Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Να τη χαίρεστε τη γατούλα σαςκαι πολλά μπράβο που τη σώσατε!

Δεν έχω εμπειρία με γατούλα η οποία δεν ακούει καθόλου, υποθέτω όμως ότι εξαιτίας αυτού ακριβώς του γεγονότος θα είναι πιο ευάλωτη σε διάφορους κινδύνους εάν έχει πρόσβαση έξω από το σπίτι χωρίς τη δική σας επίβλεψη.
Οπότε θα συνέστηνα να μένει αποκλειστικά εντός σπιτιού και να βγαίνει έξω μαζί σας με το σαμαράκι/λουράκι της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο!Εάν μία φορά υπάρχουν κίνδυνοι για τα γατάκια που έχουν άψογη ακοή για τη δική σου θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι κίνδυνοι.
Θα ήταν καλό να την κρατήσεις αποκλειστικά μέσα-ούτε στο μπαλκόνι χωρίς περίφραξη-
Όσο για την εκπαίδευση δε ξέρω αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου.Εννοείς ας πούμε πώς θα τη φωνάζεις να έρχεται για φαϊ πχ;
Αυτά τα έχω όλα εις γνώση, έχω προετοιμαστεί καταλλήλως, και για το θέμα του μπαλκονιού (περίφραξη, λουρί-σαμαράκι, εποπτεία) και ναι, δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω μόνη της να κάνει βόλτες στον δρόμο, είναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και το απολαμβάνει!

Για το φαΐ της, πάλι δεν έχω πρόβλημα, της το φέρνω μπροστά της, το μυρίζει και τρώει. Για να την φωνάξω να έρθει, της προσελκύω την προσοχή με laser. Το θέμα μου είναι οι σκανταλιές. Τα άλλα γατάκια που είχα, τα είχα εκπαιδεύσει με παλαμάκια ή απλώς φωνάζοντας το όνομά τους. Τώρα εδώ δεν ξέρω τί να κάνω, για αυτό και ζητώ την (τυχόν) εμπειρία σας.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
είναι πολύ όμορφο και επι της ουσίας αυτό που κάνατε..μπράβο σου!πολύ γλυκιά γατοιστορία.
υγ..ας μην εκφραστώ αυτή τη στιγμή για το 199.

Νομίζω πως θα βρείτε μια χαρά τους ρυθμούς σας και τα κόλπα σας!ίσως το άγγιγμα να είναι λύση.
Δεν έχω κ εγώ ανάλογη εμπειρία να σου πω.Η μόνη μου εμπειρία βρίσκεται στο ότι οι δικές μου οι γάτες όταν κάνουν ζαβολιές κ φωνάζω εκείνες δε δίνουν σημασία ή αν δώσουν μετά κάνουν μεγαλύτερες ζημιές..Έτσι κάνω τελικά εγώ πως δεν ακούω και δε βλέπω!!!

Να εκφραστείς για το 199...να εκφραστείς ελεύθερα! Το γατί, τους είχα πεί πως ΔΕΝ μπορεί να κατέβει και είναι 2 μέρες χωρίς νερό και τροφή και τους είπα πως είναι ετοιμοθάνατο εκει πάνω (ήταν πολύ αδύναμο ήδη) και αυτό που μου είπαν είναι πως "κυρία μου, δεν ασχολούμαστε, αυτό το θεωρούμε ότι είναι στο φυσικό του περιβάλουν, εμείς μόνο σε πηγάδια επεμβαίνουμε" και τους λέω..." και άμα φύγει το γατί πάνω? τί γίνετε?" και μου λένε "Σας το είπα δεν επεμβαίνουμε και σας εγγυώμαι πως άμα πεινάσει θα κατέβει".
Ο μόνος τρόπος να το "τσιτώσουμε" ήταν να του ρίξουμε νερό με το λάστιχο και κυρίως στο στόμα για να πάρει δυνάμεις. Είχε φτάσει πιά στην κορυφή του κυπαρισσιού και την σώσαμε απο την ταράτσα ενός 3όροφου κτιρίου...τουτέστιν απο τον 4ο..για να καταλάβετε περίπου σε τί ύψος ήταν. Δέσαμε ξύλα μεταξύ τους για να μπορέσουμε να φθάσουμε το δένδρο και προσπαθήσαμε με πολύ κόπο να στηρίξουμε και να μείνει, την άλλη άκρη των ξύλων σε ένα κλαδί, έτσι ώστε να τις κάνουμε διάδρομο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί αγωνία περάσαμε μέχρι να περπατήσει σε όλο αυτό τον "αεροδιάδρομο" ( περι των 3,5m με 4m, που δεν ήταν πλάτος πάνω απο 10cm). Μετά με τα πολλά μας εμπιστεύτηκε και ήρθε, αμέσως την στεγνώσαμε και της δώσαμε τροφή και νερό.
Oscarina
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε όλους σας!
Εδω και τέσσερα χρόνια έχω έναν κουφό γατούλη. Μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί ποτε να τον μαλώσω για κατι. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αλλαγές στο περιβάλλον του και κάνει συνέχεια βλακείες. Το καταλαβαίνω ότι θέλει να προσαρμοστεί αλλά εχει περάσει αρκετός καιρός και δεν μπορώ να τον αφήνω να κανει ζημιές και να μην αφήνει κανένα να κοιμηθεί. Είχε κανένας άλλος εμπειρία με κουφό γατάκι; Δεν μπορώ να το μαλώσω με παλαμάκια η φωνή, και για ξυλιά δεν το συζητάω. Εχετε καμια ιδεα; Πρεπει με καποιο τρόπο να καταλαβαίνει ότι κάποια πράγματα δεν επιτρεπονται. ...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Είσαι αρκετά αόριστη.Γεια σε όλους σας!
Εδω και τέσσερα χρόνια έχω έναν κουφό γατούλη. Μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί ποτε να τον μαλώσω για κατι. Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αλλαγές στο περιβάλλον του και κάνει συνέχεια βλακείες. Το καταλαβαίνω ότι θέλει να προσαρμοστεί αλλά εχει περάσει αρκετός καιρός και δεν μπορώ να τον αφήνω να κανει ζημιές και να μην αφήνει κανένα να κοιμηθεί. Είχε κανένας άλλος εμπειρία με κουφό γατάκι; Δεν μπορώ να το μαλώσω με παλαμάκια η φωνή, και για ξυλιά δεν το συζητάω. Εχετε καμια ιδεα; Πρεπει με καποιο τρόπο να καταλαβαίνει ότι κάποια πράγματα δεν επιτρεπονται. ...
Καλύτερα να μας πεις τι ακριβώς κάνει και ενοχλεί ή τι ζημιές προκαλεί για να σου πούμε αν μπορούμε.
Πάντως εγώ έναν γατούλη κουφό και τυφλό που φιλοξενούσα δεν χρειάστηκε ποτέ να τον μαλλώσω για τίποτα γιατί το καταλάβαινε από μόνος του ο γλυκός μου.
Πάντως μια και αναφέρεις αλλαγές στο περιβάλλον του, νομίζω η μόνη λύση είναι η υπομονή από μεριάς σας μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.
Oscarina
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Με κοινό παρονομαστή να μας τραβήξουν την προσοχή με τα καμώματά τους. Το να παίζεις όλη μέρα και είναι πρακτικώς αδύνατο και φαίνεται δεν του είναι αρκετό

Κατά πάσα πιθανότητα νιώθει, (ένας λόγος παραπάνω και αυτή του η ιδιαιτερότητα με το πρόβλημα ακοής) ανασφάλεια, πόσο μάλλον που, όπως λες έχει αλλάξει περιβάλλον (αλήθεια πόσο "αρκετός καιρός" έχει περάσει?) Πόσο "δραστικές υπήρξαν αυτές οι αλλαγές που λες? Μήπως να έκανες ορισμένες περαιτέρω αλλαγές , που να μοιάζουν με το παλιό(του) περιβάλλον?
Να δημιουργούσες ενδεχομένως ήσυχες γωνίτσες για όποτε νιώθει την ανάγκη να "κρύβεται"?

Θα σου πρότεινα επίσης να αυξήσεις όσο γίνεται τα χάδια (για μάλωμα δεν το συνιστώ γιατί ενδέχεται να βγάλει τα αντίθετα αποτελέσματα) καθώς και το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται όλη μέρα και να μην ασχολείσαι με τίποτ'άλλο!

Αρκεί το βράδυ ιδιαίτερα, να τον απασχολείς με λίγη δραστηριότητα πριν αποσυρθείτε για ύπνο. Τότε που δείχνει να έχει περισσότερη ανάγκη την εκτόνωση. Υπομονή χρειάζεται και με τον καιρό πιστεύω θα ηρεμίσει κι εκείνος και θα γίνει ο παλιός, φρόνιμος εαυτός του

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool