Γατοϊκανός και γατοερωτήσεις

NemuiNeko

Νεοφερμένο μέλος

Ο NemuiNeko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 20 μηνύματα.
καλησπέρα. Είμαι ένα σχετικά νέο μέλος του forum και αν και σας παρακολουθώ εδώ και ένα μήνα αυτό είναι το πρώτο μου post .:redface:

Η πρώτη μου επαφή με γάτες(παλιά μέναμε σε οικοδομή με αλάνα) ήταν ένας γάτος που ήταν "της οικοδομής",άλλα ήταν πιο πολύ δεμένος μαζί μου,γιατί τον τάιζα και κατεβαινα και έπαιζα και μαζι του καθημερινα.Δεν έχω ξαναδεί τόσο αφοσιωμένο ζώο(και το λέω και σαν πρώην ιδιοκτήτης σκύλου,ξέρω ότι υπάρχει μια προκατάληψη για τις γάτες σε αυτό το θέμα) άλλα μέχρι που με περίμενέ στάνταρ ώρα στην πυλωτή όταν γυρνούσα και πολλές φορές περιμενε να ανοίξει η πορτα του διαμερισματος μας(στον 6ο ^_^) για να χωθει μέσα! Πέθανε μια μέρα στο διαμέρισμα της γειτόνισσάς μας,"εκει που περπατούσε,άρχισε να τρικλίζει και έπεσε ανάσκελα νεκρός". Σαν παιδι μου ειχαν πει οτι ηταν μεγαλος γάτος ,αλλα οποτε τον θυμάμαι ολο και περισσότερο μου περναει απο το μυαλο η φόλα..:mad:

Μετα απο πολλα χρονια που ελεγα οτι ηθελα μια γατα,εδω και 3 μηνες το "θα ηθελα μια γατα" εγινε το "λεω να παρω μια γατα". Άρχισα να το ψαχνω. Τα ειχα ακουσει ολα αυτα και οταν πήραμε το σκυλάκι μας "θέλει φροντίδα","που να το προσέχεις ενα ολόκληρο πλάσμα","οταν θα το βαρεθεις θα το φορτωθουμε ομως εμεις" ΑΛΛΑ ομολογώ οτι ειναι αλλιως οταν το διαβαζεις... Αλλο 9 αλλο 21 .:)

Το θέμα ειναι οτι περασα απο το στάδιο της ενημέρωσής στο στάδιο της ανασφάλειας Μίλησα κάποια στιγμή με έναν φίλο επίσης στην Θεσσαλονίκη που έχει γάτα 7 χρόνια και ένιωσα κάπως καλύτερά,βλέποντάς οτι οι γνωσεις μου και η προετοιμασία μου ειναι τουλάχιστον καλες. Θελω να πιστευω οτι ειμαι αρκετα υπεύθυνος αφου κατάφερα να μεγαλώσω ενα ολοκληρο κοκερ σπανιελ απο μικρο παιδι (χαζοχαρούμενα ημικυνιγητικα:P ,μου εκανε το σπιτι και την ζωη ανω κατω! :D)

Στο θεμα μας,πως ξερω αν ειμαι ετοιμος για γατα? Ολοι σας φαινεστε τοσο καλοι γατογονεις και μου προκαλείτε ανασφάλειά!Ξερω δεν θα ειμαι ο καλύτερος απο την πρωτη ημερα,αλλα θα βελτιωθω προσπαθωντας.Ουτε παίρνω την γατα για να την "χαϊδεύω". Εχω ζυγίσει τα υπερ και τα κατα, εψαξα και εμαθα τι θα μου κοστίζει ενα γατί σε χρηματα ,χρονο και προσοχη και ανακαινίζεται το σπιτι μου(μια καλη ευκαιρία για να το διαμορφώσω "cat-friendly").:up:

Ερωτησεις:
1)Ειμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές.
α) να περιθάλψω κάποιο αδεσποτο,αν και εχουν μειωθει τα αδεσποτα στην ολγας( ελπιζω απο στειρωσεις και οχι ατυχηματα :hmm:)
β)Γατοομαδα θεσσαλονικης? Το πιο οργανωμενο γκρουπ της θεσσαλονικης και βλεπω πως ολο και πιο συχνα χρειαζονται γατογονεις για τα γατακια που βρισκουν.
γ)Πετ σοπ? Τα βλεπω ρε γμτ σε αυτο το petland πως λεγεται στην Ολγας και ποναει η καρδια μου μεσα σε αυτα τα μικρα κουτια. (τι θα πει οτι τα γατια μπορουν να ειναι μεχρι 4 μηνων στα πετ σοπ συμφωνα με τον νομο πλεον?Μετα τι τα κανουν δλδ?)
2)Το σπιτι ειναι 65 τ.μ. και περα απο ενα δωματιο(γραφειο) θα εχει προσβαση σε 2 δωματια,ενα μεγαλο χωλ,κουζινα και μπανιο. Φτάνει ή θα ψυχοπλακωθει το ζωντανο? Παλια με το σκυλι ειμασταν σε 135 τ.μ και παλι περα απο τις 3 βολτες που το εβγαζα καθε μερα το πηγαινα μερικες φορες εξω και καθαρα για βολτα να δει λιγο ανοιχτο χωρο.
3)Μπαλκόνι ναι ή όχι? Λογικά ξερω όχι (ειμαι και στον 7ο πλέον!),αλλα αυτος ο φιλος μου μου ειπε να βαλω την αμμο του στο μπαλκονι και οταν μαθει θα μου χτυπαει τιν μπαλκονοπορτα οταν θελει. Και οταν λείπω? Τεσπα γενικα σαν χώρο τι πρέπει να κανω για να ειναι ασφαλες το μπαλκονι εκτος του να το χτίσω μεχρι πανω με σίτες?
3)Declawing.Παλιά θεωρούσα την στειρωση στα ζώα βαρβαρότητα,(ειμουν μικρο παιδακι,δεν καταλαβαινα τι παιζοταν με τα αδεσποτα ουτε ειμουν διαβασμένος γατουποψηφιος οπως ειμαι τωρα που το θεωωρω αυτονόητο)αλλα τώρα που βλεπω τα πραγματα αλλιως... μήπως και αυτό ειναι καλυτερο για τη γατα? Τι προβληματα εχει μετα? ενόχληση? την πονάει η αμμος?

Θα έγραφα και άλλα τωρα που πηρα θαρρος αλλα με έπιασε λογοδοιαρρεια και συγνώμη για το τεράστιο κείμενο και συγχαρητήρια σε όσους το διαβασαν όλο.

Κατι που διαβάζω οτι θεωρούντε μειωνεκτηματα:
α)ειμαι φοιτητης
β)οταν λειπω εγω η γατα θα ειναι μόνη στο σπιτι
γ)λόγω σχολής ίσως μένει αρκετές ωρες μονη(περιπου 6-8).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο θεμα μας,πως ξερω αν ειμαι ετοιμος για γατα?
Απ' αυτά που διαβάζω, πανέτοιμος μου φαίνεσαι.:P Το πιο βασικό είναι να δεις το θέμα μακροπρόθεσμα, δηλαδή σε βάθος 10-15 χρόνων και να δεις πώς θα χωράει η γατούλα στη ζωή σου σ' αυτά τα χρόνια, με τις διάφορες φάσεις που ενδεχομένως να περάσεις: σπουδές (ίσως θελήσεις να φύγεις και έξω για μεταπτυχιακό; ), στρατός, μετακομίσεις, οικογένεια κ.λπ.

α) να περιθάλψω κάποιο αδεσποτο,αν και εχουν μειωθει τα αδεσποτα στην ολγας( ελπιζω απο στειρωσεις και οχι ατυχηματα :hmm:)
β)Γατοομαδα θεσσαλονικης? Το πιο οργανωμενο γκρουπ της θεσσαλονικης και βλεπω πως ολο και πιο συχνα χρειαζονται γατογονεις για τα γατακια που βρισκουν.
γ)Πετ σοπ? Τα βλεπω ρε γμτ σε αυτο το petland πως λεγεται στην Ολγας και ποναει η καρδια μου μεσα σε αυτα τα μικρα κουτια. (τι θα πει οτι τα γατια μπορουν να ειναι μεχρι 4 μηνων στα πετ σοπ συμφωνα με τον νομο πλεον?Μετα τι τα κανουν δλδ?)
Μην πάρεις γατάκι από πετ σοπ. Το ξέρω ότι είναι σπαραξικάρδιο το θέαμα των ζώων μέσα στις βιτρίνες, αλλά με το να δώσεις λεφτά σ' έναν τέτοιο έμπορο, το μόνο που κάνεις είναι να ενθαρρύνεις τις πρακτικές του :/:
Το να σώσεις ένα γατάκι από το δρόμο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο. Αν πάλι προτιμάς ένα γατάκι ράτσας, καλύτερα να προσανατολιστείς σε εκτροφέα.
Όχι όμως από πετ σοπ!
2)Το σπιτι ειναι 65 τ.μ. και περα απο ενα δωματιο(γραφειο) θα εχει προσβαση σε 2 δωματια,ενα μεγαλο χωλ,κουζινα και μπανιο. Φτάνει ή θα ψυχοπλακωθει το ζωντανο?
Φτάνει και περισσεύει.
3)Μπαλκόνι ναι ή όχι?
Μια που μένεις σε τόσο ψηλό όροφο, θα σου έλεγα μάλλον να μην το αφήνεις καθόλου μόνο του έξω, μόνο με επίβλεψη. Ειδικά αν πάρεις μικρό γατάκι (κάτω από 12 μηνών), αλλά και μετά. Better safe than sorry. Εξαρτάται βέβαια κι απ'το χαρακτήρα του κάθε γατιού το πόσο θέλει να βγαίνει έξω και το πόσο ριψοκίνδυνο είναι.
ΟΧΙ. Κατηγορηματικά όχι. Η ονυχεκτομή έχει απαγορευτεί από την Ε.Ε., όπως και όλες οι άλλες επεμβάσεις που έχουν μόνο καλλωπιστικό χαρακτήρα και δεν προσφέρουν τίποτα στην υγεία του ζώου (κόψιμο ουράς, αυτιών κ.λπ.). Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα κτηνίατροι που κάνουν τέτοιες επεμβάσεις, καθώς και ιδιοκτήτες που τις ζητάνε.:down:
Τα γατάκια που έχουν υποστεί ονυχεκτομή έχουν σοβαρά προβλήματα ισορροπίας. Τα νύχια χρησιμεύουν και ως "φρένα", είναι απαραίτητα για τα άλματα, για το τρέξιμο κ.λπ. Επιπλέον, με την ονυχεκτομή αφαιρείται αναγκαστικά και η τελευταία φάλαγγα των δακτύλων (το τελευταίο κοκκαλάκι δηλαδή) και, όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν μπορεί παρά να έχει συνέπεις στην ανατομία και στην κίνηση του ζώου.
α)ειμαι φοιτητης
Σκοπεύεις να φύγεις για μεταπτυχιακά; Αν ναι, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις τότε τη γατούλα; Αν μετά το τέλος των σπουδών σου επιστρέψεις στο πατρικό σου, οι γονείς σου θα είναι σύμφωνοι με το να έχεις ζώο;
Αν αυτά είναι εντάξει, τότε δεν νομίζω να 'ναι πρόβλημα.
Οι πιο πολλοί δουλεύουμε, επομένως λείπουμε τόσες και περισσότερες ώρες απ'το σπίτι. Οι γάτες μαθαίνουν και προσαρμόζονται στα ωράριά μας, είναι εξάλλου αρκετά ανεξάρτητες οι περισσότερες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες στο γατοσαιτ:lol::lol:.......καλε μην εχεις τοσο αχγος..μια χαρα θα τα πας...καταρχην,εγω θα επαιρνα η αδεσποτο η απο πετ( μονο και μονο για να το γλυτωσω απο εκει μεσα-αν και δεν ξερω αν οντως αυτο ειναι ο σωστος τροπος δεδομενου του νομου της προσφορας και της ζητησης..) το σπιτι σου μια χαρα μου φαινεται στα τετραγωνικα,αλλοι εχουν γατες σε μικροτερα..εννοειτε στειρωση,και τι εννοεις οταν ρωτας αν θα ποναει στην αμμο??? η στειρωση δεν εχει να κανει με την ουρηθρα..:lol::lol:...το οτι εισαι φοιτητης και θα μενει τις ωρες που λες,μονο...μα και οι υπολοιποι που δεν ειμαστε φοιτητες δουλευουμε,οποτε σε ολους ισχυει αυτο,απλα οταν πηγαινεις σπιτι θα αναπληρωνεις το χρονο με πολλα χαδια και απειρη αγαπη...απλα να σκεφτεις οτι στην καλυτερη των περιπτωσεων θα το εχεις για 16 χρονια και να εισαι σιγουρος για την αποφαση σου...επισης να ξερεις οτι δεν μπορεις να το αφησεις μονο του πχ για διακοπες πανω απο μια βδομαδα...εγω,τα εχω αφησει το ανωτερο για 8 μερες( δεν εχω ανθρωπο να τα κρατησει)...αυτα...καλη επιτυχια..:):):)

"Ζήτα το και θα σου δοθεί" :D

Θα ρθει μόνο του να σε "συναντήσει", μην αγχώνεσαι, δε θα χρειαστεί να προβληματιστείς από πού να επιλέξεις. Αρκεί που είσαι ανοιχτός κι εκδήλωσες την επιθυμία να προσφέρεις αγάπη σε ένα ζωάκι.

καταρχην καλως ηρθες στη γατο παρεα!!!:up:

πως ξερω αν ειμαι ετοιμος για γατα? Ξερω δεν θα ειμαι ο καλύτερος απο την πρωτη ημερα,αλλα θα βελτιωθω προσπαθωντας.Ουτε παίρνω την γατα για να την "χαϊδεύω". Εχω ζυγίσει τα υπερ και τα κατα, εψαξα και εμαθα τι θα μου κοστίζει ενα γατί σε χρηματα ,χρονο και προσοχη και ανακαινίζεται το σπιτι μου(μια καλη ευκαιρία για να το διαμορφώσω "cat-friendly").:up:

απο ολα αυτα μου φαινεσαι πανετοιμος για μια γατα!!!!:up:

Ερωτησεις:

σε αυτο δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω ...ειναι επιλογη σου και εσυ θα καταλαβεις ποιο γατακι θα σε κερδισει αμεσως...αλλα θα σου προτεινα οχι απο πετ σοπ γιατι ετσι ισως διαιωνιζουμε μια κατάσταση....

2)Το σπιτι ειναι 65 τ.μ. και περα απο ενα δωματιο(γραφειο) θα εχει προσβαση σε 2 δωματια,ενα μεγαλο χωλ,κουζινα και μπανιο. Φτάνει ή θα ψυχοπλακωθει το ζωντανο? Παλια με το σκυλι ειμασταν σε 135 τ.μ και παλι περα απο τις 3 βολτες που το εβγαζα καθε μερα το πηγαινα μερικες φορες εξω και καθαρα για βολτα να δει λιγο ανοιχτο χωρο.

το σπιτι μου ειναι το μισο (μην σου πω και λιγότερο:lol::lol:) και ειναι μια χαρα ευτυχισμενος ο γατουλης μου!!!οι γατες αυτο που θελουν ειναι ενα ζεστο σπιτάκι...οχι χώρο...

3)Μπαλκόνι ναι ή όχι? Λογικά ξερω όχι (ειμαι και στον 7ο πλέον!),αλλα αυτος ο φιλος μου μου ειπε να βαλω την αμμο του στο μπαλκονι και οταν μαθει θα μου χτυπαει τιν μπαλκονοπορτα οταν θελει. Και οταν λείπω? Τεσπα γενικα σαν χώρο τι πρέπει να κανω για να ειναι ασφαλες το μπαλκονι εκτος του να το χτίσω μεχρι πανω με σίτες?

εγω στο μπαλκονι μου εβαλα καλαμωτη οποτε ειχα μια ασφαλεια...ωστοσο χωρις την επιβλεψη μου μονος του δεν μενει (ειμαι αυστηρη γατομαμα!!!!:lol:)

3)Declawing.Παλιά θεωρούσα την στειρωση στα ζώα βαρβαρότητα,(ειμουν μικρο παιδακι,δεν καταλαβαινα τι παιζοταν με τα αδεσποτα ουτε ειμουν διαβασμένος γατουποψηφιος οπως ειμαι τωρα που το θεωωρω αυτονόητο)αλλα τώρα που βλεπω τα πραγματα αλλιως... μήπως και αυτό ειναι καλυτερο για τη γατα? Τι προβληματα εχει μετα? ενόχληση? την πονάει η αμμος?

για στειρωση θα σε βοηθησουν περισσοτερο τα παλιοτερα μελη του φόρουμ...ωστοσο ειναι απαιραιτητη ...και για την ιδια την υγεια της γατας.

Κατι που διαβάζω οτι θεωρούντε μειωνεκτηματα:
α)ειμαι φοιτητης

και εγω φοιτητρια ειμαι...!!!και ειναι ολα οκ!!μαθε στο γατακι που δεν θες να πηγαινει κτλ, εχε του παιχνιδια μεσα και θα ειναι τελεια!!!οι γατες ευχαριστιουνται το σπιτακι οσο τιποτα και οπως θα ξερεις τις περισσοτερες ωρες χουζουρευουν οποτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα!!! και τέλος απλα προσπαθησε να της αφιερωνεις καθημερινα ενα μισάωρο για παιχνιδια που θα παιζετε μαζι!!!

καλη τυχη και οτι χρειαστεις εδω θα ειμαστε!!!:up:

Aretha ευχαριστω για τις πληροφοριες, δεν ηξερα οτι ειναι τοσο τραγικο,σε καποια φορουμ του εξωτερικου το συζητουσαν λες και ειναι το φυσικο,τωρα ξερω.
Πουπουλίνα εννοουσα οτι οταν ειδα πιο ανοιχτα το θεμα της "μετατροπης" των ζωων(π.χ. στειρωση) ρωτουσα αν και η αφαιρεση των νυχιων που κανουν μερικοι ειναι ενταξει (για να μην χρειαζεται να το ταλαιπωρω με κοψιμο οποτε χρειαζονται τα νυχια).
Αργησα να απαντήσω γιατι έβλεπα ματς(παλι πατωσε η εθνικη χD) αλλα πραγματικα δεν παρακολουθουσα :lol:,πιο πολυ σκεφτομουν τι απαντησεις θα υπαρχουν.. και σαν να το ηξερα οτι θα με ρωτησετε για το μελλον. Αυτο ηταν ενα θεμα που με απασχολησε αρκετα,γιατι να μην λεμε ψεμματα η μανα μου τον σκυλο τον ειχε δεχτει με τα χιλια ζορια,αλλα για γατες δεν σηκωνει κουβεντα(τις φοβαται >.>)
Οταν θα πάω στρατο το γατι θα κρατήσει η αδερφή μου,που μπορώ να πω οτι ειναι ακομα πιο φιλοζωη(εγω ειμαι γατοφιλος,αντε και κανα ιγγουανα... αυτη απο ταραντουλα μεχρι γαιδουρακι θα εβαζε στο σπιτι:rolleyes:).Ναι τι να κανουμε,ελπιζω να μην στρεσαριστει πολυ απο την αλλαγη περιβαλλοντος μεχρι να τελειωσω τον στρατο. Ειμαι φοιτητης στην πολη μου παρεπτιπτοντως,αλλα ταυτοχρονα με δικο μου διαμερισμα,οποτε οτι χρειαστουμε απο αμαξι,φιλους κτηνιατρους κτλ θα τα εχουμε και παντα διαθεσιμα. Για το μεταπτυχιακο το σκεφτηκα,νομιζω θα ηταν καλυτερα να το παρω μαζι μου και να προσαρμοστει μαζι μου 2-4 χρονια στο εξωτερικο,παρα να το αφησω χρονια μακρια μου στην Θεσσαλονικη και να με βλεπει χριστουγεννα και πασχα... Αλλιως κλαφτα ιδιωκτητης θα ειμουν και ποσο μαλλον υπευθυνος αν υποχρεωνα αλλον να το προσεχει αντι για μενα.
Α και αστα να πανε Angela_al...περπαταω στον δρομο και με περνανε για παρανοικο ετσι που κοιταω συνεχεια τριγυρω περιμένοντας να εντοπισω το γατακι της ζωης μου :lol:

Το διλημμα για Γατακι 1.5-5 μηνων και ενιληκο (1 ετους+) παραμένει...

Aretha ευχαριστω για τις πληροφοριες, δεν ηξερα οτι ειναι τοσο τραγικο,σε καποια φορουμ του εξωτερικου το συζητουσαν λες και ειναι το φυσικο,τωρα ξερω.
Πουπουλίνα εννοουσα οτι οταν ειδα πιο ανοιχτα το θεμα της "μετατροπης" των ζωων(π.χ. στειρωση) ρωτουσα αν και η αφαιρεση των νυχιων που κανουν μερικοι ειναι ενταξει (για να μην χρειαζεται να το ταλαιπωρω με κοψιμο οποτε χρειαζονται τα νυχια).
Αργησα να απαντήσω γιατι έβλεπα ματς(παλι πατωσε η εθνικη χD) αλλα πραγματικα δεν παρακολουθουσα :lol:,πιο πολυ σκεφτομουν τι απαντησεις θα υπαρχουν.. και σαν να το ηξερα οτι θα με ρωτησετε για το μελλον. Αυτο ηταν ενα θεμα που με απασχολησε αρκετα,γιατι να μην λεμε ψεμματα η μανα μου τον σκυλο τον ειχε δεχτει με τα χιλια ζορια,αλλα για γατες δεν σηκωνει κουβεντα(τις φοβαται >.>)
Οταν θα πάω στρατο το γατι θα κρατήσει η αδερφή μου,που μπορώ να πω οτι ειναι ακομα πιο φιλοζωη(εγω ειμαι γατοφιλος,αντε και κανα ιγγουανα... αυτη απο ταραντουλα μεχρι γαιδουρακι θα εβαζε στο σπιτι:rolleyes:).Ναι τι να κανουμε,ελπιζω να μην στρεσαριστει πολυ απο την αλλαγη περιβαλλοντος μεχρι να τελειωσω τον στρατο. Ειμαι φοιτητης στην πολη μου παρεπτιπτοντως,αλλα ταυτοχρονα με δικο μου διαμερισμα,οποτε οτι χρειαστουμε απο αμαξι,φιλους κτηνιατρους κτλ θα τα εχουμε και παντα διαθεσιμα. Για το μεταπτυχιακο το σκεφτηκα,νομιζω θα ηταν καλυτερα να το παρω μαζι μου και να προσαρμοστει μαζι μου 2-4 χρονια στο εξωτερικο,παρα να το αφησω χρονια μακρια μου στην Θεσσαλονικη και να με βλεπει χριστουγεννα και πασχα... Αλλιως κλαφτα ιδιωκτητης θα ειμουν και ποσο μαλλον υπευθυνος αν υποχρεωνα αλλον να το προσεχει αντι για μενα.
Α και αστα να πανε Angela_al...περπαταω στον δρομο και με περνανε για παρανοικο ετσι που κοιταω συνεχεια τριγυρω περιμένοντας να εντοπισω το γατακι της ζωης μου :lol:

πολυ ψαγμενο και συνειδητοποιημενο σε βλεπω και μου αρεσει αυτο...:D:D:D...επεσες και σε περιεργη νυχτα....αλλιως θα ειχες και αλλες απαντησεις...δεν πειραζει...οτι αποριες εχεις αυριο...δεν χανομαστε!!:D:D:D

Εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις βλέποντας ενήλικα γατιά. Τα ενήλικα έχουν το πλεονέκτημα του διαμορφωμένου χαρακτήρα και ασφαλώς θέλουν πολύ λιγότερο τρέξιμο και προσοχή από ένα μικρό γατάκι που κάνει όλο διαβολιές... :D
Όμως τελικά είναι τι θα σου κάνει κλικ!

Βρε παιδια,πηγα μέχρι το Quiko (ειμουν διπλα στο ΙΚΕΑ για τα νεα επιπλα για το σπιτι :P) και χαζευα..Ναι δεν έχω γάτα απλα ειμαι "χαζομπαμπάς"-χαρακτηρας και έβλεπα γατοφόρους και μπας και βρω και καμια προσφορά και χτυπήσω καμια τροφή Hills η Royal για να βγω να ταίσω κανένα αδέσποτο μπας και βρω και το γατι που μου κάνει.. Και διάβασα πριν λιγο κάπου οτι εχουν και ζώα? (καλα τα ειδα τα κουνελια/ψαρια/χελώνες,για γατες λεω).

Νομίζω πως δεν έχουν πάντα... :hmm:
Τη μία φορά που πήγα, είχαν. Τη δεύτερη, δεν είχαν.

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Μια χαρα σε βλεπω,μακαρι να υπηρχαν κι αλλοι συνειδητοποιημενοι αρρενες γατογονεις σαν εσενα!
Εγω σε βεπω μια χαρα ετοιμο,αποφασισμενο,ελπιζω συντομα να βρεθει και καποιο γατουνι να σου κλεψει την καρδια!

δες και τις αγγελιες εδώ του φόρουμ....μπορει να βρεις κατι που θα σε κερδισει:)

Δεν γνωριζω σε ποιο υψος της Βασ, Ολγας μενεις αλλα να ξερεις οτι μπορει πανω στον κεντρικο δρομο να μην βλεπεις μικρα ομως ολοι οι καθετοι δρομοι στην Ολγας ειναι γεματοι απο μωρουλια και γατες. Αν τυχεις την ωρα που συνηθως ταιζουν τα αδεσποτα βραδακι 8 με 10 θα καταλαβεις για την πληθωρα των μικρων που σου λεω.

Λοιπον εχω τη λυση για ολα σου τα ερωτηματα χεχεχε

α. σε εκπαιδευουμε στα παντα και γινεσαι τελειος φιλοξενητης η γονιος γατιου στο πι και φι οποτε σου φευγουν και οι ανασφάλειες
β. σου δινουμε γατακι οτι χρωμα θες, υγιες, με αναπηρια .... με τοση πληθωρα που εχει και σε οτι ηλικια θελεις.
γ.σου μαθαινουμε πως δε θα χρειαστει ποτε να βγαλεις τα νυχια του γατιου αυτου.
δ. μονο μη παρεις απο το πετ σοπ , ξερω τον πειρασμο, τα εχω περασει πριν χρονια .. αλλα συντηρεις το κυκλωμα pyppy mills ετσι.
ε. αν θες ντε και καλα να το βρεις στο δρομο , κανονιζουμε ραντεβου, μας λες που θα περνας ( τετοιος καλος γατογονιος σπανια βρισκεται) και σου φερνουμε κανενα απο οσα δεν εχουμε αναλαβει να το "βρεις";) .. ειναι τοσα πολλα που...

Αν σε δελεασαν καθολου αυτα 6979780445 (2-4/22-2300) ΓατοΟμάδα θεσσαλονίκης

Καθόλου μην ανησυχείς αν είσαι έτοιμος ή όχι!!!:)

Αν θες τη συμβουλή μου βούτα και μην ρωτάς!! Η γατούλα σου θα σε εκπαιδεύσει μια χαρά και θα δεις οτι η φροντίδα και η καθημερινότητα σας θα είναι τόσο απλή και φυσική που τζάμπα ανησυχείς :up:.

Όπως καταλαβαίνεις υπήρξαν και πιο αρχάριοι γατογονείς που τα καταφέρανε πριν απο σενα και μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους:redface:.

Το σπίτι σου είναι αρκετά μεγάλο και για δυο γατάκια.Εμείς ζούμε ευτιχισμένα και άνετα οι τρείς μας σε μικρότερο. Τα περι φροντίδας,στείρωσης,κτηνιάτρων και τα λοιπά θα τα βρείς όλα εδω μέσα και αν έρθεις σε επαφή με την γατοομάδα θα τα μάθεις όλα και απο πρώτο χέρι.

Όσο για τα γατάκια πάρε αδεσποτάκι είναι έρωτας:inlove:. Να ξέρεις όμως οτι τα μωρά κεραμιδογατάκια είναι ακούραστα και ζωηρότατα μέχρι μια ηλικία!!! Duracel όμως!!!

Και για τα νυχάκια που όντως αν σου κάνει ζυμαράκια είναι πρόβλημα υπάρχει η απλούστερη λύση. Πάιρνεις ένα γατοψαλιδάκι,μια λιχουδιά ,μπόλικη υπομονή και ένα ολόκληρο ελεύθερο απόγευμα και ψαλιδίζεις την ακρούλα που γρατζουνάει μόνος σου όπως τα ανθρώπινα. Αν ζητήσεις απο τον κτηνίατρο θα σου δείξει.

Με το καλό να μπεις στην παρέα μας;).

Καλώς τον στην παρέα μας κι ας μην έχεις ακόμη "υιοθετηθεί" απο το γατάκι των ονείρων σου:).Δείχνεις πάντως πολύ συνειδητοποιημένος υποψήφιος γατοπατέρας.
Οι φίλες που σου απάντησαν παραπάνω είναι απο τα εμπειρότερα μέλη στο φόρουμ κι η Yasmin μπορεί να σου βρεί μωρό στο πι και φι, αν δεν σε βρει πρώτο αυτό:baby::inlove::baby:.
Επίσης εδώ μέσα, με τόσες γατοαγγελίες, δεν μπορεί κάποιο θα σου κάνει κλικ σύντομα.
Άντε με το καλό να ...σου'ρθει και να κάνει κατάληψη στην καρδιά και το σπίτι σου;) και να χαιρόμαστε να ακούμε τις ιστορίες σας.

Τελειωσε!Σημερα αγγαρεψα εναν φιλο με αμαξι και θα παω στο quiko(εκτος αν εχετε καλυτερο να προτεινετε) και θα σηκωσω ολα τα απαραιτητα!Ωστε αν βρω κανα αδεσποτο να εχω και φαγητο για να το προσεγγισω και γατοφορο αν ταιριαζουμε,απλα θα τα βαλω στο μπαλκονι μεχρι να ετοιμαστει το σπιτι την παρασκευη... τον ψιλοεχασα τον υπνο μου τοσο που τραβηξε αυτη η ιστορια.. τα βραδια αν ακουσω νιαου νιαου πεταγομαι και κοιταω απο τα παραθυρα :D
Α και Gelly μενω Β.Γεωργιου,ουσιαστικα η προεκταση της Ολγας... αλλα την τελευταια βδομαδα επιτηδες κινουμαι μονο στα δρομακια πανω και κατω απο τον δρομο αυτο. Ευτυχως βρηκα παρεα μια κοπελια που βγαινουμε για βολτα και ταιζουμε και κανα γατι αν βρουμε(την μια φορα τα βολεψα με γαλοπουλα και ριο μαρε(αν το εψαξα καλα αυτα τα φαγητα κανουν)), αλλα αυτες τις μερες με τις βροχες εχουν κρυφτει ολα τα ατιμα! Με βλέπω για γατοομάδα τελικά :happy:

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)δες και αυτό το κορίτσι, είναι 3 μηνών

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου και παλι
Γατακι μπορεις να παρεις απο οποθ εσυ προτιμας. Απλα εχω να σου πω πως στις οδους Βελισσαριου, Μπιζανιου, Αγιας Τριαδος, Παρασκευοπουλου καθως και σε ολο το γυρω τετραγωνο υπαρχει κυριολεκτικααπειρος αριθμος μικρων γιατι ασχολουμαι στην περιοχη με στειρωσεις των ζωων. Υπαρχουν ανθρωποι που τα φροντιζουν και τα ταιζουν και σου στελνω σε pmτο τηλεφωνο της κυριας με την οποια συνεργαζομαι για τισ στειρωσεις και εχει νοικιασει εκει κοντα ενα μικρο μαγαζακι μονο και μονο για να προστατεψει τα μικρουλια απο αυτοκινητα,φολες και σκυλους. Αν το χρειαστεις χρησιμοποιησε το. Και παλι σου λεω οτι ειναι δικια σου η επιλογη απο που θελεις να παρεις γατακι. Αν χρειαστεις βοηθεια για να πιασεις αδεσποτο ειμαι παντα στην διαθεση σου.

:)Να σου πω κάτι??? Αυτό που λες για λύσεις από τον δρόμο ή από την γατοομαδα! και η γατοομαδα από τον δρόμο τα μάζεψε και υπάρχουν κάποια που επείγουν τόσο πολύ γιατί θα καταλήξουν πάλι στον δρόμο καλύτερα να προτιμήσεις γατοομάδα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back