Viktoras
Νεοφερμένο μέλος
Διαβάζω εδώ και καιρό διάφορα topics στο forum απλά τώρα πήρα την απόφαση να εγγραφώ και εγώ διότι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.
Αρχικά, ζω σε πολυκατοικία και εδώ και κάποια χρόνια ταΐζω και φροντίζω 3 γάτες (2 θηλυκά και 1 αρσενικό).
Το Πάσχα το ένα θηλυκό γέννησε 4 μικρά (γνωρίζω ότι πρέπει να γίνονται στειρώσεις, ωστόσο το συγκεκριμένο άρχισε να με εμπιστεύεται και να με αφήνει να την χαϊδεύω λίγες εβδομάδες πριν από την γέννα).
Μου έφερε τα γατάκια της πριν 2 εβδομάδες, και κάπου εδώ αρχίζει το πρόβλημα.
Την εβδομάδα που μας πέρασε εξαφανίσθηκαν και τα 4 γατάκια (πρώτα τα 3 και μετά το τελευταίο),ενδεχομένως από την παρέμβαση κάποιου ανθρώπου.
Την Τρίτη 17 Ιουνίου η γατούλα μου εμφάνισε περίεργη συμπεριφορά, πήγαινε και καθόταν σε έναν ψηλό τοίχο που έχουμε στην πιλοτή, ήταν όλη την ημέρα ξαπλωμένη, δεν είχε καθόλου διάθεση να φάει, ή να νιαουρίσει ή να κατέβει κάτω όταν με έβλεπε. Ήταν προφανές ότι η ακεφιά της από κάπου πήγαζε,εξάλλου το μέρος που πήγαινε ήταν θα έλεγα απόμερο.
Μην μπορώντας να κοιμηθώ το βράδυ, την επέβλεπα από το παράθυρο μου. Κατά τις 4 το πρωί, είχε κάτι σαν σπασμούς, κουνούσε ελαφρώς τα χεράκια της και τα πόδια της ενώ δεν κοιμόταν. Την επόμενη ημέρα αποφάσισα να δράσω, ανέβηκα στον τοίχο ,και μόλις με είδε να την πλησιάζω, σηκώθηκε και έφυγε,ενώ ήταν όλη την ώρα ξαπλωμένη. Ήταν αδύνατον να την πιάσω. Κατά τις 11 το βράδυ, η γάτα μου δεν βρισκόταν πουθενά, είχε πάει κάπου αλλού.
Το πρωί πήγα σε μέρη που την είχα δει κατά καιρούς, αλλά δεν ήταν εκεί.
Γενικότερα, υποψιάζομαι ότι έχει καταφύγει σε μια μη χτισμένη οικοδομή, στην οποία έκανε και την γέννα της, και στην οποία καταφεύγει τον χειμώνα. Το θέμα είναι ότι λόγω της περίφραξης της, δεν μπορώ να μπω, για να δω αν είναι.
Λείπει 2 ημέρες μαζί με την σημερινή το κοριτσάκι μου, και ανησυχώ πάρα πολύ. Το αργότερο που έχει λείψει χωρίς φαγητό είναι 3-4 ημέρες.
Παρακαλώ τον Θεό κάθε μέρα και κάθε ώρα να την φέρει ξανά εδώ, γιατί σε αυτά τα 3 πλασματάκια βρήκα την ανθωπιά που δεν βρήκα στους ανθρώπους.
Επικοινώνησα την Τετάρτη με γνωστή κτηνιατρική κλινική για την οποία βρήκα πληροφορίες και από εδώ, και ο γιατρός μου είπε ότι δεν πρόκειται ούτε για ψυχολογικό πρόβλημα που να την ταλαιπωρεί (απώλεια των μικρών της), αλλά ούτε και για δηλητηρίαση (θα είχε πιο έντονα συμπτώματα), ωστόσο είναι σημαντικό και έπρεπε να την δει, αλλά τι να κάνω που μου πήγε αλλού;
Σας παρακαλώ τι πιστεύετε ότι μπορεί να έχει; Πιστεύετε ότι ίσως έχει πάθει κάτι σοβαρό; Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω…
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως το διαβάζω, το πιθανότερο είναι κάτι να πήγε στραβά στη γέννα. Ελπίζω να προλάβεις να τη βρεις πριν συμβεί τίποτα μοιραίο και να την τρέξεις αμέσως στον κτηνίατρο

Α σόρι, είμαι ηλίθια, γράφεις ότι γέννησε το Πάσχα... Με συγχωρείς.
