Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
06-09-09
13:52
Σήμερα στο ένθετο που έχει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ το TV ΕΘΝΟΣ (τεύχος 852) βρήκα το έξής ενδιαφέρον αρθράκι για τα Μείν Κουν κυρίως και μιά μικρή σύγκριση με τα Σιαμ στο τέλος του άρθρου.
Από τον Θοδωρή Κρητικό σελ.64
ελπίζω να διαβάζεται
Από τον Θοδωρή Κρητικό σελ.64
ελπίζω να διαβάζεται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
06-09-09
16:37
Συγνωμη αλλα εγω διαφωνο με αυτο καθετα οριζοντια και διαγωνια. Καθε τοσο εχουμε αρθρα διαφορων κτηνιατρων η αλλων που κατα τη γνωμη μου ειναι η ημιμαθεις η απο καπου τα παιρνουν και λενε τα εξης: αν εχετε παιδια πχ πριοτιμειστε σκυλο τετοιας ρατσας, αν εχετε αλλεργια παρτε την αλλη ρατσα τωρα εχουμε κι αυτο. Χωρις να θελω να πω και για τη Νεκταρια που εχει εκτροφειο γιατι δεν νομιζω οτι εχει σχεση .
Εδω καταρχας οι συντακτες τετοιων αρθρων φερονται σαν
α. τα ζωα ρατσας εινα τα μονα που υπαρχουν
β. τα ζωα ρατσας ειναι πιο σιγουρα
γ. τα ζωα ρατσας ειναι δεδομενο αμα τα παρεις θα κανουν αυτο η εκεινο.
Και αγνοουν οτι
α. και τα ζωα ρατσας και τα αλλα ειναι γατες η σκυλοι με χαρακτηρα. Ενα μεινκουνακι θα τα βρει με σκυλο κι αλλο οχι ενα σιαμεζακι το ιδιο οπως κι ενα αδεσποτο γατακι.
β. τα ζωα τα βρισκουν μεταξυ τους η λογω χαρακτηρα η οταν εχουν μεγαλωσει απο την αρχη μαζι.
Εχουμε δει σκυλους να κανουν διαχωρισμους πχ στη δικια τους γατα και τις αλλες που την κυνηγανε.
Αυτα τα αρθρα για μενα ειναι καταστροφικα και επιφανειακα τελειως και προωθουν την επιφανειακη αποκτηση ζωου ρατσας που θα εγκαταλειφθει μετα ευκολα γιατι δεν εχει υπαρξει εκπαιδευση του ιδιοκτητη και του τυχον σκυλου.
Θα το παρει θα θεωρησει οτι ειναι προβληματικο αν δε προσαρμοστει γιατι ετσι ελεγε η διαφημιση και η θα το παει πισω η θα το παρατησει αν δεν τα βρει με τον σκυλο του.
Στη γατοομαδα δινουμε γατακια σε οικογενεια η ατομο με σκυλο μονο αν δεχτουν διαδικασιες εκπαιδευσης.
Εδω καταρχας οι συντακτες τετοιων αρθρων φερονται σαν
α. τα ζωα ρατσας εινα τα μονα που υπαρχουν
β. τα ζωα ρατσας ειναι πιο σιγουρα
γ. τα ζωα ρατσας ειναι δεδομενο αμα τα παρεις θα κανουν αυτο η εκεινο.
Και αγνοουν οτι
α. και τα ζωα ρατσας και τα αλλα ειναι γατες η σκυλοι με χαρακτηρα. Ενα μεινκουνακι θα τα βρει με σκυλο κι αλλο οχι ενα σιαμεζακι το ιδιο οπως κι ενα αδεσποτο γατακι.
β. τα ζωα τα βρισκουν μεταξυ τους η λογω χαρακτηρα η οταν εχουν μεγαλωσει απο την αρχη μαζι.
Εχουμε δει σκυλους να κανουν διαχωρισμους πχ στη δικια τους γατα και τις αλλες που την κυνηγανε.
Αυτα τα αρθρα για μενα ειναι καταστροφικα και επιφανειακα τελειως και προωθουν την επιφανειακη αποκτηση ζωου ρατσας που θα εγκαταλειφθει μετα ευκολα γιατι δεν εχει υπαρξει εκπαιδευση του ιδιοκτητη και του τυχον σκυλου.
Θα το παρει θα θεωρησει οτι ειναι προβληματικο αν δε προσαρμοστει γιατι ετσι ελεγε η διαφημιση και η θα το παει πισω η θα το παρατησει αν δεν τα βρει με τον σκυλο του.
Στη γατοομαδα δινουμε γατακια σε οικογενεια η ατομο με σκυλο μονο αν δεχτουν διαδικασιες εκπαιδευσης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
06-09-09
18:08
yasmine1gr θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω τα εξής.
Εγώ προσωπικά έχω υιοθετήσει δύο ημίαιμα γατιά από τον δρόμο.Και όποτε αποφάσιζα να ξαναυιοθετήσω γάτα σίγουρα θα ήταν και πάλι αδεσποτάκι.Ομως αυτή είναι η προσωπική άποψη και στάση και το βρίσκω υπερβολικό για να μην πώ παράλλογο, να έχω την απαίτηση να σκέφτονται όλοι σαν εμένα.Επειδή το θέμα αδέσποτο ή ράτσας νομίζω είναι ανεξάντλητο ας μην το ξεκινήσουμε, γιατί δεν θα τελειώσει ποτέ.
Θα πώ μόνο τα εξής
1.Απο την όποια πείρα και παρατήρηση εδώ μέσα, είδα ότι όποιος θέλει ράτσας(έχει αυτό το κόλημα) θα πάρει ράτσας, δεν θα αλλάξει γνώμη.
2. Είτε ράτσας, είτε κεραμιδάκι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΕΣ.
Οταν τον Μάρτη που μας πέρασε, επισκέφτηκα την Εκθεση Γάτας στην Αθήνα, πρέπει να παραδεχτώ ότι είχα μιά προκατάληψη απέναντι στις αριστοκρατικές ράτσες.Ομως είδα ότι ακόμη και μέσα από αυτόν τον θεσμό προωθείται η αγάπη για την Γάτα στην Ελλάδα.Και έτσι ακόμη μπορείς να επηρεάσεις την κοινή γνώμη και να την κάνεις να ενδιαφερθεί για τις γάτες.Και μέσα απ'αυτό να προωθήσεις και την φροντίδα των αδέσποτων στους δρόμους.
3. Το συγραφέα του άρθρου στο περιοδικό του Εθνους, δεν τον γνωρίζω .Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είναι κτηνίατρος ή δημοσιογράφος που πήρε τις πληροφορίες που παραθέτει, από βιβλία η site για γάτες.
Αν δεν κάνω λάθος η στήλη είναι μόνιμη(και αφιερωμένη στα ζώα).
Πάντος διαβάζοντας το αρθράκι, είδα κάποιες πληροφορίες για τα Μειν Κουν, κυρίως για την προέλευση του ονόματος, και για αυτό το αναδημοσίευσα.Και κάπου αναφέρει και για τα Σιαμ.Δεν κατάλαβα εγώ τουλάχιστον, να υποτιμά ο συγραφέας τις άλλες ράτσες ή τα ημίαιμα.
Αλλά και αυτή να είναι η γνώμη του, νομίζω ότι η ελευθερία γνώμης (και η
ελευθερία του τύπου) προστατεύεται από το σύνταγμα στην Ελλάδα.
Οπως και σ'αυτό το φόρουμ πιστεύω.
Εγώ προσωπικά έχω υιοθετήσει δύο ημίαιμα γατιά από τον δρόμο.Και όποτε αποφάσιζα να ξαναυιοθετήσω γάτα σίγουρα θα ήταν και πάλι αδεσποτάκι.Ομως αυτή είναι η προσωπική άποψη και στάση και το βρίσκω υπερβολικό για να μην πώ παράλλογο, να έχω την απαίτηση να σκέφτονται όλοι σαν εμένα.Επειδή το θέμα αδέσποτο ή ράτσας νομίζω είναι ανεξάντλητο ας μην το ξεκινήσουμε, γιατί δεν θα τελειώσει ποτέ.

Θα πώ μόνο τα εξής
1.Απο την όποια πείρα και παρατήρηση εδώ μέσα, είδα ότι όποιος θέλει ράτσας(έχει αυτό το κόλημα) θα πάρει ράτσας, δεν θα αλλάξει γνώμη.
2. Είτε ράτσας, είτε κεραμιδάκι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΕΣ.
Οταν τον Μάρτη που μας πέρασε, επισκέφτηκα την Εκθεση Γάτας στην Αθήνα, πρέπει να παραδεχτώ ότι είχα μιά προκατάληψη απέναντι στις αριστοκρατικές ράτσες.Ομως είδα ότι ακόμη και μέσα από αυτόν τον θεσμό προωθείται η αγάπη για την Γάτα στην Ελλάδα.Και έτσι ακόμη μπορείς να επηρεάσεις την κοινή γνώμη και να την κάνεις να ενδιαφερθεί για τις γάτες.Και μέσα απ'αυτό να προωθήσεις και την φροντίδα των αδέσποτων στους δρόμους.

3. Το συγραφέα του άρθρου στο περιοδικό του Εθνους, δεν τον γνωρίζω .Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είναι κτηνίατρος ή δημοσιογράφος που πήρε τις πληροφορίες που παραθέτει, από βιβλία η site για γάτες.
Αν δεν κάνω λάθος η στήλη είναι μόνιμη(και αφιερωμένη στα ζώα).
Πάντος διαβάζοντας το αρθράκι, είδα κάποιες πληροφορίες για τα Μειν Κουν, κυρίως για την προέλευση του ονόματος, και για αυτό το αναδημοσίευσα.Και κάπου αναφέρει και για τα Σιαμ.Δεν κατάλαβα εγώ τουλάχιστον, να υποτιμά ο συγραφέας τις άλλες ράτσες ή τα ημίαιμα.

Αλλά και αυτή να είναι η γνώμη του, νομίζω ότι η ελευθερία γνώμης (και η
ελευθερία του τύπου) προστατεύεται από το σύνταγμα στην Ελλάδα.
Οπως και σ'αυτό το φόρουμ πιστεύω.

Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Η Φουντου Νεκταρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 66 ετών και μας γράφει από Σαλαμίνα (Αττική). Έχει γράψει 2.087 μηνύματα.
06-09-09
19:31
Καλως η κακως οφειλουμε να παραδεχτουμε πως υπαρχουν ζωα ρατσας και μη.Ειναι δικαιωμα του καθενος να εχει σπιτι του ο`τι απο τα δυο θελει.Το οτι εγινε καποια αναφορα στο Εθνος για δυο ρατσες αυτο δεν μου λεει τιποτα.Και ΕΔΩ κανουμε αναφορες σε πολλες ρατσες.Τι παει να πει αυτο ?Οτι εκτρεφοντας η αγοραζοντας γατα ρατσας, υποτιμουμε τα αδεσποτακια?Μη ξεχναμε οτι εμεις τα παραταμε στους δρομους ειτε τα αγορασαμε ειτε τα υιοθετησαμε.
Ας στειλει καποιος στο Εθνος ενα αρθρο και για τα αδεσποτα
Πολλοι θα ειναι εκεινοι που θα ανταποκριθουν ,πιστευω
Ας στειλει καποιος στο Εθνος ενα αρθρο και για τα αδεσποτα
Πολλοι θα ειναι εκεινοι που θα ανταποκριθουν ,πιστευω
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum