Γάτα στο εξοχικό

panapetr

Νεοφερμένο μέλος

Ο panapetr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλημέρα στο site, θέλω να με κατατοπίσετε όσο μπορείτε για το τι πρέπει να κάνω με την γάτα μου όταν φτάσω στο εξοχικό, τα του ταξιδιού τα έχω διαβάσει και έχω κατατοπιστεί πλήρως. Πρόκειται να μείνω εκεί γύρω στις 10 μέρες και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να την φροντίσει στην Αθήνα οπότε πρέπει να πάρω την Πεπίτα μαζί μου. Το εξοχικό μου είναι σε ένα ορεινό χωριό μέσα στο δάσος όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Όταν φτάσω τι πρέπει να κάνω; Η Πεπίτα δεν έχει ξαναπάει εκεί, υπάρχει πιθανότητα όταν βγει έξω να χαθεί; Πως μπορώ να διασφαλίσω ότι θα μείνει κοντά μου; Το σπίτι δεν έχει περίφραξη αλλά ακόμα και να είχε φαντάζομαι ότι δεν της είναι δύσκολο να βγει έξω. Αν βγει έξω υπάρχει περίπτωση να βγει και να μην ξαναγυρίσει; Είναι έτσι και αλλιώς στειρωμένη και είναι 5 ετών. Παρακαλώ βοηθήστε με, ευχαριστώ! Παναγιώτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπερα Παναγιωτη.:)
Καταρχην εγω στη θεση σου θα την εβαζα καταρχας σε ενα δωματιο,με τα πραγματακια της.Ουτως ή αλλως οταν μια γατα παει σε καινουργιο περιβαλλον,ειναι καλυτερα να μην αφηνεται να κυκλοφορει σε ολο το σπιτι.Αφου ηρεμισει και προσαρμοστει,ανοιξε της την πορτα και αστην μονη της να εξευρευνησει και το υπολοιπο σπιτι.
Τωρα,αν θα πρεπει να βγει εξω.Εγω να σου πω την αληθεια δενν θα το διακινδυνευα.Θα την αφηνα μεσα στο σπιτι.Οκ,το πιο πιθανο ειναι να μην απομακρυνθει,αλλα με τις γατες δεν μπορεις ποτέ να εισαι σιγουρος.Εγγυηση για κατι τεοιο δεν νομιζω να μπορει να δωσει κανεις.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή σκοπεύω να κάνω το ίδιο πράγμα κι επειδή η Μπριαμίτσα έχει περάσει 2 μετακομίσεις, έχω διαπιστώσει ότι είναι καλό να της έχεις μαζί ένα σακουλάκι από την τροφή της, και ένα από την άμμο της. Εάν για κάποιο λόγο δεν αγοράσεις τα ίδια ακριβώς εκεί που θα είσαι, μπορεί να μπερδευτεί το γατάκι. Η Μπριάμ μύρισε καλά καλά την άμμο, όταν ήρθε σε μένα πια, και είδα ότι στάθηκε αρκετά στο σημείο όπου υπήρχε πιο πολλή από την παλιά της. Δεν ξέρω αν θα είχε κάνει κακάκια εκτός, εάν δεν το είχα κάνει αυτό, αλλά πρόβλημα δεν είχε ποτέ. :)

Ούτε εγώ δε θα την έβγαζα έξω, ωστόσο. Μόνο με λουρί. :)

Ότι σου έγραψαν η Έφη και Γίδι συμφωνώ απόλυτα. 10 μέρες είναι. Καλύτερα να παραμείνει στο σπίτι γιατί οι πιθανότητες να χαθεί αν βγει σε άγνωστο τοπίο είναι πολύ μεγάλες. Εκτός αν αγοράσεις σαμαράκι και την κάνεις βόλτα 1-2 ώρες τη μέρα (αν κατορθώσεις και της το φορέσεις) :):) Προσοχή στα παράθυρα και τις πόρτες.

Kαλησπερα Παναγιωτη.:)
Καταρχην εγω στη θεση σου θα την εβαζα καταρχας σε ενα δωματιο,με τα πραγματακια της.Ουτως ή αλλως οταν μια γατα παει σε καινουργιο περιβαλλον,ειναι καλυτερα να μην αφηνεται να κυκλοφορει σε ολο το σπιτι.Αφου ηρεμισει και προσαρμοστει,ανοιξε της την πορτα και αστην μονη της να εξευρευνησει και το υπολοιπο σπιτι.
Τωρα,αν θα πρεπει να βγει εξω.Εγω να σου πω την αληθεια δενν θα το διακινδυνευα.Θα την αφηνα μεσα στο σπιτι.Οκ,το πιο πιθανο ειναι να μην απομακρυνθει,αλλα με τις γατες δεν μπορεις ποτέ να εισαι σιγουρος.Εγγυηση για κατι τεοιο δεν νομιζω να μπορει να δωσει κανεις.:/:

Συμφωνώ κι εγώ γενικά.
Το εξοχικό σου βέβαια έχει ιδανικές συνθήκες για να μπορέσει να κυκλοφορήσει κι έξω μετά την 2η-3η μέρα, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να την τρομάξει ή να της τύχει, καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις πριν σιγουρευτείς ότι θα κάνει την βόλτα της και θα επιστρέφει.
Με 2 δικές μου δεν είχα κανένα πρόβλημα, όταν μάθανε το χώρο, κάνανε βόλτες μόνες τους και επέστρεφαν σύντομα σχετικά στο δωμάτιο τους κι απομακρυνόντουσαν ελάχιστα, αν τις φώναζα εμφανιζόντουσαν γιατί ήταν πολύ κοντά τελικά.
Με άλλες ήταν πιό δύσκολο γιατί είχαν επηρεαστεί από την αλλαγή.
Οπως είπε κι η Εφη κάθε γάτα είναι διαφορετική, εσύ θα δεις την συμπεριφορά της και θα πράξεις ανάλογα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back