Γάτος ανήσυχος

• Thread starter Thread starter Giodi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Giodi

Νεοφερμένο μέλος

Ο Giodi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
καλησπερα σας,ο γατος μου πλεον 6 μηνων και παντα μεσα στο σπιτι πλην ελαχιστων εκσαιρεσεων επειδη μενω σε μονοκατοικια και τον βγαζω με προσοχη λιγο εξω που κ που,τωρα τελευταια εχει σαλταρει μαλλον λογω...πρωτης επιθυμιας να βρει γατα...πολυ νιαουρισμα βρε παιδια πολυ παραπονο ολο θελει να βγει εξω δεν ηρεμει με τπτ γυριζω απο δουλεια να ξεκουραστω λιγο και μενει...στην ιδεα μου η ξεκουραση.εχετε καμια ιδεα-λυση γι αυτο?οταν ειναι κ η κοπελα μ εδω καπως καλυτερα παντα καποιος ασχολειτε μαζι του,ξερω κ αυτος οταν δουλευω, μονος στο σπιτι τρωει φρικες λογικο ειναι κεραμιδογατος απο τοσο δα τον μαζεψα δεν ειναι κ καμια ρατσα που δεν εχουν θεμα μ αυτα..πειτε μου γνωμες σας καικατι αλλο..ωραια βγηκε χειμωνας..καλοκαιρι τι θα τον κανω κλεισμενο μεσα θα τον εχω?με στειρωση αν βγει εξω καλοκαιρι θα ναι καλυτερα?η θα χαθει?εχω κηπο μεγαλο εξω κ εννοειτε βραδυ θα τον βαζω μεσα.μη φυγει ανησυχω στειρωση παντως θα του κανω τον αλλο μηνα εχω ακουσει οτι ειναι καλυτερ α δε ξερω σιγουρα εσεις εδω θα με διαφωτισετε για τα θεματα μου,,και ενα τελευταιο..θα φυγω για 4 μερες ειναι αδυνατο να τον παρω μαζι..θα παθει τπτ ο αμοιρος τοσες μερες μεσα μονος του?ειπα σ εναν φιλο να ερθει μια δυο φορες για να τον ταισει..πραγματικα ειναι πολυ ζωηρος κ καλομαθημενος συν οτι χερια μου ειναι σαν να παιρνω τιποτα απο τα δαγκωματα κ γρατζουνιες!σορρυ για τα τοσα πολλα ερωτηματα αλλα οσο μεγαλωνει κ αυτος αγχωνομαι λιγο κυριως οσο καλοκαιριαζει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν πραγματι αυτο που εχει ο γατουλης σου ειναι επιθυμια για ζευγαρωμα, τοτε η μονη λυση ειναι η στειρωση. Αυτο που εχεις ακουσει οτι τα στειρωνουν μεγαλυτερα, ειναι εφ' οσον δεν εχει μπει το γατακι σε αναπαραγωγικη ηλικια. Δεν προκειται να παθει τιποτα αν τον στειρωσεις τωρα αντι για τον αλλο μηνα κι εγω τον πρωτο μου γατο σε ηλικια 6 μηνων τον στειρωσα.
Τωρα το αν θα βγαινει εξω το καλοκαιρι, αν ειναι στειρωμενος τουλαχιστον δεν θα κινδυνευει να χαθει ψαχνοντας για θυληκια, υπαρχουν ομως και αλλοι κινδυνοι, αυτοκινητα, φολες, οπως και η επαφη με αλλα αδεσποτα γατια που μπορει να τον κολλησουν καμμια ασθενεια σοβαρη. Ειναι καλυτερα για την δικη του ασφαλεια να ειναι μεσα αποκλειστικα και ισως να περιφραξεις τον κηπο που εχεις και να βγαινει μονο εκει, υπαρχει σχετικο θεμα εδω στο mycat που μπορεις να ριξεις μια ματια.
Ελπιζω να ειναι εμβολιασμενος, τα εμβολια που πρεπει να κανει εφ' οσον σκοπευεις να τον αφηνεις και εξω, ειναι το τριπλο, της λευχαιμιας αφου γινουν πρωτα εξετασεις για να δουν αν ειναι φορεας και της λυσσας.
Οσο για τις μερες που σκοπευεις να λειψεις, την στιγμη που εχεις ανθρωπο να πηγαινει να τον βλεπει για λιγο και να παιζει μαζι του, να του συμπληρωνει τροφη και φρεσκο νερακι, να καθαριζει την αμμο του, ολα πιστευω θα πανε καλα. Δεν λεω οτι θα ειναι ξετρελλαμενος απο την χαρα του που θα ειναι κλεισμενος μεσα αλλα θα ειναι ασφαλης και χορτατος. Μονο να πεις στον φιλο σου που θα πηγαινει να προσεχει πορτες και παραθυρα μην τυχον και του φυγει ο γατουλης, πολλη προσοχη σε αυτο γιατι εχουν γινει πολλα με αυτον τον τροπο.
Για τα δαγκωματα και τις γρατζουνιες μπορεις να παιζεις μαζι του με τροπο που να μην κινδυνευουν τα χερια σου, υπαρχουν παιχνιδια που κρεμονται απο ενα σχοινακι που ειναι δεμενο σε ενα καλαμι, ετσι και ο γατος ευχαριστιεται παιχνιδι και τα χερια σου ειναι ασφαλη. Παντως να ξερεις οτι ολοι σχεδον οσοι εχουμε γατακια τα χερια μας ειναι σε παρομοια κατασταση και το εχουμε συνηθισει. Ενα αλλο καλο παιχνιδι που ακουσα πως χρησιμοποιουν καποια παιδια τελευταια ειναι κατι σαν γαντι κουζινας που ειναι κουκλακι και απλα το φορας στο χερι, ισως να εκανες μια βολτα σε κανενα μαγαζι με παιχνιδια να παρεις ιδεες.
Ελπιζω να σε βοηθησα, ειμαι σιγουρη πως θα σου απαντησουν και αλλα μελη με περισσοτερες λεπτομερειες και πληροφοριες.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατος ανησυχος

Φίλε μου, εγώ πέρασα ένα τρελό καλοκαίρι με τον δικό μου.Έχω αυλή,δεν ήταν στειρωμένος τότε και είχα βρεί μπελά με τις αποδράσεις του. Δε πήγαινε μακρυά γιατί φοβόταν, άσε που τον είχαμε πάντα στο νού μας...Με το που πέρναγε τη μάντρα πιάαααστε τον πάλι...
Τη νύχτα ειδικά ( ή μάλλον καλύτερα απο την ώρα που σουρούπωνε και μετά ) έτσι και τον άφηνα έξω...δε πα να είχα περιφράξει παντού, θα έβρισκε το τρόπο να το σκάσει.
Έτσι λοιπόν έκανα το εξής.Εμβολιασμό και στείρωση.Δε ξέρω πως θα είναι αυτό το καλοκαίρι, θα εξακολουθώ βέβαια να τον προσέχω και όταν νυχτώνει να τον βάζω μέσα.Ίδωμεν..

Απάντηση: Γατος ανησυχος

ευχαριστω πολυ παιδια.οσο για τα εμβολια βασω εκανα 2 τους πρωτους 3 μηνες θα ρωτησω εαν χρειαζεται κ αλλο για το καλοκαιρι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back