιμαται να του κλεινεις την πορτα ωστε να μην μπαινει η γατα μεσα.μετα οσο θα μεγαλωνει θα δεις οτι και η γατα θα το εχει συνηθισει και δεν θα της κανει εντυπωση ωστε να το πλησιαζει.

Συμφωνώ κι εγώ με την elunitta, αλλωστε για το τοξοπλασμα έχω ενημερωθει κι απο τον κτηνιατρο κι απο τον γυναικολόγο - ο οποίος ειναι νορμάλ με το θέμα γάτας -
Στο μέτα τον ερχομό του παιδιού είναι το θέμα. Αρκετά κατατοπίστικό το αρθρο Αγγελική, ευχαριστώ πολύ. Αν έχεις κάπιοα στιγμή χρόνο πες μας πως ήταν για σένα το μέτα και σε σχέση με το μωρό και με τις γατούλες....

οι γατες μπορω να πω οτι στην αρχη φοβοντουσαν το μωρο,δεν το πλησιαζαν ,μετα οταν μεγαλωσε μην σου πω οτι το απεφευγαν κιολας:lol:,τα μωρα ειναι και αγαρμπα και δεν ειναι και οτι καλυτερο για τις γατες αυτο.το εβαζα και τις χαιδευε απο 5-6 μηνων,παντα με επιβλεψη βεβαια,μην τις στραγγαλισει κιολας:lol:μετα πλεναμε τα χερια.

Σ' ευχαριστώ πολύ Αγγελική :), αν και μάλλον θα επανέλθω με περισσότερες απορίες:lol:
Τώρα που βρήκαμε και μαμά και γατομάνα θα σε ζαλίσουμε λίγο...:redface:
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και να χαίρεσαι όλα σου τα παιδάκια, με γούνα ή χωρίς...!

:lol:κανενα προβλημα!ευχαριστω!καλη χρονια!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back