Γαστροσκόπηση

Elpis1317922

Νεοφερμένο μέλος

Η Elpis1317922 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Ναύπακτος (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Καλησπέρα σας...
Έχω ένα γατάκι 6 μηνών και πριν περίπου 2 εβδομάδες,παρουσίασε ένα πρόβλημα υγείας. Το γατάκι κάθε φορά που έτρωγε, έβγαζε σάλια πολλά, βήχοντας. Το πήγα στον κτηνίατρο, το κράτησε κάποιες ημέρες, του έδωσε κορτιζόνη και στο τέλος αποφάνθηκε ότι το γατάκι χρήζει γαστροσκόπισης η οποία γίνεται μόνο στην Αθήνα..Ετσι μου είπε...Δε μπορούν να καταλάβουν αν κάτι του στάθηκε στο λαιμό,αν είναι κάποιος πολύποδας ή οτιδήποτε άλλο...Του δίνω μόνο γάλα και το βάζω πιο ψηλά για να μη σκύβει. Μήπως γνωρίζετε κάτι για να με βοηθήσετε; Δε μπορώ να ανταπεξέλθω στο οικονομικό της γαστροσκόπισης...Μου είπαν ότι χρειάζομαι το λιγότερο 250 ευρώ χωρίς τα φάρμακα, τις βιοψίες και οτιδήποτε άλλο...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπερβολικό μου φαίνετε..και δεν έχω ξανακούσει και για γαστροσκόπηση, τουλάχιστον για τέτοια περίπτωση...:hmm:
Αν υπάρχει άλλος Κτηνίατρος εκεί θα σου έλεγα να έπαιρνες και μια 2η γνώμη....

Θα σου απαντήσει και ο γιατρός του φόρουμ σχετικά.

Προς το παρόν μην του δίνεις γάλα, μπορεί να του κάνει διάρροια και να έχεις και αυτό μετά. Μια νερωμένη κονσέρβα έστω και με σύριγγα ίσως ή μουλιασμένες κροκέτες θα ήταν καλύτερο, γιατί το γάλα δεν του δίνει τίποτα ..:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε πρωτη φαση καλυτερα να βγει μια ακτινογραφια να δουμε την πορεια του οισοφαγου και αν εμποδιζει κατι το φαγητο να κατεβαινει. Αν δεν φανει κατι υποπτο μετα να σκεφτουμε την γαστροσκοπηση γιατι ειναι και μικρο σε ηλικια το γατι και ισως να μην υπαρχει τοσο μικρο ενδοσκοπιο:hmm:

Βγήκε ακτινογραφία και έδειξε ότι έχει πρόβλημα στον οισοφάγο ή στην τραχεία...

Βγήκε ακτινογραφία και έδειξε ότι έχει πρόβλημα στον οισοφάγο ή στην τραχεία...
Τοτε μαλλον θα χρειαστει και ενδοσκοπηση για να δουμε τον οισοφαγο, μπορεις να του δινεις κονσερβα ειδικη για αρρωστα γατακια a/d hill's, recovery-royale, η καποια αλλη αντιστοιχη αραιωμενη με λιγο ζωμπ κρεατος ή χλιαρο νερακι για αν μπορει να την καταπινει ευκολα και να μην χρειαζεται μεγαλες ποσοστητες τροφης την ημερα:hmm:

Το ξέρω ότι σας έχω ζαλίσει..Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά..Δυστυχώς, το έχω κάνει αυτό που μου είπατε και πάλι το γατάκι παρουσιάζει πρόβλημα..
Θα το κρατήσω όσο αντέξει...Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Εχεις τη δυνατοτητα να το φερεις στην Αθήνα? Μη ν το βάζεις κάτω...

Αθήνα μπορώ να το φέρω...το πρόβλημά μου είναι οικονομικό...Μακάρι να τα καταφέρει..Θα σας κρατώ ενήμερους...Σας ευχαριστώ πολυ...

Καλησπέρα σας και πάλι...Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για το γατάκι...έχει αδυνατίσει πάρα πολύ και κατά πάσα πιθανότητα έχει συρίγγειο στο λαιμό...Τι να κάνω??? Δεν τρώει καθόλου κι αν προσπαθήσει να φάει έχει αιμόπτυση...Σας παρακαλώ, βοηθήστε με...

Σήμερα είναι Κυριακή και αυριο Δευτέρα πάλι αργία. Ο γιατρός του φόρουμ θα ξαναμπεί απο τρίτη.

Βρές την κοντινότερη κλινική και πήγαινέ το θα σου έλεγα....:/:

Παρακάτω οτι βρήκα σε Αιτωλοακαρνανία
https://www.xo.gr/default.aspx?pid=2...&c=&l=Αιτωλοακαρνανία&fWhere=&fWhat=&ss=false

Βρήκα και αυτό
https://www.attikovet.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=95
είναι στην Αθήνα αλλά έχει 24 τηλ κέντρο. Το έχω χρειαστεί και εγώ ξημερώματα, και με βοήθησαν όσο γινόταν τηλεφωνικά.

Πάρτους μήπως σου πούν τίποτα...
Εαν είναι σίγουρα συρίγγιο να το πείς... Πιθανών να χρειαστεί να του κάνεις ένεση κορτιζόνης, αλλά θα σου πούν αυτοί...
Αν ναι, μπορείς να πάρεις απο φαρμακείο την ανθρώπινη ταχειάς δράσεως, ένα μικρό μουκαλάκι που έχει μια σκόνη και νερό ξεχωριστά και την ανακατεύεις... (ΑΝ βεβαια σου πούν ...)

Καλό κουράγιο, και εύχομαι όλα να πάνε καλά.:/:

Είναι σίγουρα συρίγγιο??? ΑΝ είναι να δοκιμάσω να βρω και εγώ κανέναν Κτηνίατρο στο τηλέφωνο....

Βρήκα Κτηνίατρο,
Μου είπε ότι αφού ΔΕΝ ξέρεις ακριβώς τί είναι και πού είναι μπορεί να είναι πολλά...( μπορεί να έφαγε κάτι αιχμηρό και να του έχει σκίσει τον οισοφάγο, να του έχει φράξει.. μπορεί να έχει θέμα και στο στομάχι...γι αυτό και δεν το κρατάει το φαγητό και άλλα πολλά)
Θέλει υποδόρια ορο και κορτιζόνη. (και neurobion)
Και τάισμα αραιωμένη κονσέρβα ad (είναι ειδική πολύ θρεπτική)
Του την βάζεις σε σύριγγα αραιωμένη, του σηκώνεις το κεφάλι ψηλά και το ταΐζεις, και το κρατάς σηκωμένο, για να πάει το φαγητό κάτω.

Και θέλει οπωσδήποτε νοσηλεία σε Κτηνιατρείο (όσο το δυνατόν πιο γρήγορα)....και θα δούνε απο κεί και πέρα ...

ΦΥσικά όλα τα παραπάνω είναι διάγνωση απο το τηλέφωνο, και χωρίς να ξέρω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις....
Εύχομαι όλα να πάνε καλά, και να το ξεπεράσει.:/:

Ευχαριστώ πολύ.
Θα σας ειδοποιήσω για την εξέλιξη.
Χίλια ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας και τις συμβουλές σας. Δυστυχώς, το γατάκι μας άφησε..Ό,τι κι αν κάναμε, δεν το σώσαμε...Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας και τις συμβουλές σας. Δυστυχώς, το γατάκι μας άφησε..Ό,τι κι αν κάναμε, δεν το σώσαμε...Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας.

οχι ρε γμτ.....κριμα...πολυ κριμα....:(

Κρίμα το γατάκι:(:(:(...δυστυχώς κάποια δεν τα καταφέρνουν.:(:(:(
Καλό ταξίδι μικρούλι:bye:

Μπράβο σας που το παλέψατε τόσο....Κουράγιο:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back