Γάτες και μωρά

Πετρίνα

Νεοφερμένο μέλος

Ο Πετρίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους!

Ζω σε ένα διαμέρισμα 70 τμ με το σύζυγό μου και έναν αρσενικό στειρωμένο γάτο 2 χρονών. Τον Ιανουάριο περιμένω μωρό και θα ήθελα να ζητήσω τις συμβουλές σας για την προετοιμασία του γάτου μας για το νέο μέλος της οικογένειας αλλά και για τα πράγματα που πρέπει να προσέξω αφού γεννηθεί το μωρό.

Σας ευχαριστώ, Πετρίνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σε όλους!

Ζω σε ένα διαμέρισμα 70 τμ με το σύζυγό μου και έναν αρσενικό στειρωμένο γάτο 2 χρονών. Τον Ιανουάριο περιμένω μωρό και θα ήθελα να ζητήσω τις συμβουλές σας για την προετοιμασία του γάτου μας για το νέο μέλος της οικογένειας αλλά και για τα πράγματα που πρέπει να προσέξω αφού γεννηθεί το μωρό.

Σας ευχαριστώ, Πετρίνα.

Καλώς ήρθες Πετρίνα!
Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι κατ'αρχάς να προσπαθήσεις να μην έχεις άγχος γιατί αυτό μπορεί να το μεταδώσεις στον γατούλη σου...
Πες μας λίγα για τον χαρακτήρα του... είναι εύκολος και καλός χαρακτήρας?
Προτείνω να δείξεις στον γατούλη αμέσως το μωράκι και να τον αφήσεις να το μυρίσει παρουσία σου... αν το κρύψεις θα του κεντρίσεις τη περιέργεια και τότε μπορεί να ζηλέψει... έχε τον κοντά σου την ώρα που φροντίζεις το μωράκι και μίλα και σε εκείνον γλυκά!
Μην τον μαλώσεις και μην υψώσεις τη φωνή σου σε καμία περίπτωση...
Πιστεύω ότι πρέπει να τον αφήνεις να το βλέπει αλλά μόνο παρουσία σου...
Όσο πιο φυσιολογικά και άνετα φέρεσαι τόσο το καλύτερο!

Σου αφιερώνω αυτή τη γλυκιά φωτό!
Αντε με το καλό και μ' ενα πόνο!!

alehsani_romy2.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και από μένα και καλώς να δεχτείς το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

Κάπου έχω διαβάσει ότι πριν φέρεις το μωρό από το νοσοκομείο καλό είναι να φέρεις ένα από τα μωρουδιακά και να το αφήσεις στο γάτο να εξικοιωθεί με τη μυρωδιά του μωρού. Όπως επίσεις και με τη μυρωδιά της παιδικής πούδρας.

Άντε με το καλό :)

Σχετικό άρθρο στο Mycat εδώ.
Μην ανησυχείςπάντως, πολλές συμφορουμίτισσες έχουν παιδάκι και γατάκι μαζί, και θα σε καθοδηγήσουν πιστεύω.:)

Καλημέρα και πάλι!
Ο γάτος μας δεν έχει δύσκολο χαρακτήρα. Όταν έρχονται ξένοι στο σπίτι, αρχικά είναι ελαφρά περίεργος αλλά σύντομα παύει να δείχνει ενδιαφέρον. Το βράδυ κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι. Αν τον αφήσουμε έξω από το υπνωδωμάτιο ξύνει την πόρτα μέχρι να του ανοίξουμε. Απλώς σκέφτομαι ότι για ένα χρονικό διάστημα όταν έρθει το μωρό θα πρέπει να σταματήσει να κοιμάται μαζί μας (λόγω του μικρού), οπότε πρέπει σιγά σιγά να τον συνηθίσω στη νέα κατάσταση από τώρα. Επίσης θα πρέπει να διαμορφώσω και το διπλανό δωμάτιο για το μωρό οπότε θα πρέπει να του περιορίσω σταδιακά την πρόσβαση και εκεί για να το συνηθίσει.
Φυσικά όσο θα παίρνω πράγματα για το μωρό θα τον αφήνω να τα μυρίζει και να κάνει και βόλτες στο δωμάτιο για να μην του εξάπτεται πολύ η περιέργεια, απλώς θα πρέπει να μάθει ότι δεν θα μπορεί πια να κοιμάται εκεί.

Μέχρι σήμερα δεν του έχω πάρει κάποιο καλάθι για να κοιμάται - επιλέγει ο ίδιος το που θα κοιμηθεί κάθε φορά. Σκέφτομαι όμως ότι ( παράλληλα με τον σταδιακό "αποκλεισμό" του από τις κρεβατοκάμαρες) είναι καιρός να πάρω κάτι τέτοιο και να το βάλω σε ένα σημείο που κοιμάται συνήθως για να καταλάβει ότι εκεί είναι το μέρος του.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου, για την ώρα! Αν έχετε καμιά ιδέα για το πως να τον βοηθήσω να σταματήσει και το γρατζούνισμα της πόρτας της κρεβατοκάμαρας( όταν δεν τον βάζω μέσα) θα ήταν καλοδεχούμενη!

Γεια σας!

Κάπου διάβασα ότι μπορείς να βάλεις την ηλεκτρική σκούπα από πίσω από την πόρτα και μόλις αρχίσει το γρατζούνισμα να την βάζεις στην πρίζα :Ρ (κι όμως το διάβασα).
Κοίτα θα πρέπει να του περιορίσεις γενικά την είσοδο στην κρεβατοκάμαρα όχι μόνο το βράδυ. Αυτό που μπορειτε να κάνετε πρίν πέσετε για ύπνο είναι να εξαντλήτε στο παιχνίδι το γατούλι ώστε να πέφτει ξερός για ύπνο.. Αλλά δεν νομίζω ότι θα γλιτώσετε το πρωινό γρατζούνισμα του "σηκω να μου βάλεις να φάω, άντε βαρέθηκα να περιμένω"

Έπίσης κάπου αλλού πήρε το μάτι μου ότι αν δεν θές να μάθει να μπαίνει μέσα στην κούνια του μωρού, μπορείς αρχικά να τοποθετήσεις άδεια κουτιά από αναψυκτικά ώστε να τρομάξει με το θόρυβο μόλις πηδήξει μέσα.. Δεν ξέρω αν πιάνει... Λένε όμως ότι τα γατιά είναι οι καλύτεροι φύλακες των μωρων. Τα προσέχουν σαν τα μάτια τους. Απλά σε όλους αυτούς τους μήνες καθώς και μόλις έρθει το μωράκι σας να μην παραμελήσετε το γάτο.

Χαίρομαι που αποφάσισες να κρατήσεις το γάτο στην εγκυμωσύνη και δεν σε έπεισαν να τον διώξεις! Μπράβο σου!

Καλημέρα και πάλι!
Ο γάτος μας δεν έχει δύσκολο χαρακτήρα. Όταν έρχονται ξένοι στο σπίτι, αρχικά είναι ελαφρά περίεργος αλλά σύντομα παύει να δείχνει ενδιαφέρον. Το βράδυ κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι. Αν τον αφήσουμε έξω από το υπνωδωμάτιο ξύνει την πόρτα μέχρι να του ανοίξουμε. Απλώς σκέφτομαι ότι για ένα χρονικό διάστημα όταν έρθει το μωρό θα πρέπει να σταματήσει να κοιμάται μαζί μας (λόγω του μικρού), οπότε πρέπει σιγά σιγά να τον συνηθίσω στη νέα κατάσταση από τώρα. Επίσης θα πρέπει να διαμορφώσω και το διπλανό δωμάτιο για το μωρό οπότε θα πρέπει να του περιορίσω σταδιακά την πρόσβαση και εκεί για να το συνηθίσει.
Φυσικά όσο θα παίρνω πράγματα για το μωρό θα τον αφήνω να τα μυρίζει και να κάνει και βόλτες στο δωμάτιο για να μην του εξάπτεται πολύ η περιέργεια, απλώς θα πρέπει να μάθει ότι δεν θα μπορεί πια να κοιμάται εκεί.

Μέχρι σήμερα δεν του έχω πάρει κάποιο καλάθι για να κοιμάται - επιλέγει ο ίδιος το που θα κοιμηθεί κάθε φορά. Σκέφτομαι όμως ότι ( παράλληλα με τον σταδιακό "αποκλεισμό" του από τις κρεβατοκάμαρες) είναι καιρός να πάρω κάτι τέτοιο και να το βάλω σε ένα σημείο που κοιμάται συνήθως για να καταλάβει ότι εκεί είναι το μέρος του.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου, για την ώρα! Αν έχετε καμιά ιδέα για το πως να τον βοηθήσω να σταματήσει και το γρατζούνισμα της πόρτας της κρεβατοκάμαρας( όταν δεν τον βάζω μέσα) θα ήταν καλοδεχούμενη!

Γεια σας!

Αυτό θα χρειαστεί υπομονή και χρόνο γιατί έτσι έχει τόσο καιρό μάθει...
Πιστεύω ότι η άφιξη του μωρού στο σπίτι δεν πρέπει να συνδιαστεί με καμία απαγόρευση... αυτό ίσως το συνδιάσει με το μωρό...
Το μωρό θα κοιμάται αρχικά στο δωμάτιό σας? Προτείνω να τον παίρνετε κι αυτόν στο κρεβάτι σας όπως παλιά... μην του αλλάξετε αυτή τη συνήθεια, γιατί θα εκνευριστεί και θα στρεσαριστεί... κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό... ούτως ή άλλως ο ύπνος σας θα είναι περιορισμένος το πρώτο καιρό και ανήσυχος κι έτσι θα μπορείς να δεις τη κίνηση του...
Πάντως σου ξαναλέω ότι όσο πιο άνετη είσαι τόσο το καλύτερο!!
Θα το δεις ότι είναι απλό!
Μη ξεχνάς ότι το μάτι σου ωστόσο πρέπει να είναι πάντα άγρυπνο! ;)

Γατούληδες & μωρό στο σπίτι!

Γεια σας! Ήθελα να μου δώσετε τα "φώτα" σας καθώς είμαι 3 μηνών έγκυος και σκοπεύω να κρατήσω τους 2 σιαμέζους γατούληδές μου και να μην τους αποχωριστώ! Ο ένας είναι 8 ετών και στειρωμένος και ο άλλος 2,5 ετών. Έχουν γενικά καλούς τρόπους, είναι πολύ δεμένοι, ζουν αποκλειστικά μέσα σε σπίτι και πιστεύω οτι ακόμη κι όταν έρθει το μωρό στο σπίτι, αν δεν αλλάξω τη συμπεριφορά μου απέναντί τους, ολα θα πάνε καλά. Σκοπεύουμε να μετακομίσουμε σε νέο μεγαλύτερο σπίτι, οπότε ίσως είναι καλό να τους θέσω κάποιυς κανόνες απο τώρα...Ευτυχώς το βράδυ είναι μαθημένοι να κοιμούνται μόνοι τους στο σαλόνι. Έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε? Άκουσα οτι οι τρίχες είναι εξαιρετικα επικίνδυνες και μπορούν να πνίξουν το μωρό...ή απλά κάποιοι προσπαθούν να με τρομάξουν?? Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ. ...Πάντως οι γάτοι μου ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φύγουν απο το σπίτι!

Γεια σας! Ήθελα να μου δώσετε τα "φώτα" σας καθώς είμαι 3 μηνών έγκυος και σκοπεύω να κρατήσω τους 2 σιαμέζους γατούληδές μου και να μην τους αποχωριστώ!
Πάντως οι γάτοι μου ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φύγουν απο το σπίτι!

Τα θερμά μου συγχαρητήρια!!! Πόσον καιρό έχουμε να ακούσουμε τέτοιες δηλώσεις; :):)

Με το καλό το μωρό σου και χίλια Μπράβο σου!:happy:

Μιά χαρά σε βλέπω!!!:)

Απο προσωπική εμπειρία αφού ζώ.... οι τρίχες ΔΕΝ πνίγουν μωρά....:lol::lol:
Πέρασες και το πρώτο τρίμηνο.. όλα μιά χαρά!!

Με το καλό το μωράκι σου.. και να σου ζήσει και όλη η οικογένειά σου! :)

Το μόνο που πρέπει πάντα κατά την γνώμη μου να προσέξεις είναι η αλλαγή της άμμου. Πάντα με γάντια ή καλό πλύσιμο τα χέρια και φυσικά αν μπορεί κάποιος άλλος να το κάνει για σένα είναι το καλύτερο:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back