estarian
Νεοφερμένο μέλος

Βρίσκομαι στη διαδικασία ώριμης σκέψης για την αγορά μιας γάτας. Έχω "τσεκάρει" τα βασικά , αλλά ψάχνοντας ενημερώνομαι και βρίσκω και άλλα, οπότε δεν το έχω αποφασίσει 100% ακόμα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, επειδή σε ελληνικά site δεν βρήκα πληροφορίες μέχρι τώρα, είναι τα περί της γάτας "νορβηγικού" δάσους -Που σύμφωνα με ένα τεστάκι που έκανα σε site είναι και η "καταλληλότερη για μένα" . Όχι πως είναι και ο βασικότερος λόγος για να την επιλέξω, αλλά μου έκανε κλικ σα φάτσα ρε διάολε-
Ξέρετε αν "κυκλοφορούν" γενικότερα στην Ελλάδα; Γιατί βλέπω πολύ Σιάμ και Περσίας να παίζουν. Ξέρετε τιμές, ξέρετε κάτι γενικότερα;
Σας ευχαριστώ πολύ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
ειναι μια πολυ ομορφη γατα αυτη που διαλεξες με ωραιο τριχωμα απο οσα ξερω το μονο κακο οτι δυσκολα θα βρεις κατι στην ελλαδα τετοιο θα ειναι πανακριβο αν κ αυτες δεν ειναι για το κλιμα της ελλαδος γιατι κανονικα ονομαζονται γατες των νορβιγικων δασων αρα τους αρεσει το κρυοΑρχική Δημοσίευση από estarian:Καλησπέρα σας, καλώς ήρθα κλπ κλπ
Βρίσκομαι στη διαδικασία ώριμης σκέψης για την αγορά μιας γάτας. Έχω "τσεκάρει" τα βασικά , αλλά ψάχνοντας ενημερώνομαι και βρίσκω και άλλα, οπότε δεν το έχω αποφασίσει 100% ακόμα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, επειδή σε ελληνικά site δεν βρήκα πληροφορίες μέχρι τώρα, είναι τα περί της γάτας "νορβηγικού" δάσους -Που σύμφωνα με ένα τεστάκι που έκανα σε site είναι και η "καταλληλότερη για μένα" . Όχι πως είναι και ο βασικότερος λόγος για να την επιλέξω, αλλά μου έκανε κλικ σα φάτσα ρε διάολε-
Ξέρετε αν "κυκλοφορούν" γενικότερα στην Ελλάδα; Γιατί βλέπω πολύ Σιάμ και Περσίας να παίζουν. Ξέρετε τιμές, ξέρετε κάτι γενικότερα;
Σας ευχαριστώ πολύ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
estarian
Νεοφερμένο μέλος

Βέβαια αυτό το "πανάκριβα" δεν με ενθουσίασε.. θα το ψάξω όμως..
ladycat
Διάσημο μέλος
estarian
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πάντως
ladycat
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Το έχεις σκεφτεί καλά πάντως; Απο προσωπική εμπειρία, η φροντίδα μιας τόσο μακρύτριχης γάτας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Αν δεν τη χτενίζεις πολύ συχνά γεμίζει το τρίχωμα της κόμπους, και όσο συχνά και να τη χτενίζεις το σπίτι, τα ρούχα, τα πάντα γενικά γεμίζουν τρίχες (απλά το συχνό χτένισμα περιορίζει κάπως το φαινόμενο). Επίσης στις μακρύτριχες το μπάνιο είναι πολύ πιο αναγκαίο και επειδή κάνουν μπαμ οτι είναι ράτσας θα έχεις και την ανησυχία αν ποτέ ξεπορτίσει μην σου την κλέψουν. Είναι πολλοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς.
Προσωπικά πάντως δεν θα αγόραζα γάτα ράτσας. Υπάρχουν τόσες ημίαιμες γατούλες εκεί έξω που χρειάζονται φροντίδα και αγάπη που είναι λίγο κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα για μια γατούλα που ούτως ή άλλως δεν θα της λείψει το σπιτικό. Αν δε ψάξεις και δεν βιάζεσαι, μπορείς να βρεις ακόμα και μακρύτριχη και ίσως και γάτα που εμφανισιακά να μοιάζει με Νορβηγικού Δάσους: Πολλά σπιτικά που έχουν γάτες ράτσας τυχαίνει είτε λόγω ατυχήματος, είτε επειδή θέλουν η γατούλα τους να ζήσει και αυτή την εμπειρία να γεννήσει η γατούλα τους και να δίνουν τα γατάκια δωρεάν απο αγγελίες. Τον δικό μου (αυτόν στο άβαταρ) απο αγγελία τον βρήκα και μάλιστα ήταν αδέσποτος πριν, και όμως επειδή έψαξα βρήκα αυτό ακριβώς που ήθελα: Μια γκρίζα κοντότριχη γάτα, ακριβώς σαν τη Βρετανική Μπλε Κοντότριχη. Κατανοώ βέβαια οτι είναι πιο δύσκολο να βρεις μακρύτριχη όπως τη θες, αλλά γίνεται, απλώς θέλει χρόνο

Καλή τύχη, ο,τι κι αν αποφασίσεις!

Και φυσικά, καλωσόρισες

estarian
Νεοφερμένο μέλος

Θα δώ εδώ πέρα βέβαια αν βρω κάποιον που να χαρίζει γατάκια και βλέπουμε.. Θέλει σκέψη ακόμα φυσικά το πράμα, αλλά οκ, θα τη βρώ την άκρη.
Ευχαριστώ πολύ
Και χαιρετίσματα στη Σαλόνικα. Κλαψ.
Μου χει λείψει...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:Συν τοις άλλοις έτσι συνειδητοποιείς και ότι σώνεις ένα πλάσμα από σίγουρο (σχεδόν) θάνατο.
...και ζωή γεμάτη ταλαιπωρίες να προσθέσω...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool