belemiano
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Λυπαμαι παρα πολυ γι' αυτο που περασες και ειδες με τα ματια σου, ειναι πολυ σκληρα πραγματα αυτα αλλα δεν φταινε τα ζωα για τις επιταγες των ενστικτων τους.
Ισως αν ξανασυμβει κατι τετοιο, να βρεθεις δηλαδη με καποια γατουλα που γεννησε να μπορεσεις να βρεις εναν τροπο να εξασφαλισεις κι εσυ την ασφαλεια των μικρων με καποιο τροπο, μη επιτρεποντας για παραδειγμα σε αλλα ζωα να μπουν στον χωρο που βρισκεται η μανα και τα μωρα της.
Παντως να εχεις στον νου σου ενα πραγμα και νομιζω πως υπαρχουν καποιοι που θα διαφωνησουν μαζι μου, εγω ομως το πιστευω ακραδαντα. Ειναι σιγουρα καλυτερος θανατος για τα γατακια αυτα το να πανε ετσι γρηγορα παρα να πεθανουν απο φολα, αργα και βασανιστικα οταν θα μεγαλωναν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φοβερό πράγμα, πραγματικά καταλαβαίνω το σοκ, και μου φαίνεται πολύ γλυκό που τα πήρες για να μην τα βρει η μάνα τους σε αυτή την κατάσταση.
Η Bessie έχει πολύ δίκιο όμως σε αυτό που σου λέει... Δεν είναι κακός γάτος.. Είναι η φύση του. Σκοτώνοντας τα μικρά, η μαμά τους ξαναέχει οίστρο πιο σύντομα, οπότε κι αυτός μπορεί να "διαιωνιστεί" πιο σύντομα... Και αυτός να μην υπήρχε, πιθανότητα αφού ήταν εκτεθημένα θα ερχόταν κάποιος άλλος.
Όπως και να `χει είναι τραγικό..
anna 21
Δραστήριο μέλος
τα συναισθηματα μισους προς τον γατο-ους που το εκανε-αν ειναι ανθρωπινα και αυθορμητα δεν μπορουμε να μην τα αισθανθουμε. ωστοσο οι γατοι αυτοι ουτε τερατα ειναι ουτε το κανουν απο κακια. ειναι απλα το ενστικτο τους. αυτο προσταζει η φυση τους. δεν μπορεις να τους κατηγορησεις γιαυτο 
σιγουρα και για τη θηλυκια ειναι τεραστια η ταλαιπωρια αλλα και η στεναχωρια. γιαυτο και περα απ ολους τους αλλους λογους η στειρωση ειναι ο,τι καλυτερο μπορεις να κανεις σε μια γατα που νοιαζεσαι. αν λοιπον θελησεις να την απαλλαξεις απο ολα αυτα τη συγκ γατουλα για το μελλον μπορεις να βρεις εναν κτηνιατρο που κανει οικονομικες στειρωσεις σε αδεσποτα και να την στειρωσεις.
εχοντας ζησει οπως ειπα πολλες φορες αυτο το σκηνικο με τα πνιγμενα γατακια αναρωτιομουν απο μικρη πως αυτο εξυπηρετει τη φυση. μου φαινοταν πολυ παραλογο να σκοτωνουν τους ιδιους τους απογονους τους- πως ετσι εξασφαλιζεται η συνεχιση τους στην επομενη γενια? η απορια μου λυθηκε φετος. το πιο πιθανο ειναι η εξηγηση να ειναι η ιδια με αυτο που συμβαινει στα λιονταρια. στις αγελες υπαρχει παντα ενα ή περισσοτερα αρσενικα-προστατες. και με αυτα ζευγαρωνουν οι λεαινες. τα μικρα τα προστατευουν και τα ιδια τα αρσενικα απο εξωτερικους κινδυνους. αν ομως καινουργια αρσενικα ερθουν και παλεψουν με τα προυπαρχοντα και νικησουν ειναι πλεον αυτοι οι αρχηγοι της αγελης και τα μικρα που υπαρχουν απο τους προηγουμενους πρεπει να εξοντωθουν ωστε να γεννησουν μελλοντικα οι θηλυκες τους δικους τους απογονους. οι σκηνες των λιονταριων που πνιγουν τα ανυπερασπιστα μικρα ειναι σοκαριστικες αλλα δε μας πεφτει λογος

AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
belemiano
Νεοφερμένο μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς, όπως τα λες. Αν γνώριζες πως ακριβώς έχει η κατάσταση με τα αδέσποτα, τι ζουν κάθε μέρα και σε τι κατάσταση τα βρίσκουμε συνήθως, δεν θα ευχόσουν να ξαναγεννήσει σύντομα αυτή η γατούλα. Πρώτον διότι η γατούλα θα συνέλθει μόνη της στο πέρασμα του χρόνου, χωρίς να χρειαζεται για αυτό άλλα μωρά. Δεν μπορούμε να προβάλλουμε τα ανθρώπινα συναισθήματα μας σε μια γάτα. Η γάτα δεν βιώνει την εγκυμοσύνη σαν τον άνθρωπο και σίγουρα δεν ξεπερνάει τον χαμό των τωρινών μικρών της με τον ερχομό άλλων. Δεύτερον, δυστυχώς και άλλα μωρά να κάνει, τα οποία θα είναι αδέσποτα, είναι πολύ αμφίβολο αν θα καταφέρουν να επιζήσουν. Γάτοι, φόλες, αυτοκίνητα, ασυνείδητοι που κακοποιούν, σκύλοι κλπ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τα μικρά γατάκια. Οπότε η δική μου ευχή δεν μπορεί να είναι κάποια άλλη, πέραν του να μην ξαναγεννήσει ποτέ!
Hlianna
Διάσημο μέλος

anna 21
Δραστήριο μέλος
και αυτη ειναι η ας πουμε καλη εκβαση της γεννας γιατι καποιες φορες αν η γατα εχει επιπλοκες στη γεννα πολυ πιθανο να πεθανει επι τοπου. ή επισης συνηθισμενο η γατα να γεννησει αλλα επειδη δε νιωθει ασφαλεια και απειλειται (συνηθως αυτο συμβαινει σε μικρες σε ηλικια γατες) ή επειδη δεν ειναι σε θεση να μεγαλωσει μωρα πχ λογω ασιτιας να φαει τα μωρα της
ολες πολυ δυσαρεστες καταστασεις που ομως συμβαινουν καθε μερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
belemiano
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για τη στείρωση που λετε, δυστυχως αυτα τα γατιά δεν πιανονται, εξαφανίζονται οταν πλησιάσει ανθρωπος, ουτε κουβέντα να τα χαιδέψεις.
Για την ιστορία σήμερα ειδα μπροστά μου το γατο "δολοφόνο" να λιάζεται αλλα λυπήθηκα να του κάνω κακο παρ οτι μπορούσα, τη γλίτωσε με ενα κουβά νερο στα μούτρα . Ξέρω οτι είναι ανούσιο και χαζό αυτο που έκανα, αλλα δε μπορώ να δεχθώ πως όλα τα αρσενικά θα εκαναν αυτη την πράξη, πιστεύω σε "καλες" και "κακές" ψυχές ακόμα και στα ζωα.
Δείτε κ μερικές φωτό των μικρών και του δολοφόνου γατου (προλαβα κ τον έβγαλα πριν λουστεί)
Hlianna
Διάσημο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

belemiano
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αλλα κι ο γατουλης ειναι πολυ γλυκος, δεν εχουν κακια τα ζωα φιλε μου, αυτο ειναι προνομιο των ανθρωπων, τα ζωα δρουν μονο με βαση το ενστικτο και ετσι τα εχει φτιαξει ο δημιουργος τους, δεν φταινε αυτα. Εγω θα σε συμβουλευα οποτε βλεπεις τον γατουλη, να του βαζεις να φαει, να δεις ποσο καλυτερα θα νοιωσεις βοηθωντας ενα ανυπερασπιστο πλασμα γιατι καλως ή κακως κι αυτος ανυπερασπιστος ειναι στην κακια των ανθρωπων, δυστυχως.
anna 21
Δραστήριο μέλος

σχετικα με τη στειρωση που λες αν δεν πιανονται καθολου ειναι δλδ αρκετα αγριες (μου κανει εντυπωση παντως που σχετικα αγρια γατα σε αφηνε να πιανεις τα μωρα της) υπαρχουν εναλλακτικες αν θελησεις να στειρωσεις καποια-ες. πιανονται με παγιδα (ειδικο κλουβι για γατες που κλεινει με το μπουν) ρωτησε αν θες καποιο φιλοζωικο σωματειο της περιοχης σου αν τυχον εχει ή αν μπορουν να σε βοηθησουν. αλλη εναλλακτικη αλλα με πολλη προσοχη ειναι υπνωτικο στο φαγητο. μονο με οδηγιες κτηνιατρου. αν τυχον θελησεις τα λεω. κατα τα αλλα ακουγεται ωραιο περιβαλλον για αδεσποτες γατουλες

lili.
Δραστήριο μέλος
Καλο γατοπαραδεισο να τους ευχηθουμε. Τον θυμο σου τον καταλαβαινω..εχει συμβει και σε μενα αναλογη περιπτωση με μια γατουλα που οταν την βρηκαμε ηταν ηδη εγγυος. Γεννησε 5 πανεμορφα γατομωρακια, 3 πορτοκαλια και 2 γκριζουλια.. Ενας μαυρος γατος ο οποιος τωρα δεν ειναι εν ζωη (
-εφυγε απο το γατισιο aids), επνιξε τα 4 και εμεινε το ενα μονο, το οποιο μεγαλωνει με τους γονεις μου και ειναι ενας γαταρος υγιης 8,5 κιλα!!!! και φυσικα στην γατουλα καναμε στειρωση για ευνοητους λογους μετα την γεννα..Και εγω στην αρχη ειχα θυμο για τον μαυρογατουλη που επνιξε τα ανυπερασπιστα μωρακια αλλα ευτυχως-δυστυχως η φυση των τετραποδων φιλων μας (δεν μου αρεσει η εκφραση "ζωα") ειναι περιεργη. Τα κυριαρχικα παιχνιδια των αρσενικων καθοδηγουνται απο το βαθια ριζωμενο ενστικτο τους. Ειναι ασκοπο να παμε να παρομοιασουμε μια ανθρωπινη συμπεριφορα με μια γατισια συμπεριφορα. Αλλιως διαμορφωμενες ειναι οι ανθρωπινες αμυνες και αλλιως οι αμυνες π.χ της γατας ή του σκυλου. Ο γατουλης δεν ειναι οτι ειχε κατι με τα γατακια, με την μαμακα τους ή ακομα και με σενα.. Αλλοι λογοι τον ωθησαν να το κανει αυτο που εκανε. Δεν σου ζηταω να το καταλαβεις, απλα να το σεβαστεις.. Ειναι στην φυση του αρσενικου να προσπαθει να επιβληθει στην αγελη. Μην τον βρεχεις.. Στενοχωρηθηκα οταν το διαβασα.. Και αυτος ψυχουλα εχει.. Ειναι ενας περιπλανωμενος, ΑΣΤΕΙΡΩΤΟΣ γατος με κυριαρχικα ενστικτα οπως και το καθε αρσενικο στην φυση. Επισης βρες τροπο, ζητα καποια βοηθεια απο φιλοζωικη ή απο τους ανθρωπους της περιοχης σου που οπως λες, εχουν φιλοζωικα αισθηματα, να σε βοηθησουν. Εφοσον η μανα σε αφησε να πιασεις τα μωρακια της, δεν νομιζω να ειναι και τοσο απροσιτη.. Παντα υπαρχει τροπος.. Η στειρωση ειναι μονοδρομος σε καθε περιπτωση. Και για την προστασια της μαμακας και για την προστασια των τυχον μελλοντικων μωρων!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Δυστυχώς, αυτό που συνέβη με το γάτο είναι ένα συχνό φαινόμενο και πρόκειται για μια αντίδραση που εκδηλώνουν αρκετοί αρσενικοί (γάτοι και κάποια άλλα θηλαστικά) απέναντι στα νεογέννητα.
Λυπάμαι πολύ...
belemiano
Νεοφερμένο μέλος
Ειχα διαβάσει κάπου πως οι γατες φεύγουν απο τα μωρά τους οταν νιώθουν ότι τα εχουν σε ασφαλες σημείο . Για να την κοπαναει ώρες ατέλειωτες η μάνα σημαίνει πως με ένιωθε άτομο που δε θα της κάνει κακό. Τώρα θα νιώθει πως είμαι εχθρικός προς αυτη και εστιάζει καθαρά σε εμένα την απέχθεια ..
Ίσως ακούγομαι λίγο υπερβολικός να δίνω τόση βαση για ένα ζώο , αλλα προσωπικά θεωρώ τα ζωα εξίσου σημαντικά με τον άνθρωπο με τη διαφορα πως εμείς ορίζουμε το μέλλον μας ενω αυτών καθορίζεται απο απερισκεψίες μας.
anna 21
Δραστήριο μέλος
ψυχολογικα (αν μπορουμε να το πουμε αυτο και για τις γατες) νομιζω οι διαφορες θα ηταν ελαχιστες εως ανυπαρκτες. εχω δει αρκετες φορες γατες που εχουν πεθανει τα μωρα τους (και τα εχουν δει πεθαμενα) να συνεχιζουν να τα ψαχνουν μετα. 
εμενα μου κανει εντυπωση παντως που τα αφηνε μονα τους για ωρες. φαινονται οτι ηταν αρκετα μωρα ακομη. οσες φορες ειδα μαμα γατα να μεγαλωνει μωρα το πολυ να εφευγε για κανα μισαωρο οχι παραπανω. ολα αυτα ομως δεν εχουν και πολυ σημασια τωρα. δλδ μην νιωθεις ασχημα οτι σε "κατηγορει" η γατα. αν θελεις να κερδισεις την εμπιστοσυνη της (ειτε την ειχες πριν ειτε οχι) περνα χρονο μαζι της, ταιζε την, μιλα της, προσεγγιζε την αργα αλλα σταθερα και με τον καιρο θα σε εμπιστευτει (ασχετα αν θα καθεται να την χαιδεψεις). ειναι λυπηρες αυτες οι καταστασεις αλλα συμβαινουν καθημερινα δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα

AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool