Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα καθώς έκανα μια βόλτα στους δρόμους της πόλης που μένω, όταν άκουσα κάτι αδύναμα νιαουρίσματα... Γυρνάω και βλέπω μια σακούλα super maret με τρία σχεδόν νεογέννητα γατάκια μέσα! Το ένα μάλιστα κόντευε να πνιγεί μιας και είχε τυλιχτεί μέσα στη σακούλα κάπως περίεργα.

Τέλος πάντων, χωρίς δεύτερη σκέψη, τα παίρνω και γυρνάω σπίτι μου. Τα έβαλα μέσα σε ένα κουτί με ένα πουλόβερ παλιό και αρκετά χοντρό για να ζεσταίνονται. Τα τάισα κιόλας με ένα γάλα σε σκόνη που μου είχε δώσει ο κτηνίατρος όταν είχα βρει ένα άλλο γατάκι στο δρόμο (δυστυχώς, εκείνο δεν άντεξε).
Το πρόβλημα είναι ότι αφού φάνε (τα έχω ήδη ταΐσει τρεις φορές), παίρνω ένα κομμάτι βαμβάκι βρεγμένο με ζεστό νερό και τα τρίβω στον πισινούλη και στην κοιλίτσα για να κάνουν τα κακάκια τους. Αλλά δεν κάνουν τίποτα, και αυτό με ανησυχεί πολύ. Τρώνε και του σκασμού...
Μήπως κάνω κάτι λάθος; Ο κτηνίατρος λέει ότι δεν χρειάζεται να τα δει ακόμα, γιατί είναι πολύ μικρά... Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ζήσουν, όμως είναι ακόμα πολύ μικρά... Έχουν κλειστά τα ματάκια τους, το ένα από τα τρία έχει αρχίσει να τα ανοίγει (είναι λίγο ανοιχτά στην άκρη που κοιτάει προς τη μύτη). Ποια μπορεί να είναι η ηλικία τους;
Επίσης πότε μπορώ να τα παρουσιάσω στις άλλες δυο γάτες μου; Η μια είναι αρσενική και η άλλη θηλυκή και έγκυος ταυτόχρονα. Ο σκύλος μου ήδη τα γνώρισε και του αρέσουν πολύ (δεν τα δαγκώνει, μόνο τα μυρίζει, γενικά είναι πολύ καλός με τις γάτες, του αρέσουν). Τα γατάκια είναι δυο αρσενικά και ένα θηλυκό.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!

ΥΓ. Να σημειώσω ότι τα γατάκια θα τα κρατήσω, και αυτά, και της γάτας μου που είναι έγκυος... Απλά το λέω γιατί σε όσους λέω ότι έχω τόσα γατιά μου λένε να τα στειρώσω, αλλά ούτε εγώ αλλά ούτε και οι γονείς μου θέλουν, μιας και μας αρέσουν πολύ οι γάτες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
ΥΓ. Να σημειώσω ότι τα γατάκια θα τα κρατήσω, και αυτά, και της γάτας μου που είναι έγκυος... Απλά το λέω γιατί σε όσους λέω ότι έχω τόσα γατιά μου λένε να τα στειρώσω, αλλά ούτε εγώ αλλά ούτε και οι γονείς μου θέλουν, μιας και μας αρέσουν πολύ οι γάτες!
Αγαπητή φίλη, επειδή είχα κι εγώ πρόσφατη εμπειρία (δυστυχώς τα δικά μου απεβίωσαν....) κακάκια δεν κάνουν κάθε μέρα, ίσως μέρα παρά μέρα, αλλά τσισάκια αρκετά συχνά, όποτε τους τρίβεις την κοιλίτσα και τα γεννητικά τους όργανα. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να στειρώνονται τα γατάκια στην κατάλληλη ηλικία, για να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης και της κακοποίησης των ζώων. Άλλωστε στειρώνοντας τα ζωάκια μας, τα προστατεύουμε από πολλές ασθένειες και ζουν περισσότερο καιρό κοντά μας. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας σ' αυτό το θέμα. Μπορεί οι μέρες που κρατάει η διαδικασία να είναι λίγο δύσκολες, αλλά μακροπρόθεσμα, τα ζωάκια μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Καλή Επιτυχία με τα μωράκια! Εύχομαι να ζήσουν και να είναι υγιέστατα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elli-anna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω ότι το ένα θα πεθάνει όμως
Το πήγα χθες στον κτηνίατρο επειδή είχε πάρα πολύ φουσκωμένη κοιλιά, του έκανε κλίσμα και ήταν μια χαρά... Σήμερα όμως πάλι έτσι είναι η κοιλίτσα του και δεν ξέρω τι να κάνω
Επίσης είναι πολύ ήσυχο και κοιμάται συνεχώς, δεν είναι ζωηρό όπως τα άλλα και το νιαούρισμά του είναι πολύ αδύναμο...Σκούρα τα πράγματα
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς το ένα απεβίωσε
Απ' ό,τι είπε ο κτηνίατρος μέσω τηλεφώνου πρέπει να είχαν μαζευτεί πολλές τοξίνες μέσα στο σώμα του και δεν άντεξε...Το καημένο, ήταν πολύ μικρούλι για να πεθάνει.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Εκείνος που χώρισε τα γατάκια από τη μάνα τους και τα πέταξε μες τα σκουπίδια λες και ήταν απορριματα, εκείνος λοιπόν τα καταδίκασε σε θάνατο. Ένας φονιάς, που τους στέρησε το μητρικό γάλα. Είναι φυσικό λοιπόν να μην επιζήσουν όλα.. εσύ δεν φταις σε κάτι.
Συνέχισε να τα φροντίζεις όσο καλύτερα μπορείς και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να σώσεις τα υπόλοιπα γατάκια..
Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μόνο που τώρα δεν είμαι τόσο αισιόδοξη και για τα άλλα δυο μικρούλια.

Το καημένο πέθανε μέσα στα χέρια μου... Το είχα αγκαλιά σε μια κουβερτούλα γιατί κρύωνε και έτρεμε

Τουλάχιστον τα υπόλοιπα είναι ζωηρά, φωνάζουν όλη τη μέρα, προσπαθούν να βγουν από το κουτί, και έχουν όρεξη για πολύ γαλατάκι

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Να είσαι αισιόδοξη γιατί τα γατάκια που καταδικάστηκαν σε θάνατο δεν πέθαναν καθόλου μέσα σ' εκείνο τον κάδο σκουπιδιών.. αλλά τα έσωσες εσύ! Και τώρα έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να ζήσουν!!
liana88
Νεοφερμένο μέλος
Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εύχομαι όλα να πάνε καλά!
Άντε, πάω να τα ταΐσω τώρα γιατί ξύπνησαν και χαλάνε τον τόπο με τις φωνές τους... Πείνασαν

Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν έτρωγαν με τίποτα και ο κτηνίατρος μου έδωσε ένα φαρμακάκι αλλά ούτε εκείνο το έπιναν... Πάνε τα μικρούλια μου!
flora.m123
Δραστήριο μέλος

Έκανες το ανθρωπίνως δυνατό καλύτερο για αυτά,σκέψου ότι λίγοι είναι οι άνθρωποι που (ειδικά με πέντε γάτες ήδη στο σπίτι) θα τα μάζευαν αφενός και θα τα κρατούσαν κιόλας..
Τουλάχιστον δεν πέθαναν στη σακούλα του σούπερ μάρκετ και γνώρισαν λίγη αγάπη..
Λυπάμαι πολύ...
Πρέπει όμως να αισθάνεσαι περήφανη για τον εαυτό σου..
Και να δώσεις την αγάπη που θα έδινες σε αυτά στα μικράκια της γατούλας σου..

Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η γατούλα μου ήδη γέννησε! Δεν περίμενα να γεννήσει τόσο νωρίς... Γύρισα χθες από το σχολείο κι άκουσα κάτι νιαουρίσματα... Να σου η καλή μου η γατούλα με τρία πανέμορφα μικρά μέσα σε μια γλάστρα στον κήπο!
Αναρωτιέμαι γιατί γέννησε έξω όμως :/
flora.m123
Δραστήριο μέλος
Εκεί της άρεσε μάλλον,τι να πω;!

Να μας βάλεις φωτό να τα δούμε..!!
Να σου ζήσουν!

Πουλάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη συμπαράστασή σας!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool