Γατολιχουδιές

Θα έλεγα ναι στις γατολιχουδιές, υπό την προϋπόθεση να αγοράζονται από pet shops, και όχι από σούπερ μάρκετς, διότι τα πρώτα διαθέτουν ποιοτικότερες (κι ας μην είναι τόσο δελεαστικές στην εμφάνιση). Σχετικά πρόσφατα προμηθεύτηκα στικς της Stuzzy για στειρωμένα. Δεν τα έχουν όμως όλα τα μαγαζιά. Της δίνω κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, τρελλαίνεται περιττό να πω από τη χαρά της. Είναι από μέρους μου κάτι σαν "ευχαριστώ" για τη συντροφιά της και "καληνύχτα"στη μικρούλα μου που λατρεύω
smiley-hug011.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παραθέτω φωτο με τις λιχουδιές. Υπάρχουν και για αστείρωτα και για στειρωμένα και για άλλες 2-3 κατηγορίες (που τώρα δεν θυμάμαι)

DSCN2007.jpg
DSCN2009.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ στα δικά μου τους δίνω λιχουδιές whiskas που λέει ότι βοηθάει στη πέψη των τριχόμπαλων. Τρελαίνονται όταν τις βλέπουν. Πολλές φορές σκαρφαλώνουν όπου έχω αφήσει το κουτί και μετά προσπαθούν να το ανοίξουν!
Αυτές είναι:
10200047.jpg

Παλιότερα είχα πάρει και κάτι stick από το lidl που τους άρεσαν πάρα πολύ. Μόλις το είδαν μου έκαναν επίθεση για να το πάρουν.

Εγώ στα δικά μου τους δίνω λιχουδιές whiskas που λέει ότι βοηθάει στη πέψη των τριχόμπαλων. Τρελαίνονται όταν τις βλέπουν. Πολλές φορές σκαρφαλώνουν όπου έχω αφήσει το κουτί και μετά προσπαθούν να το ανοίξουν!
Αυτές είναι:
10200047.jpg

Παλιότερα είχα πάρει και κάτι stick από το lidl που τους άρεσαν πάρα πολύ. Μόλις το είδαν μου έκαναν επίθεση για να το πάρουν.
Αυτές έδινα κι εγώ στον γάτο μου γιατί τρελλαίνεται γι' αυτές και μου έγινε σαν τόφαλος... Πρόσεξε, παχαίνουν πολύ οι άτιμες. Για τις τριχόμπαλλες είναι καλύτερα να πάρεις μια ειδική παστούλα απ' το κτηνιατρείο και να του δίνεις κάτι άλλο που να μην παχαίνει τόσο.
Συμβουλή: ΄Οτι αποφασίσεις να του δίνεις, φύλαξε ένα κουτάκι από αυτά που του δίνεις τώρα και βάζε το μέσα εκεί. Αυτό έχω κάνει εγώ με τον γάτο μου και τρώει μια χαρά τις light της RC, κάποια στιγμή θα περάσουμε και στην ειδική που είναι για αδυνάτισμα. Πάντως το κουτάκι κάνει θαύματα.:)

Βάσω μου, εγκώ ντεν καταλαβαίνει...
297.gif
Τι θα περιέχει το κουτάκι που λες?
pic4ever_com_free_smiley.gif
Εννοείς μήπως σε κουτί από πρώην λιχουδιές, να βάλουμε μέσα τις συνήθεις κροκέτες για στειρωμένα? Αν ναι, λες να πιάσει το κόλπο και να ξεγελαστούν τα λιχούδικα γατιά μας?
emoticon-animal-011.gif

Βάσω μου, εγκώ ντεν καταλαβαίνει...
297.gif
Τι θα περιέχει το κουτάκι που λες?
Εννοείς μήπως σε κουτί από πρώην λιχουδιές, να βάλουμε μέσα τις συνήθεις κροκέτες για στειρωμένα? Αν ναι, λες να πιάσει το κόλπο και να ξεγελαστούν τα λιχούδικα γατιά μας?
emoticon-animal-011.gif
Ακριβώς αυτό εννοώ.;)
Στον Κόναν πάντως έπιασε, βάζω μέσα την light της Royal Canin μέχρι να συνηθίσει λίγο το μέγεθος και μετά θα περάσουμε στην ειδική κλινική τροφούλα για αδυνάτισμα.
Τελικά το κουτάκι ήταν που τον ξετρέλλαινε με τον ήχο που έκαναν μέσα οι κροκετούλες το χαζό μου.:P
Υ.Γ. Αχ θα τρελλαθώ!!!

kaλησπερα!!! το γατακι μου είναι 6 μηνων και του δινω κάθε μερα λιχουδιες!! του δινω VITAKRAFT CAT-STICK ΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ ΣΝΑΚ και WHISKAS ΣΝΑΚ ANTI-HAIRBALL. λετε να υπαρχει πρόβλημα που του δινω κάθε μερα??? όχι πολλα αλλα 5 με 6 κομματακια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Χριστίνα :) 6 μηνών , πλησιάζει ο καιρός της στείρωσης (εκτός κι αν την/τον έχεις ήδη στειρώσει), οπότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις από τώρα να υπολογίζεις ακριβέστερα την ποσότητα της ημερήσιας τροφής του, γιατί οι λιχουδιές, όπως και να το κάνουμε, αποτελούν ένα πρόσθετο γεύμα.
Επειδή κι εγώ της δίνω μια μπάρα από τη λιχουδιά που προτείνω πιο πάνω (ποστ no.82), θα σου πρότεινα αν δεν θέλεις να πάρει βάρος (που και δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για την υγεία του και αργότερα θα δυσκολευτεί να το χάσει), χωρίς να στερηθεί την καθημερινή του extra απόλαυση, να συνυπολογίσεις ανάλογα και να αφαιρέσεις ποσότητα από την υπόλοιπη κύρια τροφή (είτε κροκέτες, είτε κονσέρβα). Ακόμα καλύτερα αν διαλέξεις μπάρες για στειρωμένα που έχουν λιγώτερα λιπαρά.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω του δινω τροφη nutram για γατακια μεχρι 1 ετους. και γραφει ότι η ποσοτητα για 6 μηνων είναι από 60 εως 80 γραμμ.
εγω του βαζω 60γραμ συν τις λιχουδιες που του δινω. και πολλες φορες δεν την τρωει ολη την τροφη του!!
δεν τον εχω στειρωση.. ο κτηνίατρος μου μ ειπε όταν εχει συμπτώματα και όχι ποιο πριν...

λετε ειναι καλυτερα να τον στειρωσω πριν παρουσιασει συμπτώματα???

Εμ, δεν βλέπω το λόγο να περιμένεις μέχρι να αρχίσει να σου ψεκάζει
352nmsp.gif

Βέβαια, ορισμένοι γιατροί είναι αυτής της σχολής: Να φτάσουν δηλαδή στο "και πέντε" για να αποφασιστεί τη στείρωση.
Αν θέλεις μπορείς να δεις και το θέμα μας Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά και να μεταφέρουμε εκεί την κουβεντούλα μας σχετικά με τις στειρώσεις;)

Βρε παιδιά, έχω πάρει μια λιχουδιά-μασητικό για το σκύλο και μόλις το μύρισε ο γάτος τρελάθηκε, το τσάκωσε μέσα από την σακούλα και το πήρε για δικό του. Του το πήρα και το σήκωσα και έκτοτε κάνει σαν τρελός, ανεβαίνει στο γραφείο, στη ντουλάπα να το φτάσει. Μπορώ να του το δώσω? Σας έχει τύχει ποτέ? Πρώτη φορά κάνει έτσι..

Συνημμένα

• 6a2ec3175162ab8f5e50c330862635b787461580b48254adcad5ddd7672de582.jpg
    6a2ec3175162ab8f5e50c330862635b787461580b48254adcad5ddd7672de582.jpg
    244,4 KB · Εμφανίσεις: 20
Χαχαχα, μου έχει τύχει και μένα με τον γάτο μου. ΄Επαιρνα παλιά λιχουδιές για τον σκύλο του εξαδέλφου μου και μέχρι να πάμε να τις δώσουμε έκανε σαν παλαβός να τις φάει αυτός. Και να τις κατάφερνε, να έλεγα...:/:
Εγώ πάντως δεν του τις έδινα γιατί είναι για σκύλους και οι σκύλοι τρώνε περισσότερα πράγματα από τις γάτες, δεν ξέρεις καμμιά φορά τι γίνεται.:worry:

19589.jpg

Δίνω στον Disney τα Happies Light της Trixie, μια φορά την εβδομάδα μετά από το κτένισμα και κάθε φορά που παίζουμε ως... δόλωμα/επίτευγμα/δώρο. Είναι τα αγαπημένα του! :slourp::slourp::slourp:

ΜόνΟ μια φορά την εβδομάδα? Εγώ κάθε μέρα 5 με 6 λιχουδιέςτουδίνω :D

spongebob κι εγώ το κακομαθαίνω πολύ.. Η σκυλολιχουδιά τελικά πήγε υπέρ πίστεως, δεν άρεσε στον σκύλο για τον οποίο προοριζόταν. Σε άλλα νέα εγώ πήρα αρκετές φορές τις λιχουδιές της natures menu και του αρέσουν πολύ και φαίνονται πολύ καλές ποιοτικώς.

Συνημμένα

• salmon-trout-natures-menu-cat-treats-600x600.jpg
    salmon-trout-natures-menu-cat-treats-600x600.jpg
    60,4 KB · Εμφανίσεις: 31
spongebob κι εγώ το κακομαθαίνω πολύ.. Η σκυλολιχουδιά τελικά πήγε υπέρ πίστεως, δεν άρεσε στον σκύλο για τον οποίο προοριζόταν. Σε άλλα νέα εγώ πήρα αρκετές φορές τις λιχουδιές της natures menu και του αρέσουν πολύ και φαίνονται πολύ καλές ποιοτικώς.
Α, δεν τις έχω συναντήσει ποτέ... Θα τις αναζητήσω! :)

Καλύτερες για μένα αλλά και για τον γατούλη είναι οι orijen freeze dried.
Μονο αρνητικό η τιμή τους και ότι μετά από αυτές δεν θα τρώει τίποτε άλλο από λιχουδιές.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back