Γάτες και επικίνδυνα έντομα

Καλημέρα και από μένα... εμείς έχουμε μια αδυναμία στις βρομούσες.. τις κυνηγάμε (ακόμα και ο χοντρούλης της παρέας που βαριέται τη ζωή του) και μάλιστα κάνουμε και ήχο όπως κάνουν για τα πουλιά..
αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι οι κατσαρίδες.. έχοντας σούπερ μάρκετ στο ισόγειο της οικοδομής καταλαβαίνετε το τι γίνετε ..
μου έχουνε πει από εταιρία απεντόμωσης ότι δεν είναι επικίνδυνο το φάρμακο για τις γάτες αλλά φοβάμαι για τα γατουλίνια μου.. τι μου προτείνετε ??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως να τις αποτρέψεις και να κλείσεις τις διόδους απ'οπου μπαίνουν?
Δηλαδή κάλυψη όλων των αποχετευτικών φρεατίων και σιφονίων του νεροχύτη με σχάρες, σίτες (αν είναι εφικτό) στα παράθυρα , αποφυγή υπολειμάτων τροφίμων στην κουζίνα και να μη μένει εκεί ούτε ένας μικρός κάδος σκουπιδιών.
Άλλος φυσικός τρόπος αντιμετώπισης (εκτός από τα φάρμακα) είναι τα φύλλα δάφνης, λένε, που τα σκορπίζεις σε σημεία που συχνάζουν. Ακόμα και η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με ζάχαρη άχνη (σε ίσια μέρη) σε πιατάκια τοποθετημένα στα επίμαχα σημεία, ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ alcyone... ήξερα για τα δαφνόφυλλα αλλά μη φανταστείς ότι κάνουν και πολλά .. για τη σόδα δεν ήξερα θα το δοκιμάσω..
όσο για τις διόδους ..οι επισκέπτριες έρχονται από το μπαλκόνι.. οπότε δύσκολο να κλείσω τον δρόμο τους .. :(
έτσι η μόνη μου λύση είναι να κάνω το σπίτι μου not friendly τερέζα ...

Τότε η πιο σίγουρη μέθοδος είναι να βάλεις συρόμενες σίτες στις μπαλκονόπορτες.
1657.gif
Κοστίζουν βέβαια το κατιτίς τους, αλλά ξενοιάζεις και από κατσαρίδες , από κουνούπια και από κάθε άλλο ανεπιθύμητο εντομο-επισκέπτη, χωρίς να καταφύγεις στη χρήση χημικών (που-κακά τα ψέματα- είναι πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε φυσικό εντομοαπωθητικό, αλλά και τοξικά επίσης)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back