Γατες Νορβηγίας

• Thread starter Thread starter estarian
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

estarian

Νεοφερμένο μέλος

Ο estarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα σας, καλώς ήρθα κλπ κλπ :)
Βρίσκομαι στη διαδικασία ώριμης σκέψης για την αγορά μιας γάτας. Έχω "τσεκάρει" τα βασικά , αλλά ψάχνοντας ενημερώνομαι και βρίσκω και άλλα, οπότε δεν το έχω αποφασίσει 100% ακόμα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, επειδή σε ελληνικά site δεν βρήκα πληροφορίες μέχρι τώρα, είναι τα περί της γάτας "νορβηγικού" δάσους -Που σύμφωνα με ένα τεστάκι που έκανα σε site είναι και η "καταλληλότερη για μένα" . Όχι πως είναι και ο βασικότερος λόγος για να την επιλέξω, αλλά μου έκανε κλικ σα φάτσα ρε διάολε-
Ξέρετε αν "κυκλοφορούν" γενικότερα στην Ελλάδα; Γιατί βλέπω πολύ Σιάμ και Περσίας να παίζουν. Ξέρετε τιμές, ξέρετε κάτι γενικότερα;
Σας ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από estarian:
Καλησπέρα σας, καλώς ήρθα κλπ κλπ :)
Βρίσκομαι στη διαδικασία ώριμης σκέψης για την αγορά μιας γάτας. Έχω "τσεκάρει" τα βασικά , αλλά ψάχνοντας ενημερώνομαι και βρίσκω και άλλα, οπότε δεν το έχω αποφασίσει 100% ακόμα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, επειδή σε ελληνικά site δεν βρήκα πληροφορίες μέχρι τώρα, είναι τα περί της γάτας "νορβηγικού" δάσους -Που σύμφωνα με ένα τεστάκι που έκανα σε site είναι και η "καταλληλότερη για μένα" . Όχι πως είναι και ο βασικότερος λόγος για να την επιλέξω, αλλά μου έκανε κλικ σα φάτσα ρε διάολε-
Ξέρετε αν "κυκλοφορούν" γενικότερα στην Ελλάδα; Γιατί βλέπω πολύ Σιάμ και Περσίας να παίζουν. Ξέρετε τιμές, ξέρετε κάτι γενικότερα;
Σας ευχαριστώ πολύ
ειναι μια πολυ ομορφη γατα αυτη που διαλεξες με ωραιο τριχωμα απο οσα ξερω το μονο κακο οτι δυσκολα θα βρεις κατι στην ελλαδα τετοιο θα ειναι πανακριβο αν κ αυτες δεν ειναι για το κλιμα της ελλαδος γιατι κανονικα ονομαζονται γατες των νορβιγικων δασων αρα τους αρεσει το κρυο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άμα τους αρέσει το κρύο, στην πολυκατοικία μου θα αισθανθούν πολύ σαν στο σπίτι τους... :)
Βέβαια αυτό το "πανάκριβα" δεν με ενθουσίασε.. θα το ψάξω όμως..

α δεν ξερω τι να σου πω αλλο θα ψαξω κ θα βρω για το θεμα κ θα σου πω γιατι δεν ρωτας σε κανα μαγαζι να δεις αν μπορουν να σου βρουν

Όχι μωρέ ευχαριστώ, μην σε χώσω να τρέχεις να ψάχνεις τώρα. Απλά εδώ στην εξωτική Πάτρα δεν έχω δει και κανά αξιόλογο μαγαζί να ρωτήσω.. Οταν ανέβω Αθήνα θα πάω μια βόλτα απο τα pet city να ρωτήσω.
Ευχαριστώ πάντως

καλε στα βιβλια μου θα ψαξω δεν ειναι τιποτα κ θα ρωτησω κ σε ενα γνωστο μου μαγαζι αν φερνουν κ σου λεω

χαρα μου ειναι να ξαχνω για τα μελη τις σελιδας μας για αυτο την φτιαξαμε για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο

Έχω την εντύπωση οτι υπάρχουν pet shops που μπορούν να σου φέρουν γάτα οποιαδήποτε ράτσας, απο το εξωτερικό. Θυμάμαι την μοναδική φορά που είχαμε αγοράσει γάτα (η πρώτη μου, 8 χρονών παιδάκι τότε), την είχανε φέρει απο τη Ρωσία γιατί εμείς θέλαμε ντε και καλά Τσιντσιλά και όχι μια απλή περσική.

Το έχεις σκεφτεί καλά πάντως; Απο προσωπική εμπειρία, η φροντίδα μιας τόσο μακρύτριχης γάτας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Αν δεν τη χτενίζεις πολύ συχνά γεμίζει το τρίχωμα της κόμπους, και όσο συχνά και να τη χτενίζεις το σπίτι, τα ρούχα, τα πάντα γενικά γεμίζουν τρίχες (απλά το συχνό χτένισμα περιορίζει κάπως το φαινόμενο). Επίσης στις μακρύτριχες το μπάνιο είναι πολύ πιο αναγκαίο και επειδή κάνουν μπαμ οτι είναι ράτσας θα έχεις και την ανησυχία αν ποτέ ξεπορτίσει μην σου την κλέψουν. Είναι πολλοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς.

Προσωπικά πάντως δεν θα αγόραζα γάτα ράτσας. Υπάρχουν τόσες ημίαιμες γατούλες εκεί έξω που χρειάζονται φροντίδα και αγάπη που είναι λίγο κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα για μια γατούλα που ούτως ή άλλως δεν θα της λείψει το σπιτικό. Αν δε ψάξεις και δεν βιάζεσαι, μπορείς να βρεις ακόμα και μακρύτριχη και ίσως και γάτα που εμφανισιακά να μοιάζει με Νορβηγικού Δάσους: Πολλά σπιτικά που έχουν γάτες ράτσας τυχαίνει είτε λόγω ατυχήματος, είτε επειδή θέλουν η γατούλα τους να ζήσει και αυτή την εμπειρία να γεννήσει η γατούλα τους και να δίνουν τα γατάκια δωρεάν απο αγγελίες. Τον δικό μου (αυτόν στο άβαταρ) απο αγγελία τον βρήκα και μάλιστα ήταν αδέσποτος πριν, και όμως επειδή έψαξα βρήκα αυτό ακριβώς που ήθελα: Μια γκρίζα κοντότριχη γάτα, ακριβώς σαν τη Βρετανική Μπλε Κοντότριχη. Κατανοώ βέβαια οτι είναι πιο δύσκολο να βρεις μακρύτριχη όπως τη θες, αλλά γίνεται, απλώς θέλει χρόνο ;)

Καλή τύχη, ο,τι κι αν αποφασίσεις! :)
Και φυσικά, καλωσόρισες ;)

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα να πάρω καθαρόαιμη γάτα γενικότερα ή αυτή τη Νορβηγική συγκεκριμένα, απλά μου άρεσε αρκετά. Φαντάσου ότι ξεκίνησα να ψάχνω όλες τις λεπτομέρειες περί γάτας και φροντίδας της επιθυμώντας διακαώς εναν κατάμαυρο κεραμιδόγατο. Αλλά καταλαβαίνεις, ψάχνοντας, αρχίζεις και βρίσκεις και όσο βρίσκεις, ξεμυαλίζεσαι. :)
Θα δώ εδώ πέρα βέβαια αν βρω κάποιον που να χαρίζει γατάκια και βλέπουμε.. Θέλει σκέψη ακόμα φυσικά το πράμα, αλλά οκ, θα τη βρώ την άκρη.
Ευχαριστώ πολύ
Και χαιρετίσματα στη Σαλόνικα. Κλαψ.:( Μου χει λείψει...

Η άποψή μου είναι ημίαιμο. Τον Χουζούρη (ένα κατάμαυρο κεραμιδόγατο) τον βρήκα 1 μηνός στη Φολέγανδρο που ήμουν διακοπές. Τον Τελεία και τον παύλα και την Ruby τους μάζεψα όλους από το δρόμο. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ. Συν τοις άλλοις έτσι συνειδητοποιείς και ότι σώνεις ένα πλάσμα από σίγουρο (σχεδόν) θάνατο. Και αυτή σου την καλή πράξη να είσαι σίγουρς ότι θα στην ανταποδώσει κάθε ημίαιμος γατούλης με τον καλύτερο τρόπο!

Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:
Συν τοις άλλοις έτσι συνειδητοποιείς και ότι σώνεις ένα πλάσμα από σίγουρο (σχεδόν) θάνατο.

...και ζωή γεμάτη ταλαιπωρίες να προσθέσω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back