Γάτες και κρύο

Καλησπερα. Απο τα γραφομενα σου φαινεται να νοιαζεσαι για τα γατουλινια. Αφου δεν μπορεις να τα εχεις μεσα στο σπιτι, αυτα που γραφεις μοιαζουν ικανοποιητικα. Μακαρι να τα εχεις στειρωσει κιολας. Οι γατες δεν αγαπανε το κρυο αλλα απο να ειναι στη παγωνια, καλυτερα στο σπιτακι. Ελπιζω να μη βγαινουν στο δρομο. Εκει ειναι δυσκολα τα πραγματα... Περυσι το χειμωνα βρηκα ενα γατακι με λουρι παρατημενο εξω απο το μαγαζι μου. Πολυ ομορφο και φιλικο. Το εβαλα σε ενα χαρτοκουτο και το πηρα σπιτι. Η γατα μου αντεδρασε ασχημα. Αρνιοταν ακομα και να φαει. Θα το προσπαθουσα κι αλλο αλλα τα παιδια μιας φιλης ξετρελλαθηκαν με την Καραμελα. Με παρακαλεσε να τους τη χαρισω. Το εκανα. Ομως εκανε ζημιες και της αγορασαν σπιτακι στην αυλη. Μετα απο λιγες μερες τη σκοτωσε αυτοκινητο. Ακομα νιωθω τυψεις. Επρεπε να τη ζητησω πισω. Αλλα για να μη χαλασουν οι σχεσεις των ανθρωπων, πεθανε μια αθωα ψυχουλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καλοσωρίζω στη συντροφιά μας :flowers:

Μπράβο σου που κράτησες τα γατάκια και, αν δεν μπορείς να τα έχεις εντός σπιτιού, έκανες ότι είναι δυνατόν για να έχουν τη ζέστη που χρειάζονται, ώστε να δείχνουν ικανοποιημένα.
Αυτό το κάτι παραπάνω, που καλό θα ήταν να φροντίσεις, είναι κατά κάποιο τρόπο να οχυρώσεις τον εξωτερικό χώρο, ώστε να αποφύγεις να το σκάσουν για οποιοδήποτε λόγο. Κι "εκεί έξω", καραδοκούν φόλες, σκυλιά και τροχοφόρα (για να μην αναφέρω και αδέσποτα που μπορεί να τους μεταφέρουν αρρώστειες).
Και βέβαια το ίδιο σημαντική και η στείρωσή τους στην κατάλληλη ηλικία, προκειμένου να αποφύγεις τις συνέπειες της αναζήτησης ικανοποίησης του αναπαραγωγικού τους ενστίκτου.

Να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι για πολλά-πολλά χρόνια.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για την στείρωση το σκεφτόμασταν ακόμα με τον αδερφό μου. Πέρα από αυτό σχετικά με τη οχύρωση που αναφέρατε. Δεν μπορώ να το κάνω.. Έχουν μάθει τα κατατόπια εδώ τριγύρω,κανουν την βόλτα τους αλλά βλέπω ότι γενικά είναι πολύ προσεκτικά με αυτοκίνητα κτλ. Λόγο ότι η περιοχή που μένουμε είναι αγροτική το φοβόμασταν από την πρώτη αρχή για κάτι τέτοιο γιατί το έχω δει κι εγώ πολλές φορές και είναι πραγματικά κρίμα. Αλλά έχουν μεγαλώσει αρκετά και βλέπω ότι δεν κάνουν απρόσεκτα πράγματα ακόμα κι όταν βγαίνουν από την αυλή. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει περίεργα από μέρους τους. Σχετικά με το να τα είχα στο μέσα στο σπίτι, δεν υπάρχει η δυνατότητα.. Αλλά από την άλλη.. σκεφτόμουν ότι το να μην μπορούν να είναι σε ένα πιο ανοιχτό περιβάλλον προς αυτούς θα ήταν κρίμα. Παρ όλα αυτά αυτές τις μέρες που κάνει πιο πολύ κρύο τους βάζουμε μέσα για κάποιες ώρες σε ζεστό σημείο στο σπίτι.. Αλλά δεν μπορεί να γίνει μόνιμα δυστυχώς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back