senda990
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι νέα στο forum και είπα να μοιραστώ μια από τις ιστορίες με τις γάτες μου μαζί σας.
Πριν 2μιση χρόνια πέθανε η Φουντέλα μου από λευχεμία. Ήταν κούκλα, 7 χρονών φουντωτή με τρία χρώματα και πολύ πολύ γλυκιά. Ήταν η τελευταία γάτα που μου είχε απομείνει κι επειδή δεν θα άντεχα πάλι να δεθώ με κάποιο γατί και να το χάσω από αυτοκίνητο, αρρώστια κτλ. υποσχέθηκα στον εαυτό μου τέρμα οι γάτες. Αλλά.... σκέφτηκα πως αν κάποια στιγμή βρω ένα γατάκι που θα χρειαστεί βοήθεια θα το μαζέψω.
Δεν πέρασαν δυο μήνες και πήγαινα επίσκεψη σε μια φίλη μου. Στο δρόμο άκουσα κλάμα μικρού γατιού. Έψαξα λίγο τριγύρω και δεν είδα τίποτα. Τότε συνειδητοποίησα ότι ακογόταν από τον δίπλα κάδο. Φρικαρισμένη, έτρεξα στο σπίτι της φίλης μου και της λέω το και το. "Τι θα κάνουμε;" ρωτάω. "Πάμε να τα βγάλουμε από μέσα". Έτσι κι έγινε. Εγώ με το τακούνι κι η φίλη μου με τις πυτζάμες και τη παντόφλα αδειάσαμε τον κάδο. Το ένα γατί το βρήκαμε εύκολα. Ήταν πάνω πάνω τυλιγμένο σε σακούλα. Ήταν δεν ήταν δυο εβδομάδων (ολόμαυρο). Το δεύτερο μας παίδεψε γιατί είχε πέσει στο πάτο. Η φίλη μου σκαρφάλωσε στον κάδο και κατάφερε να το πιάσει. Αυτό ήταν άσπρο γκρι. Και τα δυο αρσενικά.
Τα βάλαμε σε ένα κουβά και τα πήρα σπίτι μου, μιας και η φίλη μου λόγω της οικογενειάς της δεν μπορούσε να τα κρατήσει.
Επειδή δεν μπορούσα να τα φροντίζω τόσο μικρά που ήταν και γκρίνιαζε κι η μάνα μου, τα πήγαμε σε μια θετή μαμά και σε δυο βδομάδες τα πήραμε πίσω.
Ήταν δυο μικρά σποράκια, ίσαμε τη χούφτα μου. Όταν με έβλεπαν να πηγαίνω κοντά τους έτρεχαν σαν παλαβά ειδικά ο μαυρούλης. Μέσα σε 4 μέρες είχε κάνει μια κοιλιά σαν μπαλονάκι. Ο άλλος πάντα ήταν πιο μικροκαμωμένος.
Το μαυρούλι (ο Αράπης) είχε ένα τεράστιο σπυρί στο μάτι και το ασπρο-γκρι (Τόμι) είχε θωλό το δικό του. Κι αυτό γιατί μολύνθηκαν από τα σκουπίδια. Τελικά ο Αράπης έμεινε τυφλός από το δεξί μάτι.
Πέντε - έξι μηνών ήταν όταν αναγκαστήκαμε να τον πάμε στο γιατρό να του αφαιρέσει το ματάκι του. Το καημένο. Όλο πρηζόταν και ξεπρηζόταν κι αν δεν έβγαινε, η μόλυνση θα πήγαινε στον εγκέφαλο και.......
Ο Τόμι όμως δεν τυφλώθηκε αλλά έμεινε λίγο αλοίθωρος. Παραμένει αδύνατος αν και στηρωμένος, κάτι που με φοβίζει ότι έχει κι αυτός λευχαιμία όπως η γάτα που έχασα.
Τώρα οι δυο τους είναι στο χωριό και ζουν ήρεμα. Έκλεισαν τα δυο χρόνια και μπορώ να πω ότι έπαθαν πολλά αλλά πάντα επιβίωσαν. πχ. Ο Τόμι έπεσε μωρό από το μπαλκόνι, ο Αράπης έπεσε από τη ταράτσα και τρυπήθηκε στα κάγκελα, λίγο έλειψε να τον πατήσει αμάξι κτλ κτλ.
Φαίνεται ότι το έχει η μοίρα τους να ζήσουν (κάτι που με κάνει να ελπίζω ότι ο Τόμι δεν θα φύγει κι αυτός από λευχεμεία).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Πολλές φορές δεν διαλέγουμε εμείς αλλά οι γάτες!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος

Πολύ sad το μήνυμα σου...Θα έπρεπε να έισαι τόσο αισιόδοξει που η μοίρα σου ανέθεσε την ανατροφή δυό γατιών που έχουν τόσο την ανάγκη σου...

Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό που λές (λευκαιμία), σημασία έχει ότι του χάρισες την ευκαιρία να ζήσει

Συγχαρητήρια για αυτό που έκανες... και να συνεχίσεις να τα προστατεύεις τα μωρά σου!!!!Σε αγαπούν σίγουρα!
Δώσ' τους πολλά πολλά χαδάκια από εμένα

jasmine
Δραστήριο μέλος
senda990
Νεοφερμένο μέλος
Δεν τα κρατήσαμε Αθήνα γιατί ο κίνδυνος να τα πατήσει αμάξι ήταν μεγάλος. Ειδικά για το ένα που δεν βλέπει από το ένα μάτι.
Αν μπορέσω θα βάλω και καμια φωτογραφία τους.
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος

Στελίνα
Νεοφερμένο μέλος
Και γω τη γάτα μου την βρήκα στο δρόμο νεογέννητη και μισοπεθαμένη και τώρα είναι σούπερ καλά (την έχω 2,5 χρόνια).
Περιμένω και γω φωτο από τα γατάκια σου!!!

senda990
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
moukelis
Επιφανές μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ακομη και αν φυγουν νωρις,εχουνζηση μια ηρεμη ζωη και προπαντων εχουν γνωρισει την αγαπη σου

Φυσικα σας ευχομαι να εισαστε μαζι για πολλα,πολλα χρονια ακομη
Στην φωτο φαινονται υπεροχα και πολυ ευτυχισμενα μαζι
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος

Και να θυμάσαι εσύ έκανες το καθήκον σου όλα τα αλλά τα αποφασίζει άλλος...

CHRISTINA2008
Νεοφερμένο μέλος

τελικα το κρατησανε κ το ταιζανε οσπου καποια μερα πεθανε....
katerina10
Περιβόητο μέλος

senda990
Νεοφερμένο μέλος
Τι νέα από τα τυχερά σου που σώθηκαν??![]()
Μια χαρά είναι τελευταία φορά που τα είδα. Με ενημερώνουν και οι παππούδες. Όλο χάδια και ναζάκια για να φάνε. Θέλω να κάνω στον ένα εξετάσεις αίματος όταν θα ξαναπάω στο χωριό κι ελπίζω να βγουν όλα καλά.
senda990
Νεοφερμένο μέλος
Θα τον αποχαιρετίσω στο σχετικό forum.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool