Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη μυρωδιά του σπιτιού. Ενώ εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά, διαφορετικοί φίλοι μου όλο και συχνότερα μου αναφέρουν ότι μυρίζει "γατίλα". Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν τους καλέσω απόγευμα μετά από γενική καθαριότητα και 4 ώρες καλό αερισμό του σπιτιού. Η μυρωδιά γάτας φαίνεται να παραμένει όλη την ώρα και να είναι ενοχλητική ώσπου κάπως να τη συνηθίσεις, όπως λένε.
Σημαντικές λεπτομέρειες: μένω σε ημιυπόγειο με αυλή που έχει άμεση επαφή με το δρόμο με δυο συνέπειες: α) δεν αφήνω το γάτο μου να βγαίνει έξω (είναι εξ ολοκλήρου γάτος διαμερίσματος), β) από τότε που ήρθε ο γάτος ο αερισμός του σπιτιού έχει γίνει πιο δύσκολος και λιγότερος συχνός. Το γατί στειρώθηκε έγκαιρα και δεν έκανε και κάνει ποτέ ψεκασμούς. Η άμμος του βρίσκεται στο μπάνιο, είναι ever clean και καθαρίζεται/αλλάζεται συχνά.
Αναρωτιέμαι αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Τι λύσεις έχετε να προτείνετε; Αν κάποιο αποσμητικό/αρωματικό χώρου θα έδινε λύση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Με τα αποσμητικά/αρωματικά χώρου δε νομίζω να κάνεις δουλειά. Απλά θα καλύπτουν τη μυρωδιά και θα αφήνουν αυτό το έντονο άρωμα που έχουν τα περισσότερα, νομίζω θα γίνει χειρότερη η κατάσταση.
Αυτό που μπορώ να προτείνω είναι σίγουρα περισσότερος αερισμός. Μπορείς να περιορίζεις τον γάτο στο ένα δωμάτιο ενώ αερίζεις το άλλο. Αν τυχόν το σπίτι είναι μονόχωρο, μπορείς να τον περιορίζεις στο μπάνιο για κανένα τεταρτάκι τη μέρα, κάντου κι εσύ παρέα αν είναι για να μη φρικάρει (ντάξει ακούγεται λίγο γελοίο να κλειδαμπαρωθείτε στο μπάνιο αλλά τι να κάνουμε), ώστε να μπαίνει φρέσκος αέρας στο υπόλοιπο σπίτι. Νομίζω εκεί είναι το κλειδί, στο να αλλάζει ο αέρας.
Μια καλή λύση είναι οι σίτες, όχι απαραίτητα οι ακριβές κανονικές σίτες, μπορείς απλά να μετρήσεις την κάσα της μπαλκονόπορτας και να πας σε κάποιον ξυλουργό και να του ζητήσεις να σου φτιάξει ένα ξύλινο πλαίσιο με σίτα. Θα το βάλεις στην μπαλκονόπορτα μετά και θα κάνεις τη δουλειά σου.
Α τώρα σκέφτηκα και τους ιονιστές/καθαριστές αέρα. (Οι σχετικά καλοί είναι λίγο ακριβοί, καμια 150-200 ευρώ, αλλά πλέον όλα τα μαγαζιά κάνουνε άτοκες δόσεις). Οι σχετικά καλοί που σου λέω έχουνε διπλά φίλτρα, δηλαδή και αντιβακτηριδιακό (για βακτηρίδια, σκόνες, μούχλα, ακάρεα και τέτοια) και αντι-μυρωδιακό (για μυρωδιές από κατοικίδια, τσιγάρο κλπ). Ειδικά αφού μένεις σε ημιυπόγειο νομίζω θα είναι γενικά καλό να αποκτήσεις κάτι τέτοιο, και για σένα δηλαδή, ανεξάρτητα από το γατάκι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ενταξει δεν λεω αν εκεινη την στιγμη εκανε το γατι την αναγκουλα του, μπορει και να μυρισει κατι, αυτο το κατι ομως θα ειναι μυρωδια απο κακα και οχι γατιλα. Μηπως τα δικα μας οταν τα κανουμε δεν μυριζουν, τι κανουν ευωδιαζουν αγριολουλουδα;
Παντως η σιτα που σου λεει η koukimanster ειναι καλη ιδεα, θα αεριζεται επαρκως το σπιτι σου χωρις να κινδυνευεις να φυγει το γατακι σου.
Φανταζομαι οτι ισως λογω καινουργιου χωρου ισως να αφηνε καποια μυρωδια ωστε να μαρκαρει το μερος, δεν ξερω αν ισχυει αλλα εγω εκει το απεδωσα

Milve
Νεοφερμένο μέλος
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ο ιονιστής είναι πραγματικά καλή ιδέα, πρέπει όμως δώσει κανείς προσοχή τι θα αγοράσει. Έπειτα από μια μικρή έρευνα ανακάλυψα ότι τα φθηνότερα μοντέλα μπορεί να γίνουν πολύ ανθυγιεινά. Όσο για εσάς που λέτε οι ίδιοι ότι πλέον δεν υπάρχει μυρωδιά, πρέπει να ρωτήσετε άλλους επισκέπτες του σπιτιού. Γιατί εγώ ακόμη και μια εβδομάδα μακριά από το σπίτι δεν την αντιλαμβάνομαι. Την έχω συνηθίσει τόσο πολύ φαίνεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλή σου μέρα φίλη gatomana.Είναι φυσιολογικό να μυρίζει το στόμα της γάτας?

Η απάντηση είναι μονολεκτική, όχι, δεν είναι φυσιολογικό. Το στόμα μιας υγιούς γατούλας, δεν μυρίζει απολύτως τίποτα.
Οπότε μάλλον υπάρχει κάποιο προβληματάκι είτε με τα δοντάκια, είτε με τα ούλα της. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο νομίζω πως θα έδινε απάντηση στο γιατί μυρίζει, αλλά και θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα.
Πάντως να ξέρεις είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένα τέτοια προβλήματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με τον Ρούλη που τον πήραμε αδέσποτο 3 μηνών ,ευθύς εξαρχής το στόμα του μύριζε.Ο γιατρός που τον εξέτασε είπε πως είναι απολύτως φυσιολογικό αφού υπάρχουν βακτήρια.Και το σώμα του Ρούλη μυρίζει διαφορετικά.Φυσικά δεν βρωμάει το ζώο αλλά εκεί στο βάθος της γούνας ο Μπίλης μοσχοβολούσε,ο Ρούλης έχει πιο βαρειά μυρωδιά.Τρώνε την ίδια τροφή.Ακόμη και τα τσισάκια του Ρούλη είναι μυρωδάτα ...πφφφ.
Εν ολίγοις παρατηρώ πως σαν και τους ανθρώπου ,έτσι και τα ζώα έχουν διαφορετικές οσμές.Τώρα για τη μυρωδιά στο στόμα τι να πω...έχω μπερδευτεί...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool