Skybeam
Νεοφερμένο μέλος
Αγαπώ πολύ τα ζωάκια, αλλά δυστυχώς έχω μια μανία με την καθαριότητα στο σπίτι. Επιχείρησα να υιοθετήσω ένα σκυλάκι, αλλά αφενός με εξόντωσε το πρόγραμμά του, αφετέρου ως κουτάβι μασούλαγε τα πάντα. (Τελικά βρήκε σπίτι με μεγάλο κήπο, παιδάκια και παρέα έναν γάτο, για όσους θα ρωτούσαν). Σκέφτηκα λοιπόν μήπως είναι πιο κατάλληλο για μένα ένα γατάκι. Το σπίτι μου είναι μικρό (45 τ.μ.) χωρίς μπαλκόνι, μόνο παράθυρο. Ξεκίνησα τη μελέτη και έπεσα στο άρθρο του My Cat "5+1 λόγοι να μην πάρετε γάτα". Κι έπεσα πάνω σ' αυτό:
Μανία με την τάξη και την καθαριότητα
Αν «πάσχετε» από το παραπάνω, καλύτερα να απορρίψετε δια παντός το ενδεχόμενο να αποκτήσετε γάτα. Οι γάτες, ειδικά οι μικρές σε ηλικία, έχουν την τάση να παίζουν με οποιοδήποτε μικρό αντικείμενο τους κινήσει το ενδιαφέρον. Πολλές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ρίχνουν πράγματα κάτω, να σπάνε πράγματα και γενικά να κάνουν ένα σπίτι άνω κάτω σε χρόνο dt. Επίσης, εκτός αν είστε τυχερός και η γάτα συνηθίσει έγκαιρα σε στύλο για το ακόνισμα των νυχιών της, το πιθανότερο είναι να δείτε τα έπιπλά σας σίγα σιγά να καταστρέφονται και να γεμίζουν και τρίχες, το ίδιο και τα ρούχα σας, τα χαλιά σας, οι πετσέτες σας, οι κουβέρτες και τα παπλώματα σας, και γενικά οτιδήποτε μπορεί να γρατσουνίσει και δεν μεριμνήσατε ώστε να μην έχει πρόσβαση σε αυτό. Οι περισσότεροι γατόφιλοι έχουν αποκτήσει πλέον «ανοσία» σε τέτοια φαινόμενα, αλλά αν έχετε τρομάξει μόνο διαβάζοντας τα, καλύτερα να μην ρισκάρετε να τα δείτε και live.
Πριν κάνω λοιπόν κάποια βιαστική κίνηση, αποφάσισα να ρωτήσω εσάς: αυτή η περιγραφή αντιπροσωπεύει τις περισσότερες περιπτώσεις? Είναι η κατάσταση με όλες τις γάτες έτσι?
Διάβασα, όσον αφορά το γρατζούνισμα, ότι υπάρχει αποτρεπτικό σπρέι για τα έπιπλα, και ενθαρρυντικό σπρέι για τα ονυχοδρόμια και τους κορμούς δέντρων που μπορεί να έλκουν το γατάκι να πηγαίνει μόνο εκεί. Αν υποθέσουμε ότι λύνεται αυτό το πρόβλημα, τι γίνεται με τα υπόλοιπα? Το κείμενο περιγράφει ένα σπίτι σε κατάσταση πανικού και καταστροφής! Ισχύει, όμως, πραγματικά? Έτσι είναι τα σπίτια που φιλοξενούν γατάκια?
Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
εχω 4 γατες και 2 παιδια,μ αρεσει η καθαριοτητα,αλλα δεν εχω μανια,θελω ομως ολα να ειναι στη θεση τους και δε θα μ αρεσε αν το ζωακι η το παιδακι μου μου ετρωγε το χαλι,και γιαυτο ανεκαθεν ειχα γατες.
το πιο καθαρο ζωακι του πλανητη,καθαροτερο κι απ τον ανθρωπο,θαβει τα κακα και τα τσισα του,μαθαινει στην αμμο,ακομα και στη λεκανη εχω δει γατα να κανει κακα της.και δεν τρωει επιπλα,ρουχα,παπουτσια.
μ ενα ονυχοδρομιο θα μαθει να ξυνει εκει τα νυχακια της και μ ενα χτενισμα αποφευγεις και την τριχα(αλλα οχι εντελως)θα μαδαει οσο μαδας κι εσυ αναλογα τι τρως και την εποχη,ετσι και η γατα.
ομως αν δεν εισαι σιγουρη οτι θες γατουλα,σκεψου το καλα πριν την παρεις γιατι δενεται με το σπιτι και με τον φιλο της πιο πολυ απ οσο φανταζεσαι και θα ναι κριμα να την παρεις δοκιμαστικα.
και κατι ακομα αν παρεις γατουλα φροντισε να ειναι ενηλικη,δλδ απο 10 μηνων και πανω.
ελπιζω να βοηθησα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
Νομίζω το λέει καθαρά, αν έχετε μανία με την καθαριότητα, οι μανίες προδίδουν και άλλες διαταρεγμένες συμπεριφορές και οδηγούν σε άλλου είδους μονοπάτια... Άλλο μαρέσει η καθαριότητα και η τάξη , άλλο έχω μανία- εμμονή..
Skybeam
Νεοφερμένο μέλος
Ρενάκι, ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Havana, ίσως να έχεις δίκιο. Ίσως πρέπει πρώτα να βρω τα όρια του "μ' αρέσει" σε αντίθεση με το "έχω μανία", δηλαδή αν αυτή η τάση μου είναι φυσιολογική ή προδίδει διαταραχή...
houlieta
Δραστήριο μέλος
Αν έχεις ανάγκη να γυρίσεις σπίτι και να τα βρίσκεις όλα ίδια θα σου ελεγα να το ξανασκεφτείς.
Γενικά η γατα ειναι ένα ζώο που δεν ενοχλεί πολύ.. Ούτε και συνηθίζει να κάνει ζημιές, ειδικά αν έχει ενηλικιωθεί.
Τα μικρά συνήθως όλο και κάτι θα κάνουν, οπότε αν θες να αποφύγεις την γαλούχηση μπορείς να υιοθετήσεις μια ενήλικη γάτα και μάλιστα όσα βρίσκονται σε καταφύγια είναι και στειρωμένα, οπότε θα κάνεις καλό και στο ζώο και σε εσένα.
Αν όμως - και το τονίζω αυτό - αν δεν αντέχεις τις τρίχες, την συχνή ηλεκτρική και κάποιο γρατζουνισμένο έπιπλο ή κούφωμα πόρτας, μην το επιχειρήσεις...
Γνώμη μου είναι πως τα παραπάνω είναι μικρό κακό... Και αν υπάρχει ένα καλό ονυχοδρόμιο στο σπίι ίσως ποτέ να μην δεις "ζημιά" σε έπιπλο...
edit: Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι τα αντικείμενα υπάρχουν για να μας υπηρετούν και όχι το αντίστροφο.. Για αυτό και θεωρώ μικρό κακό τις όποιες ζημιές.. Άλλωστε, αν μπεις σε σπίτι με μικρά παιδιά θα δεις ότι κάθε μικρή "μανία" που ίσως έχεις είναι περιττή και η ζωή θα στο αποδείξει...

Vera_Aigio
Νεοφερμένο μέλος
) Ίσως όμως να έχεις ένα θεματάκι με τις τρίχες της.. Γιατί υπάρχουν περίοδοι που θα μαδάει. Ωστόσο υπάρχουν βιταμίνες που μπορεί να σου δώσει ο κτηνίατρος ώστε να μην μαδάει τόσο..Πάντως είναι αξιολάτρευτα πλάσματα με φανταστικό χαρακτήρα και προσωπικότητα!! δεν ξέρω, σκέψου τα όλα αυτά κι αν τελικά μπορείς να ανταποκριθείς τότε προχώρα! Δεν θα το μετανιώσεις.
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα μπορούσες όμως να σκεφτείς να πάρεις ένα γατάκι με ειδικές ανάγκες, για παράδειγμα ένα τυφλό γατάκι ή ένα γατάκι με τρια πόδια, ένα ζώο δηλαδή που πρέπει να ζει σε συνθήκες προστασίας. Στο Facebook υπάρχουν groups για αυτά τα ζωάκια και μάλιστα μερικά από αυτά είναι τόσο όμορφα όσο δε φαντάζεσαι!!!
Skybeam
Νεοφερμένο μέλος
Aυτά είναι που σκέφτομαι και λέω, αν κάνω ένα παιδί, δεν θα κάνει ζημιές? Πραγματικά αισθάνομαι πολύ μειονεκτικά που έχω αυτό το "κουσούρι" γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα έρθουν έτσι που θα πρέπει να το αποβάλω ως ένα βαθμό θέλω δε θέλω...Άλλωστε, αν μπεις σε σπίτι με μικρά παιδιά θα δεις ότι κάθε μικρή "μανία" που ίσως έχεις είναι περιττή και η ζωή θα στο αποδείξει...![]()
Έχω βρει σε καταφύγιο μια γλύκα, γκρίζα με άσπρη κοιλίτσα και ματάρες, κοντότριχη 7-8 μηνών περίπου, στειρωμένη, μια κούκλα!Τα μικρά συνήθως όλο και κάτι θα κάνουν, οπότε αν θες να αποφύγεις την γαλούχηση μπορείς να υιοθετήσεις μια ενήλικη γάτα και μάλιστα όσα βρίσκονται σε καταφύγια είναι και στειρωμένα, οπότε θα κάνεις καλό και στο ζώο και σε εσένα.
Μόνο με τις τρίχες δεν έχω θέμα, γιατί με ένα επαναφορτιζόμενο σκουπάκι καθημερινά προλαβαίνεις το μεγάλο κακό...Ίσως όμως να έχεις ένα θεματάκι με τις τρίχες της..
Για την άμμο το ξέρω, τουλάχιστον είναι μια "βρωμιά' συγκεντρωμένη σε ένα σημείο που αντιμετωπίζεται.Εγώ στη θέση σου δε θα έπαιρνα γατάκι γιατί το σπίτι σου είναι μικρό και το ότι δεν έχεις μπαλκόνι, ένα χώρο να βγαίνει η γατούλα να τη φυσάει ο αέρας, να τη βλέπει ο ήλιος και να κουτσομπολεύει κοιτώντας το δρόμο τα σπίτια κλπ, το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα. Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζεις την άμμο δυο φορές την ημέρα, αλλιώς το σπίτι θα μυρίσει.
Θα μπορούσες όμως να σκεφτείς να πάρεις ένα γατάκι με ειδικές ανάγκες, για παράδειγμα ένα τυφλό γατάκι ή ένα γατάκι με τρια πόδια, ένα ζώο δηλαδή που πρέπει να ζει σε συνθήκες προστασίας. Στο Facebook υπάρχουν groups για αυτά τα ζωάκια και μάλιστα μερικά από αυτά είναι τόσο όμορφα όσο δε φαντάζεσαι!!!
Αλήθεια, έχει να κάνει το πόσο μικρό είναι το σπίτι, πραγματικά? Και είναι απαραίτητο ένα μπαλκόνι για τις γάτες? Τις αφήνετε όλοι να βγαίνουν έξω? Αν ναι, δεν θα είχα πρόβλημα με ένα τριποδάκι (για τυφλό δεν ξέρω κατά πόσο θα βρίσκει την άμμο του κ.λπ.).
Vera_Aigio
Νεοφερμένο μέλος
Υπάρχουν στο εμπόριο λεκάνες για την ανάγκη της γατούλας, τελείως κλειστές σαν το κλουβάκι μεταφοράς.. και με μια καλής ποιότητας άμμο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο άσχημα. Εγώ πιστεύω ότι ένα ζεστό σπίτι ακόμα κι αν είναι ένα διαμέρισμα μικρό και όχι τόσο άνετο, είναι πολύ καλύτερο από τις επικίνδυνες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα εγκαταλελειμμένα γατάκια στο δρόμο! η αγάπη και η φροντίδα είναι που θα κάνουν το ζώο ευτυχισμένο!
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπάρχουν στο εμπόριο λεκάνες για την ανάγκη της γατούλας, τελείως κλειστές σαν το κλουβάκι μεταφοράς.. και με μια καλής ποιότητας άμμο τα πράγματα δεν θα είναι τόσο άσχημα. Εγώ πιστεύω ότι ένα ζεστό σπίτι ακόμα κι αν είναι ένα διαμέρισμα μικρό και όχι τόσο άνετο, είναι πολύ καλύτερο από τις επικίνδυνες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα εγκαταλελειμμένα γατάκια στο δρόμο! η αγάπη και η φροντίδα είναι που θα κάνουν το ζώο ευτυχισμένο!
Συμφωνώ μαζί σου!
Μπορείς έαν θέλεις να φιλοξενήσεις ένα γατάκι που χρειάζεται φιλοξενία, να δεις πώς είναι η συμβίωση μαζί του και εάν μπορείς να την αντέξεις, και να αποφασίσεις..
Μια ακόμα πολύ σοφή κίνηση είναι να πάρεις ένα γατάκι που να είναι ήδη 1-1,5 έτους ώστε να ξέρεις τι χαρακτήρας είναι

Υπάρχουν γατάκια που μένουν ζωηρά και σκανταλιάρικα για μια ζωή και άλλα που είναι ήσυχα και ήρεμα

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καταρχην μπραβο σου που το αντιμετωπιζεις σοβαρα το θεμα και το ψαχνεις.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με το αρθρο,αλλα εξαρταται και το γατι.Δενν ειναι ολα το ιδιο.Παντως οσονν αφορα τις τριχες,μαλλον ειναι οπως τα περιγραφει.Εγω δηλαδη,βρισκω παντου,αλλα δεν με ενοχλει.
Για το μπαλκονι,οχι..δεν ειναι υποχρεωτικο.Σιγουρα ειναι καλυτερα να υπαρχει και ενα,εννοειται περιφραγμενο,αλλα οκ.Και εγω δεν μπορω να τα βγαζω στο μπαλκονι..αλλα μια χαρα μου φαινονται.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Το ποστ που παρέθεσες το βρίσκω υπερβολικό. Θα λερώσει η γάτα και είναι φυσιολογικό άλλωστε. Το θέμα είναι αν θα είσαι διατεθιμένος να καθαρίζεις. Είναι όλα θέμα συνήθειας πάντως. Μια γάτα δεν θα σου καταστρέψει το σπίτι όπως ένας σκύλος (ειδικά όταν μένει μόνος στο σπίτι για πολλές ώρες), αλλά ούτε θα στο αφήσει χωρίς ζημιές. Μπορεί για παράδειγμα να μάθει να ξύνει τα νύχια της στο ονυχοδρόμιο, αλλά να πηγαίνει ορισμένες φορές στον καναπέ και να τα ξύνει εκεί. Τα παπούτσια σου πάντως δεν πρόκειται να τα φάει
Οι τρίχες δεν είναι τόσο χάλια όσο περιγράφουν ορισμένοι κατά καιρούς. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ τρίχες του στις πετσέτες ή στα ρούχα μου (με την προϋπόθεση ότι δεν τον έχω αγκαλιά). Συνήθως βρίσκω τρίχες εκεί που συχνάζει περισσότερο... στο κρεβάτι μου, στο πάπλωμα και στον καναπέ. Μη ξεχνάς πως η γάτα είναι ζώο και θα υπάρξουν φορές που θα κατουρήσει εκτός αμμολεκάνης ή θα κάνει εμετό πάνω στο χαλί ή όταν θα έχει διάρροια θα σου λερώσει το κρεβάτι. Είσαι διατεθιμένος να καθαρίζεις όταν βρεθείς αντιμέτωπος με τέτοια περιστατικά;
Με τις μυρωδιές από την αμμολεκάνη δεν θα έχεις πρόβλημα αν την καθαρίζεις 2 φορές την ημέρα και δίνεις καλής ποιότητας τροφή στη γάτα (όσο πιο χάλια τρέφεται, τόσο πιο πολύ θα μυρίζουν τα κόπρανά της). Ακόμα και αν μυρίζουν όμως, θα μυρίζουν για μερικά λεπτά και με το συμπάθειο δηλαδή, εμείς όταν πάμε στην τουαλέτα παράγουμε περιττώματα με άρωμα λεβάντας;
Το πόσο μεγάλο είναι το διαμέρισμά σου και το αν έχει ή όχι μπαλκόνι, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί. Ούτε εγώ έχω μπαλκόνι και μια χαρά προσαρμόζεται ο γάτος μου. Ανεβαίνει στο περβάζι του παραθύρου και κοιτάει έξω τα πουλάκια. Πολλές φορές βγάζει και το κεφάλι του έξω. Μπορείς να την βγάζεις έξω με λουρί αν πιστεύεις ότι χρειάζεται καθαρό αέρα.
Μη ξεχνάς επίσης ότι η γάτα είναι ζώο που της αρέσει να σκαρφαλώνει και θα ανεβαίνει στο τραπέζι της κουζίνας και στον παγκο με την πρώτη ευκαιρία. Θα συμφωνήσω και εγώ με τους παραπάνω χρήστες και θα σου προτείνω να φιλοξενήσεις γάτα στο σπίτι σου πριν αποφασίσεις να πάρεις μια. Έτσι θα ωφεληθείς και εσύ και η γατούλα και αν τελικά διαπιστώσεις ότι δεν είσαι σε θέση να φροντίζεις μια γάτα, δεν θα αναγκαστείς να ψάχνεις άτομο να δώσεις την γατούλα.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
καλημερα!σας διαβασα ολους και γελασα παρα πολυ ειδικα με το αρωμα λεβαντας που εγραψε η φιλη παραπανω χαχα,ετσι ειναι,οπως ακριβως τα λεει.
εγω οπως εγραψα δεν εχω μανια με την καθαριοτητα,εχει ο αντρας μου ομως και μου τη δινει στα νευρα,ειναι κατι που το ζω καθημερινα,το μεγαλο μαθημα που πηρε ηταν οταν καναμε παιδια κι οχι με τη γατα η τις γατες που ηρθαν κατοπιν στη ζωη μας.
εγω θα σε συμβουλευα κατι αλλο,αν θες να κανεις οπως γραφεις καποια στιγμη παιδια,πρωτα παρε μια γατα κι αν αντεχεις τη γατα,ισως να αντεξεις και τα παιδια,τα οποια ειναι πιο βρωμιαρικα απο ενα ζωακι,ακομα κι απο σκυλο χαχαχαχαα,κανουν κακα και τσισα τουλαχιστον δυο χρονια σε πανα και λερωνονται εκτος πανας δυο φορες την ημερα,οταν δε κοβουν τις πανες τα κανουν οπου βρουν μεχρι να μαθουν την τουαλετα,και εμεις οι ανθρωποι δεν εχουμε κλειστη αμμολεκανη χαχαχα,εγω πχ ειχα το γκιογκιο στο σαλονι για να προλαβαινουν να τρεχουν(τα μισα στο γκιογκιο,τα μισα πανω τους).δε το συζητω ποσο λερωνονται οταν τρωνε μεχρι και μεγαλα,οταν ζωγραφιζουν,οταν παιζουν η οταν τρεχουν μες στο σπιτι.
ολα αυτα εγω τα ειχα ψιλοσυνηθησει εχοντας ζωακια απο παιδι,ο αντρας μου φρικαρε με τα παιδια,αλλα καλο του κανε,συνηθισε,οποτε παρε μια γατα πρωτα και μετα κανε παιδακι,κι οταν το κανεις θα πεις:μωρε τι καθαρο ζωο που ειναι η γατα,καμια σχεση με τον ανθρωπο.
καλη επιτυχια!
ΥΓ(ολη μερα δεν εμπαινα στο my cat ειχα ενα προβλημα συνδεσης και αργησα ν απαντησω
).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Από το μήνυμά σου έχω καταλάβει δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι αγαπάς τα ζώα και το δεύτερο ότι είσαι άτομο υπεύθυνο και δεν θα έκανες κάτι πριν το σκεφτείς καλά, ούτε θα παρατούσες ένα ζωάκι στη τύχη του. Από τη στιγμή που αναζητάς μια συντροφιά και το ψάχνεις τόσο πολύ, πάει να πει πως ένα ζωάκι θα σ' έκανε ευτυχισμένη. Αυτή θα είναι λοιπόν η αφετηρία μου.
Ναι, τα ζωάκια λερώνουν αλλά όχι στο βαθμό που φαντάζεσαι. Και όταν ένα αγαπημένο ζωάκι λερώσει η φροντίδα του και μόνο σε κάνει ευτυχισμένη. Γιατί οι μαθηματικές πράξεις και τα ψυχρά συμπεράσματα δεν χωράνε πουθενά όταν έχεις αγαπήσει ένα ζωάκι. Όταν τρέμεις πάνω του και το κουβαλάς στη καρδιά σου.
Απ' εκεί και πέρα, στα πρακτικά:
- Άμα του χεις ονυχοδρόμιο που αγαπά, (συνήθως τα ψηλά, εκείνα που τους επιτρέπουν να σταθούν στα πισινά τους πόδια και χρησιμοποιήσουν το βάρος του σώματός τους για να ξύσουν τα νύχια τους είναι αυτά που προτιμούν) τότε πολύ σπάνια θα στραφεί στον καναπέ. Στην ανάγκη, αν αντιληφθείς πως ένας καναπές κινδυνεύει, βάζεις το ονυχοδρόμιο κοντά του. Ή σκεπάζεις την επίμαχη περιοχή με νάυλον όταν λείπεις από το σπίτι.
- Αμμολεκάνη καλύτερα να την τοποθετήσεις στο μπάνιο εφόσον δεν έχεις μπαλκόνι. Και να πάρεις άμμο που σβολιάζει και εξουδετερώνει τις μυρωδιές. Αυτές δεν μυρίζουν. Και άμα είσαι τακτική με το φτυαράκι πίστεψέ με, ούτε γάτα ούτε ζημιά

- Τρίχες. Ειλικρινά εμένα ο γάτος μου δεν αφήνει τρίχες πουθενά και ποτέ! Τον κτενίζω μια φορά τη βδομάδα να φανταστείς, μόνο. Φυσικά από γάτο σε γάτο μπορεί να διαφέρει. Όπως και να χει: α) Καλή διατροφή β) Τακτικό κτένισμα αποτρέπουν ή μειώνουν το "πρόβλημα". Επιπλέον από το ΙΚΕΑ μπορείς να πάρεις ρολά με αυτοκόλλητη ταινία που μαζεύουν στο πι και φι τις τρίχες.
Κλείνοντας θα πω ότι το γατάκι σου είναι όπως το εκπαιδεύεις και τι του επιτρέπεις. Εμένα ανεβαίνει παντού και κάνει ότι θέλει. Της μαμάς μου δεν ανεβαίνουν πουθενά και δεν μπαίνουν ποτέ στο σαλόνι. Εσύ θα θέσεις τα όρια. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα φυλακίσεις το γατάκι σε ένα δωμάτιο, προς Θεού! Σημαίνει μόνο ότι θα θέσεις κάποια όρια και θα παρέχεις στο γατάκι σου κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Όπως π.χ είναι ένα γατόδεντρο δίπλα σε ένα παράθυρο. Για να ικανοποιεί το γατάκι το ένστικτό του να ανεβαίνει ψηλά κάποιες φορές για να αισθάνεται ασφάλεια και για να χει και κάποια επαφή με τον έξω κόσμο.
Skybeam
Νεοφερμένο μέλος
Το ένα μάλιστα γατί το είχα πάρι αγκαλιά μπροστά στο τζάκι και το χάιδευα κι αυτό γουργούριζε, και τι έκανε βρε παιδιά... μου έγλυψε το χέρι, όπως κάνουν τα σκυλάκια! Έλιωσα ρε παιδιά, σας λέω, δεν περίμενα από γάτα έτσι, πώς να το πω, τόσο φιλική διάθεση!
Όλα όσα μου είπατε θα τα σκεφτώ καλά. Θα ρίξω μια ματιά ακόμα στα αδεσποτάκια (αν και ήδη έχω ερωτευτεί μια ψιψίνα σε καταφύγιο). Θα μιλήσω και με την υπεύθυνη του καταφυγίου και ίδομεν. Αν το αποφασίσω, σας υπόσχομαι λεπτομέρειες και φωτο, αν όχι, πάλι θα σας ενημερώσω και θα μπαίνω να χαζεύω τα δικά σας...
Μέσα στο μυαλό μου είσαι, χωρίς πλάκα!ολα αυτα εγω τα ειχα ψιλοσυνηθησει εχοντας ζωακια απο παιδι,ο αντρας μου φρικαρε με τα παιδια,αλλα καλο του κανε,συνηθισε,οποτε παρε μια γατα πρωτα και μετα κανε παιδακι,κι οταν το κανεις θα πεις:μωρε τι καθαρο ζωο που ειναι η γατα,καμια σχεση με τον ανθρωπο.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να το σκέφτονταν τόσο καλά πριν πάρουν ζωάκι, όσο το σκέφτεσαι εσύ...
Εγώ σου εύχομαι μια καλή υιοθεσία..και είμαι σίγουρη πως ΔΕ θα χάσεις...

marina289
Περιβόητο μέλος
-είναι ότι οι γάτες ΔΕΝ μυρίζουν ... Δεν, δεν , δεν μυρίζουν!...
Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης τους!....
Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον σκύλο, που η υγιεινή και η καθαριότητά του θέλει σχολαστικότητα και φροντίδα....
Εγώ παίρνω τζούρες στην γουνίτσα τους -μάλιστα σήμερα είχα αυτή τη συζήτηση- και κάθε φορά απορώ πώς μοσχοβολάει,
τί κάνουν και έχει αυτή την όμορφη μυρωδίτσα...

kiss bill
Δραστήριο μέλος
Γλυτωνεις ετσι και απο τον μπελα του μπανιου.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Και τότε αυτή η προσωπική μυρωδιά σου γίνεται απαραίτητη γιατί όταν την αισθάνεσαι είσαι σπίτι σου.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Skybeam, καταρχάς μπράβο σου που ψάχνεσαι για το θέμα.
Αυτό είναι μια υπεύθυνη και προσεκτική στάση ενός ανθρώπου που θέλει να μάθει, να ψάξει και να σιγουρευτεί προτού πάρει μια γάτα ή όχι κοντά του.
Έχω βρεθεί σε σπίτι όπου δεν άντεχες να σταθείς από τη μπόχα και δεν υπήρχε κανένα κατοικίδιο εκτός από μια γυάλα με ένα χρυσόψαρο.
Έχω βρεθεί και σε σπίτι όπου υπάρχουν 2 - 3 κατοικίδια και όχι μόνο δε μύριζε καθόλου αλλά μύριζε και πολύ ευχάριστα.
Όλα είναι θέμα καθαριότητας κι υγιεινής, κάτι το οποίο έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά κι όχι με το κατοικίδιο.
Έχω την Άρτεμη 6 μήνες τώρα και το σπίτι μου δεν έχει μυρίσει ποτέ ούτε σε εμένα ούτε και σε όποιον έρχεται.
Ένα συχνό καθάρισμα είναι κάτι το οποίο κάνουμε πάντα στο σπίτι μας οπότε είτε έχουμε ένα κατοικίδιο είτε όχι, κάνουμε κάτι το σύνηθες.
Η γάτα δε μυρίζει καθόλου, αντιθέτως μυρίζει όμορφα.
Εμένα πχ μου αρέσει πολύ να τη μυρίζω όταν είναι στην αγκαλιά μου κι όταν τη φιλάω και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η μύτη μου "τρελαίνεται" με την βρωμιά και την εντοπίζει αμέσως.

Όσον αφορά τις ζημιές που μπορεί να κάνει η γάτα μέσα στον χώρο ή πόσο μπορεί να τον βρωμίσει, πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά όσο έχω ακούσει ορισμένους ανθρώπους να τα παρουσιάζουν.
Όταν η γάτα θέλει να παίξει και τρέχει πέρα - δώθε κάποιες στιγμές μπορεί να ρίξει κάτι κάτω, να σπάσει κάτι κλπ.
Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο διορθώνεται εύκολα, απλώς μετακινείς τα εύθραυστα αντικείμενα σε ένα σημείο που δεν έχει πρόσβαση η γάτα ή κάνεις κάποιες μικροαλλαγές στον χώρο.
Σχετικά με το πόσο βρωμίζει η γάτα το σπίτι, θεωρώ πως η γάτα είναι από τα πιο καθαρά ζώα οπότε δεν είναι συχνό να κάνει κάτι τέτοιο.
Με μια καλή βούρτσα και με ένα τακτικό βούρτσισμα στο τρίχωμα της δεν θα μένουν τόσο πολλές τρίχες στα σημεία που κάθεται - ξαπλώνει, πλένεται από μόνη της κι όσον αφορά την ανάγκη της κάθε γάτα πηγαίνει στην αμμολεκάνη της.
Εάν χρησιμοποιείς μια καλής ποιότητας άμμο και την καθαρίζεις 1 - 2 φορές τη μέρα τότε ούτε θα μυρίζει η άμμος κι η γάτα σου θα σου αφήνει εκεί πέρα τα "δώρα" της.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool