Γατάκι σχεδόν τυφλό και υπό αντιβίωση/απογαλακτισμός

virgo

Νεοφερμένο μέλος

Η virgo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 100 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους,
Εδώ και δύο βδομάδες φροντίζω ένα γατάκι που βρήκα στο δρόμο με τα ματάκια του σε κακό χάλι (αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το μάζεψα). Αφού ο πρώτος κτηνίατρος στον οποίο απευθύνθηκα κόντεψε να το αποτελειώσει δίνοντάς του μία κορτιζονούχα κρέμα να του βάζω στα ματάκια του (!), ανακάλυψα μέσω του site την Κα Σκούντζου στο Χολαργό. Διαπιστώθηκε ότι το γατάκι έχει ερπητοϊό και το ένα του μάτι έχει "τρυπήσει" και είναι τελείως τυφλό. Προσπαθούμε λοιπόν από τότε να σώσουμε το δεύτερο, με ισχυρή αντιβίωση και πολλά κολλύρια. Το ζουζούνι έδειξε πολύ γρήγορα δραματική βελτίωση και η κτηνίατρος είπε πως πιθανότατα θα δει. Όμως πριν από δύο μέρες το γατουλίνι αντέδρασε πολύ άσχημα στην πάστα που του έδωσα για τα σκουλικάκια και έκανε εμετούς επί σχεδόν μιάμιση ώρα με αποτέλεσμα να αρχίσει να εκκρίνει υγρά από τα ματάκια και τη μυτούλα. Τώρα, το "χαλασμένο" του μάτι έχει διογκωθεί και βγάζει υγρό και αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα χειρουργηθεί, αν και η γιατρός αρχικά μου είχε πει πως είναι πολύ μικρό για επέμβαση, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην αντέξει. Η μικρή ζουζούνα είναι σίγουρα 5 εβδομάδων και έχει φοβερή όρεξη για φαγητό (την βρήκα 200γρ. και τώρα είναι σχεδόν μισό κιλό). Ο προβληματισμός μου είναι πως δεν έχω καταφέρει να την απογαλακτίσω και να της σταματήσω το μπιμπερό. Την έχω καταφέρει να φάει κονσερβούλα για γατάκια μαζί με γάλα και βρασμένο κοτοπουλάκι, αλλά τις κροκετούλες δεν τις αγγίζει. Κι αφού φάει λίγο φαγάκι, μετά πάντα θέλει μπιμπερό. Ακόμα και σκέτο γαλατάκι από το πιατάκι δεν το πολυτρώει. Λόγω της αντιβίωσης που παίρνει, δεν θέλω να το διακινδυνεύσω να μην έχει φάει αρκετά. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι μήπως επειδή είναι τυφλό του είναι πιο δύσκολο να απογαλακτιστεί. Θα ήθελε πολύ την άποψή σας, ειδικά αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία. Μπορεί να του κάνει κακό η κατανάλωση γάλατος;
Υ.Γ. Είμαι πολύ στεναχωρημένη που θα κάνει επέμβαση. :( Θα είναι πολύ κρίμα γι' αυτή την τόσο υπομονετική γατούλα (κιχ δεν βγάζει κι ας ξέρω πόσο πονάει) που έχει τόση όρεξη για ζωή να χαθεί από τον ιό...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν του δίνεις ειδικό γάλα για γατάκια δε νομίζω να έχει πρόβλημα. Η γιατρός που ανέφερες έχει την καλύτερη φήμη για τα μάτια. Είχα πάει και εγώ το γατάκι μου σε αυτήν το οποίο χειρουργήθηκε και τώρα είναι ένας μονόφθαλμος γόης. Καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!
Δε νομίζω να παίζει ρόλο που είναι τυφλό για το ότι δεν έχει απογαλακτιστεί, αλλά το ότι δεν έχει τη μαμά του να βλέπει και να μαθαίνει. Το λέω αυτό από προσωπική εμπειρία, γιατί είχα μαζέψει κάποια νεογέννητα που μεγάλωσα (το ένα είναι μονόφθαλμο) και βλέπω ότι άργισαν λίγο να απογαλακτιστούν σε σχέση με ένα άλλο γατάκι που έχω και είχε τη μαμά του, το οποίο όταν του είχα βάλει κονσερβούλα πρώτη φορά, έφαγε κατευθείαν. Συνέχισε με υπομονή να του βάζεις λίγο κοτοπουλάκι ή κονσέρβα και την ξηρά τροφή στην αρχή με λίγο νεράκι για να μαλακώσει και θα φάει κάποια στιγμή. Τώρα, σχετικά με το αν θα υπάρχει πρόβλημα με την αντιβίωση επειδή πίνει μόνο γαλατάκι δεν το ξέρω. Δεν νομίζω, αλλά καλύτερα να ρωτήσεις την κτηνίατρο (υ.γ. και εγώ εκεί είχα πάει τη μονόφθαλμη, είναι καλή κτηνίατρος). Καλή επιτυχία με την επέμβαση, εύχομαι όλα να πάνε καλά!

καλη επιτυχια στο μικρο σου,ευχομαι τα καλλυτερα και περιμενουμε νεα του!!!!ενα μεγαλο μπραβο για οτι κανεις για εκεινο,να σαι καλα!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πήγαμε χθες στη γιατρό και μου είπε ότι δε θα χρειαστεί να το βγάλει, γιατί δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση του ματιού και γιατί ακόμα είναι πολύ μικρό για επέμβαση. Μου έδωσε ακόμα ένα κολλύριο κατά της πίεσης του ματιού. Προφανώς, από την ταλαιπωρία που πέρασε κάνοντας εμετούς επί μιάμιση ώρα, πιέστηκε το ματάκι του πολύ και γι' αυτό διογκώθηκε και άρχισε να βγαίνει προς τα έξω. Σήμερα το βλέπω πολύ καλύτερα. Το γατόνι έχει αρχίσει να είναι πολύ υπερκινητικό πια, έχει αρχίσει τα τρελά ακροβατικά, παρόλο που δε βλέπει (αν και κάποιες φορές πιστεύω ότι ίσως βλέπει σκιές) και μου είναι πιο δύσκολο να του βάζω τα κολλύρια (4 κολλύρια, το ένα κάθε μία ώρα). Αυτό που δεν πρόλαβα να ρωτήσω τη γιατρό είναι αν θα πρέπει να του ξαναδώσω σε μια βδομάδα την πάστα για τα σκουληκάκια. Μου είχε πει να του τη δίνω κάθε 10 μέρες, αλλά μετά την τελευταία αντίδραση και τα αποτελέσματα που είχε στο μάτι του, το φοβάμαι πάρα πολύ. :worry:
'Οσο για το ormilac που του δίνω, νιώθω ασφαλής ότι έχει φάει καλά πριν του δώσω την αντιβίωση, αλλά καθώς φαίνεται πως θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμα η αντιβίωση, δυσκολεύομαι να επιμείνω στην ξηρά τροφή και φοβάμαι για τον απογαλακτισμό. Το γαλατάκι το πίνει μόνο από το μπιμπερό και ακόμα κάνει ότι θηλάζει μόλις βρει κάποιο ύφασμα με πτυχώσεις. Η αλήθεια είναι πως όταν πήρα το γατάκι απ' το δρόμο, ήθελα απλά να το πάω στον κτηνίατρο και δεν είχα υπολογίσει τον κυκεώνα στον οποίο θα βρισκόμουν εν μέσω καλοκαιριού! Τώρα είναι δύσκολο και να πάω διακοπές..όμως η αλήθεια είναι πως δεν το μετανιώνω, το έχω βάλει σκοπό να καταφέρει να δει από το ένα ματάκι, κι αυτό με τη σειρά του με ανταμείβει με τον υπέροχο χαρακτήρα του...Με τρελαίνει που το πρωί, παρόλο που ξυπνάει νωρίτερα από μένα και σίγουρα πεινάει, περιμένει να σηκωθώ για να αρχίσει να νιαουρίζει για γαλατάκι..:)

Γίναμε 2,5 μηνών! Το χαλασμένο μας ματάκι τελικά "έσκασε" πριν από λίγες μέρες και αναγκαστικά το αφαιρέσαμε..είμασταν και πάλι γενναίες όμως και πήγαν όλα καλά και με τη νάρκωση. Το γαλατάκι το κόψαμε οικειοθελώς, αλλά η μαμά προβληματίζεται, γιατί δεν μας πολυαρέσουν οι κροκέτες και πρέπει πρωί και βράδυ να παίρνουμε αντιβίωση για άλλες 3 μέρες..θα μου κάνει κακό να παίρνω φάρμακο με άδειο στομαχάκι..:( Γι' αυτό τρώμε αναγκαστικά κονσερβούλα και κοτοπουλάκι, αλλά αυτό με κάνει να μην τρώω σχεδόν καθόλου τις κροκετούλες μου ενδιάμεσα..Η μαμά φοβάται ότι θα έχει πρόβλημα στο μέλλον με τη διατροφή μου..και αναρωτιέται πώς να με μάθει στις κροκέτες μόλις με το καλό τελειώσει η θεραπεία με την αντιβίωση..Ευχαριστούμε!!! :)

Περαστικά στο μικρούλι!:) Θα πρότεινα όσο παίρνει αντιβίωση να του κάνεις τα κέφια με το φαγητό... Αφού αναρρώσει, αν θέλεις να μάθει την ξηρά τροφή, ίσως θα πρέπει να ¨σκληρύνεις¨ λίγο τη στάση σου σχετικά...δηλ να του βάζεις μόνο ξηρά τροφή ... θα τσινίσει, θα τσινίσει , ε, στο τέλος θα αναγκαστεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα,...:hmm: Και αν την μάθει μετά μπορεις να του δίνεις και λιχουδίτσες όποτε κρίνεις... Και πάλι περαστικά! :)

Ευχαριστούμε! Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, αλλά είμαι πολύ αγχωμένη με τη διατροφή του, γιατί από την αρχή δυσκολευόταν με τις κροκέτες και λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσής της..Σκέψου ότι παίρνει συνεχόμενα αντιβίωση από 25 ημερών! (Ελπίζω να μην έχει πάθει ζημιά το συκωτάκι της)..Το αστείο είναι ο τρόπος που εκφράζει τη δυσαρέσκειά της με το φαγητό..πηγαίνει στο μπολάκι, το μυρίζει και επιδεικτικά κάνει ότι σκάβει στο πάτωμα, όπως όταν είναι στην τουαλέτα! Σα να μου λέει: αυτό που μου δίνεις είναι...κουραδίτσες! :D

Συνημμένα

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες μας απ' τα παλιά! (ενάμιση μήνα πριν :D)

virgo333

https://s1143.photobucket.com/albums/n632/virgo333/

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ φατσούλι!!!

τι γλυκουλιι ! :inlove::inlove: μπραβο σου που ανελαβες τετοια ευθυνη παντος! :clapup: και εγω βρηκα ενα γατακι με το ιδιο προβλημα που ειχε πολυυυ χτυπημενο ποδαρακι απο αυτοκινητο και του το εκοψαν :(:( περαστικα στο γατονι! :)

Ευχαριστούμεεε! Νομίζω πως τα ζωάκια με αναπηρία δένονται ακόμα περισσότερο με αυτόν που τα φροντίζει και γίνονται πολύ υπομονετικοί χαρακτήρες..Και σε σένα αξίζουν πολλά μπράβο..τέτοιες καταστάσεις απαιτούν πολύ χρόνο και..χρήμα, αλλά τι να κάνουμε..για κάποιο λόγο μας βρήκαν αυτά τα ζωάκια..Έχεις φωτογραφία από το δικό σου γατάκι; Μέχρι να ανοίξω ξεχωριστό θεματάκι, ορίστε και μία σημερινή φωτογραφία μας..:)
https://s1143.photobucket.com/albums/n632/virgo333/?action=view&current=CIMG5856.jpg

φωτογραφια δεν εχω.. παντος μοιαζει παρα πολυ με το δικο σ μονο που εχει πιο πολυ γκρι.. :P χαιρομαι που υπαρχουν ακομα αν9ρωποι που φροντιζουν αντεσποτα γατακια :clapup::D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back