Δεν μπορώ με τίποτα να υποψιαστώ τι της συμβαίνει, πολλά μπορεί να είναι. Ελπίζω να εμφανιστεί γρήγορα και να την πας για εξέταση. Δηλητηρίαση, ατύχημα, πολλά ενδοπαράσιτα, ασθένεια, πολλά μπορεί να της συμβαίνουν δυστυχώς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Ελπίζω να επιστρέψει το συντομότερο η γατούλα σου! Όπως το περιγράφεις ακούγεται αρκετά σοβαρό, από τη στιγμή που έχει χάσει την όρεξή της και σε συνδυασμό με τους σπασμούς..Πάντως για μένα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο δηλητηρίασης..Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιβιώσει η γάτα..εξαρτάται από το τι είδους δηλητήριο μπήκε στον οργανισμό της..Υπάρχει περίπτωση αν ένα ζωάκι έχει δηλητηριαστεί να εκδηλώσει και μετά από αρκετές μέρες τα πολύ έντονα συμπτώματα. Και βέβαια αναλόγως με το είδος και την ποσότητα που πήρε μπορεί να σταθεί τυχερό και να τη βγάλει καθαρή από μόνο του (εννοώ χωρίς την άμεση παρέμβαση ειδικού). Μακάρι, αν όντως έχει δηλητηριαστεί, να τα καταφέρει μόνη της μέχρι να τη βρεις ξανά και να τη δει έπειτα οπωσδήποτε κτηνίατρος!
Γενικότερα όμως, αν δεν είσαι σε θέση να εξασφαλίσεις ένα ασφαλές περιβάλλον στα γατάκια αυτά που φροντίζεις, προσπάθησε το συντομότερο να στειρωθούν. Έτσι τουλάχιστον θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν για αρκετά χρόνια και να έχουν φυσικά και μια καλύτερη ποιότητα ζωής!
Viktoras
Νεοφερμένο μέλος
Αρχικά ευχαριστώ και τις δυο σας ξεχωριστά, για τις γρήγορες και κατατοπιστικές σας απαντήσεις.
Δυστυχώς,όσο περνούν οι ώρες και δεν εμφανίζεται οι φόβοι γίνονται και πιο έντονοι.
Υποπτεύομαι,ότι μάλλον πρόκειται για ασθένεια την οποία και κόλλησε από άλλη γάτα.Συγκεκριμένα, τον γάτο με τον οποίο έχει ζευγαρώσει, έχω να τον δω παραπάνω από εβδομάδα,ενώ σύχναζε και ερχόταν συχνά πυκνά.Ίσως λοιπόν να είχε κάτι,και να την κόλλησε.
Επιπλέον,για τους σπασμούς,πιστεύω ότι ήταν αντίδραση του πόνου που ένιωθε,και γι αυτό και κουνούσε ελαφρώς τα χεράκια της,εξάλλου και ένας άνθρωπος όταν πονάει δεν θα σφίξει τις γροθιές του, ή δεν θα κουλουριαστεί όταν έχει στομαχόπονο;
Το ανησυχητικό για εμένα,ήταν ότι η ανάσα της επιταγχυνόταν ,και γινόταν και πιο ''βαριά'',κάτι που ίσως δικαιολογείται από τον έντονο πόνο,που αισθανόταν το αγγελούδι μου.
Μαρία,έχεις απόλυτο δίκιο για τις στειρώσεις το γνωρίζω και εγώ ο ίδιος από παλιά,απλώς όπως είπα άρχισε να με εμπιστεύεται πλήρως λίγες εβδομάδες πριν γεννήσει και ενώ ήταν ήδη έγκυος.
Εύχομαι κι εγώ το συντομότερο να εμφανιστεί υγιής,και να την πάω αμέσως σε γιατρό.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Σχετικά με τις στειρώσεις το είπα κυρίως για τις δύο άλλες γάτες που αναφέρεις ότι φροντίζεις, όσο γαι τη συγκεκριμένη που χάθηκε, προς το παρόν προέχει βέβαια να βρεθεί και να είναι καλά

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχικά να πω κι εγώ ότι δυστυχώς ακούγεται όντως για δηλητήριο/ανθρώπινη παρέμβαση γενικά. Εύχομαι να εμφανιστεί αλλά η ταχύτητα των εξαφανίσεων και τα συμπτώματα της γάτας ακούγονται σα φόλα. Ειδικά τώρα που το περιέγραψες πιο αναλυτικά, ακούγεται ακριβώς ίδιο με περιστατικό σκύλου που φολιάστηκε και τον τρέχαμε, έκανε ακριβώς έτσι όπως λες.
Μέχρι να γυρίσει η γατούλα σου, και εύχομαι ολόψυχα να γυρίσει σύντομα, κάνε το καλό και στείρωσε τα άλλα δύο που έχεις για να μην αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται και αρχίσουν να τα βλέπουν οι γείτονες σαν ενόχληση. Εύχομαι βέβαια να μην έχετε κανέναν τρελό στην περιοχή που δε θέλει να βλέπει καμία γάτα μπροστά του...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Εύχομαι ολόψυχα να γυρίσει.
Viktoras
Νεοφερμένο μέλος
Πράγματι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να έχουν δηλητηριαστεί,και μάλιστα υπάρχουν δυο άτομα πολύ ύποπτα να το έχουν κάνει.
Θέλω να συγκεντρώσω περισσότερα στοιχεία και να μην μείνω στις ενδείξεις,πρώτα απ'όλα για το καλό των υπολοίπων γατών και κατ'επέκταση για την υπόλοιπη κοινωνία.
Διότι όταν κάποιος τα βάζει με ένα ζωάκι,δολοφονώντας το, αυτό αποδεικνύει και τον χαρακτήρα του.Θα τα βάλει με τον πιο αδύναμο στον χώρο εργασίας του,θα πατήσει τον πεσμένο αντί να του δώσει το χέρι του να σηκωθεί και ούτω καθεξής.
Αυτά τα 3 γατάκια είναι οικογένεια.
Γιαγιά-κόρη-εγγονός.
Ο Μπαλού ο οποίος είναι και πολύ φιλικός,έχει στειρωθεί, η γιαγιά του έχει πικρή πείρα από το ''ήθος'' των ανθρώπων, και κατά συνέπεια δεν κάθεται ούτε και για να την χαϊδέψεις,ούτε εμένα που την φροντίζω 4 χρόνια τώρα.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Δυστυχως Ριάνα μου αυτο που λες οσο ωραιο και δικαιο κι αν ακουγεται δεν το εχω δει να συμβαίνει ποτε. Τόσοι και τόσοι κανουν κακο σε αυτα τα αθώα πλασματακια και τιποτα δεν παθαίνουν. Ειναι τόσο απΑισιο αυτο που κανουν και αυτο που σκέφτονται, τόση κακια επειδη αυτοι γεννήθηκαν ΖΩΑ. Γιατι αυτοι ειναι τα ζωα στην πραγματικότητα. Εύχομαι να γυρίσει γρήγορα πισω για να μπορέσεις και συ να το βοηθήσεις.
Κι όμως! Ποτέ δεν πληρώνει κάποιος την χρονική στιγμή που θέλουμε εμείς. Το τέλος του αλλουνού δεν γνωρίζουμε, ούτε τι θα συναντήσει αύριο στη ζωή του, ούτε πως θα πληρώσει. Σκέψου το έτσι: Δίνεις αγάπη, αγάπη θα πάρεις, αυτό το χουμε νιώσει όλοι. Αν όμως συμμαχήσεις με το κακό και κάνεις σατανική πράξη, ο Σατανάς θα σε κτυπήσει στον ώμο φιλικά. Είσαι πια δικός του.

Δεν είμαι καμιά θρήσκα της εκκλησίας αλλά πιστεύω στις δυνάμεις του καλού και του κακού και ότι το Σύμπαν σου επιστρέφει ότι δώσεις.
Αυτό που μ' ενοχλεί, είναι ότι ακόμα κι αν πληρώσει ο σατανικός, το αθώο πλασματάκι βασανίστηκε. Εκείνου τη ζωή πίσω πως θα δώσεις; Αλλά δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε όλα στη ζωή. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξελισσόμαστε εμείς σαν άτομα, σαν ψυχές... κι ίσως τότε μας απαντηθούν περισσότερα ερωτήματα.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Viktoras
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς πάνε να συμπληρωθούν τέσσερα 24ωρα από την τελευταία φορά που την είδα, και αυτό προφανώς και δεν είναι καθόλου καλό,κάθε μέρα την αναζητώ παντού και δεν την βρίσκω,κλαίω ασταμάτητα,δεν μπορώ να φανταστώ ότι η φίλη μου έφυγε τόσο νωρίς για τους κήπους του παραδείσου.
Και για εκείνον που ενδεχομένως το έκανε,θα τον βρω,το υπόσχομαι,και πριν τιμωρηθεί από το νόμο,θα περάσει και από μια άτυπη διαδικασία,είτε είναι οικογενειάρχης ,είτε όχι.Η οργή μου θα τον κατασπαράξει.
Με συγχωρείτε,για το ύφος που γράφω,δεν ήμουν ποτέ τραμπούκος,αλλά αυτή η ανθρώπινη ξεφτίλα είναι εκτός ορίων,δίχως ευαισθησίες,,δίχως αγάπη,δίχως συναισθήματα, χωρίς να έχουν κάποια αίσθηση για το τι διαδραματίζεται γύρω μας,μόνο κενό έχουν μέσα τους.
Ένα ισχυρό ενδεχομένως τεκμήριο είναι τα κόπρανα που είχε κάνει την Τετάρτη.Υπάρχει κάποιος χώρος όπως ιατρεία αρχικά που να είναι σε θέση να τα εξετάσουν και συνεπώς να δουν αν πρόκειται για δηλητηρίαση ή είναι καμένο χαρτί;
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Άνετα μπορείς να πάρεις τα κόπρανα για ανάλυση σε κάποιο κτηνιατρείο.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πράγματι, γίνεται αυτό. ΄Εχω κάνει εξέταση κοπράνων σε μια γατούλα μου που έβγαζε αίμα στα κακάκια της. Απλά χρειάζεσαι καλά εξοπλισμένο κτηνιατρείο γι' αυτό.Άνετα μπορείς να πάρεις τα κόπρανα για ανάλυση σε κάποιο κτηνιατρείο.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Εύχομαι πάντως παρ' όλο που τα σημάδια δεν είναι καλά να βρεθεί η γάτα σου σύντομα!
Viktoras
Νεοφερμένο μέλος
Πρόκειται πράγματι για δηλητηρίαση,και δυστυχώς ακόμη να βρω το κοριτσάκι μου.
Σε 2 οδούς παραπάνω από το σπίτι μου,δηλητηριάστηκαν πάνω από 5 γάτες και ανάμεσα τους πολλά περιστέρια.
(Χαρακτηριστικό παράδειγμα που είδα εγώ ο ίδιος, αποτελεί τις προάλλες,ένα περιστέρι το οποίο ήταν άκρως ζαλισμένο το οποίο δεν μπορούσε να πετάξει,και αργότερα το βρήκα νεκρό,και όχι από γάτα).
Το θέαμα με τα πολλά πτώματα των ανυπεράσπιστων ζώων που αντίκρισαν οι κάτοικοι/φιλόζωοι ήταν άκρως αποκρουστικό και τους οδήγησε σε λυγμούς .
Εκείνος που έβαλε την ''φόλα'' πιθανότατα δεν είναι κάποιος από αυτούς που υποπτευόμουν,αλλά είναι από άλλη οδό.
Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης είναι η συσπείρωση και η οργή για αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις από αρκετούς κατοίκους.Άνθρωποι οι οποίοι δεν έδιναν και ιδιαίτερη σημασία στις γάτες,δηλώνουν αηδία και καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες.
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας,το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να πέσει στα χέρια μου αυτός που το έκανε,μιλάμε για δολοφόνο πάνω από 10 γατών αν βάλω και την δικιά μου με τα μικρά της και πολλών περιστεριών,θα παρακαλάει να μην είχε γεννηθεί,μόνο να τον πετύχω θέλω πριν πάει να το ξανακάνει.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θα βοηθούσε αν στη γειτονιά έχετε όλοι από δω και πέρα το νου σας και παρακολουθείτε συνεχώς τι γίνεται. Ακόμη, πάρε σαν αφορμή αυτό που έγινε και κάνε κάτι επικοδομητικό: ενημερωσε τους πάντες για τις γάτες. Μ' ένα φυλλάδιο ίσως όπου θα διαχωρίζεις τους μύθους από τις αλήθειες. Από τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους. Ενημερώστε όσους πιο πολλούς μπορείτε. Τώρα που είναι πιο ευαισθητοποιημένος ο κόσμος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool