yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κείρα
Δραστήριο μέλος
charm_quark
Νεοφερμένο μέλος
Τις τελευταίες μέρες.... ο γατίσιος πληθυσμός μας στο χωριο... αποδεκατίστηκε!

Σύμφωνα με τη νεκροψία 2 γατιών... απο την κτηνίατρο μας η αιτία είναι ένα κουνάβι!!!!
Τα γατάκια που δεν γλίτωσαν ήταν μικρά (3 και 6 μηνών αντίστοιχα) που είχα βρε στο δρόμο αδέσποτα το καλοκαίρι και σε άθλια κατάσταση.
Η μεγάλη η γάτα μας, κάνει θεραπεία με αντιβιώσεις και άλλα φάρμακα για να κλέισουν οι πληγές της στη βάση της ουράς.
Θέλω επειγόντως να μάθω έναν τρόπο να τσακώσω το κουνάβι σε μία παγίδα και να του εξηγηθώ αναλόγως......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Τα ακούω που μαλλώνουν μεταξύ τους κάποια βράδια, και δεν έχω δεί ποτέ τραύμα ή κάτι στα γατιά μας.

charm_quark
Νεοφερμένο μέλος
Συγνωμη,αλλα μου φαινεται εντελως απανθρωπο να μας ζητας τροπους να εκδικηθεις ενα ζωο που οτι κανει το κανει για το ενστικτο του.Αν φροντιζεις τις γατουλες,βαλε τες μεσα,ή σε προφυλαγμενο χωρο.Λες και θα καταλαβει το κουναβι αν το πιασεις και του...εξηγηθεις αναλογως οπως λες,οτι το κανεις επειδη δαγκωσε τις γατες σου.![]()
Κοιτα να δεις φίλε μου. Δεν έχεις δικαιωμα να με κρίνεις και να μου το παίζεις ο τέλειος ζωοφιλος, ή να μου λες ότι δρω απάνθρωπα. Απαντάς απερίσκεπτα και χωρίς να ξέρεις....
Αυτά τα γατιά, τα έσωσα απο βεβαιο θάνατο βρίσκοντας τα παρατημένα απο εδω και απο εκει, αρρωστα, χτυπημένα απο αυτοκίνητα και τα φροντίζω χρόνια τώρα. Τα στειρώνω, τα εμβολιάζω, τα ταίζω και τα προσέχω. Δεν θα μου πεις εσυ πως θα τα προσέχω καλύτερα, γιατι δεν είσαι εσύ αυτος που θα ξενυχτάει ένα μήνα για να ζήσει το νεογέννητο γατάκι που βρήκε. Ουτε θα κλείσω δεκα γάτες μέσα στο σπίτι για να τις σώσω απο ένα τρελό κουνάβι.
Οταν λοιπον, κάνεις όλα αυτα, φτάσεις και φροντίζεις γάτες και άλλα αδέσποτα επι χρόνια, δαπανώντας ενα τεράστιο χρηματικο ποσο, γιατι στο χωριό μας φιλοζωική δεν έχουμε να μας τα κάνει όλα τζάπα, απλά και μόνο επειδή γουστάρεις και όχι γιατι θα κερδίσεις κάτι, και σου έρθει το κουνάβι και σου σκοτώσει τα μισά μέσα σε μία βραδιά... τότε έλα και πες μου... ήρεμα και ωραία, ότι είναι στη φύση του... και οτι δεν πειράζει!

moukelis
Επιφανές μέλος
Δηλαδη το κουναβι ειδε που ξενυχτισες και ταλαιπωρηθηκες και σκεφτηκε οτι θα ερθει να στις δαγκωσει για να σε στενοχωρησει;
Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
Κοιτα να δεις φίλε μου. Δεν έχεις δικαιωμα να με κρίνεις και να μου το παίζεις ο τέλειος ζωοφιλος, ή να μου λες ότι δρω απάνθρωπα. Απαντάς απερίσκεπτα και χωρίς να ξέρεις....
Αυτά τα γατιά, τα έσωσα απο βεβαιο θάνατο βρίσκοντας τα παρατημένα απο εδω και απο εκει, αρρωστα, χτυπημένα απο αυτοκίνητα και τα φροντίζω χρόνια τώρα. Τα στειρώνω, τα εμβολιάζω, τα ταίζω και τα προσέχω. Δεν θα μου πεις εσυ πως θα τα προσέχω καλύτερα, γιατι δεν είσαι εσύ αυτος που θα ξενυχτάει ένα μήνα για να ζήσει το νεογέννητο γατάκι που βρήκε. Ουτε θα κλείσω δεκα γάτες μέσα στο σπίτι για να τις σώσω απο ένα τρελό κουνάβι.
Οταν λοιπον, κάνεις όλα αυτα, φτάσεις και φροντίζεις γάτες και άλλα αδέσποτα επι χρόνια, δαπανώντας ενα τεράστιο χρηματικο ποσο, γιατι στο χωριό μας φιλοζωική δεν έχουμε να μας τα κάνει όλα τζάπα, απλά και μόνο επειδή γουστάρεις και όχι γιατι θα κερδίσεις κάτι, και σου έρθει το κουνάβι και σου σκοτώσει τα μισά μέσα σε μία βραδιά... τότε έλα και πες μου... ήρεμα και ωραία, ότι είναι στη φύση του... και οτι δεν πειράζει!![]()
σιγουρα κινεισαι απο αγαπη στις γατες σου , νομιζω οτι και εγω θα θυμωνα αρχικα , θα εκανα το παν για να τις προστατεψω , και οι γατες δεν περιοριζονται και ευκολα , σκεψου ομως οτι η φυση ειναι σκληρη , και οτι και οι γατες οι δικες σου σιγουρα την εχουν πεσει σε φωλιες με νεογεννητα πουλακια που δεν μπορουσαν ουτε να πεταξουν , ειναι το παιχνιδι της ζωης αυτο , θα επρεπε το βραδυ να τις περιοριζεις καπου μεσα και για την προστασια τους αλλα και για την προστασια της πανιδας της περιοχης , μην ξεχνας η γατα ειναι κυνηγος και σκοτωνει κυριως απο ευχαριστηση , οτι κινειται εξοντωνεται εμενα πιανουν ακομα και πεταλουδες στον αερα τα τερατα , και οχι απο πεινα , ποσο πιο τρελλο μπορει να ειναι αυτο απο το οτι το κουναβι σκοτωνει για να φαει ?? στην αχαια που εισαι ?? σε ποιο χωριο ? αν δεν εχετε ζωωοφιλικη μπορεις να φτιαξεις εσυ , και να σκουντηξεις τον δημο να ασχοληθει με το θεμα αδεσποτα και στειρωση ..
vaso85
Νεοφερμένο μέλος
γιατι στο χωριό μας φιλοζωική δεν έχουμε να μας τα κάνει όλα τζάπα,
Αυτό πού γίνεται??Πες μου και εμένα να ξέρω να μην πληρώνω στειρώσεις..
Λοιπόν πουθενά δεν γίνεται τίποτα τζάμπα για τα γατιά δυστυχώς..
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα ακομη και να επιανες αυτο το κουναβι και αντι να το πειραξεις, να το αφηνες σε μια μακρινη περιοχη, δεν μπορεις να κανεις το ιδιο για ολα τα κουναβια που υπαρχουν εκει, αρα δεν ειναι λυση αυτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool