Γάτα του Αιγαίου

• Thread starter Thread starter ladycat
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
Χαράκτηρας
Είναι ανεξάρτητη αλλά συγχρόνως φιλική με τις άλλες γάτες οπου έμαθε να συμβιώνει σε μικρές ομάδες στο φυσικό της περιβάλλον, αλλά και με τον άνθρωπο. Γι'αυτό ζει και προσαρμόζεται καλά στο διαμέρισμα. Αγαπάει πολύ το ψάρι που ήταν η βασική τροφή της. Ανέπτυξε στενή σχεσή φιλιάς με τους ψαράδες και συχνά την βλέπουμε να τους περιμένει υπομονετικά στην παραλία να επιστρέψουν από το ψάρεμα για να της προσφέρουνγεύμα τα ψαράκια που τους είναι άχρηστα.Επίσης δεν φοβάται το νέρο μιας και έχει ζήσει για αιώνες στην ακροθαλασιά. Είναι πολύ καλή κυνήγος τρωκτικών και υπόδειγμα μητέρας.

Σώμα
Είναι γάτα μεσαίου μεγέθους, δυνατή και μυώδης χωρίς να δείχνει βαριά ή παχύσαρκη.Το σώμα της είναι κάπως μακρύ, έχει πόδια δυνατά, μεσαίου μεγέθους με στρογγυλά πέλματα.Η ουρά μέσαιου μήκους ευθύγραμμη χωρίς καμπύλες ή κόμπους στο τελυταιο τμήμα της.

Κεφάλι
Μεσαίου μεγέθους πλατύ χώρις να είναι στρογγυλό.Τα αυτία της είναι πλατιά στη βάση με έλαφρώς στρογγυλεμένες άκρες και καλύπτονται από τρίχες. Η μύτη της ειναι ίσια μεσαίου μήκους. Τα μάτια στρογγυλά ελαφρώς σχιστά σε όλες τις αποχρώσεις του πρασίνου.

Ποιότητα και Χρωματισμός τριχώματος

Το μήκος της τρίχας είναι μεσαίο και γι'αυτό ανήκει στην κατηγορία των ημιμακρύτριχων χωρίς μάλλινο υπομανδύα με μέτριο περιλαίμιο και πλούσια ουρά έχει προσαρμοστει στο τοπικό κλίμα. Τον χειμώνα η πλούσια γούνα της την προστατεύει από το κρύο ενώ το καλοκαίρι μαδάει και μοιάζει με κοντότριχη και αναγνωρίζεται από την ελαφρώς φουντωτή ουρά.
Η γούνα της είναι δίχρωμη ή τρίχρωμη όπου το ένα χρώμα είναι πάντα το λευκό χωρίς ίχνη κιτρινάδας και κατα λαμβάνει το 1/3 με 2/3 του σώματος.Τα άλλα χρώματα μπορεί να είναι το μαύρο, κόκκινο, μπλε, κρεμ με ή χωρίς ραβδώσεις. Η γούνα της αποκτά ιδιαίτερη λάμψη κάτω από τον αιγαιοπελαγίτικο ουρανό και αφιερώνει πολλές ώρες στην περιποιησή της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η συγκεκριμενη ρατσα ειναι υπο εξαφανιση λογο του οτι στα νησια χρησημοποιυν πολλα χημικα κ φυτοφαρμακα κ ποντικοφαρμακα θα ηταν κριμα να χαθει η μονη ελληνικη ρατσα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια εγω δεν πολυκαταλαβα τα χαρακτηριστικα της γιατι οσοι ηταν θα ειχαν δει αυτη και μια αλλη με τελειως διαφορετικα αλλα ηταν κ οι δυο αιγαιου...
σας βαζω λιγα σχετικα λινκς και εικονες..

https://en.allexperts.com/q/Cats-1606/Help-Aegean-cat.htm

Καλέ το Μαρικάκι είναι κάπως έτσι! Εγώ νόμιζα μήπως έχει μακρύτριχη ταρταρούγα μέσα της. Λες;

Συνημμένα

• Κοιμάμε.....!.jpg
    Κοιμάμε.....!.jpg
    229,1 KB · Εμφανίσεις: 428
  • IMAGE0004.JPG
    IMAGE0004.JPG
    35,9 KB · Εμφανίσεις: 1.403
ποτε δεν ξερεις

Πολυ ομορφο το Μαρικακι! Τσαχπινικο!

Μήπως ο Τουλίνος είναι ράτσας τελικά; Στην Τήνο τον βρήκα!:cool:

https://www.mypetz.gr/gallery/browseimages.php?c=5&userid=12670

αιγαίου???

τελικά, μήπως ο κάρολος είναι γάτος αιγαίου???

έχει τρελλό μαλλί στα αυτάκια του...

Πολύ ωραίο άρθρο!
Έχω δει στη Σαντορίνη γάτα να ψαρεύει: καθόταν σε μια πέτρα που μόλις προεξείχε από το νερό και έκανε ξαφνικές επιθέσεις με τα "χέρια" της μέσα στο νερό. Δεν είμαι σίγουρη αν έπιασε κάτι αλλά πάντως μου έκανε εντύπωση η εξοικείωσή της!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ ωραίο άρθρο!
Έχω δει στη Σαντορίνη γάτα να ψαρεύει: καθόταν σε μια πέτρα που μόλις προεξείχε από το νερό και έκανε ξαφνικές επιθέσεις με τα "χέρια" της μέσα στο νερό. Δεν είμαι σίγουρη αν έπιασε κάτι αλλά πάντως μου έκανε εντύπωση η εξοικείωσή της!

ΛΟΛ :up:..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ξερετε αν υπαρχει κανενα εκτροφειο αυτης της ρατσας στην ελλαδα; θα ηθελα πολυ να παρω μια τετοια στο μελλον :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σου πω την αλήθεια, αμφιβάλλω αν υπάρχει καν η ράτσα.:( Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να τη δημιουργήσουν (αυτό δεν είναι κακό - έτσι προέκυψαν όλες), αλλά αυτό χρειάζεται αρκετά χρόνια και απ' όσο ξέρω η φυλή αυτή δεν έχει αναγωριστεί από κανένα διεθνή φορέα.
Κάποτε που το έψαχνα σε ξένες σελίδες, είχα βρει κάποιον που είχε απευθυνθεί σε ένα εκτροφείο εδώ ζητώντας φωτογραφίες και αντί αυτού έλαβε... ζωγραφιές.:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καπου ειχα δει οτι ειναι εξαιρετικα σπανια, αλλα δεν την αναγνωριζει η CFA. Αν ειναι ετσι οπως την περιγραφουν ακουγεται πολυ ενδιαφερον. Ελπιζω να γινει κατι στο μελλον και να εχουμε την δικη μας ρατσα στην ελλαδα!
Πω πω, να σου στειλουν ζωγραφιες αντι για φωτογραφιες, θα τραβουσε τα μαλλια του ο αμοιρος :lol:

Νομιζω παντως οτι εχει διαγωνιστει σε εκθεση γατας αυτη η συγκεκριμενη ρατσα...Απο τον CFA δεν ειναι αναγνωρισμενη,αυτο ειναι σιγουρο.

Είχε εμφανιστεί στην έκθεση του ΕΟΓ στην Αθήνα το '06 ή το '07 νομίζω. Έχεις υπόψη σου κι άλλη; Πάντως, ψάχνοντας για τη ράτσα στο google δεν τη βρίσκω σε κανένα site διεθνούς ομίλου... μόνο αναφορές σε άσχετα site, που αναπαράγουν το άρθρο της wikipedia (που δίνει λινκ σε εμάς!):up: και κοτσάρουν μια φωτογραφία με μια αδέσποτη γάτα.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά μου φαίνεται πως for all intents and purposes γάτα του Αιγαίου σημαίνει απλώς μια γάτα που ζει στο Αιγαίο.:P:P

Οχι κι εγω αυτη θυμαμαι.Λες;Δηλαδη κι ο Σειριος και η Μόιρα ειναι γατες Αιγαιου πλεον;:lol:

Σίγουρα, ιδίως η Μόιρα!:lol::lol::lol::lol:
Γιατί στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!:up::up:
Άντε Δώρα, έχεις τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσεις την νέα μούλτι-κούλτι ράτσα των Αιγαιοσιαμέζικων!:cool:

Παιδιά θυμάμαι ότι στην έκθεση γάτας το 2007 που ήμουν κι εγώ, είχα μιλήσει με τον κυριο Φραγκογιο (νομίζω πως έτσι λεγόταν ο εκθέτης) και είχε κάποιες γέννες και μάλιστα γινόταν προσπάθεια να αναγνωριστει επισημα η ράτσα αυτη από τον ΕΟΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες ίσως να θυμάται η Νεκταρία με το εκτροφείο των Μέιν κουν που ήταν στην έκθεση κι αυτη. Θα ψάξω να βρω τον κατάλογο απο τους συμμετέχοντες στην έκθεση που εχω κάπου και αν τον βρω θα ψάξω για τηλέφωνα.

Εγώ δεν έχω ακόμη καταλάβει πως είναι η γάτα Αιγαίου.:hmm:
Δηλαδή σε τι διαφέρει από την κοινή Ευρωπαική όπως ο Αρης.
Μπορούμε να δούμε κάπου έστω φωτογραφίες?:)

ειναι ημιμακρυτριχη και το καλοκαιρι ριχνει το τριχωμα της και γινεται κοντοτριχη με φουντωτη ουρα :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back