hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα τελευταία άρχισα να ανησυχώ για το τι θα κάνω σε 2, 3 χρόνια που θα έρθει πρώτα με το καλό ένα μωρό στο σπίτι μας....! Θα ήθελα την εμπειρία σας πάνω στο θέμα γιατί με προβληματίζει πολύ. Όταν με το καλό θα γεννήσω και θα μπεί το βρέφος στο σπίτι, πόσο προφυλαγμένο θα μπόρει να είναι απο τις τρίχες της γάτας μου?? Σίγουρα εμένα και τον άντρα μου δεν μας επιρεάζει...αλλά στο βρέφος δεν πρόκειται να ακουμπήσει κάμια τρίχα...και σας ρωτάω.. : Πως ακριβώς θα γίνει αυτό?? Και να απομονώσω το μωρό απο την γάτα, εγώ που θα μπαινω-βγαίνω δεν θα κουβαλάω τρίχες?? Δεν ξέρω εαν είμαι υπερβολική, αλλά σίγουρα θεωρώ οτι θα είναι πρόβλημα και αρχίζω να αγχώνομαι. Ξέρω πολλά σπίτια μεγάλωσαν παιδιά με κατοικίδια...αλλά η αρχή με φοβίζει. Και αν η καλή μου Λίζα δεν σταματήσει να μαδάει τόσο πολύ....δεν ξέρω τι θα κανώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα.Καταρχην να διευκρινήσουμε ότι και το μωρό να έρθει σε επαφή με τις τρίχες δεν υπάρχει κανένας φόβος αν η γάτα αποπαρασιτώνεται τακτικά.Είναι ένας απο τους πολλούς μύθους που δυστυχώς έχουν επικρατήσει για τη γάτα. Σου παραθέτω ένα άρθρο απο το site και άλλο ένα απο το ιντερνετ..και εσυ αν το ψάξεις θα βρείς πάρα πολλά,που όλα το ίδιο λένε...κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με τις τρίχες μιας οικόσιτης γάτας,όταν ειναι αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη..
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=237https://blog.eimaimama.gr/2010/03/blog-post_29.html20https://blog.eimaimama.gr/2010/03/blog-post_29.html
....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα.Καταρχην να διευκρινήσουμε ότι και το μωρό να έρθει σε επαφή με τις τρίχες δεν υπάρχει κανένας φόβος αν η γάτα αποπαρασιτώνεται τακτικά.Είναι ένας απο τους πολλούς μύθους που δυστυχώς έχουν επικρατήσει για τη γάτα. Σου παραθέτω ένα άρθρο απο το site και άλλο ένα απο το ιντερνετ..και εσυ αν το ψάξεις θα βρείς πάρα πολλά,που όλα το ίδιο λένε...κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με τις τρίχες μιας οικόσιτης γάτας,όταν ειναι αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη..https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=237https://blog.eimaimama.gr/2010/03/blog-post_29.html20
https://blog.eimaimama.gr/2010/03/blog-post_29.html
....
Σε ευχαριστώ πολυ

Μέσα μου πίστευα οτι τα πράγματα θα ήταν όντως τόσο απλά....!!
Και πάλι ευχαριστώ!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
χθες ειδα μια μανα με το μωρο με ενα νεογεννητο μωρακι που το εβγαλε βολτα με το καροτσι και μεσα στο καροτσι ειχε βαλει και το σκυλακι της και ηταν μωρο και σκυλος μαζι (ο σκυλος ηταν στα ποδια του μωρου). Δεν υπαρχει απολυτως κανενας κινδυνος. Φαντασου, η αλλη εβαλε το σκυλακι το οποιο περπατουσε στον δρομο, μεσα στο καροτσι. Καλο θα κανεις στο μωρο να το φερεις σε επαφη με γατες, "βρωμιες", κτλ. Το αποστειρωμενο περιβαλλον ειναι οτι χειροτερο για ενα μωρο.
ΛΕΝΑ Κ
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Καταρχην να διευκρινήσουμε ότι και το μωρό να έρθει σε επαφή με τις τρίχες δεν υπάρχει κανένας φόβος αν η γάτα αποπαρασιτώνεται τακτικά.Είναι ένας απο τους πολλούς μύθους που δυστυχώς έχουν επικρατήσει για τη γάτα. Σου παραθέτω ένα άρθρο απο το site και άλλο ένα απο το ιντερνετ..και εσυ αν το ψάξεις θα βρείς πάρα πολλά,που όλα το ίδιο λένε...κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με τις τρίχες μιας οικόσιτης γάτας,όταν ειναι αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη..https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=237https://blog.eimaimama.gr/2010/03/blog-post_29.html20
https://blog.eimaimama.gr/2010/03/blog-post_29.html
....
Καλησπέρα!! Με ενδιαφέρει το θέμα μιας και τέλος Φεβρουαρίου θα έρθει το νέο μέλος της οικογενείας μας!

Την Evelyn την έχουμε ήδη 1 χρόνο και μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σημάδια ζήλιας αλλά ποτέ δεν ξέρεις....

Πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου πάντως με βοήθησαν πολύ με κάποιες απορίες που είχα! Ευχαριστώ....

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Eύχομαι με το καλό να έρθει το μπεμπάκι σας!!!!!
..Όλα καλά θα πανε..
speri
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα!! Με ενδιαφέρει το θέμα μιας και τέλος Φεβρουαρίου θα έρθει το νέο μέλος της οικογενείας μας!
Την Evelyn την έχουμε ήδη 1 χρόνο και μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σημάδια ζήλιας αλλά ποτέ δεν ξέρεις....
Πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου πάντως με βοήθησαν πολύ με κάποιες απορίες που είχα! Ευχαριστώ....![]()
Με το καλο το νεο μελος!!!
Και εγω πιστευω οτι θα πανε ολα καλα!!!
chryssa
Διάσημο μέλος
Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι ακριβώς έτσι. Ναι μεν η υπερβολική αποστείρωση δεν κάνει καλό, αλλά ούτε και το άλλο άκρο. Δηλαδή, δεν φέρνουμε σκόπιμα σε επαφή ένα νεογέννητο με πηγές μικροβίων, διότι δεν έχει ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα μικρόβια όπως ένας ενήλικος οργανισμος.Καλο θα κανεις στο μωρο να το φερεις σε επαφη με γατες, "βρωμιες", κτλ. Το αποστειρωμενο περιβαλλον ειναι οτι χειροτερο για ενα μωρο.
Παν μέτρον άριστον.

Η τρίχα είναι πιθανό αλλεργιογόνο, αλλά το ίδιο είναι και η οικιακή σκόνη. Πέρα από αυτό μια οικόσιτη φροντισμένη γάτα (που δε βγαίνει έξω και δεν τρώει ωμό κρέας) δεν είναι φορέας ασθενειών και μάλλον είναι πολύ πιο αθώα από όλους αυτούς τους ενοχλητικούς συγγενείς που θέλουν σώνει και ντε να έρθουν να δουν το μωρό και να το πασπατέψουν με τα όχι τόσο καθαρά χέρια τους!
(ο μπέμπης μου κόλλησε τον Η1Ν1 σε ηλικία 3 μηνών από τέτοια επίσκεψη, σαφώς δεν το έκαναν επίτηδες, αλλά εγώ έφαγα το 10ήμερο στο νοσοκομείο μετά και ο μικρούλης ήπιε ένα μπουκάλι ταμιφλού στα καλά καθούμενα!
)Είχα γάτα ένα χρόνο πριν μείνω έγκυος, της έκανα εξετάσεις αίματος για τοξόπλασμα και από τότε που έμεινα έγκυος άλλαζα την άμμο με γάντια μιας χρήσης. Έχοντας μια δύσκολη εγκυμοσύνη που συνέπεσε με εποχή αλλαγής τριχώματος, για ένα διάστημα ζούσαμε παρέα με πολλές τρίχες, αλλά δεν έπαθε κανείς τίποτα. Η γάτα ήταν μάλιστα η καλύτερη παρέα (και θερμοφόρα για την κοιλίτσα
) γιατί έπρεπε να είμαι περιορισμένη στο σπίτι για μεγάλο διάστημα και δεν είχα βοήθεια. Όταν ήρθε το μωρό, η γάτα μάλλον ξενέρωσε, αλλά δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση εναντίον του (γενικά ήταν πολύ ζωηρή και λίγο επιθετική στο παιχνίδι). Δυστυχώς χάθηκε όταν ο μπέμπης ήταν 9,5 μηνών, πάνω που άρχιζε να καταλαβαίνει και να την αποζητά για παρέα...

Με το καλό τα μωράκια σας και σας εύχομαι να τα δείτε να μεγαλώνουν παρέα με τις γατούλες και να αναπτύσσουν την καλύτερη δυνατή σχέση, να γίνουν σωστοί άνθρωποι, με σεβασμό και αγάπη για τα ζώα. Ενδεχομένως να χαλάσετε μερικά αυτοκόλλητα ρολλά παραπάνω στην πορεία, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπορούμε.Γεια σας.... Είμαι ιδιοκτήτης μιας γατούλας σιαμ και μολις την Κυριακή το βράδυ ήρθε στον κόσμο το καινούριο μέλος μας...������. Εννοείται ότι η γάτα είναι οικόσιτη ,δεν βγαίνει καθόλου έξω....και έχει κάνει όλους τους απαραίτητους εμβολιασμούς...όπως είναι φυσικό τρίχες της γάτα υπάρχουν παντού και παρόλα αυτά ο κτηνίατρος μας ήταν καθησυχαστικός λέγοντας μας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απο τις τρίχες της.(εννοείται ότι δεν κοιμούνται αγκαλιά).Η παιδιατρος όμως στην πρώτη επίσκεψη ήταν κάθετη ότι πρέπει η γάτα να απομακρυνθεί κιαι ότι το παίζουμε κορόνα γράμματα....Μπορειται να με βοηθήσετέ;;;;;������

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι να αλλάξετε παιδίατρο γιατί είναι προκατειλημμένη απέναντι στα ζώα προφανώς...
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα με μωράκια που μεγάλωσαν με ζώα, σκυλάκια και γατούλες και δεν έπαθαν απολύτως τίποτα. Αντίθετα μελέτες δείχνουν πως τα παιδιά έτσι αποκτούν αντισώματα και ανθεκτικότητα στις αλλεργίες. Για να μην αναφερθώ στο πόσο καλό κάνει αυτό στην κοινωνικότητά τους και στο πόσο υπεύθυνα γίνονται από μικρά.

΄Εχω φίλες που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με ζώα και με την σειρά τους αυτά τα παιδιά κάνουν το ίδιο με τα δικά τους παιδιά και δεν έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα.
Το ίδιο έκανα κι εγώ με την κόρη μου και είναι μια χαρά και τώρα σαν ενήλικη πια, έχει 4 δικά της ζωάκια, 2 γατούλες και 2 σκυλάκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Να σας ζήσει το μωράκι!
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αφού πήγαμε με την γυναίκα μου στον γυναικολόγο για να της κόψει τα ράμματα (καισαρική) τον ρώτησα για το θέμα της γάτας.
Μου είπε ότι αφού δεν υπήρχε πρόβλημα για την έγκυο (δεν είχε κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα κατά την διάρκεια της κύησης ), δεν υπάρχει και για το μωρό....
Και ότι πολύ απλά εκείνος δεν θα απομάκρυνε το κατοικίδιο ούτε θα λάμβανε κάποιο προστατευτικό μέτρο.....
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Να σας ζήσει το νεογέννητο, γερό και τυχερό να είναι!
Και, αν μου επιτρέπετε, μια συμβουλή: Μην αλλάξετε γυναικολόγο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool