Γατάκι με βραχνή φωνή και άλλες απορίες

Ελενη f

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ελενη f αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
εχω ένα μικρό γατί μεσα στο σπίτι που το βρηκα κοντα στο σπίτι μου εχει βραχνιάσει χωρις βηχα το έχώ πάει στον κτηνίατρο και μου ειπε οτι είναι υγειεστατο αλλα και οτι ο θανατος ειναι πολυ συχνος στα νέα γατια χωρις τη μανα τους το εχω 2 εβδομαδες και του δίνω και βιταμίνες αλλα δεν ξερω τι να κανω!!!!:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν καλωσήρθες και ηρέμησε.
Πόσο περίπου είναι το γατάκι;Ο κτηνίατρος δε σου είπε τίποτα για το βραχνιασμα;Ποσες μερες έχει που το είδε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι αλήθεια αυτό για το ποσοστό θανάτων στα μικρά...:(
Αλλά ενα - ενα...

Εχει βραχνιάσει απο την φωνή, το κλάμμα??
Τρώει μόνο του, έχει όρεξη, παίζει??

Δεν μας λες τι ηλικίας είναι το γατάκι...
Αν θέλεις πάντως να είσαι ήσυχη, ίσως θα ήταν καλύτερα να το πας και σ' έναν δεύτερο κτηνίατρο. Εδώ υπάρχει λίστα με προτεινόμενους από τα μέλη του MyCat κτηνιάτρους.
Για τη γενική φροντίδα του, μπορείς να διαβάσεις τα Άρθρα, νομίζω θα σε βοηθήσουν αρκετά ;) (δες π.χ. αυτό και αυτό)

τα γατια ειναι 1+ μηνος περιπου ο κτηνιατρος το ειδε την δευτερα παιζει τρεχει πανω κατω τρωει κανονικα γαλα ζαμπονακια τυρακια ψαρι ολα σε στυλ κιμα απο ορεξη ειναι οκ αλλα η φωνη σχεδον εξαφνισμενη!!! τα γατια τα ειχα βρει δυο εβδομαδες πριν καποιος τα παρατησε!!Και χτες βρηκα αλλο ενα το πηρα και αυτο ειναι πιο μικρο απο τα αλλα 2. νομιζω οτι ειναι απο το κλαμα οταν φευγω αν και τους αφιερωνω αρκετο χρονο αναλογα τωρα αρχισε και το αλλο γατι να χαμηλωνει τα desibel στην φωνη και αυτο ειναι λιγουρης τρωει την διπλασια ποσοτητα φαγητο και ειναι τρομερα ενεργητικο γατι!!!!

Ολα καλά λοιπόν!!!:)
Πολλά γατάκια δεν έχουν σχεδόν καθόλου φωνή ή έχουν βραχνή... δεν είναι ανησυχητικό αυτό...

Αυτο που θα σου πρότεινα είναι να του δίνεις μόνο κροκέτες ειδικές για μωρά (kitten) είναι πιο περιεκτικές σε θρεπτικά στοιχεία και τα έχουν όλα...;)

Πολλά ανθρώπινα φαγητά τα πειράζουν όπως πχ. ο τόννος, το αγελαδινό γάλα κλπ κλπ.

Και πάλι μπράβο που μάζεψες και 2!!!:up:
Περιμένουμε φωτο....

Ολα καλά λοιπόν!!!:)
Πολλά γατάκια δεν έχουν σχεδόν καθόλου φωνή ή έχουν βραχνή... δεν είναι ανησυχητικό αυτό...
Και ο γατούλης των γονιών μου όταν τον βρήκαμε στο δρόμο ήταν μωρό κ είχε πραγματικά πολύ βραχνή φωνή ακόμα κ τώρα όταν γκρινίαζει βραχνιάζει η φωνή του, αλλά από υγεία είναι μια χαρά κ από όρεξη τρώει κ εμάς:) Πάντως αφού κ το γατάκι σου έχει όρεξη για φαγητό κ παιχνιδια δεν νομίζω ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο, ίσως πραγματι όπως ειπώθηκε να έκλεγε μέρες κ βράχνιασε ή να είναι έτσι η φωνή του. Να σου ζήσουν τα γατάκια σου:up: 2 έχεις ή 3 μπερδεύτηκα:confused:

ηταν 2 χτες εγιναν 3!!! πηγαινα για ψωνια και πηρα ενα γατι!!!πως λεμε πηγα για μαλλι και βγηκα κουρεμενος ενα τετοιο . παιρνω ενα γαλα για μικρα γατια μονο.Κροκετες`απο που τις βρισκω?? δεν θα ειναι πολυ σκληρες? ειναι τωρα μια εβδομαδα που εχουν ξεπροβαλλει τα δοντακια τους!!!φοβαμαι μην πνιγουν!!!!!!!!!

3 ειναι τα μικρα εχω αλλα δυο μεγαλα!!!!!ευτηχως το ενα μικρο θα το παρει μια θεια μου μολις μεγαλωσει που εχει τρελα με τα γατια!!!!

Γειά σου και από μένα και μπράβο που έσωσες 3 ψυχούλες από σίγουρο θάνατο!!

Τις κροκέτες μπορείς να τις μουλιάζεις στο γάλα και σταδιακά θα μάθουν να τις τρώνε και χωρίς γάλα...ελπίζω όλα να πάνε καλά!

Υ.Γ. Θα τα κρατήσεις και τα 3 γατάκια?

το ενα μικρο θα το παρει μια θεια μου που εχει την λοξα τα αλλα δυο λεω να τα κρατησω αλλα αν ενδιαφερετε κανενας για γατι εχω αποθεμα!!!! αποριες Α) οποιαδηποτε κροκετα για γατια π.χ frieskies?? το ενα εκ των γατιων μου ειναι θυληκο και μεγαλο 3-4 χρονων αλλα το βρηκα σε αγρια κατασταση και την εχω ημερεψη γινετε στειρωση σε τετοια ηλικια???

Και βέβαια γίνεται στείρωση στην ηλικία των 3-4 ετών :)

δεν ειναι επικυνδυνο σε αυτη την ηλικια η στειρωση??εχω ακουσει οτι οσο πιο νωρις τοσο το καλυτερο και ασχετο αλλα πως μπορω να βαλω φωτο των μικρων μεσα???

Όχι δεν είναι.....:)

Φώτο ανεβάζεις ή στην Γκάλλερύ σου στο Άλμπουμ... ή σαν συνημμένο αρχείο οταν πατάς την απάντηση( και οχι την γρήγορη απάντηση)

απορια επειδη η γατα ειναι λιγο αγρια και δεν δεχεται χαδια εντος σπιτιου μολις διαβασα απο ενα προηγουμενο θεμα σχετικα με την στειρωση οτι υπαρχουν και χαπια κατα ποσο πιανουν προσωρινα??και ποσο αξιοπιστα ειναι αφου ποτε δεν εισαι βεβαιος για το ποτε εχει οιστρο η γατα η μηπως ξερεις και πως ??στο μικρο θυληκο ποτε μπορω να κανω στειρωση??
ειναι 3 εβδομαδων

Το πότε έχει οίστρο μια γάτα είναι σχετικά εύκολο να το καταλάβει κανείς, οι εκδηλώσεις του είναι χαρακτηριστικές. Τα χάπια που κυκλοφορούν και έχουν σκοπό να καταστείλουν τον οίστρο κατηγορήθηκαν αρκετές φορές για εμφάνιση ασθενειών όπως ο καρκίνος της μήτρας και των ωοθηκών και η δική μου γιατρός τουλάχιστον δεν το συνιστά.
Γενικά η στείρωση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από τους 6-7 μήνες της γάτας.

εχει στειρωθει???πως κρατατε τα δικα σας γατια μεσα μετα την στειρωση ωστε να ειστε σιγουροι οτι δεν θα ανοιξουν τα ραμματα με καμοια αποτομη κινηση???

Τι εννοεις πως τα κρατάμε;Τα βάζουμε μέσα και κλεινουμε την πορτα...:hmm:

οκ μονο που ο γατος εκτος απο το οτι μεσα μπαινει μονο τον χειμωνα δεν εχει μαθει σε αμμο.Σε γλαστρες μονο!!!!και θα θελει και καμοια βολτα να παει τι να κανω να του παρω λουρακι???μετα απο ποσες μερες θα μπορεσει να βγαινει λιγο εξω χωρις κινδυνο επιπλοκων???

μετά απο 2 μέρες πιστεύω θα ειναι μια χαρά (θα σου πει και ο γιατρός σου) και την αμμο θα την βρει μην ανησυχείς. εσύ απλά μετα το φαγητο δείξτη του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back