tsiph
Νεοφερμένο μέλος
Η tsiph αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
21-08-12
21:12
Καλησπέρα! Τέλος Ιουλιου κάπιος ασυνείδητος παράτησε στη γειτονιά μου 2 νεογέννητα γατάκια περίπου 10 ημερών. Τα πήρε μια γειτόνισσά μου η οποία φροντίζει όλες τις γάτες της γειτονιάς. Καμία γάτα δεν δέχτηκε να τα υιοθετήσει, έτσι τα ταίζει με σύριγγα η κυρία. Επειδή δνε γνωρίζει τα ταίζει και ελέγχει τη κοιλίτσα τους πότε θα φουσκώσει. Τους βάζει πιατάκι με γάλα αλλά δεν τρώνε και κοιτάνε να πέσουν μέσα! Τους έβαλε τροφηγια γατες και μόνο το ένα την πλησίασε και έφαγε λίγο. Θέλαμε να ρωτήσουμε τι ποσότητα πρέπει να τρώνε. Γάλα πίνουν κανονικό αγελαδινό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει περάσει από τη ζωή της 1 ζωάκι Έχει γράψει 67.215 μηνύματα.
21-08-12
21:49
Καλησπερα.
Λογικα τα γατακια μπορουν να φανε κανονικα τωρα.Αν εχουν δοντακια σιγουρα.(Αν οχι,θα πρεπε να συνεχισει ταισμα με μπιμπερο.)Ισως συνηθισαν με την συρριγα και το γαλα,για αυτο και τωρα δεν ξερουν πως να φανε.
Ας ξεκινησει με υγρη τροφη,δηλαδη κονσερβες,πατε κλπ..και σιγα σιγα θα περασει στην ξηρη.Η ποσοτητα τωρα,εξαρταται απο την τροφη.
Ομως αγελαδινο γαλα δεν κανει γιατι τους προκαλει διαρροια λογω λακτοζης.Ας κοψει το γαλα πλεον,για να φανε την τροφη.Εννοειται οτι θα βαλει νερακι βεβαια.

Λογικα τα γατακια μπορουν να φανε κανονικα τωρα.Αν εχουν δοντακια σιγουρα.(Αν οχι,θα πρεπε να συνεχισει ταισμα με μπιμπερο.)Ισως συνηθισαν με την συρριγα και το γαλα,για αυτο και τωρα δεν ξερουν πως να φανε.
Ας ξεκινησει με υγρη τροφη,δηλαδη κονσερβες,πατε κλπ..και σιγα σιγα θα περασει στην ξηρη.Η ποσοτητα τωρα,εξαρταται απο την τροφη.
Ομως αγελαδινο γαλα δεν κανει γιατι τους προκαλει διαρροια λογω λακτοζης.Ας κοψει το γαλα πλεον,για να φανε την τροφη.Εννοειται οτι θα βαλει νερακι βεβαια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 15.939 μηνύματα.
21-08-12
22:38
Αγαπητη tsiph, θα ηθελα να σου γραψω και εγω την γνωμη μου , η οποια βεβαια βασιζεται στην εμπειρια μου. Αφου τα γατακια τελος Ιουλιου ηταν περιπου 10 ημερων, σημερα θα πρεπει να ειναι ενος μηνος περιπου. Την πρωτη μου γατα την πηρα στα χερια μου 24 ημερων, γιατι την πεταξε η μανα της. Οταν μου την εδωσαν μου ειπαν να την ταιζω με συριγγα. Εγω απο την επομενη κιολας πηγα και αγορασα μπιμπερο γιατι δεν ετρωγε καλα με την συριγγα. Με το μπιμπερο ετρωγε μια χαρα. Οσον αφορα το αγελαδινο γαλα, δεν προκαλει σε ολα τα γατακια διαροιες. Εγω ολα μου τα γατια με αγελαδινο τα μεγαλωσα. Μονο που ειναι πολυ φτωχο σε σχεση με το γαλα της γατας. Μπορειτε να προσθεσετε στο αγελαδινο γαλα βρεφικο σε σκονη για να εμπλουτιστει. Οταν ειχα τη συγκεκριμενη γατουλα μου μικρη, μου εδωσε ο κτηνιατρος ενα γαλα (σε σκονη κι αυτο), ειδικο για γατες. Υπαρχουν πολλα στο εμποριο και κυριως σε μεγαλα pet shops και σε κτηνιατρεια. Η δικη μου δεν το επινε, δεν της αρεσε. Θα σου ελεγα δε να αποφυγεις το γαλα για γατακια γνωστης μαρκας, που υπαρχει στα super markets. Η γατα μου η συγκεκριμενη οταν ηταν 10 χρονων επαθε διαβητη και ο κτηνιατρος μου ειπε οτι εφταιγαν τα πολλα λιπαρα, που περιεχουν οι τροφες της συγκεκριμενης μαρκας (εγω δεν ειχα αλλη επιλογη γιατι εκεινη την εποχη, 1992, δεν υπηρχαν ολες αυτες οι ποικιλιες που υπαρχουν σημερα).
Εφοσον τα γατακια ειναι πλεον ενος μηνος, λογικα πρεπει να μπορουν να τρωνε και στερεα τροφη. Ο μικρουλης μου που οταν τον βρηκα ηταν επισης ενος μηνος, (σημερα ειναι 5 χρονων), ετρωγε κανονικα τροφη για γατακια.
Το ποτε θα ειναι ετοιμα για στερεα τροφη το κρινουν μονα τους. Η μεγαλη μου εφαγε για πρωτη φορα σε ηλικια 2,5 μηνων.
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι και τα γατακια να ειναι καλα και να μεγαλωσουν χωρις παρατραγουδα.
Εφοσον τα γατακια ειναι πλεον ενος μηνος, λογικα πρεπει να μπορουν να τρωνε και στερεα τροφη. Ο μικρουλης μου που οταν τον βρηκα ηταν επισης ενος μηνος, (σημερα ειναι 5 χρονων), ετρωγε κανονικα τροφη για γατακια.
Το ποτε θα ειναι ετοιμα για στερεα τροφη το κρινουν μονα τους. Η μεγαλη μου εφαγε για πρωτη φορα σε ηλικια 2,5 μηνων.
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι και τα γατακια να ειναι καλα και να μεγαλωσουν χωρις παρατραγουδα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki