Γάτα σε διαμέρισμα με σκύλο. Καλή ιδέα;

Μπορεις να το κανεις σταδιακα,ή να βαλεις πορτακι στη μπαλκονο πορτα για να βγαινει το σκυλακι σου στο μπαλκονι,αλλα οχι το γατακι.Υπαρχουν καποια με κωδικο,που ανοιγουν μονο αν πλησιασει το πορτακι το κολλαρο που τον διαθετει.Ετσι δε θα χρειαστει να περιοριστει το σκυλακι,ουτε να κινδυνευει το γατακι σου.
Εκτροφεις βρετανικων δεν υπαρχουν στην Ελλαδα,γι'αυτο παραξενευτηκα και σε ρωτησα.Καλη τυχη σε οτι κι αν αποφασισεις,εμεις εδω ειμαστε για συμβουλες και αποριες!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς το σπίτι δεν είαι δικό μου, το νοικιάζω. Αλλιώς το πορτάκι θα είχε μπει πριν καν πάρω σκύλο!

Θα κάτσω να το οργανώσω στο μυαλό μου και ελπίζω ότι μια μέρα θα σας συστήσω το καινούργιο παρεάκι μας! Και τότε σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια γιατί έχουνε περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ήρθε γατάκι στο σπίτι.
Και πάλι σ' ευχαριστώ, κι αν ποτέ αποφασίσεις να πάρεις σκύλο εγώ είμαι εδώ! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απ'οτι καταλαβα το μπαλκονι ειναι αυτο που σε φοβιζει!!!!! εμενα η δικια μου μολις βλέπει μπαλκονοπορτα ανοιχτη κρυβεται κατω απο το κρεβατι ..απ'οτι καταλαβα φοβιθηκε μια φορα που εκλεισε η πορτα του μπαλκονιου απο τον αερα και ηταν αυτη α'εξω!!!! μια φορα βγηκε στο μπαλκονι και τερμα ... τωρα ουτε να το δει..σκεφτηκες να παρεις ενα ηδη στειρωμενο γατακι το οποιο δεν θα εχει ορεξεις για να βγει και θα εχει ανεπτυγμενη την εννοια του κινδυνου...υπαρχουν πολλα στα χαριζονται που εχουν δειξει να τα πηγαινουν καλα με σκυλους! και το γραφουν στην αγγελια!!!!:):)

Δυστυχώς το σπίτι δεν είαι δικό μου, το νοικιάζω. Αλλιώς το πορτάκι θα είχε μπει πριν καν πάρω σκύλο!

Θα κάτσω να το οργανώσω στο μυαλό μου και ελπίζω ότι μια μέρα θα σας συστήσω το καινούργιο παρεάκι μας! Και τότε σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια γιατί έχουνε περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ήρθε γατάκι στο σπίτι.
Και πάλι σ' ευχαριστώ, κι αν ποτέ αποφασίσεις να πάρεις σκύλο εγώ είμαι εδώ! :)
:lol::lol::lol:Εγω εχω ηδη σκυλο,συγκατοικουσε με τον Σειριο,την Αμελι,κι εναν ακομα γατουλη χτυπημενο στο πατρικο μου,μεχρι που μετακομισαμε.Αλλα δεν ειναι διαμερισμα,εχουμε αυλη,οποτε ειναι πιο ευκολα τα πραγματα.;)
Σε βλεπω αποφασισμενη,δε θα αργησεις συντομα να εχεις διπλα σου ενα γατουλακι!:up:

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30619
δες μια καλη περιπτωση εδω!!!!:)

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=30943

και αυτος..ελπιζω να μην ειναι ο ιδιος:blink::blink:

Το πρόβλημα λύθηκε!
Θα μου δώσει η ria23 τη γάτα της που έχει σαν κι εμένα μπαλκονοφοβία και που είναι και κούκλα και θα είμαστε μια χαρά!:D
Ο Βαγγέλης είναι πράγματι πολύ ωραίος, είναι γάτος για να ξεχειμωνιάσεις!:inlove:
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να σκεφτώ και το θέμα της σκύλας μου και πώς θα της το φέρω το γατάκι για να μην το τρομάξει. Δε θέλω απλά να συμβιώνουνε ομαλά, ευελπιστώ να απολαμβάνουνε το ένα την παρέα του άλλου. Γι' αυτό ίσως να πρέπει να είναι μικράκι το γατί και υπάρχει και το άλλο σενάριο: σε λίγο καιρό που θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να δούμε αν μπορεί να γίνει μάνα με αξιώσεις, τότε θα σκεφτώ το ενδεχόμενο να πάρω γατάκι όταν γεννήσει και να της το βάλω μαζί με τα κουτάβια της.
Τώρα γιατί το παιδεύω τόσο από τώρα; Γιατί αν είναι να πάρω τελικά από εκτροφείο θα πρέπει να μπω σε λίστα αναμονής, δεν μπορώ να το έχω κατά παραγγελία όποτε μου έρθει το κέφι.
Έχω και ένα θέμα με το να μπορέσω να ανταποκριθώ στις ανάγκες του γάτου... Γι' αυτό κοιτάζω τις ράτσες, όχι από θέμα ομορφιάς (αν και οι βρετανικές μου φαίνονται ακαταμάχητες για το στρόγγυλο κεφάλι τους και το όμορφο χαμόγελο τους). Φαντάζομαι ότι σε κάποιο βαθμό ένα γατάκι συγκεκριμένης φυλής ακολουθεί το προφίλ της φυλής, όπως και στα σκυλιά.

Βέβαια υπάρχουν πάντα σοβαρές πιθανότητες να μην κρατηθώ, να κατέβω στο δρόμο και να πάρω όποιο γατί βρεθεί μπροστά μου! Ή να βρεθεί κάποιο σε μια αγγελία που να μην μπορέσω να αντισταθώ και να τρέξω να το πάρω!
Θα τις παρακολουθώ λοιπόν όλες τις αγγελίες, φχαριστώ που μου έδειξες τον Βαγγέλη. Μόνο να ρωτήσω, τα γατάκια που βρίσκονται στην Αθήνα (σε περίπτωση που ερωτευτώ πρωτευουσιάνικο γατί) τα δίνουνε εκτός Αθηνών; Γιατί με τα σκυλιά είναι λίγο αυστηροί, συνήθως δίνονται μόνο εντός Αττικής.

Συγνώμη για τα μεγάλα ποστ, ο πολυλογάς ο άνθρωπος και να θέλει να κρυφτεί.....:redface:

Το πρόβλημα λύθηκε!
Θα μου δώσει η ria23 τη γάτα της που έχει σαν κι εμένα μπαλκονοφοβία και που είναι και κούκλα και θα είμαστε μια χαρά!:D

Ο Βαγγέλης είναι πράγματι πολύ ωραίος, είναι γάτος για να ξεχειμωνιάσεις!:inlove:
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να σκεφτώ και το θέμα της σκύλας μου και πώς θα της το φέρω το γατάκι για να μην το τρομάξει. Δε θέλω απλά να συμβιώνουνε ομαλά, ευελπιστώ να απολαμβάνουνε το ένα την παρέα του άλλου. Γι' αυτό ίσως να πρέπει να είναι μικράκι το γατί και υπάρχει και το άλλο σενάριο: σε λίγο καιρό που θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να δούμε αν μπορεί να γίνει μάνα με αξιώσεις, τότε θα σκεφτώ το ενδεχόμενο να πάρω γατάκι όταν γεννήσει και να της το βάλω μαζί με τα κουτάβια της.
Τώρα γιατί το παιδεύω τόσο από τώρα; Γιατί αν είναι να πάρω τελικά από εκτροφείο θα πρέπει να μπω σε λίστα αναμονής, δεν μπορώ να το έχω κατά παραγγελία όποτε μου έρθει το κέφι.
Έχω και ένα θέμα με το να μπορέσω να ανταποκριθώ στις ανάγκες του γάτου... Γι' αυτό κοιτάζω τις ράτσες, όχι από θέμα ομορφιάς (αν και οι βρετανικές μου φαίνονται ακαταμάχητες για το στρόγγυλο κεφάλι τους και το όμορφο χαμόγελο τους). Φαντάζομαι ότι σε κάποιο βαθμό ένα γατάκι συγκεκριμένης φυλής ακολουθεί το προφίλ της φυλής, όπως και στα σκυλιά.

Βέβαια υπάρχουν πάντα σοβαρές πιθανότητες να μην κρατηθώ, να κατέβω στο δρόμο και να πάρω όποιο γατί βρεθεί μπροστά μου! Ή να βρεθεί κάποιο σε μια αγγελία που να μην μπορέσω να αντισταθώ και να τρέξω να το πάρω!
Θα τις παρακολουθώ λοιπόν όλες τις αγγελίες, φχαριστώ που μου έδειξες τον Βαγγέλη. Μόνο να ρωτήσω, τα γατάκια που βρίσκονται στην Αθήνα (σε περίπτωση που ερωτευτώ πρωτευουσιάνικο γατί) τα δίνουνε εκτός Αθηνών; Γιατί με τα σκυλιά είναι λίγο αυστηροί, συνήθως δίνονται μόνο εντός Αττικής.

Συγνώμη για τα μεγάλα ποστ, ο πολυλογάς ο άνθρωπος και να θέλει να κρυφτεί.....:redface:

αν σου τη δωσω για μια μερα στοιχημα οτι θα μου την φερεις πισω σε 1 ωρα:lol::lol::lol::lol:..δεν θα την αντεξεις ..ο αντρας μου την εχει πολυ καλομαθημενη:lol::lol::mad:..οταν θελει χαδια δ3εν σταματα να νιαουριζει αν δεν της τα δωσεις και αν κανεις πως περνεις το χερι σου σε ακουει η πολυκατοικια!!μπορει να μην βγαινει στο μπαλκονι αλλα θα τη δεις να κρεμεται στο πολυφωτο ή το κουρτινοξυλο!!!!!..τι να κανω ομως που την αγαπαω τη στριμαδογατουλα μου!!!:lol::lol: περαν της πλακας πιστευω οτι αν θελησεις καποιον γατουλακο θα βρεθει τροπος να τον παρεις..δυστυχως καλα σπιτια δεν βρισκονται οποτε..αν ξερουν οτι ο γατουλης θα περασει τελεια σιγουρα βρισκουν λυση!!!!! καλη τυχη ευχομαι συντομα με γατοπαρεα!!!:happy::happy::happy:

μπορει να μην βγαινει στο μπαλκονι αλλα θα τη δεις να κρεμεται στο πολυφωτο ή το κουρτινοξυλο!!!!!..
Από πού την πήρες; Από το τσίρκο medrano;:D

Άντε σύντομα να έχω στην υπογραφή μου κι εγώ το νέο μας συγκάτοικο! Και λέω στην υπογραφή γιατί η Σισόνα μου δε μετακινείται από το αβαταρ, τιμής ένεκεν!

Λουκία, καλή και ευτυχισμένη χρονιά σου εύχομαι και σύντομα με ένα γλυκούτσικο γατάκι. Εγώ, καλή μου, το ένα και μοναδικό πρόβλημα που εντόπισα από όσα γράφεις για το μπαλκόνι, είναι ο χαμηλός όροφος. Μήπως, δηλαδή, βγαίνοντας το γατί, μπορεί να πηδήξει σε περβάζια, ταράτσα διπλανή κλπ, και να φύγει. Αυτό μπορεί να αποτραπεί με κάποιο πλέγμα, που επιτρέπει και να βλέπουν τα ζωάκια :DΕμείς έχουμε την τζαμόπορτα ανοιχτή οκτώ μήνες το χρόνο, γιατί η άμμος είναι έξω .Με το πολύ κρύο, που είναι κλειστή, ανοιγοκλείνουμε στη γάτα μας, τη Μπασσέτ, (ανοιχτόχρωμη τρίχρωμη κεραμιδόγατα, η οποία θα σκάσει αν δεν επισκεφθεί όλα τα μπαλκόνια μες το καταχείμωνο 20 φορές την ημέρα), να πάει τουαλέτα,να χαζέψει τα πουλάκια, τα αυτοκίνητα , να παίξει με το τούννελ της, να ανέβει στο γατόδεντρό της κλπ κλπ .Από όταν ήταν μικρούλα, την έμαθα να κυκλοφορεί με ασφάλεια στα μπαλκόνια. Την πρόσεχα, όταν πήγαινε και ανέβαινε στις κουπαστές, την κατέβαζα σιγά σιγά και έμαθε να ισορροπεί, έμαθε κάθε ασφαλές και μη σημείο και πώς να αποφεύγει τον κίνδυνο. Τη νύχτα, τώρα το χειμώνα της βάζω μέσα στο διαμέρισμα ένα μικρό κουτί άμμου, ένα δοχείο νυκτός δηλαδή:lol:Επίσης, ο πρώτος μου οικόσιτος γάτος μπαινόβγαινε κι αυτός στο μπαλκόνι και μάλιστα αυτό είχε απλά ένα κάγκελο, έκανε και ισορροπία στην κουπαστή. Μαύρος γκαγκανος κεραμιδόγατος κι αυτός.:)Οι γάτες είναι τρομερές ισορροπίστριες. Δεν σημαίνει, όμως, ότι υπερκινητικά γατιά ή γατιά που τρομάζουν ή που τα κυνηγάει ένας σκύλος, δεν μπορεί να πέσουν, γι'αυτό, ο ιδιοκτήτης σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα. Καλά κάνεις και σκέπτεσαι όλες τις παραμέτρους, με το σκυλάκι θα τα πάνε μια χαρά, έτσι γίνεται σχεδόν πάντα. Τώρα, αν και τα βρεττανάκια είναι η μεγάλη μου αδυναμία (μαζί με όλες τις υπόλοιπες ράτσες), εγώ το λογάκι μου θα το πω: Πάρε μωρέ ένα κεραμιδάκι , να έχεις το στοιχείο της έκπληξης για το χαρακτήρα του και την μεγάλη ποικίλία στους συνδυασμούς χρωμάτων και στα μήκη των τριχωμάτων!!!!:up::up::up:
(Αν δεν παινέψεις τα κεραμίδια σου θα πέσουν να σε γρατζουνίσουν:lol::lol:)

Από πού την πήρες; Από το τσίρκο medrano;:D

Άντε σύντομα να έχω στην υπογραφή μου κι εγώ το νέο μας συγκάτοικο! Και λέω στην υπογραφή γιατί η Σισόνα μου δε μετακινείται από το αβαταρ, τιμής ένεκεν!

Μόλις είδα το θέμα και έσπευσα και γω.. όπως θα δεις στην υπογραφή μου :up: σκύλος και γάτος οκ! Αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου. Πάντα είχα σκύλο και γάτο μαζί. Έχω κάνει το πείραμα 3 φορές για μένα και πάντα με επιτυχία, η μία μάλιστα ήταν δύσκολη καθότι το λυκόσκυλο ήταν λιγουλάκι άγριο
icon8.gif
αλλά τα κατάφερα, επίσης βοήθησα αρκετούς φίλους. Το σκυλάκι σου ειναι μικρό οπότε αυτό αυξάνει τις πιθανότητες. Να θυμάσαι ότι, συνήθως, η γάτα έχει το πρόβλημα. Οπότε ή πολύ μικρό και παίζεις με τις πιθανότητες, ή μεγαλύτερο και δοκιμασμένο γατί με άλλα ζώα. Για μένα η δεύτερη περίπτωση είναι πιο σωστή όταν υπάρχει σκύλος ή αλλο γατί που είναι κουλ.
Εγώ δεν δίστασα ούτε στιγμή, μάλιστα τώρα ενώ έχω τον γατούλη μου μου έκανε κλικ ένα γατόνι ακόμα αλλά.. δεν γίνετε.
Αποφασισε του εσύ, και εδώ είμαστε:)

Είχα απαντήσει πριν λίγες μέρες αλλά από ότι διαπιστώνω με τεράστια αποτυχία! Μου αρέσει που είχα γράψει και ολόκληρη έκθεση ιδεών. Φαίνεται βγήκα από τη σελίδα πριν σταλθεί η δημοσίευση μου...:/:

Επανέρχομαι λοιπόν με μια ακόμη απορία.
Τα θηλυκά γατάκια έχουνε διαφορές από τα αρσενικά; Έχω μια εντύπωση ότι σε γενικές γραμμές τα αγόρια είναι πιο χαδιάρικα και πιο χαλβάδες (όχι τόσο σκανδαλιάρικα). Σκέφτομαι για γάτο αλλά φοβάμαι τα μαρκαρίσματα. Αν είναι στειρωμένος υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να μου σημαδεύει εδώ κι εκεί; Γιατί η αλήθεια είναι θα μου κακοφανεί λιγάκι. Χώρια που φοβάμαι μην παρασυρθεί και η σκύλα μου που είναι κυριαρχική και πάει και μου κατουράει κι αυτή από πάνω και γίνουμε εδώ μέσα δημόσια ουρητήρια.:(

Για το θυληκό ή αρσενικό γατάκι τι να σου πω? Εμένα τα περισσότερα ήταν αρσενικά και οκ κανένα πρόβλημα. Αλλά και με τα θυληκά γατάκια πάλι πρόβλημα κανένα, εκτός από την Ζωζεφίνα τη γάτα της μαμάς μου που είναι στριγγλίτσα:mad:. Μάλλον είναι θέμα ζώου, ίσως αν υιοθετούσες ενα γατί μεγαλούτσικο, πάνω από 6μηνών που έχει δείξει το χαρακτήρα του αφού έχεις σκύλο καλύτερα γιατί θα ξέρεις πως τα πάει με τα άλλα ζώα, εγώ είμαι υπέρ αυτού, τον μικρό που έχω τώρα 6μηνών, τον έχω ένα μήνα, και τα πήγαινε καλα με τα άλλα ζωάκια της πρώτης του μαμάς που τον είχε μαζέψει από το δρόμο. Εγώ είμαι υπέρ τον μεγαλύτερον γατιών, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Τώρα τα αρσενικά γατιά μου (στειρωμένα πάντα) ποτέ δεν ψεκάζαν δηλ.μάρκαραν περιοχή, αντίθετα ο καλός μου ο σκύλος από αντίδραση και μόνο όταν τον πιάνει ζήλια κανει καμια σκανταλιά (τσισάκια) αλλά μιλάμε τον έχω ένα χρόνο το έχει κάνει 2-3φορές και πάντα από αντίδραση:down:

Καταρχην,δεν ειναι θεμα φυλου,αλλα θεμα χαρακτηρα.Εμενα η Μόιρα είναι ένας άγγελος,ενω ο Σειριος δεν κάθεται στιγμή ακίνητος.Όσον αφορά το μαρκάρισμα,αν πάρεις γάτο και τον στειρωσεις πριν αρχίσει να ψεκάζει,δεν θα το κάνει ούτε μετά τη στείρωση.Ακόμα και γάτοι που έχουν μαρκάρει,μετά τη στείρωση σταματούν,αν και υπάρχουν μερικες περιπτωσεις που δεν το κανουν.Πάντως ακομα κι αν συνεχιζει να μαρκάρει,δεν μυριζει όσο όταν είναι αστειρωτος.Υπαρχουν και θηλυκα που κάνουν κάτι ανάλογο,όπως το να λερωνουν στο κρεβάτι και σε καιρια σημεια του σπιτιου,οποτε ότι κι αν παρεις,η στειρωση ειναι η καλυτερη λυση σε αυτο το θεμα.

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, με βοηθάτε πολύ!

Πριν λίγο επιστρέψαμε από τον κτηνίατρο μας όπου μέσα σε όλα του είπα ότι αποφάσισα να πάρω γάτα! Μιλήσαμε και για το αν θα τη δεχτεί η Μάρθα ή αν θα στραβώσει, αν θα γίνουνε φίλες και όχι απλά να μάθει να την ανέχεται. Μου είπε πως τη Μάρθα και ρακούν να της φέρω, αν είναι μικρούλι αυτή θα το αγαπήσει και θα θέλει να γίνουνε φίλες! :D
Είχα πολύ αγωνία για μια δεύτερη γνώμη από κάποιον που να ξέρει καλά τη σκύλα μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και έπρεπε κάπου να το πω. Εσείς είσαστε οι τυχεροί-άτυχοι! :P

Ωραια νεα!
Να παρεις ενα μικρο γατουλακι τοτε αφου στο συνεστησε κι ο κτηνιατρος που ξερει τη σκυλιτσα σου.Περιμενουμε να δουμε ποιο θα διαλεξεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back